Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kváskový chléb s bramborákem

Kváskový chléb s bramborákem

Potřebné ingredience

330 ml vody, 2 lžičky oleje, 2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky soli, 1,5 lžíce směsi na bramborák v prášku, 1,5 lžičky cukru, 75 g žitné chlebové mouky, 400 g hladké mouky, do rohu 1,5 lžíce hustého kvásku a do opačného rohu 9 -10 g čerstvého droždí.

Postup přípravy

Suroviny dáme do formy pekárny v uvedeném pořadí a použijeme program základní 1200 g, co nejtmavší barvu. Chlebík je chuťově velmi dobrý, světlý, výborný i druhý a třetí den.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý stromeček místo vánočky

Kynutý stromeček místo vánočky

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 2 žloutky, 100 g cukru krupice, 100 g másla, 250 g hladké a 250 g polohrubé mouky, 1 lžička soli, ½ lžičky citronové kůry, 30 g droždí, 1 PL rumu, rozinky. Dále: 1 vejce na potření, mandlové plátky.

Postup přípravy

Ve vlažném mléce rozmícháme žloutky, máslo rozehřejeme a necháme zchladnout. Obě tekutiny nalijeme do pekárny, nasypeme cukr (1 lžíci dáme stranou) a přidáme prosáté mouky…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Věnec se skořicí

Věnec se skořicí

Potřebné ingredience

4 hr.hladké mouky , 2 žloutky , 1 kostka droždí, 1 hr. mléka , 3 pol. lžíce cukru , špetku soli , 1/4 hr. oleje (másla )náplň : 15 dkg másla rozpustit a 8 - 9 pol.lžíc cukru krupice a 3 lžíčky skořice zamíchat

Postup přípravy

Vykynuté těsto vyválíme na obdelník a pomažeme náplní ,pak po délce zarolujeme a nařízneme na půl a upleteme jako cop a dáme na plech s pečícím papírem ,pečeme na 175 C asi 35 min…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Houskový knedlík - nejlepší recept

Houskový knedlík - nejlepší recept

Potřebné ingredience

250 ml mléka,250g hrubé mouky,250g polohrubé mouky,1 vejce,1 lžíce olivového oleje,1 kávová lžička soli,1 kávová lžička krystal. cukru,čtvrtku kostičky droždí,2 rohlíky nakrájené na kostičky( den staré)

Postup přípravy

Do hnětací nádoby si dáme mléko,rozšlehané vejce,olivový olej,na to nasypeme odváženou mouku,do jednoho rohu dáme 1 lžičku soli a do druhého 1 lžičku cukru,navrch rozdrobíme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý jablkový závin

Kynutý jablkový závin

Potřebné ingredience

250 g hl. mouky , 250 g pol. mouky ,70 g cukru, 1 vejce , 120 g oleje , 200 ml mléka , necelá kostka droždí .. asi 1 kg jablek nastrouhat ,cukr , skořice ,rozinky ... 1 vejce na potření

Postup přípravy

těsto zadělám v pekárně a nechám i vykynout ..mezitím si připravím jablka ,pak udělám dva kusy závinu - obdélníky pomažu rozpuštěným máslem a posypu strouhankou a dám jablka…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rozetkové koláčky se švestkami a ořechy

Rozetkové koláčky se švestkami a ořechy

Potřebné ingredience

400 g polohrubé mouky,20g droždí,100 ml mléka,1 vejce,sůl,80 g cukru,1 vanilkový cukr,100g másla na náplň: 300g švestek vypeckovaných a pokrájených ,rybízový džem,50g nasekaných vlašských ořechů

Postup přípravy

Do nádoby si dáme vlažné mléko,rozšlehané vejce,rozpuštěné máslo a pak přidáme sypké přísady odváženou mouku,cukr,vanilkový cukr a špetku soli.Navrch rozdrobíme droždí.Zapneme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Houstičky

Houstičky

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 220ml mléka, 200g zakysané smetany (1 kelímek), 2lžíce rozpuštěného másla (může být i sádlo), 2lžíce oleje, 2lžíce majolky, 2lžičky soli, 1lžička cukru, sáček sušeného droždí, hrubá sůl+semínka dle chuti na posyp (můžeme je dát i přímo do těsta)

Postup přípravy

Suroviny dáme do pekárny, nejdříve tekuté, potom sypké, zapneme na program kynutí. Z vykynutého těsta tvarujeme housky, já dělala uzlíky. Necháme ještě cca 10-15min nakynout,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Koláče s jablíčkovými povidly a kokosovým sněhem

Koláče s jablíčkovými povidly a kokosovým sněhem

Potřebné ingredience

Těsto:500g polohrubé mouky, 40g droždí, špetka soli, 300ml mléka, 3-4 žloutky, 80g rozpuštěného másla, 100g moučk.cukru Náplň: 6-8 jablek nastrouhaných nahrubo, povařených 10minut s cukrem a mletou skořicí dle chuti Kokosový sníh: 3-4 bílky vyšlehané se 70g moučk.cukru a smíchané se 170g kokosu

Postup přípravy

Zaděláme na těsto, po vykynutí vyválíme na placku, vykrajujeme kolečka, terá necháme na plechu chvíli kynout. Vytlačíme doprostřed koláčků důlek, vložíme povidla, na povidla…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Perník z pekárny

Perník z pekárny

Potřebné ingredience

Rychlý hrnkový ,než si uvaříte ráno kafe ,pekárna míchá púerník na svačinu\r\n1 vejce-1 hrnek mléka-1/2 hrnku oleje-2 hrnky polohrubé mouky-2 lžíce kakaa-1 prášek do perníku-3/4 hrnku cukru

Postup přípravy

Program koláč

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý Méďa s nutelou

Kynutý Méďa s nutelou

Potřebné ingredience

3 a 1/2 hladké mouky 1hr teplého mléka 1 vajíčko 1PL rumu 1/2 hr oleje 2-3 PLcukru špetka soli 1sáček suš.droždí Nutela - pár lžiček Máslo na potřebí

Postup přípravy

Do pekárny dáme nejprve tekuté přísady,poté suché.Dáme program těsto s kynutím. Po dokynutí uděláme nejprve bříško(neplním ničím) - nohy a ruce udělám jako buchty,plněné Nutelou…

Zobrazit více...

Kategorie