Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Hovězí líčka na víně

Hovězí líčka na víně

Potřebné ingredience

800 - 1000g hovězích (telecích) líček, sůl, pepř, 500 - 700ml červeného sladkého vína, asi 300ml vývaru, 3 lžičky rajského protlaku, máslo, 50g špeku, 2 bobkové listy, 2 mrkve, 1 petržel, 2 řapíky celeru

Postup přípravy

Na tuku orestujeme osolené a opepřené maso, vyndáme a na výpeku opékáme zeleninu na kousky (do hněda) a bobkové listy. Poté přidáme protlak, zarestujeme a přilijeme víno (najednou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dušené hovězí po florentinsku-maminčinyrecepty.cz

Dušené hovězí po florentinsku-maminčinyrecepty.cz

Potřebné ingredience

Ingredience 800 g hovězí kližky, 1 cibule, 1 mrkev, 1 řapíkatý celer, 400 g loupaných rajčat v plechovce, 200 ml červeného vína, 2 stroužky česneku, olivový olej extra virgin, pár lístků bazalky, sůl, mletý pepř

Postup přípravy

Postup

Maso prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky a orestujeme ji na oleji. Přidáme maso a bazalku. Maso orestujeme ze všech…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí tokáň na víně-děkuji Elise

Hovězí tokáň na víně-děkuji Elise

Potřebné ingredience

60 dkg hovězí přední bez kosti, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 2 barevné papriky,4 stroužky česneku, střední konzervička rajčatového protlaku, sůl, pepř, 3 dcl lepšího bílého vína

Postup přípravy

Postup přípravy receptu

Maso nakrájíme na nudličky, na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso, prolisovaný česnek papriky nakrajené na proužky a orestujeme.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
anglický rostbíf

anglický rostbíf

Potřebné ingredience

nízký roštěnec,sůl,pepř,plnotučnou hořčici,olej

Postup přípravy

Maso si nařežeme na povrchu a vetřeme do něj sůl a pepř.Potřeme hořčicí a dáme přes noc odležet do lednice.Občas otočíme:-).Na rozpálenou pánev s olejem vložíme maso a zprudka…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK - RÝŽE

ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK - RÝŽE

Potřebné ingredience

Hovězí plátky - dle počtu lidí, sůl, pepř, plnotučná hořčice, kousek slaniny nebo párek, vařené vajíčko, cibule, kyselá okurka, olej nebo sádlo, 1-2 cibule, bobkový list, nové koření, na dochucení i lák z okurek.Mouka na zahuštění, nebo jíška. Pro chuť může být nakonec smetana na šlehání.

Postup přípravy

Hovězí plátky rozklepeme na tenko - posolíme - opepříme - potřeme plnotuč.hořčící. Do středu položíme kousek slaniny, kus vajíčka, kus cibule, kyselou okurku - pořádně zabalíme.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ NA ČESNEKU - KAŠE

HOVĚZÍ NA ČESNEKU - KAŠE

Potřebné ingredience

Hovězí maso na plátky, špek nebo olej, sůl, pepř, 1 větší cibule, palička česneku

Postup přípravy

Hovězí tenčí plátky osolíme a opepříme z obou stran. Na pánvičku jsem dala kousky špeku / může být olej / a maso osmahneme prudce z obou stran. Přihodíme na větší kusy pokrájenou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Lahodná omáčka z marinovaného hovězího

Lahodná omáčka z marinovaného hovězího

Potřebné ingredience

cca 1kg hovězího(měla jsem zadní),cca 100ml oleje,1 polévková lžíce solamylu,sůl dle potřeby,lžička uzené papriky mleté(může být i červená,sladká paprika),6-8 stroužků česneku,2 cibule,majoránka,hl.mouka na zahuštění

Postup přípravy

Maso nakrájím na tenčí plátky,naklepu,vložím do nádoby a smíchám řádně s marinádou(tu připravím smícháním oleje,solamylu,soli,papriky,prolisovaným česnekem).Nechám marinovat přes…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Vorařský guláš

Vorařský guláš

Potřebné ingredience

250g hovězího masa předního,250g vepřovou plec, 2 velké cibule,4 lžíce oleje,500g brambor,3 lžíce hladké mouky,1lžička kmínu,sůl,pepř,3 stroužky česneku,1 lžíce majoránky, jarní cibulka, kdo má rád ostré chilli papričku

Postup přípravy

Oba druhy masa nakrájíme na kostky , cibuli oloupeme a nakrájíme .V kastrolu rozpálíme olej orestujeme cibuli ,pak přidáme maso ,zalijeme vodou asi (200 ml) ,osolíme a dusíme do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí po burgundsku (boeuf bourguignon)

Hovězí po burgundsku (boeuf bourguignon)

Potřebné ingredience

1 kg hovězího (kližka, přední, zadní, liší se jen v délce přípravy) + 100g slaniny (může být i anglická) + 100g žampionů + 1 větší mrkev + řapík celeru + 100g celeru + 1 velká cibule + 3 stroužky česneku + 1 lžíce rajského protlaku + 500 ml červeného vína (vím, že má být kvalitní, francouzské a mladé, ale merlot to taky spravil) + 500 ml hovězího vývaru (dala jsem kostku Natur) + tymián, rozmarýn, bobkový list (bouquet garni) + máslo, olej sůl, pepř, mouka + velkolistá petržel

Postup přípravy

Maso nakrájet na kostky jako na guláš. Na rozpáleném oleji v hrnci, který může do trouby, opečeme, opepříme, jakmile se maso zatáhne, dáme stranou. Do hrnce dáme škvařit slaninu,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
dobrá sekaná děkuji HELLE

dobrá sekaná děkuji HELLE

Potřebné ingredience

Suroviny: 350 g mletého hovězího masa, 2 starší rohlíky, 1 dl mléka, 1 cibule, 50 g mortadely (já dala šunkový salám), 1 vrchovatá lžíce pokrájených hub (já dala žampiony), 2 vejce, 1 lžíce sekané petrželky, 1 lžička majoránky, sůl Na obložení: 100 g na plátky pokrájená slanina (nejlépe anglická)

Postup přípravy

Postup přípravy receptu

Den staré rohlíky pokrájíme na kostičky a zalejeme mlékem a asi na 10 min odložíme. Do jiné mísy dáme mleté hovězí maso a vše ostatní (kromě slaniny…

Zobrazit více...

Kategorie