Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zeleninová jídla

Přidat recept
ZELENINOVÁ JÍDLA
Strouháky-rychlá večeře

Strouháky-rychlá večeře

Potřebné ingredience

6 velkých brambor, sůl, pepř, majoránka, česnek podle chuti ,olej, kečup ,nastrouhaný sýr

Postup přípravy

Oloupané brambory nastrouháme do mísy- nahrubo. Přidáme sůl, pepř, majoránku, rozetřený česnek a vše dobře promícháme.
Na rozpáleném oleji upečeme z těsta placičky, které na…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Čekanka s žampiony a slaninou

Čekanka s žampiony a slaninou

Potřebné ingredience

4 čekankové puky (celkově cca 500 g), 4 větší žampiony (celkově cca 150 g), 150 g slaniny, 1 cibule, pepř, sůl, máslo

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- čekanku omýt a nakrájet na tenké proužky
- slaninu pokrájet na proužky
- žampiony očistit a pokrájet na pláty
- cibuli pokrájet na jemno…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Pařížské mleté celerové řízky - výborné

Pařížské mleté celerové řízky - výborné

Potřebné ingredience

1 větší celer, 150g měkkého salámu ( používám šunku),1 cibule, 1 vejce, 1 lžíce polohrubé mouky,koření třeba Vegeta,bílý mletý pepř,sůl,zelenou petrželku,strouhanku dle potřeby na zahuštění Na obalení: strouhanu a jemně nastrouhaný sýr

Postup přípravy

Oloupaný a na čtvrtky nakrájený celer uvaříme do měkka-necháme vychladnout.Po vychladnutí ho s cibulí a salámem umeleme.Přidáme vejce,lžíci mouky,nasekanou petrželku,,osolíme…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Sýrové omelety s květákovou náplní

Sýrové omelety s květákovou náplní

Potřebné ingredience

Na omelety:2,5 dl mléka,3 vejce, 3 lžíce hrubé mouky,50g tvrdého sýra, sůl, tuk na pečení omelet,petrželka na posypání( nebo naťová cibulka) Na náplň: 1 menší květák, 50g libové anglické slaniny,1 cibule, koření vegeta, sůl bílý pepř, 1 vejce

Postup přípravy

Nejprve si připravíme náplň.
Květák si uvaříme do měkka.Necháme ho okapat a pokrájíme na malé kousky.
Na pánvi rozškvaříme anglickou slaninu nakrájenou na malinké kostičky,…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečené čekankové puky

Zapečené čekankové puky

Potřebné ingredience

čekankové puky (cca 4 kusy), uzená slanina (cca 100 g), parmazán (cca 100 g), 250 ml sladké smetany, 3 lžíce petrželky, 2 lžíce strouhanky, nastrouhaná citronová kůra z 1 citronu (může být i sušená), citronová šťáva (z ¼ až ½ citronu), mletý bílý pepř, máslo

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny:
- čekankové puky podélně rozkrojit na čtvrtky
- slaninu pokrájet na proužky
- parmazán nastrouhat na jemno
- petrželku pokrájet
-…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Kapustové placičky

Kapustové placičky

Potřebné ingredience

Hlavička kapusty, 20dkg uzeného, cibule, 2 rohlíky namočené v mléce, 2 vejce, strouhankou, sůl a pepř.

Postup přípravy

Kapustu uvaříme, vše nakrájíme na drobno a smícháme s vajíčkem. Ze směsi tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance. A už jen osmažíme. \r\nDělala jsem dnes prvně a všem moc…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Brokolicové placičky

Brokolicové placičky

Potřebné ingredience

1 brokolice,3 vejce,3 lžíce hrubé mouky,5 dkg sýna na strouhání,sůl,pepř,olej

Postup přípravy

Brokolici očistíme a syrovou nastrouháme do mísy-najemno.Přidáme 3 žloutky, 3 lžíce hrubé mouky,osolíme,opepříme .Z bílků ušleháme tuhý sníh-ten pak vmícháme k brokolici,nakonec…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
sušená rajčata

sušená rajčata

Potřebné ingredience

0,5 kg rajčat (trošku větší než cherry rajčátka), sůl, sušená bazalka, sušený česnek, libeček , rozmarýn

Postup přípravy

Na plech naskládáme rajčata příčně rozříznutá, osolíme, přidáme zbytek bylinek a vložíme do vyhřáté trouby na 180°.Dodržujeme přesně následující postup :
180°...20min

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
PLNĚNÉ PAPRIKY

PLNĚNÉ PAPRIKY

Potřebné ingredience

PAPRIKY,RAJČATA,MARINOVANÉ TOFU NEBO UZENINU,GRILOVACÍ KOŘENÍ NA ZELENINU,OLEJ,PARMAZÁN NEBO JINÝ SÝR

Postup přípravy

PAPRIKY OMEJEME,VYDLABEME.ROZDĚLÁME SI OLEJ S KOŘENÍM,KTERÝ VETŘEME DO PAPRIK.POTOM POKLADEME TOFÍKEM,RAJČÁTKEM A NAKONEC POSYPU SÝREM.PEČU 45MIN NA 200STUPNŮ.PODÁVÁME S BRAMBOREM…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Letní večeře

Letní večeře

Potřebné ingredience

6 rajčat,4 vejce uvařená natvrdo,1 zakysaná smetana,200 g nastrouhaného sýra, sůl, zelená petrželka

Postup přípravy

Omytá rajčata nakrájíme na měsíčky, vejce na kostičky-dáme do misky ,osolíme ,přimícháme zakysanou smetanu ,strouhaný sýr a nasekanou petrželku. Podáváme s dobrým domácím chlebem.

Zobrazit více...

Kategorie