Zobrazit přihlášovací formulář
OMÁČKY
"BEF" - smetanová hořčicová omáčka - výborná a skoro bez práce !!!!!

"BEF" - smetanová hořčicová omáčka - výborná a skoro…

Potřebné ingredience

Hovězí zadní maso ( ale i jakékoliv jiné - kuřecí, vepřové, telecí, nebo i čufty z mletého masa - hovězí je ale NEJ... ), sůl, pepř, olej, cibule, plnotučná hořčice, masox, šlehačka, zakysaná smetana, hladká mouka, mléko, citron.

Postup přípravy

Hovězí zadní maso nakrájíme na dlouhé nudličky. Cibuli orestujeme na oleji dozlatova, přidáme maso, sůl, pepř a masox ( pokud nebudete dělat velké množství, jako se dělává u nás,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohová bleskovka

Tvarohová bleskovka

Potřebné ingredience

500g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 200g cukru moučka, 200g másla

Nádivka: 500g tvarohu (může být i ve vaničce), 0,5l mléka, 2 vejce, cukr dle chuti, rozinky (možno nahradit i drobným ovocem)
- vše smícháme

Postup přípravy

Z mouky smíchané s kypřícím práškem, cukru a másla uděláme drobenku. Na tukem vymazaný plech nasypeme polovinu drobenky, na ni nalijeme nádivku, rozetřeme, posypeme zbylou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chinois - francouzský máslový koláč

Chinois - francouzský máslový koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 100 ml mléka, 90 g másla, 2 vejce, lžička soli, 50 g cukru krupice, 400 g hladké mouky, 20 g droždí. Náplň: 250 ml mléka, 100 g cukru krupice, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, 30 g hladké mouky.

Postup přípravy

Do pekárny nalijeme vlažné mléko s rozšlehanými vejci a rozpuštěné vlažné máslo, přisypeme cukr (bez jedné lžičky), sůl do levého rohu, nasypeme prosátou mouku, uděláme vpravo…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Pařížské rohlíčky, které se rozplývají na jazyku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pařížské rohlíčky, které se rozplývají na jazyku!!!!!!…

Potřebné ingredience

Rohlíčky: 4 bílky, 280 gramů cukru krystal, 150 gramů vlašských ořechů, 10 gramů hrubé nebo polohrubé mouky - pozor mouky pouze 10 gramů, ne 100 - bylo by to tuhé!!! , Čokoládový krém - 125 ml mléka, 75 gramů cukru krystal, 1/2 vanilkového cukru, 1 žloutek, 2,5 lžíce dětské krupice, 1 lžíce kakaa + 1 máslo (250 gr.) a 100 gr. cukru moučkaa nakonec Čokoládová poleva

Postup přípravy

Rohlíčky: nad parou ušleháme bílky s cukrem krystal do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme mleté ořechy a mouku. Na plechu vyloženém papírem na pečení tvarujeme zdobičkou proužky …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Výborné KOBLÍŽKY  z trouby

Výborné KOBLÍŽKY z trouby

Potřebné ingredience

1/2 kg hladké mouky, 250 ml vlažného mléka, 1 žloutek, 40 g cukru krupice, 50 g másla, špětka soli, 1 vanilkový cukr a 1 kostka droždí (kvásek) na potření: kousek másla a lžička rumu

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme těsto ručně nebo v domácí pekárně. Těsto necháme 1/2 hoďky vykynout, potom si těsto rozdělíme na části a rozválíme si plát ze kterého vykrajujeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pečení s Herou

Pečení s Herou

Potřebné ingredience

Kuchařinky, přišly mi na meil recepty na řezy, koláče, buchty,.... Je tam 12 receptů i s obrázkami. Pěkně udělané.

Postup přípravy

Pokud by jste měli zájem, můžu přeposlat na meil.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Plněná roláda z mletého masa (opět něco jednoduchého, rychlého a bez mázání nádobí :-))!

Plněná roláda z mletého masa (opět něco jednoduchého,…

Potřebné ingredience

mleté maso, alespoň tři druhy salámu (já dávám: šunku 20dkg, salám se zeleninou 20dkg a anglickou slaninu 15 dkg), červenou a žlutou papriku nivu hořčici a někdy přidávám i párek

Postup přípravy

Mleté maso si ochuťte, jak jste zvyklé. Já přidávám rohlík trochu namočený v mléce (nyní jsem vyzkoušela místo rohlíku strouhanku a řekla bych, že je to lepší !), dvě vejce, malou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Nejlepší bavorské vdolečky, jaké jsem kdy jedla :-) !!!

Nejlepší bavorské vdolečky, jaké jsem kdy jedla :-) !!!

Potřebné ingredience

Na těsto: 20g droždí, 250 ml mléka, 2 PL cukru, 1/2 čl soli, 2 PL rumu, 2 PL změklé Hery, 1 vejce, 1 žloutek, 500g polohr. mouky ( já dělám z dávky a půl) Na zdobení: marmeláda/džem (nejlepší je jahodový), zakysaná smetana, na posypání nastrouhaný tvrdý tvaroh

Postup přípravy

Všechny suroviny dáme do DP na program Těsto, nebo klasicky vypracujeme kynuté těsto. Po vykynutí dáme na Vál, rozdělíme na 2-3 části a vyválíme na placku tlustou 0,5-1 cm.

Zobrazit více...
OMÁČKY
RAJSKÁ OMAJDA - NEJRYCHLEJŠÍ A MOC DOBRÁ

RAJSKÁ OMAJDA - NEJRYCHLEJŠÍ A MOC DOBRÁ

Potřebné ingredience

1 cibule, olej, 1 rajčatový protlak (140 g), 3-4 polévkové lžíce cukru, sůl, 6 kuliček nového koření, 2 bobkáče, 1/2 kávové lžičky skořice, masox (jak kdo chce) + pol. mouka a voda na zahuštění

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibuli, vysypeme na to celý rajský protlak, hned tam šupnem cukr, koření, zamícháme, promícháme a zalijeme vařící vodou. Povaříme asi 15 minut, zahustíme moukou s…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
DOMÁCÍ JOGURT V PEŘINÁCH BEZ JOGURTOVAČE

DOMÁCÍ JOGURT V PEŘINÁCH BEZ JOGURTOVAČE

Potřebné ingredience

1 litr mléka polotučného, 1 bílá activia

Postup přípravy

Mléko převaříme, dáme zchladit přibližně na 40 st. (jelikož nemám teploměr na potraviny, zkouším prstem:)) aby bylo mléka trochu teplé). Do mléka vmícháme jogurt, naplníme do…

Zobrazit více...

Kategorie