Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
PIVNÍ STŘAPÁCI

PIVNÍ STŘAPÁCI

Potřebné ingredience

750g plecka,
Těstíčko: 2 vejce, 2 lžíce hořčice, 1 dcl piva, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce solamylu, 2 lžíce hladké mouky, pepř, sůl.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky. Z ostatních surovin připravíme těsto, které dobře vymícháme, ( aby nebyly hrudky z mouky).Maso smícháme s těstíčkem a necháme uležet do druhého dne.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
NAKLÁDÁNÍ JAKÉHOKOLI MASA

NAKLÁDÁNÍ JAKÉHOKOLI MASA

Potřebné ingredience

1 BÍLÝ NESLAZENÝ JOGURT, NEBO PÁR LŽIC TATARKY A MASO

Postup přípravy

JAKÉKOLI MASO NAKRÁJÍME NA PLÁTKY, NEBO JAK POTŘEBUJEME A ASPOŇ NA 1 HODINU NEJLÉPE PŘES NOC NAPATLÁME / NENÍ JINÝ VÝRAZ/ BUĎ JOGURTEM NEBO TATARKOU, NEBO I KOMBINACÍ. CO TO…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Čína od mojí tchýně - VYNIKAJÍCÍÍÍÍÍÍ :o)

Čína od mojí tchýně - VYNIKAJÍCÍÍÍÍÍÍ :o)

Potřebné ingredience

Na 1/2 kg masa (nejlepsí je z vepřové kýty) potřebujeme : 4 lžíce oleje,1 lžíce Solamylu, 4 lžíce Maggi, 1 vajíčko, 3/4 lžičky soli, 3/4 lžičky cukru, 1/2 lžičky červené sladké papriky, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička kari koření..

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na tenké nudličky,dáme do mísy a ze všema přísadama pořádně promícháme a necháme alespoň 24 hodin uležet..je to rychlé a hlavně opravdu moc výborné,to bych mohla…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOTLETA V ALOBALU

KOTLETA V ALOBALU

Potřebné ingredience

kotlety, klobáska, tvrdý sýr, brambory, cibule, olej a alobal

Postup přípravy

Rozložíme si na stůl průhy alobalu podle porcí, kolik chceme udělat. Na alobal dáme lžíci oleje, na to na kolečka nakrájenou klobásku, na ni položíme kotletu(naklepanou,osolenou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ KOTLETY ZAPEČENÉ S HOŘČICÍ A SÝREM

VEPŘOVÉ KOTLETY ZAPEČENÉ S HOŘČICÍ A SÝREM

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: ++4 vepřové kotlety, naklepané ++kremžská hořčice (kolik? podle chuti) ++strouhaný sýr typu čedar (kolik? podle chuti) ++zakysaná smetana (také množství podle chuti) ++sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

Troubu zahřejte na 200, horkovzdušnou na 180°C. Kotlety osolte, opepřete a dejte do ploché zapékací nádoby. Pečte čtvrt hodiny. Mezitím promíchejte hořčici, sýr a smetanu; směsí…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička na česneku s bram.kaší a dušenou mrkví

Krkovička na česneku s bram.kaší a dušenou mrkví

Potřebné ingredience

plátky vepř. krkovičky
sádlo
cibule
sůl, pepř, zázvor, česnek
mouka nebo hotová tmavá jíška

baby karotka
máslo
světlá jíška
muš.oříšek, sůl

brambory
mléko
máslo
sůl

Postup přípravy

Maso nakrojíme, aby se nám nekroutilo. Naklepeme, nasolíme, napepříme. Dáme rozpálit sádlo, zprudka maso opečeme z obou stran, vyjememe. Do výpeku dáme na jemno nakrájenou cibulku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Potřebné ingredience

600 g vepřové kýty, 200 g brokolice, 150 g žampionů, grilovací koření, sůl, olej, několik plátků tvrdého sýra (nebo zakysaná smetana)

Postup přípravy

Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, mírně osolíme a posypeme grilovacím kořením. Na rozehřátém oleji nebo na grilu opékáme, až je maso měkké. Brokolici rozebereme na růžičky a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
zapečené řízky ve smetaně

zapečené řízky ve smetaně

Potřebné ingredience

Vepřové, nebo kuřecí řízky,(vhodné i na sušší druhy masa), sůl, paprika sladká, olej nebo jiný tuk na smažení, jemné párky, cibule. sýr tvrdý plátkový, smetana 12%

Postup přípravy

Připravíme si řízky, naporcujeme, naklepeme, osolíme, opaprikujeme a zprutka na pánvičce osmahneme po obou stranách (cca 1 minutu z každé strany)
Vyjmeme z oleje a pokládáme je…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řecké řízky

Řecké řízky

Potřebné ingredience

3 vejce, 3 lžíce oleje, 3 lžíce kečupu, 3 lžíce solamylu, 1 lžička vegety, 1 lžička pepře, 1 lžička soli, 1 lžička papriky, 1 lžička sojové omáčky (nebo magi nebo worchester), 2 stroužky česneku.

Postup přípravy

Všechny ingredience promícháme.
Nálev je asi na 1kg masa (může být kotleta, krček, kýta, kuřecí,ryby)
Maso do toho naložíme.
Nechame odležet v ledničce 24 hodin i více …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VYNIKAJÍCÍ KOTLETY V LAHODNÉ SMĚSI

VYNIKAJÍCÍ KOTLETY V LAHODNÉ SMĚSI

Potřebné ingredience

2 větší kotlety
1 rajský protlak
4 lžíce sladkého kečupu
1 velkou cibuli
1 menší paličku česneku
15 g špeku
sůl, pepř
kmín, oregáno

Postup přípravy

kotlet nařízneme okraje, naklepeme je a na pánvi je na troše oleje zprudka dozlatova opečeme. Rozehřejeme si troubu na 220°C a do pekáče s poklicí nameleme cibuli společně s…

Zobrazit více...

Kategorie