RECEPTY > VEPŘOVÉ MASO

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 2.298 (zobrazuje se 61-70)<< předchozí 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,230 další >>

VEPŘOVÉ MASO

Rendlík plný mrkve s vepřovým masem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

750 g mrkve ,400g vepřové plece,1 cibule,50g anglické slaniny,sůl,pepř,asi 2 stroužky česneku

POSTUP PŘÍPRAVY

Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky ,rozškvaříme ,přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme.Pak vmícháme maso nakrájené na menší kostky, opečeme ze všech stran, ochutíme rozetřeným česnekem, osolíme a opepříme ,přidáme očištěnou a n akolečka nakrájenou mrkev -společně osmahneme ,podlijeme menším množstvím vody a dusíme do měkka.
Podáváme s vařeným bramborem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 13.1.2017, 20:05 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

KOTLETA NA ROZMARÝNU S ŽAMPIONOVOU ČEPICÍ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vepřová kotleta - plátky (ale může být i libová krkovička), žampiony, smetana, pepř, sůl, česnek, rozmarýn, zelená petrželka nebo libeček, mohla by být i pažitka

POSTUP PŘÍPRAVY

Plátky kotlety mělce několikrát nařízneme po obvodu, aby se nám na pánvičce nekroutily. Jemně naklepeme a přiměřeně pokapeme dobrým olivovým olejem, který rukou vetřeme do masa (po obou stranách). Každý plátek oboustranně osolíme, opepříme nejlépe čerstvě mletým pepřem a posypeme drobně nakrájenými jehličkami rozmarýnu. Necháme chvilku odležet při pokojové teplotě.

Teflonovou pánvičku rozehřejeme bez tuku a plátky masa položíme na rozpálenou pánev a rukou pěkně přitlačíme ke dnu. A takto necháme maso přibližně 6 minut opékat z jedné strany při střední teplotě. V žádném případě maso neodtrháváme ode pánve, pustí se samo. Jen hlídáme, aby bylo pěkně do zlatova a ne do černa :-). Pokud jste dobře olejovali, nebude problém.

Mezitím si na druhé pánvičce rozpustíme máslo a do něj vhodíme na plátky nakrájené žampiony, aby se nám pěkně opekly. Po chvilce přidáme kmín, sůl a pepř ..... a nezapomene hlídat i masíčko. Pěkně zlatavé ho obrátíme a zase necháme svému osudu 6 minut.

Opečené žampiony zalijeme smetanou 31% a necháme zavařit. Do vařící omáčky protlačíme 2 stroužky česneku a přidáme zelené bylinky. Po chvilce vypneme a dál nevaříme.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Iva R. (avynka) ID 8231 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 20.12.2016, 16:43 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

pikantní tokan-podle Lenky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Použité suroviny: 50 dkg vepřového libového masa, 1 cibule, 1 sklenička sterilovaného leča, špetku chilli koření, 1 kelímek smetany, 1 lžíce sladké papriky, sůl a pepř, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:

Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené maso a orestujeme ze všech stran. Poté ke směsi přidáme sladkou papriku, chilli, lečo, osolíme, opepříme a podusíme. Nakonec vmícháme smetanu a krátce prohřejeme. JÁ SMETANU NEDALA

Vhodná příloha: rýže, hranolky

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Vepřové nudličky s cizrnou na víně-podle jahody



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 1/2 kg vepřové maso, 1 plechovka (400g) cizrny, 1 cibule, 4 stroužky česneku , 1 petržel, 1 velká mrkev, 1 lžíce domácího kečupu, sůl, pepř, špetka mletého zázvoru, špetka fenyklu, 2 lžičky Solamylu, 2 dcl bílého vína, 200 g nahrubo nastrouhaného sýra, slanina

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu


Na oleji osmahneme dozlatova jemně pokrájenou cibuli, přidáme drobně pokrájenou mrkev, petržel a česnek, přidáme zázvor, fenykl.

Chvíli ještě vše osmahneme, přidáme na nudličky nakrájené maso, osolíme, opepříme a ze všech stran osmahneme. Potom zasypeme solamylem, promícháme a ještě chviličku osmahneme, nakonec přidáme kečup a 1,5 dcl vína, podlijeme vodou a dusíme asi ½ hodiny.

Přidáme cizrnu, zbytek vína, příp. dochutíme solí, podlijeme vodou nebo ještě zahustíme trochou mouky (pokud chceme směs hustší) a dusíme ještě ¼ hodiny za občasného promíchání.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Vepřová plec v kapustě



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

půl kila vepřové plece,1/2 kapusty, cibuli, asi 5 stroužků česneku, sůl, pepř, kousek slaniny, asi 2 rovné lžíce hladké mouky,olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrájíme na kostky. Ve větším kastrolu si na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme masové kostky a opečeme ze všech stran, . Zalijeme trochou vody, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
Kapustu nakrájíme na nudličky .Když je maso měkké ,přidáme k němu nakrájenou kapustu, promícháme s masem a zalijeme vodou -tolik aby byla kapusta pod vodou. Necháme společně vařit až kapusta změkne.
Když je kapusta měkká a voda téměř odpařená, zahustíme ji jíškou. Tu si připravíme ze slaniny, kterou nakrájíme na malé kousíčky a rozškvaříme na pánvi, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, tou kapustu zahustíme. Nakonec přidáme rozetřený česnek, dochutíme solí a pepřem, podáváme s vařeným bramborem, nebo houskovým knedlíkem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Vepřové špízy na bramborech



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vepřové kostky, slanina, cibule, paprika, klobáska, brambory, sůl, pepř, česnek, sladká paprika

POSTUP PŘÍPRAVY

Den předem si naložíme maso, já dala sůl, pepř, sladkou papriku a česnek. Na špejle napichujeme maso, které obalíme do slaniny, cibuli, klobásu, papriku a pořád dokola. Špízy dáme na brambory, které jsem osolila, dala sušený česnek, nakrájela zbytek slaniny a posypala trochu sladkou paprikou. Pečeme na 180 stupňů do změknutí masa a brambor.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Lucie V. (Zmolda) ID 187052 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 23.11.2015, 10:22 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Vepřový guláš -podle Slovenské maminky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 600 g vepřového masa, 500 g cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce hořčice, 200 g rajčatového protlaku, černé kořen,červená paprika sladká, červená paprika pálivá, bujón , feferonky (nebo chilli), sůl , olej, vegeta

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu


Cibuľu na drobno pokrájame a osmažíme na masti do sklovita. Pridáme na kocky pokrájané mäso, posolíme, pokoreníme, pridáme čevenú papriku, štipku mletej rasce a podľa chuti pálivej papriky, chili alebo feferóniek. Smažíme za stáleho miešania kým mäso nepustí šťavu. Pridáme horčicu a šťavu vydusíme. Zalejeme vodou (iba aby zakryla mäso) a mäso dáme do tlakového hrnca na 20-30min. kým nie je mäkké. Nakoniec pridáme bujón (nie je nutný), rajčinový pretlak a nastrúhaný cesnak a povaríme. Môžeme dochutiť vegetou, prípadne ešte podľa chuti dokoreníme. Podávame so zemiakmi, alebo s knedľou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 4.3.2016, 19:20 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Tymiánovo-česnekové kotlety-labuznik.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience •4 kotlety bez kosti •česnek •sůl •máslo •olej •špetka černého mletého pepře •1 KL sušeného tymiánu •1 šlehačka 215 g •2 KL hladké mouky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Kotlety z jedné strany nožem mírně nařežeme, uděláme zářezy, aby se maso při restování nekroutilo. Naklepeme a potřeme česnekem utřeným se solí, mírně opepříme.

V kastrolu rozpustíme trochu másla, přilijeme olej a nepotřenou stranou kotlety orestujeme, podlijeme mírně vodou a pod pokličkou za občasného dolití vody dusíme doměkka.

Kotlety vyjmeme a do sosu vlijeme šlehačku smíchanou se sušeným tymiánem a hladkou moukou. Za stálého míchání na mírném ohni vaříme kolem 10 minut, vrátíme kotlety, prohřejeme, dochutíme.

Na talíři podáváme s bramborovým knedlíkem. Aby pokrm byl trochu barevný, mírně sypu mletou červenou paprikou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

doma namíchané grilovací koření



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

velký sáček sladké papriky ( 100g), podle chuti koření a bylinky

POSTUP PŘÍPRAVY

Protože koupené grilovací koření je samá sůl, v sáčku je ho trocha a celkem dost drahé, namíchala jsem si svoje. 100g sáček sladké papriky jsem smíchala se sušenou bazalkou, rozmarýnem, oregánem, tymiánem, majoránkou, sušeným česnekem, drceným kmínem ( v různém poměru jak vám vyhovuje). Přidala jsem trochu soli ale né moc, kdo nechce nedá. Kdo má rád může přidat i pálivou papriku. Určitě by se dalo přidat i jiné koření, záleží na chuti. Mě vyhovuje takto. Pokud máte bylinky doma vypěstované a usušené o to lépe.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marcela C. (macinkaci) ID 412382 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 26.10.2015, 6:23 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Zapečené kotlety



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, 4 vepřové kotlety, 2-3 stroužky česneku, 1 lžička sušeného tymiánu, 2 větší rajčata nakrájená na kolečka, 4 plátky tvrdého sýra (gouda, eidam, apod.), sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Olej rozpálíme v pánvi. Přidáme kousek másla a pak na tuku postupně a z obou stran prudce opečeme všechny kotlety. Maso se zatáhne. Kotlety přendáme na prkénko, poté osolíme, opepříme a vyskládáme do pekáčku. Na každou kotletu dáme česnek nakrájený na plátky, přidáme tymián a kolečka rajčat. Přiklopíme a dáme péct do trouby na hodinu a půl nebo dokud nebude maso zcela měkké. Během pečení několikrát podlijeme vodou, aby nám vznikl takový sosík na brambory. Zhruba deset až patnáct minut před koncem pečení poklademe rajčata plátky sýru a necháme rozpustit a lehce chytit barvu. Podáváme s vařenými brambory. Pokud budete jíst kotlety až druhý den, budou ještě lepší ;-)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Jana B. (Pusinecka1) ID 267629 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 17.10.2015, 13:10 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.298 (zobrazuje se 61-70)<< předchozí 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,230 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook