Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Fazolový salát

Fazolový salát

Potřebné ingredience

1 pórek 5 nožiček slabých párků 1 plechovka bílých fazolí v tomatě nebo chilli omáčce 1 zakysaná smetana petrželka, sůl, pepř, olej kečup, chilli - dle chuti

Postup přípravy

Pórek osmahneme na oleji, přidáme na půlkolečka nakrájené párky. Chvíli opékáme, poté přidáme fazole a chvíli dusíme. Můžeme přidat dle chuti kečup nebo chilli. Necháme zchladnout…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Dietní čočkový salát

Dietní čočkový salát

Potřebné ingredience

čočka, vejce, kapie, rukola, olivový olej, provensalsle koreni

Postup přípravy

čočku uvaříme doměkka (osolenou), přecedíme a necháme vychladnout. Přidáme nakrájenou kapii, vejce (já dávám pouze bílek, držím cholesterolovou dietu), přidáme rukolu nebo…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Cícerový guláš

Cícerový guláš

Potřebné ingredience

cca 700 g uvareného cíceru (cizrny), 2 cibule, olej, 1 malý pohár leča, 1 konzerva drvených rajčín, 1 ks sterilizované šampiňóny, soľ, oregano, petržlenová vňať, drvená rasca - kmín, može byť aj chilli paprička

Postup přípravy

Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, keď je osmažená, pridáme scedené šampiňóny (alebo čerstvé, či za hrsť sušených, vopred namočených), opražíme, pridáme rascu, kto má rád…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Cizrnové kari

Cizrnové kari

Potřebné ingredience

Porce: 4; SUROVINY: 200g cizrny, 1 červená paprika, 2 rajčata, 250ml vývaru, 2 lžíce oleje, 1 lžička kmínu, 1 červená chilli paprička, ½ lžičky mleté kurkumy, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička mletého koriandru, 1 bobkový list, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř

Postup přípravy

Cizrnu přes noc namočíme. Druhý den slijeme a dáme vařit. Olej rozpalíme, přidáme kmín, chilli papričku a bobkový list. Krátce opečeme, dokud nezačne kmín praskáním „poskakovat“…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Kuskus s mozzarellou

Kuskus s mozzarellou

Potřebné ingredience

50g kvalitní šunky 1,5 hrnečku celozrnný kuskus, 1rajčátko 1 lžíce sójová omáčka 200 g mozzarella třešinky 1 lžíce olivový olej 1 lžíce petrželka podle chuti  vegeta  čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

Kuskus zalijeme v misce vodou, přidáme sójovou omáčku, olej a přikryjeme. Necháme nabobtnat, trvá to jen pár minut.

pár minut, mozzarella třešinky necháme okapat a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Kuskus s cuketou

Kuskus s cuketou

Potřebné ingredience

2 lžíce tmavá sójová omáčka 1 ks střední cuketa 1 konzerva sterilovaný hrášek 250 g sýr ementálského typu 3 lžíce olivový olej 250 g celozrnný kuskus na ozdobu  petrželka podle chuti  vegeta  tymián  italská sůl s bylinkami

Postup přípravy

Cuketu oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Vymačkáme přebytečnou vodu, ale nesolíme. Hrášek slijeme.

Kuskus vsypeme do velké misky a zalijeme vroucí vodou …

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Odlehčený jarní čočkový salát

Odlehčený jarní čočkový salát

Potřebné ingredience

Hnědá čočka, barevné papriky, jarní cibulka, pórek, vejce, tvrdý sýr, sůl, majonéza a bílý jogurt.

Postup přípravy

Uvaříme čočku, dle návodu, nakrájíme papriky na kostičky, pórek na půlkolečka, cibulku na kolečka, natvrdo uvařené vejce na kostičky a stejně tak sýr na kostičky. Vše smícháme,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolkový salát s vajíčkem

Fazolkový salát s vajíčkem

Potřebné ingredience

Mražené fazolky, celer, vajíčko, šunkový salám, olej, pepř, sůl, kari (uvařená jedna červená řepa)

Postup přípravy

Fazolky si uvaříme do měkka ve vodě. Na pánvi si osmažíme najemno nakrájený šunkový salám a na nudličky nakrájený celer. Přidáme uvařené fazolky. Vše dohromady opečeme. Osolíme,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočkový salát s červenou řepou

Čočkový salát s červenou řepou

Potřebné ingredience

100 g čočky 2 vařená vejce 1 malá červená cibule 3 kyselé okurky 2 menší červené řepy olivový olej citronová šťáva/ ocet libeček sůl pepř

Postup přípravy

Čočku a zvlášť červenou řepu uvaříme do měkka. Řepu oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky případně nastrouháme a smícháme s nakrájenými uvařenými vejci, kyselou okurkou, cibulkou…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Francouzské fazolové lusky

Francouzské fazolové lusky

Potřebné ingredience

Čerstvé zelené či žluté (tzv. máslové) fazolové lusky. Trochu másla, stroužek česneku, voda, sůl.

Postup přípravy

Velmi jednoduché jídlo, které mi velmi chutnalo ve Francii. Lusky umyjeme a pak jim uřízneme oba konečky. Vložíme do vroucí osolené vody a cca 10-15 minut vaříme. Po uvaření by…

Zobrazit více...

Kategorie