Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šlehačkové višňové řezy

Šlehačkové višňové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 5 vajec, 80 g cukru krupice, 80 g polohrubé mouky, 1 PL oleje. Náplň: 500 ml vypeckovaných višní se šťávou, 4 PL cukru krupice, 1 pudinkový prášek. Krém: 250 ml smetany ke šlehání 33%, 180 g zakysané smetany, 2 vanilkové cukry. Dále: strouhaný kokos.

Postup přípravy

Korpus: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, po jednom zašleháváme žloutky, přidáme olej a ručně vmícháme prosátou mouku. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Valentýnská srdíčka

Valentýnská srdíčka

Potřebné ingredience

Piškotové těsto: 1 vejce, 2 žloutky, 50 g cukru krupice, 40 g hladké mouky. Sníh: 3 bílky, 100 g cukru krupice. Náplň: 125 ml smetany ke šlehání, 1/2 vanilkového cukru. Marmeláda.

Postup přípravy

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, naplníme zdobící sáček. Vejce, žloutky a cukr ušleháme do husté pěny, vmícháme prosátou mouku a naplníme druhý sáček. Na plech s pečícím…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Čokoládové pyramidky

Čokoládové pyramidky

Potřebné ingredience

Korpus: 125 g tuku (Zlatá Haná), 120 g cukru moučka, 2 PL kakaa, 180 g polohrubé mouky, 5 vajec. Náplň: 30 g másla, 30 g cukru moučka, 3 PL rumu. Poleva: 200 g čokolády na vaření, 100 g 100% tuku (Iva). Dále: marmeláda, mandlové lupínky nebo půlky mandlí.

Postup přípravy

Korpus: Změklý tuk utřeme s cukrem, přidáme kakao a po jednom zašleháváme žloutky. Vmícháme prosátou mouku a nakonec zlehka zapracujeme tuhý sníh z bílků. Těsto natřeme na plech…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
České lívance

České lívance

Potřebné ingredience

Těsto: 350 ml mléka, 300 g polohrubé mouky, 1 vejce, 30 g cukru moučka, 30 g rozpuštěného másla, 10 g droždí, špetka soli, citronová kůra. Dále: tuk na pečení, povidla, tvaroh na strouhání, zakysaná smetana.

Postup přípravy

Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí a 1 lžičku cukru, necháme vykynout. Rozpustíme máslo, přilijeme k němu zbývající vlažné mléko, přidáme vejce, zbytek cukru, sůl,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánové zákusky

Banánové zákusky

Potřebné ingredience

Korpus: 5 vajec, 50 g cukru moučka, 50 g hladké mouky. Krém: 125 ml mléka, 2 PL vanilkového pudinkového prášku, 125 g másla, 100 g cukru moučka. Náplň: 150 ml vody, 2 PL kakaa, 40 g cukru, 2 PL rumu, 2 velké banány. Dále: 30 g čokolády, meruňkový džem.

Postup přípravy

Korpus: Z bílků a cukru ušleháme sníh, po jednom zašleháváme žloutky, ručně vmícháme mouku. Těsto natřeme na velký plech s papírem a upečeme na 180°C 10 minut. Vychladlý korpus…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Višňovo-karamelové řezy

Višňovo-karamelové řezy

Potřebné ingredience

Těsto: 6 vajec, 120 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky. Náplň: 500 g vypeckovaných višní (např. mražených), 5 PL cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 250 ml vody. Krém: 250 g másla, 1 zkaramelizované salko, 250 g měkkého tvarohu (alobal). Dále: 1 Rama cremefine ke šlehání, dětské piškoty.

Postup přípravy

Těsto: Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, ručně vmícháme prosátou mouku. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a v předehřáté troubě na 180°C upečeme.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Letní rybízová šarlota

Letní rybízová šarlota

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 60 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 80 g hladké mouky, špetka prášku do pečiva. Náplň: 500 g bílého jogurtu, 250 g smetany ke šlehání, 5 želatinových plátků, 1 – 2 PL cukru moučka, 150 g rybízové marmelády. Dále: několik máslových sušenek, ještě další rybízová marmeláda a 100 g rynglové marmelády.

Postup přípravy

Asi se divíte, proč letní a ne spíš Lednová rybízová šarlota. Toto je třetí vyzkoušený recept z kalendáře od Dr. Oetkera a název proto zachovám, kdyby někdo chtěl péct podle…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Osvěžující broskvový dort (nepečený)

Osvěžující broskvový dort (nepečený)

Potřebné ingredience

Korpus: 200 g dětských piškotů, 125 g másla, 2 PL rumu (nemusí být). Náplň: 500 g tvarohu (20%, ve vaničce), 150 g bílého jogurtu, 50 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 broskvový kompot, 1 PL marmelády, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker. Dále: 4 PL marmelády na potření korpusu.

Postup přípravy

Piškoty nastrouháme nebo rozdrtíme v mikrotenovém sáčku válečkem a odložíme asi 2 PL drobků na posypání. Zbytek piškotů promícháme s rozpuštěným máslem, (v receptu nebylo, ale já…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ostružinové (jablečné)  pohlazení

Ostružinové (jablečné) pohlazení

Potřebné ingredience

Těsto: 75 ml vlažného mléka, 1 vejce, 75 g rozpuštěného tuku, 50 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 250 g prosáté hladké mouky, 20 g droždí. Náplň: 3 žloutky, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 250 g zakysané smetany, 2 zarovnané PL Gustinu. Dále: 350 g jablek, nakrájených na malé kousky. Sníh: 3 bílky, 100 g cukru krupice.

Postup přípravy

Dostala jsem k Vánocům kalendář Pečeme s láskou na rok 2013, tak jsem hned musela nějaký recept vyzkoušet. Koláč je v kalendáři pod názvem Ostružinové pohlazení, já místo…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Košíčky Izidor

Košíčky Izidor

Potřebné ingredience

Těsto: 210 g hladké mouky, 70 g cukru moučka, 20 g kakaa, 140 g Hery, 40 g strouhaných vlašských ořechů, trošku skořice a citronové kůry. Ořechová náplň: 150 g strouhaných vlašských ořechů, 50 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 2 PL rumu, rybízová marmeláda na spojení (asi 1 – 2 vrchovaté PL). Krém: 300 ml mléka, 2 PL cukru, 1 kakaový pudinkový prášek, 250 g másla, 2 PL kakaa, 2 vrchovaté PL cukru moučka. Poleva: 200 g hořké čokolády, 50 g 100% tuku.

Postup přípravy

Těsto na košíčky zpracujeme na vále, vyválíme tenký váleček, ten pokrájíme na kousky, naplníme malé formičky na košíčky, uložíme je na plech a upečeme. (170°C 8 minut) (Košíčky…

Zobrazit více...

Kategorie