Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Kváskový dýňový chléb z remosky

Kváskový dýňový chléb z remosky

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 100 g žitné mouky, 100 g vody, 25 g mateřského kvásku z lednice; * DÝŇOVÉ PYRÉ: 200 - 250 g dýně (Hókaidó) - finálně bude potřeba 150 g pyré, olivový olej, sůl, bílý pepř, koření (např. Provensálské, tymián, rozmarýn...) + (pokrájená cibulka nebo česnek); * DÁLE DO TĚSTA: 425 g pšeničné chlebové mouky, 260 g vody, 10 g soli, 5 g drceného kmínu, 2 g celého kmínu

Postup přípravy

(Podle skvělého receptu paní Michaely http://www.michaelarau-dobrouchut.eu/2018/03/dynovy-chleb.html?fbclid=IwAR1RnQiGX0CGmXYETV0vXAsvwsRIr7GPR3f1ziVtaSlAEffGN4gCBXfcVWc ).

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Celozrnná cihlička z remosky

Celozrnná cihlička z remosky

Potřebné ingredience

200 ml studené vody, 1½ lžíce lněného semínka, 1½ lžíce sezamového semínka, 1½ lžíce slunečnicového semínka, 60 ml vlažné vody, ¼ kostky čerstvého droždí (tedy cca 10 g), 100 g žitné mouky,250 g celozrnné pšeničné mouky, 8 g soli, slaná voda na potření těsta, trocha semínek na posypání

Postup přípravy

Recept je od Tescomy, množství do 500g formy, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm).


Všechny semínka nasypat do 200 ml studené vody a nechat odležet do…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pečivo pšenično-žitné

Pečivo pšenično-žitné

Potřebné ingredience

Omládek: 100g vody, lžička sladěnky, 125g hladké mouky, 14g droždí. Těsto: 210g vody, 20g oleje, 2 lžičky soli, 100g žitné mouky, 270g hladké mouky

Postup přípravy

Suroviny na omládek smícháme, zakryjeme a necháme asi hodinu kynout. Poté přidáme zbytek surovin, vyhněteme těsto a necháme asi hodinu kynout. Umotáme tvary, necháme na plechu…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chleba s omládkem

Toustový chleba s omládkem

Potřebné ingredience

Na omládek: 8-10g droždí, 100g vody, 120g pšeničné celozrnné mouky. Těsto: 130 - 140g vody, 35g oleje, 20g Solamylu, 280g hladké mouky, 1 lžička sladěnky, 2 malé lžičky soli

Postup přípravy

Omládek necháme 60min. vykynout, poté přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. necháme kynout asi hodinu, pak stočíme a dáme do formy. Necháme znovu nakynout a pečeme na 180 …

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
PROSLULÝ ŽITNÝ CHLÉB z kvásku

PROSLULÝ ŽITNÝ CHLÉB z kvásku

Potřebné ingredience

250 g obnoveného žitného kvásku, 500 g kvalitní chlebové mouky-žitné (můžeme i napůl smíchat se špaldovou nebo pšeničnou moukou), 100 g hrubé žitné mouky, 350 g vody, sůl (je možné přidat i kmín nebo semínka).

Postup přípravy

Do mísy vsypeme mouku se solí, vlijeme vodu, pár tahy lehce promícháme, zakryjeme utěrkou a dáme bokem odpočinout. Po třech až čtyřech hodinách přidáme čerstvý, obnovený kvásek do…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Chleba se sušenými rajčaty

Chleba se sušenými rajčaty

Potřebné ingredience

450g polohrubé mouky, 1 sáček suš. droždí, 3dcl vlažné vody, 1ČL soli, 2 ČL sušené bazalky, trochu oleje z rajčat, sušená rajčata

Postup přípravy

Ze všech ingrediencí uhněteme těsto, krájené rajčata dáme až na konec. Po vykynutí v chlebíčkové formě, pečeme na 180´C dozlatova. Po zaklepání by se měl ozvat dutý zvuk.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Focaccia

Focaccia

Potřebné ingredience

Preferment: 125g hladké mouky, 150g vody, 10g droždí. Těsto: 375g hladké mouky, 150g vody, 1 lžíce olivového oleje, 10g sladěnky, 10g soli. Olivový olej.

Postup přípravy

Smícháme suroviny na preferment a necháme 1,5 hodiny kynout. Poté přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme kynuté těsto. Potřeme ho olejem a necháme v míse kynout. 4x po deseti…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chleba s tmavým lněným semínkem

Toustový chleba s tmavým lněným semínkem

Potřebné ingredience

150gr pšeničné celozrnné mouky (jemně mletá), 350gr pšeničné mouky 00, 300 ml vody, 20gr droždí, troška cukru do kvásku, 50gr změklého másla + máslo na vymazání formy a potření chleba, 10gr soli (dávám čajovou lžičku),tmavé lněné semínko asi 2 lžíce ( nebo jiné semínko)

Postup přípravy

Zaděláme kynuté těsto (droždí + cukr + voda = kvásek) + zbytek surovin,nakonec přimícháme lněné semínko. Těsto dělám volnější, žádné tuhé, Necháme vykynout na dvojnásobek.…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chleba

Toustový chleba

Potřebné ingredience

250g pšeničné celozrnné mouky, 250g hladké pšeničné mouky, 10g soli, 10g droždí, 1 malé lžíce medu nebo sladěnky, 200g vody, 100g mléka, 40g oleje

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, necháme vykynout, poté propracujeme, stočíme a dáme do máslem vymazané formy. Zakryjeme a necháme kynout dle potřeby 1 - 2 hodiny. Pečeme ve vyhřáté troubě na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Překládané sýrové pečivo

Překládané sýrové pečivo

Potřebné ingredience

Na omládek: 100g vody, 40g hladké mouky, 18 - 20g droždí. Těsto: 250g pšeničné celozrnné mouky, 210g hladké pšeničné mouky, 1 žloutek, 100g měkkého másla, 2 lžičky soli, 100g vody, 50g kefíru. Na promazávání: 2 lžíce rozpuštěného sádla, 150g strouhaného parmazánu. Navrch: bílek, sezamová semínka

Postup přípravy

Smícháme suroviny na omládek a necháme vzejít kvásek, poté přidáme další suroviny a vypracujeme těsto, které dáme kynout do lednice na 30min. Poté vyndáme, rozválíme na plát,…

Zobrazit více...

Kategorie