Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Kovářské roštěnky

Kovářské roštěnky

Potřebné ingredience

roštěnky dle počtu strávníků, pepř, sůl, cibule, zakysaná smetana

Postup přípravy

Maso prosolíme, naklepeme. Cibuli nakrájíme na kolečka.
Do zapékací misky (nebo remosky) vložíme maso, opepříme. Poklademe po celé ploše kolečky cibule.
Zalijeme zakysanou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
SVÍČKOVÁ

SVÍČKOVÁ

Potřebné ingredience

Libovolné maso, tak 1 -2 kg, nejlépe hovězí,dělám i z vepřového a krůtího, , 4-5 mrkví , 4 petržele, 1cibule, kousek celeru ,uzený špek na prošpikování masa-nezbytné-nejlepší je hodně solený, lžička tymiánu, sůl, kuličky pepře, 6 kuliček nového koření, 5 bobkových listů., smetana 250-500ml,(může být sladká i kysaná) 1-2 masoxy, 1/2 másla.

Postup přípravy

Maso prošpikuji uzeným špekem, pořádně osolím, opepřím, posypu trochou tymiánu a orestuji pořádně ze všech stran v pánvi na tuku, aby se maso zatáhlo.
Zeleninu nakrájím na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí ptáčky trochu jinak

Hovězí ptáčky trochu jinak

Potřebné ingredience

Ingredience: 4 plátky hovězího zadního, 100 g tvrdého sýra, 50 g šunky nebo moravského uzeného, 2 sterilované okurky, hořčice, sůl, pepř, worchestrová omáčka, 1 cibule, 1/4 l zakysané smetany, lžička mouky, 2 lžíce kečupu, olej nebo sádlo

Postup přípravy

Postup přípravy: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe nudličkami okurek, hranolky sýru, nudličkami šunky. Závitky svineme a spíchneme párátkem nebo…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Steak

Steak

Potřebné ingredience

plátky panenské svíčkové (lze použít i kuřecí,vepřové :-)),lžíce kremžské hořčice,lžíce ostrého kečupu,směs koření na steaky
cibule,smetana,hl. mouka,Aromat mix

Postup přípravy

maso den předem lehce naklepat,potřít hořčicí a kečupem a obalit ve směsi na steaky (je dost ostrá,takže pokud bude maso pro děti,pouze osolit a potřít hořčičí), Druhý den maso z…

Zobrazit více...

Kategorie