Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Grilování

Přidat recept
GRILOVÁNÍ
Vepřové špízy

Vepřové špízy

Potřebné ingredience

vepřová kýta /krkovice/, anglická slanina, paprika, cibule

Postup přípravy

Vepřovou kýty nakrájíme na tluščí nudličky a obalíme v anglické slanině. Na špejli postupně napichujeme masko obalené v slanině, střídavě s červenou paprikou a cibulí. Grilujeme…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Krkovice v alobalu

Krkovice v alobalu

Potřebné ingredience

1 kg krkovice, sůl, koření dle chuti, alobal

Postup přípravy

Maso v celku nasolíme a nakořeníme dle chuti a zabalíme do alobalu.
Pečeme na grilu z každé strany 35 minut, poté rozbalíme a dopékáme.

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Kuřecí stehna s medovou hořčící

Kuřecí stehna s medovou hořčící

Potřebné ingredience

6 prolisovaných česneků 3 PL tekutého medu 2 PL krémové dijonské hořčice (dávám obyč) 2 PL sojové omáčky 1 PL citronové šťávy 1 lžička ml. pepře 8 stehýnek

Postup přípravy

Všechno smícháme a ve směsi obalíme maso. Necháme odležet a šup s tím na gril. V zimě do této směsi nakládám křídla, peču v troubě a všichni se můžou utlouct.

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Pikantní zázvorovo-česnekový dip

Pikantní zázvorovo-česnekový dip

Potřebné ingredience

1 krémovitá zakysaná smetana , 2-3stroužky česneku,cca 2cm čerstvého zázvoru,sůl,pepř

Postup přípravy

Do zakysané smetany zamícháme najemno nastrouhaný zázvor a česnek,dochutíme solí, pepřem a necháme dobře vychladit. Ke grilovanému masu a zelenině je omáčka jedinečná!!! Kdo ji…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Výborný dip k masu ( gril, minutka i smažený květák)

Výborný dip k masu ( gril, minutka i smažený květák)

Potřebné ingredience

400 g zakysané smetany, 1 velká lžíce majolky hellmans, 2 kys. okurky, 1 větší cibule nadrobno, sůl, pepř, 1 lžička cukru, 1/2 lžičky vegety, pažitka nebo kudrnka ( lze obojí) , trochu nálevu z okurek a kdo rád ostřejší, přikrájí kousek kozího rohu.

Postup přípravy

Pokrájíme cibuli, okurku a bylinky na drobno a vše smícháme v misce. Zakysaná smetana lze nahradit smetanovým jogurtem typu Max. Před podáváním necháme odležet v lednici.

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Hovězí špíz se sušenými švestkami

Hovězí špíz se sušenými švestkami

Potřebné ingredience

300g hovězí roštěné,200g sušených švestek (bez pecek),200g slaniny,200ml kečupu,2 lžíce worcesterské omáčky,2 lžíce grilovacího koření,1 lžička švestkkových povidel,1 lžička oregana

Postup přípravy

Hovězí maso omyjem,pokrájíme na větší kostičky a spolu se sušenými švestkami vložíme na 24 hodin do marinády.Tu si připravýme smícháním kečupu,worcesterské omáčky,grilovacího…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Grilovací směsky

Grilovací směsky

Potřebné ingredience

maso naložit nejméně na 12 hodin do grilovacích směsí. Některé směsi připravujeme za studena, jiné potřebují tepelnou úpravu.

Postup přípravy

1. Chilli směs
1 šálek rajčatové šťávy, 2 rozdrcené chilli papričky, 2lžíce cukru, 2 lžíce oleje, 1 lžička soli, 1 lžička worcestrové omáčky, 3 stroužky utřeného česneku.

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Špízy z vepřového masa.

Špízy z vepřového masa.

Potřebné ingredience

Vepřova krkovice-1kg Majonéza nejlépe Hellmans - 2-3 pol. lžíce sůl, černý pepř- podle chuti, provensálské bylinky- špetka citron-2 platky, česnek-1zub, cibule-1větší, nebo 2 menší.

Postup přípravy

Krkovičku nakrájet na středně velké kostky,
přidat majonézu, sůl, pepř, provensálské koření,vymačkaný česnek, nakrájenou na pul-kolečka cibulí, a taky nakrájeny na menši…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Potřebné ingredience

1 kg brambor, 2 velké cibule, 1 červená cibule, pórek, 1 větší nebo 2 malé cukety, žampiony, 5 mrkví, 3 bílé papriky, koření Grilovaná zelenina od Vitany, olej, alobal.

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenší kolečka. Cibule překrojíme na osminky, pórek a mrkve na kolečka, cukety oloupu a nakrájím na kostičky, žampiony a papriky na plátky.…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Avokádový dip - "guacamole" omáčka ke grilovaným pokrmům

Avokádový dip - "guacamole" omáčka ke…

Potřebné ingredience

1 avokádo, 1/2 červená kapie nakrájená na kostičky, 1 ks smetanový tavený sýr, 1 stroužek česneku, 100 g zakys. smetana, sůl, pepř a pár kapek citronu, aby to tak rychle nehnědlo

Postup přípravy

vše kromě papriky rozmixovat, papriku nakrájet na drobné kostičky. může se rozmixovat i s paprikou, je pak hladší. dělala jsem v hrnku o objemu 0,4l ponorným mixérem...

Zobrazit více...

Kategorie