Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynuté kornouty slané, plněné- pečivo*

Kynuté kornouty slané, plněné- pečivo*

Potřebné ingredience

Dnes ráno jsem pro ty moje kluky upekla "rychlovku", dělala jsem těsto podle oka, ale pokusím se trefit množství:-)********* Na 12ks pečiva budete potřebovat cca: 400-450g polohrubé mouky, 1/2 droždí, 2 lžičky cukru, vlažné mléko na zadělání, 2 lžičky soli, 3-4 lžíce oleje, 2 vrchovaté lžíce jemných ovesných vloček, 2 lžíce lněného semínka, 1 lžička drceného kmínu.*****Náplň: salám, točák, eidam apd., zkrátka podle chuti. Já jsem použila šunkový točák, nepřidala jsem k tomu už ani kečup ani nic dalšího a chuťově je pečivo naprosto v pořádku, nic mu nechybí. Prostě salám a eidam stačí:-) ***na potření rozkvedlané vejce a semínka(např.sezam)na posypání.

Postup přípravy

Zaděláme na kynuté těsto jak jsme zvyklé, mělo by být polotuhé, vláčné. Necháme ho kynout jen 30minut. Pak ho rozdělíme na 3 díly, jeden po druhém vyválíme na kolo, rozkrojíme na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ZDRAVÝ ŠPALDOVÝ CHLÉB

ZDRAVÝ ŠPALDOVÝ CHLÉB

Potřebné ingredience

700g špaldové mouky, 5dl vody, 1 lžička suchého droždí, 3 lžíce oleje, 2 lžíce sójového mléka, 1 lžíce medu, 1 lžička soli a 1 lžíčka kmínu Navíc: vlašské ořechy, opečená cibule

Postup přípravy

Na oliv. oleji osmažíme cibulku, po vychladnutí smícháme suroviny a pečeme. Pokud chceme péct v klasické troubě, uděláme z těsta dva bochníky, necháme hodinu kynout, poté pečeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Focaccia - inspirace Caorle

Focaccia - inspirace Caorle

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 5g sušeného droždí, 320 ml vlažné vody, 5 polévkových lžic olivového oleje. Dokončení: olivový olej, olivy, snítky rozmarýnu, naložená rajčata

Postup přípravy

Těsto nám vypracuje DP, lze to i ručně, ale já využiji techniku. DP program těsto.
Po vykynutí rozdělíme na dvě části, dělám na silokonovém vále, stačí mírně podmoučit,

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pudinkáče s karamelovým krémem

Pudinkáče s karamelovým krémem

Potřebné ingredience

Recept nieje moj ale sa podelim o tutu dobrotu.Vcera mi recept niekto vymazal !!!!!!!! a neviem preco.Tak snad tento tu ostane.

Postup přípravy

1/4 l mléka,2 dcl oleje.3 žloutky,40 dkg hladké mouky,10 lžiček cukru,špetka soli,asi 17 g kvasnic.
Kdo nemá pekárnu,zadělá ručně tak,že nejprve si připravíme kvásek.V troše…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Těsto z pekárny-CHLÉB S PODMÁSLÍM

Těsto z pekárny-CHLÉB S PODMÁSLÍM

Potřebné ingredience

100ml vlažného mléka,1lžička cukru,1/2kostky čerstvého droždí(21g),500g hladké mouky1lžička soli,250ml vlažného podmáslí.

Postup přípravy

Smíchám mléko,cukr,rozdrobené droždí,lžíci mouky v misce,nechám vzejít.Naliji do pícky,poté dám další ingredience,zapnu program "těsto",nechám zpracovat,vykynout(pokud je…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Luxusní kaiserky

Luxusní kaiserky

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 150 ml oleje, 3 vejce, cca 500 g hladké mouky, 1 kostka čerstvého droždí (42 g) na potření a posypání: 1 vejce, mák, sezam, hrubá sůl

Postup přípravy

pekarna zadělá sama a nebo ručne zadny problem taky,
Z uvedených surovin vypracujeme hladké měkké těsto (ručně nebo v pekárně), podle potřeby můžeme přidat mouku. Necháme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vrstvený kynutý koláč  - povidlový

Vrstvený kynutý koláč - povidlový

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 2 žloutky, 100 g cukru krupice, 100 g Hery, 250 g hladké a 250 g polohrubé mouky, ½ lžičky soli, 30 g droždí. Náplň: asi 250 g povidel, 2 hrsti ořechů. Nahoru drobenka.

Postup přípravy

Kynuté těsto zaděláme v pekárně nebo ručně.
Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejně velkých bochánků, které necháme chvíli na vále kynout.
Dortovou formu průměr 28 cm…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
domácí knedlík

domácí knedlík

Postup přípravy

pro inspiraci vše dělám od oka.......polohrubá nebo hrubá mouka , 1 vajíčko , sůl, čerstvé droždí toto bylo děláno z 1kg mouky dala jsem celé a voda , aby těsto bylo tuhžší, …

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Švýcarky

Švýcarky

Potřebné ingredience

1/4 kg pol. mouky,1/4 kg hl.mouky,200 ml. mléka , 1 kostku droždí,12 dkg cukru,1 vejce , 10 dkg oleje nápln : cukr ,skořice,strouhanka - 1 žloutek na potření

Postup přípravy

vše dám do pekárny a zadělám těsto .Po vykynutí udělám dvě placky podlouhlé a pomažu rozpuštěným másle a posypu skořicí s míchanou 1 : 1 cukr se strouhankou a lžíci skořice.. asi…

Zobrazit více...

Kategorie