Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Horký masovo-bramborový hrnec

Horký masovo-bramborový hrnec

Potřebné ingredience

2 kg brambor, 1 kg vepřového masa (kuřecí prsa), sůl, pepř, 1/4 l smetany ke šlehání

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. 1/2 bramborových plátků rozložíme do většího pekáče. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme na brambory do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Slavnostní kotlety¨

Slavnostní kotlety¨

Potřebné ingredience

4kotletky
4plátky šumky
4plátky sýra
zavařené houby
cibule
porek
šlehačka

Postup přípravy

na suchý pekáč položíme osolené kotletky,na každou dáme plátek šumky,lžičku hub trošku cibule a porku,přikryjeme plátkem sýra a zalijeme celou šlehačkou a dáme upéct asi 30minut…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bůčková roláda

Bůčková roláda

Potřebné ingredience

NA MASO : mletý bůček 750g, 1 vejce, solamyl 2lžíce, 1( 200g) šlehačka, sůl


NÁPLŇ : 5 vajec, kyselé okurky, cibule, nakrájený salám 200g ( třeba godhaj)

Postup přípravy

Mletý bůček, šlehačku, vejce, solamyl a sůl - vše spolu pořádně promícháme a necháme uležet v ledničce do druhého dne.
Druhý den maso rozválíme na placku (cca 1cm) na MOKRÉ!…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Potřebné ingredience

1/2 kg kabanosu (špekáčků), 4 cibule.
Lák: 4 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce obyčejné hořčice, 4 lžíce worcestru, 4 lžíce kečeupu. Povaříme a mícháme. Přidáme 8 lžic vody, 1/2 lžičky chilli, sůl, pepř, paprika.

Postup přípravy

Kabanos nakrájíme na kolečka, cibuli taktéž. Zalijeme lákem, necháme uležet podle chuti. Vydrží až měsíc (u nás ale ne).

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rošťáci

Rošťáci

Potřebné ingredience

4 kotlety (plátky krkovice, kousky kuřete), 4 vejce, sůl, pepř, paprika, majoránka, lžíce Solamylu, lžíce Vegety, 3 stroužky česneku.

Postup přípravy

Směs promícháme, vložíme maso a necháme přes noc uležet. Pečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Podáváme s hranolky,

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní předpis vepřového

Pikantní předpis vepřového

Potřebné ingredience

1kg vepřového masa, 40 dkg cibule, 1 palička česneku, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 1 lžička cukru, 1 lžička Maggi, 1 lžička kari, 1 lžíce Solamylu, sůl.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, cibuli na plátky. Vše promícháme a necháme odležet 24 h. Podáváme s chlebem.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maďarský guláš

Maďarský guláš

Potřebné ingredience

0,5 kg vepřového (plecko nebo krkovice), olej, cibule, 1 větší sklenice zeleninového leča, sladká paprika, červená feferonka nebo chilli.

Postup přípravy

Zpěníme cibuli na oleji, zasypeme paprikou - mícháme, aby se nepřipálila, osmahneme, přidáme maso nakrájené na kostky - orestujeme.Přidáme lečo, feferonku, sůl, lehce podlijeme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kýta na nudličky se zeleninou

Kýta na nudličky se zeleninou

Potřebné ingredience

Kýta na nudličky,česnek,cibule,zelenina polská mražená,protlak nebo kečup,olej,tymián,sůl,pepř

Postup přípravy

Nakrájíme cibuli a česnek na plátky osmahneme,přidáme na proužky nakrájenou kýtu a smažíme 5 minut asi,posléze přidáme zeleninu a trochu kečupu či protlaku a dusíme do měkka a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plněné kotlety podle Šárky

Plněné kotlety podle Šárky

Potřebné ingredience

Kotleta nebo jakékoliv maso,sůl,pepř,majoránka,oregano,strouhanka,sladká paprika

Směs:kuřecí jatra,vejce,sýr tvrdý,slanina anglická,

Příprava směsi-játra naškrabeme,sýr,slaninu nakrájíme na kostičky 1cm a přidáme vejce,sůl,oregano,majoránku,špetku papriky mleté,a zahustíme strouhankou na konzistenci sekané.

Postup přípravy

Maso naklepeme,vytvoříme kapsu kterou naklepeme a osolíme, opepříme,naplníme směsí tak ,aby když ji spichnete páratky nevytekla zbytečně.

Jiná varianta velký plát masa a na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky podle Novotného - kalorická bomba

Řízky podle Novotného - kalorická bomba

Potřebné ingredience

10 vepřových řízků (možno i kuřecí), anglická slanina, cibule, 4 smetany.

Postup přípravy

Řízky obalíme v trojobalu a zprudka osmažíme. Dáme je do pekáče, proložíme plátky anglické slaniny a kolečky cibule. Zalijeme 3 kelímky smetany. Přes noc necháme uležet. Ráno…

Zobrazit více...

Kategorie