Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kroucený koláč

Kroucený koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 350 g hladké mouky, 100 g másla, 25 g droždí, sůl, 170 ml mléka, 2 žloutky, 1 PL cukru krupice. Náplň: 500 g tvarohu, 1 vejce, cukr dle chuti. Sníh: 4 bílky, 140 g cukru krupice. Dále: švestková povidla, vlašské ořechy.

Postup přípravy

Těsto vypracujeme v pekárně obvyklým způsobem.
Vykynuté těsto rozdělíme na 3 stejné díly. Každý díl roztáhneme na obdélník, potřeme povidly, posypeme sekanými ořechy a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý koláč s tvarohovou pěnou

Kynutý koláč s tvarohovou pěnou

Potřebné ingredience

Těsto: 200 ml mléka, 50 ml oleje, 1 žloutek, 50 g cukru krupice, 400 g polohrubé mouky, 21 g droždí, sůl, citronová kůra. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 150 g cukru krupice, 150 g kysané smetany, 2 žloutky, 5 bílků, 1 vanilkový pudinkový prášek. Dále. 1 třešňový kompot, mandlové plátky, skořice a moučkový cukr na posypání.

Postup přípravy

Těsto zaděláme v pekárně nebo ručně (já dělala v pekárně). Vykynuté těsto roztáhneme na tukem pomazaný plech 30 x 40 cm a poklademe vypeckovanými třešněmi. Opět chvíli necháme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ořechový chléb zadělávaný v pekárně-pečený v troubě

Ořechový chléb zadělávaný v pekárně-pečený v troubě

Potřebné ingredience

360 ml podmáslí,250g pšeničné celozrnné mouky,250 g žitné mouky,2 lžičky medu,20g droždí,1 lžička soli,100 g ořechů

Postup přípravy

Do mísící nádoby nalijeme podmáslí, přidáme med,odváženou mouku ,lžičku soli ,nahrubo nasekané ořechy ( pár jich můžeme nechat celých), navrch nadrolíme čerstvé droždí. Zapneme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jogurtový chléb s dýňovými semínky

Jogurtový chléb s dýňovými semínky

Potřebné ingredience

1 kelímek bílého jogurtu(150g),250 ml vlažné vody,430 g hladké pšeničné mouky,130 g žitné celozrnné mouky,2 lžičky sušeného kvásku,2 lžičky cukru,2 lžičky soli,2 lžičky drceného kmínu,3 lžíce dýňových semínek,1 sáček droždí ( Labeta 7g)

Postup přípravy

Do nádoby v pekárně si dám nejdříve vodu,jogurt,přisypu odváženou mouku.Pak dám do jednoho rohu cukr, do druhého sůl,do třetího kmín , navrch přidám kvásek a droždí.Zapnu program…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bagetky z tatarky ze špaldové mouky

Bagetky z tatarky ze špaldové mouky

Potřebné ingredience

230 dkg hladké mouky, 260 dkg špaldové mouky,1 lžička soli,2 lžičky cukru krystalového,220 ml vody - 250 ml vody,1 malá tatarská( v krabičce),25 g droždí, vejce na potření,kmín a sezam na posypání

Postup přípravy

Suroviny si dáme do pekárny ,nejdřív vodu ( dáme 220 ml případně přidáme ),tatrskou omáčku , nasypeme odvážené mouky,do jednoho rohu dáme cukr,do druhého sůl a napovrch rozdrobíme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Holašovické koláčky

Holašovické koláčky

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 100 g másla, 3 žloutky, 3 vrchovaté PL cukru krupice, 1 vanilkový cukr, ½ lžičky soli, 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí, 2 PL sádla, citronová kůra. Tvarohová náplň: 250 g tučného tvarohu v alobalu, 1 vejce, 3 PL cukru moučka, 1 vanilkový cukr. Maková náplň: 200 ml mléka, 150 g mletého máku, 4 PL cukru krupice, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, trochu rumu, mleté piškoty. Dále: 1 vejce na potření, rozinky v rumu.

Postup přípravy

Těsto zaděláme ručně s kváskem nebo v pekárně. Pro pekárnu: Ve vlažném mléce rozmícháme žloutky. Máslo rozpustíme a vychladíme. Do pekárny nalijeme mléko a máslo, nasypeme cukry,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vázané koláče s tvarohem

Vázané koláče s tvarohem

Potřebné ingredience

500 g pol a hl.mouky celkem , 70 g cukru , 3/4 droždí ,2 vejce , 200 ml mléka , 100 ml oleje ,tvaroh ,cukr, citr.kůra,1 vejce ,vanilkový cukr

Postup přípravy

dám vše do pekárny a udělám těsto ,po vykynutí dělám koláče ,které plním tvarohem ,mák, povidla atd. před upečením pomažu vajíčkem a peču asi 20 min . na 175 C

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné rohlíky z domácí pekárny

Celozrnné rohlíky z domácí pekárny

Potřebné ingredience

250 g celozrnné pšeničné mouky , 100 g hladké pšeničné mouky, 50 g žitné mouky ,1 balíček sušeného droždí ,1 lžička cukru, 2 lžičky soli ,1 lžíce octa ,80 g sádla , 250 ml vlažné vody, 1 lžička kmínu , ½ lžičky fenyklu, 3 lžíce slunečnicových semínek

Postup přípravy

Do hnětací mísy z pekárny dáme vlažnou vodu ,rozpuštěné sádlo,1 lžíci octa, přidáme odváženou mouku.

Do jednoho rohu dáme 2 lžičky soli, do druhého 1 lžičku cukru.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pudinkáče ..

Pudinkáče ..

Potřebné ingredience

400 g hl.mouky,10 pl cukru , 18 g droždí , 200 ml mléko , 3 žloutky , špetka soli , 10 ml olej ......krém:1/2 l mléka , 2 vaniklové pudinky,2 vanilkové cukry, rum, 4 pl cukru,18 dkg másla ,vajíčko na potření

Postup přípravy

po vykynutí dělám válečky jako na špalíčky asi 20 cm dlouhé 15 - 16 ks ,který zapleteme do sebe. po upečení asi 200 C 15 min. před pečením potřeme vajíčkem... rozkrojíme vychledlé…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Výborná Telčská vanočka

Výborná Telčská vanočka

Potřebné ingredience

275ml mléka , půlku čerstvého droždí, 4 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, strouhaná cit.kůra, 110g másla, 250g hl.mouka, 250g polohr.mouka ,1 menší kávová lzicka soli, rozinky,mandle.

Postup přípravy

Já zadelavam těsto v dom.pekárně nejprve mléko,přidám rozpuštěné máslo, droždí vanilk.cukr +cukr krupice ,kůru z citronu a nakonec mouku a sůl. Necháme zadělat v pekárně na…

Zobrazit více...

Kategorie