Podzimní pečený čaj
Potřebné ingredience
2 jablka, 2 hrušky,2 pomeranče, 2 citrony, 250g cukru krystalového,1/2 vanilkového lusku,2 badyány.2 tyčky celé skořice
Postup přípravy
Troubu si rozehřejeme na 250°C.
Hlubší plech si vyložíme pečícím papírem-okraje si zvedneme ,aby nám nevytekla šťáva.
Jablka, hrušky ,1 pomeranč a 1 citron -vše pokrájíme…
DOMÁCÍ POMERANČOVÝ DŽUS
Potřebné ingredience
3 pomeranče i s kůrou, 1/2 kg mrkve (může být i více), 50g kyseliny citronové, 750 g cukru
Postup přípravy
Postup: pomeranče i s kůrou a mrkev nakrájíme na malé kostičky nebo mrkev nastrouháme, dáme vařit do měkka - přilijeme trochu vody (pro zrychlení používám papiňák - cca 15-20…
Mandlové mléko
Potřebné ingredience
70g mandlí,700 ml filtrované vody (popř. jiné kvalitní vody bez chlóru).
Postup přípravy
Odvážíme si 70g mandlí, zalejeme vroucí vodou a necháme 15min vyluhovat a pak sloupneme slupku, pokud dobře nepůjde, budeme opakovat. Necháme mandle pořádně proschnout(já nechávám…
Rybízová šťáva
Potřebné ingredience
1 kg rybízu, 1 l vody, 3 dkg kyseliny citronové, 1 kg cukru, konzervant
Postup přípravy
Rybíz pomačkáme zalejeme vodou, přidáme kyselinu citronovou. Necháme 24 h stát, potom přecedíme, přidáme cukr a konzervant. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí :-) lijeme do pořádně…
Třešňová šťáva
Potřebné ingredience
1 l třešní, 1 l vody, 3dkg kyseliny citronové, 1kg cukru, konzervant
Postup přípravy
Třešně pomačkáme, přidáme kyselinu citronovou a zalijeme vodou. Necháme 24 h stát v chladnu. Potom přecedíme přidáme cukr a konzervant. Mírně zahřejeme, aby se cukr rychleji…
Třešňová šťáva
Potřebné ingredience
2 kg třešní 2 l horké vody 2.5 kg cukru 3dkg kys.citrónové
Postup přípravy
Očistene ovoce zaleju horkou vodou a louhuji 24 h.Třešně nevypeckuji ale rozmačkam.potom zcedim a přidám cukr a kys.citrónovou.Přivedu k varu odstraním pěnu a leju do sklenic přes…
Šumivá limonáda z bezinek
Potřebné ingredience
Přísady: 4 litry vody, 8 velkých bezových květů, citron, 40 dkg cukru, půl čajové lžičky droždí.
Postup přípravy
Vodu svaříme s cukrem a přelijeme do pětilitrové zavařovací sklenice. Citron vymačkáme do cukrové vody, kůru rozkrájíme a vhodíme ji do sklenice. Když voda zchladne přibližně na…
výborná a snadná bezová šťáva (sirup)
Potřebné ingredience
0,8 l vody, 1 kg třitinového cukru (může být i normální krystal,ale lepší a zdravější je tř.),cca 25 květů bezu která vyklepeme občas je tam nějaká havěť, opláchneme a necháme okapat,2 citrony
Postup přípravy
Vodu přivedeme k varu odstavíme a přidáme cukr který necháme rozpustit po schládnutí do vlažna přidáme květy bezu a na kolečka nakrájené dobře omyté citrony já to dělám v papiňáku…
Jahodový sirup
Potřebné ingredience
2 kila jahod, 5 dkg kyseliny citronové, cukr, Petol nebo jiný konzerv. přípravek
Postup přípravy
Dáme převařit 2 litry vody, kterou potom vychladlou nalejeme na 2 kila rozmačkaných jahod, přidáme kyselinu citronovou - zamícháme. Necháme 24 hodin stát v chladnu. Potom dáme…
Kopřivová šťáva
Potřebné ingredience
100 ks kopřiv, 3 l převařené vody, 4 citrony, 20 dkg kyseliny citronové, 3 kg cukru kristal, konzervant
Postup přípravy
Kopřivy, citrony a 20 dkg kyseliny citronové necháme louhovat 24 hodin. Potom přecedíme a přidáme cukr a konzervant. Pořádně rozmícháme a nalejeme do vymytých lahví. :-)