Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Hovězí steak z Anguse s pepřovou omáčkou a plněnými bramborovými taštičkami se špenátem a mozarellou

Hovězí steak z Anguse s pepřovou omáčkou a plněnými…

Potřebné ingredience

Zadní hovězí, olivový olej, koření chilli a šípek, 50 g másla, 3 lžíce hladké mouky, pepř, 3 dcl vývaru, 1 smetana ke šlehání, zelený nakládaný pepř

Postup přípravy

Maso - Cca 3 hodiny před obědem maso nakrájíme, rozložíme např. na prkénko a mírně naklepeme, poté trochu pomažeme olivovým olejem a okořeníme kořením chilli&šípek a dáme do misky…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí závitky na cibulové omáčce s rýží

Hovězí závitky na cibulové omáčce s rýží

Potřebné ingredience

4 hovězí plátky,sůl,pepř,2 lžíce hořčice,4 dkg nastrouhaného čerstvého křenu,20 dkg šunky-plátky,3 cibule,olej,2 lžičky ml.červené papriky,150 ml hovězího vývaru,5 dkg uzené slaniny,4 oloupaná rajčata,česnek

Postup přípravy

Maso omyjeme -osušíme,naklepeme a osolíme,opepříme s obou starn.Potřeme hořčicí,smíchanou se strouhaným křenem.Do středu dáme kopeček nakrájené šunky a pevně plátek stočíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dobrý guláš

Dobrý guláš

Potřebné ingredience

600 g hovězí kližky(já dělala z koňské kližky), 2-3 cibule, 3 stroužky česneku, 100 g špeku, 3 štipce tymiánu, 5 jalovců, 10 kuliček nového koření, 1 lžíce červené papriky, 1 feferonka(nemusí být), 1 větší rajče, 1 paprikový lusk, hrst hub(mohou být čerstvé,zamražené, nebo sušené), 1 lžíce švestkových povidel, instantní jíška(nebo hladká mouka), masox(nemusí být), olej, sůl.

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na kousky, cibuli najemno, rajče i papriku na kousky, česnek na plátky. Do hrnce s troškou oleje dáme nadrobno nakrájený špek a až se vysmaží, přidáme cibuli s…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ RAGŮ S TĚSTOVINOU

HOVĚZÍ RAGŮ S TĚSTOVINOU

Potřebné ingredience

hovězí maso - mleté cibule, řapíkatý celer, mrkev sůl, pepř, česnek, bazalka, petržel červené víno drcená rajčata olivový olej

Postup přípravy

Hovězí maso zprudka opečeme na olivovém oleji a ochutíme pepřem
Zvlášt opečeme ještě zeleninu na drobné kostky nakrájenou a cibuli
Poté vše smícháme dohromady, dosolíme,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na víně a špekové knedlíky

Hovězí na víně a špekové knedlíky

Potřebné ingredience

600g hovězího masa (nebo kančí kýty), 100g slaniny, 300 - 400ml sladkého červeného vína, 4 lžíce rajského protlaku, 3 - 4 lžíce brusinek, 2 lžíce cukru, 2 lžíce papriky, sůl, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce octu, asi 250ml hovězího vývaru (nebo masoxu), 4 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 1 lžička mletého kmínu, pepř. Na knedlíky: 8 starších rohlíků, 2 vejce, 400ml mléka, 200 - 250g anglické slaniny, 500g hrubé mouky (nebo 200g žitné celozrnné a 300g hrubé), muškátový ořech, 2 hrsti petrželky

Postup přípravy

Opečeme 100g slaniny na kostičky, přidáme maso a cukr, necháme trochu zkaramelizovat. Poté přidáme papriku, veškeré koření, ocet, sůl a protlak. Podlijeme vývarem (trochu necháme,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Mrkve, maso brambor - jednoduchý oběd do práce

Mrkve, maso brambor - jednoduchý oběd do práce

Potřebné ingredience

hovězí kližka mrkev brambory

Postup přípravy

Asi kilo hovězí kližky vařím 1,5 hodiny v papiňáku spolu s mrkví a cibulí /+ masox/.
Podáváme s brambory. Z vývaru udělám nudlovou polévku též s kližkou a mrkví.

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Beef bourguignon (Hovädzie burgundské)

Beef bourguignon (Hovädzie burgundské)

Potřebné ingredience

0,5l červeného vína, hovädzie mäso (ale pokojne môže byť aj bravčové), 1 veľká cibuľa, bobkový list, tymián, slanina, mrkva (1-2), zeler (kto má ako rád, ja som dala asi tak 1/4), šampiňóny, koňak (2 cl), hladká múka, vývar, olej

Postup přípravy

1. Mäso si nakrájame na väčšie kocky a dáme do misky, kde pridáme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu, mrkvu (na kolieska), zeler, tymián, bobkové listy, olej (2-3 lyžice) a všetko…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
TELECÍ FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ - PEČENĚ PO MYSLIVECKU s hermelínem a brusinkama

TELECÍ FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ - PEČENĚ PO MYSLIVECKU s…

Potřebné ingredience

Maso - svíčkovou, falešnou svíčkovou apod. Může být vepřová panenka apod..... Koření: sůl, pepř, tymián, česnek, nové koření, bobkový list Citron, cukr, brusinky, camembert

Postup přípravy

Svíčkovou naložíme den dopředu do oleje, tymiánu, citronové šťávy, medu, pepře, a trochu sojové omáčky, česnek. A přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu (ne moc) a pár…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Novopacký drahokam

Novopacký drahokam

Potřebné ingredience

400g předního hovězího(žebro bez kosti),2 cibule,sádlo,1 lžička octa,sůl,kmín,10g sladké papriky,30g rajčat.protlaku,majoránka,2 dkg hl.mouky,tatarská omáčka,zelená petrželka

Postup přípravy

Na sádle asi 1 dkg- zesklovatíme nakrájenou cibulku,přidáme kmín a na kostky nakrájené maso-osolíme a za občasného podlití dusíme do měkka.Pak šťávu vydusíme do tuku,zaprášíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
♥♥♥ TELECÍ MASO NA MÁSLE, BOBKOVÉM LISTĚ A NOVÉM KOŘENÍ♥♥♥

♥♥♥ TELECÍ MASO NA MÁSLE, BOBKOVÉM LISTĚ A NOVÉM…

Potřebné ingredience

600g telecího masa, 10-15 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, půlku másla, sůl, pepř a bílý pepř

Postup přípravy

Do hrnce dáme máslo, přidáme na plátky nakrájené telecí maso, a ostatní koření, podlíváme vodou dle potřeby. Nezahušťujeme. Necháme vodu vyvařit téměř na dno hrnce tak aby byla…

Zobrazit více...

Kategorie