Mimibazar na talíři | Slevové kupóny | MIMISHOP | MIMIAUKCE.cz | veslujeme.cz | Slevy | Levná móda | BioKosmetika

objednat banner 468x60

RECEPTY > MOUČNÍKY, POHÁRY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
VEGETARIÁNSKÁ JÍDLA
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 16.240 (zobrazuje se 631-640)<< předchozí 1,.,59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69,.,1624 další >>
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ranní rosa
PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

.

POSTUP PŘÍPRAVY

Použila jsem ve finále místo uvedeného krému jen zakysanku a kakao.

Těsto – plech 20 x 30 cm (malý)
200 g změklého másla nebo Hery
3 vejce
0,5 hrnku cukru krupice (150 g)
1,5 hrnku polohrubé mouky (300 g)¨
1 kysaná smetana (200 g)

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Petra V. (pitruska82) ID 84631 | další recepty

KOMENTÁŘE (12) poslední: 20.2.2014, 15:37 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový koláč ala Frekvence 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

- 5 vajec - 1/8 másla (125 g) - 1 šálek cukru krupice - 500 g netučného tvarohu (2 balíčky) - 1 lžíce polohr. mouky - lžíce puding. prášku - ½ kypřícího prášku v orginálu jsou rozinky a sušené švestky, ty já nedala.

POSTUP PŘÍPRAVY

Máslo utřít s cukrem, po jednom zašlehat vejce, pak zašlehat tvarohy. Mouku smíchat s pudingovým a kypřícím práškem a ručně vmíchat do těsta.
Pečeme 35-40 min při 180 °C až koláč zezlátne.

Nám doma velmi chutnal, je jakoby mokrý, v žádném případě ne suchý:-)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Radka Š. (rsram) ID 151855 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohová štola

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 gr hladké mouky,125 gr pískového cukru,150 g másla,2 vejce, 1 tvaroh měkký-dnes jsem měla z vaničky polotučný a udělal stejnou službu,1 vanilkový cukr,1 a půl prdopeče,kapku rumu............dále lžička skořice,kůra z pomeranče a citronu,sekané mandle a vlašské ořechymůžou být i rozinky a kandované ovoce,ale my nedáváme-nejíme je..............rozpuštěné máslo a moučkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

...........

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Květa K. (KáKá) ID 157858 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 28.12.2013, 16:21 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
MOUČNÍKY, POHÁRY
prostě osvěžující

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

korpus - 120g sušenky nebo piškoty, 20g másla, 90ml mléka, kakao podle chuti - ovocná vrstva - 2-3 jablka, 2 mandarinky, 2 pomeranče, (já dělala z toho co lednice dala) cukr, 1,5ks vanilkový pudink, piškoty - jogurtová vrstva - půl velkého jogurtu Holandia (nebo takový jaký máte rádi), 1ks zakys. smetana, tvaroh já dala zbytek co byl v lednici, takže nemusí být, v podstatě do této vrstvy můžete dát co chcete, želatina za studena a granko na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept vznikl z toho co se prostě doma našlo. Jablečný studený dort známe asi všichni a tak jsem ho trošku ozvláštnila. Ingredience na ovocnou vrstvu a jogurtovou si můžete upravit podle sebe, já dělala od oka.Takže nikdy nebudete mít stejný výsledek, pokaždé to bude jíné, podle toho co najdete v lednici.

Na korpus (recept je z obalu želatiny za studena) rozdrolíme sušenky, třeba Bebe nebo piškoty, do kterých přidáme měkké máslo,kakao od oka a podle chuti a mléko. Vytvoříme hmotu, kterou namačkáme do kulaté formy na dort, vyloženou vespod potravinářskou fólií. Z tohoto množství mi přišel korpus nízký a tak příště ho udělám více.
Ovoce uvaříme s cukrem do měkka, poté rozmixujeme a nakonec vmícháme 1,5 vanilkového pudinku rozmíchaného ve vodě (množství pudinku podle množství pyré a jak kdo ho má rád husté). Povaříme do zhoustnutí a pak asi ještě 2 minuty na mírném ohni. Když je uvařeno, lejeme na sušenkový korpus a prokládáme piškotama. Necháme trošku ztuhnout a mezitím si připravíme želatinu za studena podle návodu na pytlíku. želatínu smícháme s jogurtem, zakys. smetanou, nebo tvarohem, tady opět záleží na vás co dáte, prostě co máte rádi. Nakonec nalejeme na ovocné pyré a vrch posypeme grankem.
A je hotovo. U nás to mělo úspěch, mi hlavně chutnalo to ovocné pyré, že nebylo jen z jablek,ale i s citrusy, které tomu dodaly ještě více osvěžující chuti.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Markéta H. (xlmakrela) ID 54948 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
MOUČNÍKY, POHÁRY
PPP-pohádkový perník s povidly

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 dkg hladké mouky,20 dkg moučk.cukru,1/2 vanilkového,2 vejce,2 PL kakaa,150 ml oleje,0,5 l mléka, 1 lžička sody,3 lžíce povidel,1 prášek do perníku

POSTUP PŘÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Květa K. (KáKá) ID 157858 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 26.3.2014, 14:43 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tunel z Be Be sušenek

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 1 balíček BeBe sušenek kakaových (130 g), 100 g hořké čokolády, 30 g másla, 2 PL mléka. Náplň bílá: 250 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 60 g cukru moučka, 3 želatinové plátky. Náplň červená: 200 g malin (čerstvých nebo i mražených), 50 g cukru krupice, 3 želatinové plátky. Dále: asi 10 dětských piškotů, asi 10 čerstvých malin, několik Be Be sušenek celých, kousek čokolády.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a mlékem. Sušenky rozdrtíme a promícháme s rozpuštěnou čokoládou. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií, nasypeme do ní sušenkovou směs a lžící upravíme tak, abychom vytvořili stejně silnou vrstvu podél stěn formy. (Neumačkáme moc silně, spíš jen mírně, aby nebyly stěny hřbetu moc tvrdé a moučník by se pak hůř krájel.) Dáme na chvíli do ledničky ztvrdnout.
Maliny povaříme s cukrem a přepasírujeme. Všechny plátky želatiny necháme nabobtnat v hodně studené vodě. 3 plátky lehce vymačkáme a rozpustíme je v ještě teplé malinové šťávě.
Další 3 plátky rozpustíme ve 3 lžících vody a vmícháme je k rozmíchanému tvarohu se zakysanou smetanou s cukrem.
Do důlku ve formě nalijeme trochu tvarohové náplně, poklademe piškoty, nalijeme malinovou náplň, přidáme čerstvé maliny, doplníme zbývající tvarohovou hmotou, opatrně přikryjeme celými sušenkami a necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout.
Moučník překlopíme na tác, odstraníme fólii a pocákáme čokoládou. Krájíme nožem pilkou.
Náplně můžeme různě obměňovat.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (19) poslední: 10.1.2014, 16:17 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohová buchta podle chuti

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tmavé těsto: 1 hrnek mléka, 3/4 hrnku oleje, 2 vajíčka, 1 hrnek cukru, 1 prášek do pečiva, 2 hrnky hladké mouky, 2 polévkové lžíce kakaa Tvarohové těsto: 2 tvarohy, 1 vanilkový cukr, 1 puding (lze použít jakýkoliv já dávám vanilkový nebo banánový, klidně i ananasový. Zkrátka jakýkoliv) (vsypat prášek), 1 hrnek moučkového cukru, 2 vajíčka, 1 hrnek mléka

POSTUP PŘÍPRAVY

Do vymazaného nebo po případě pečicím papírem vyloženého plechu nalijte přes polovinu kakaového těsta, důkladně jej stěrkou rozetřete do všech koutů a na něj navrstvěte tvarohové. Poté opět nalijte kakaové a pokud chcete mít buchtu pestrou pořádně stěrkou promíchejte.\r\n\r\nPečte na 275 °C cca. půl hodinu. Že je buchta hotová, poznáte tím, že vám pod bílou vrstvou začne průsvitat hnědá. \r\n\r\nPřeji dobrou chuť :)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 30 návštěvníků)

Alena C. (Alena99) ID 126371 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 11.2.2014, 20:42 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nepečený ovocný dort
PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piškoty,2 šlehačky na šlehání,2 zakysané smetany,4 pytlíčky vanilkového cukru,2 broskvové kompoty,1 jahodový kompot,Lentilky,Granko,a jedlý papír s obrázky :-)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Pavla J. (kobraka11) ID 34914 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkový koláč se šlehačkou a čokoládou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 200 g hrubé mouky, 70 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 120 g másla nebo tuku, 3 žloutky, citronová kůra. Dále: rybízová marmeláda, 750 g očištěných jablek, 70 g cukru krupice, 250 – 500 ml smetany ke šlehání, 100 g hořké čokolády.

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny na těsto zpracujeme na vále a necháme chvíli odpočinout. Na menší plech (24 x 30 cm) s pečícím papírem rozválíme těsto a upečeme v troubě předehřáté na 180°C (pekla jsem 13 minut). Vychladlý plát potřeme marmeládou.
Na čtvrtky nakrájená jablka s cukrem zalijeme asi hrnkem vody a podusíme tak, aby byla jablka měkká, ale nerozvařená. Vychladlé a okapané čtvrtky jablek naskládáme na marmeládu. Ušleháme smetanu (v receptu byly šlehačky 2, já ale dávala jen 1), natřeme ji na jablka a hustě posypeme nastrouhanou čokoládou.
Druhý den je koláč nejlepší, když korpus zvlhne a dobře se krájí.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 45 návštěvníků)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (14) poslední: 26.8.2014, 10:55 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
MOUČNÍKY, POHÁRY
JABLEČNÉ ŘEZY S BE-BE SUŠENKAMI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na těsto: 4 vejce, 80 g polohrubé mouky, 80 g krupicového cukru, lžička oleje. Meruňková marmeláda (byla by vhodnější jablková povidla, ale ty jsem neměla). Na bílý krém: 1 pomazánkové máslo bez příchutě (200g), 1 tvaroh ve vaničce, 250 g smetany ke šlehání (stačí 30%), cukr moučka dle chuti. Na jablečný krém: 2-3 nahrubo nastrouhaná jablka, 500 ml vody, 1a1/2 vanilkového pudinkového prášku, 2 lžíce cukru (nebo dle chuti), lžička skořice. Be-be sušenky světlé. Na vršek řezů - 1 smetana ke šlehání + ztužovač.

POSTUP PŘÍPRAVY

Připravíme těsto - ušleháme žloutky s cukrem a olejem, postupně přimícháme mouku a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Dáme do předem vymazané a vysypané formy (na toto množství těsta jsem použila vyšší pekáč o velikosti cca 35x20cm). Pečeme na 170 stupňů.
Vychladlý korpus pomažeme marmeládou a dáme do ledničky ztuhnout. Mezitím připravíme krém z tvarohu, cukru a pomazánkového másla - vyšleháme a nakonec zašleháme ušlehanou smetanu. Natřeme na korpus s marmeládou a poklademe be-be sušenkami (lehce vtlačíme do krému). Dáme do ledničky. Nyní si připravíme jablkový krém - klasicky uvaříme hustý pudink, do kterého vmícháme (na začátku vaření) nastrouhaná jablka se skořicí. Cukr dáme dle chuti a kyselosti jablek. Hustý pudinkový krém natřeme na těsto s krémem a sušenkami a dáme opět chvíli zchladit. Nakonec ušleháme smetanu se ztužovačem a dáme úplně navrch. Řezy by se měly nechat uležet minimálně 4 hodiny - u nás tak dlouho v lednici nic nevydrží, takže je to vidět pak na nakrájení (viz foto). Ale na chuti to nic neubere!

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Lucie V. (Lucie-Anna) ID 94955 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 16.240 (zobrazuje se 631-640)<< předchozí 1,.,59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69,.,1624 další >>