Mimibazar na talíři | MIMISHOP | MIMIAUKCE.cz | veslujeme.cz | Autosedačky | Kočárky | Hypotéka | Účetní programy

objednat banner 468x60
www.mimibazarnataliri.cz

RECEPTY > VEPŘOVÉ MASO

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 2.229 (zobrazuje se 61-70)<< předchozí 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,223 další >>
VEPŘOVÉ MASO
BBQ rebierka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

asi 1,5 kg bravčových rebierok Koreniny na rebierka: asi 2 Pl soli (radšej dajte menej,zaleží kolko máte mäsa a aké je hrubé) ,1 pl čili papriky, 2 pl hnedého cukru, 2 pl údenej červenej papriky, 2 pl sušeného cesnaku, 2 čl korenia štyroch farieb Na BBQ omáčku: 1 šálka kečupu,1/2 š vody,1/3 š hned.cukru,1/4 š tmavej melasy,2 pl červeného octu,2 pl worčestr.omáčky,1 čl čili,2 čl cesnaku,2 čl papriky

POSTUP PŘÍPRAVY

Suchú zmes korenín zmiešame.Rebierka umyjeme a osušíme.Zo zadnej strany stiahneme tú tenkú bielu membránu.Nakrájame na jednotlivé rebrá ,po jednom alebo po dvoch.Okoreníme zmesou korenia,zabalíme a necháme odležat cez noc alebo dlhšie v chlade.Pred pečením rebierka vyberieme a necháme asi 1/2 hodinu v izbovej teplote.Pečieme prikryté alobalom a podliate troškou vody pri 180 st asi dve hodinky.Priebežne asi každú polhodinku rebierka potierame omáčkou a otáčame.Pred dokončením alobal odstránime a dopečieme do chrumkava.
BBQ omáčka: všetko dáme do hrnčeka a varíme na miernom ohni asi 1/2 hodinku,kým sa omáčka nezredukuje a nezhustne.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Marta G. (Egreska) ID 163785 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 8.5.2014, 21:06 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Bratislavská pečeně-děkuji Janě

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600dkg vepřové plece, sůl, 2 vejce, 10 dkg hrášku, 10 dkg šunky, 6 dkg hladké mouky, 6 dkg másla, petrželka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Příprava receptu


Vepřové maso osolíme, opečeme, podlijeme a dusíme doměkka. Měkké zahustíme nasucho opraženou a ve vodě rozmíchanou moukou a povaříme. Před podáváním přidáme do šťávy drobně posekané vařené vejce, posekanou šunku a hrášek. Zlepšíme čerstvým máslem a sekanou petrželkou. Příloha: rýže.



Hodnocení receptu

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 4.5.2014, 18:49 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Pražský flamendr (guláš)-děkuji Nikole

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 600g vepřové plece 2 cibule lžíce mleté sladké papriky 70g rajského protlaku majoránka 2 stroužky česneku velký brambor trochu oleje voda kostka masoxu sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu
V kastrolu opečeme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a vše orestujeme. Přidáme protlak, papriku, promícháme, podlijeme vodou, přidáme masox a pod pokličkou dusíme, dokud není maso měkké.
Brambor oloupeme, nastouháme najemno, vmícháme do guláše a pomalu vaříme, až zhoustne.
Hotovou směs dochutíme česnekem utřeným se solí, majoránku a podáváme s knedlíky, noky nebo pečivem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 23.4.2014, 23:28 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Uzené maso

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bůček, kýta, krkovice, Praganda, převařená voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Manžel s tím jednou ročně blázní:

15kg masa, 5 litrů vody+400g Pragandy a na 3 týdny do 5C, jednou přerovnat a do udírny na 80C na 8-12hodin na buk a švestku. Odzkoušeno a super. Kdo máte možnost, jednou ročně to vyzkoušejte.

Pragandu měli v Tescu 250g za 9Kč. Je v ní 0,3% NaNO2 dusitan sodný - je ve všech uzeninách, já ale vím, že v mých 15kg masa ho je maximálně 1,2g (minus ten co zůstal v tom růžovém láku).

Navíc jsem použil výrazně menší množství Pragandy než se na různých diskuzích uvádí - všude píšou, že je třeba pracovat minimálně s 3,0-3,5% roztoky, mě stačil 1,9608% roztok (15kg masa+5litrů vody=20kg a k tomu přidáno 400g Pragandy) a maso bylo dostatečně slané, dostatečně proleželé.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Jitka N. (jitkacz) ID 286442 | další recepty

KOMENTÁŘE (10) poslední: 24.4.2014, 19:41 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
KOTLETY NA PAPRIKÁCH-výborná omáčka-pečená v troubě

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Měla jsem 8kotlet,lžíce sádla,2červené cibule,2červené papriky(1může být žlutá),velký rajský protlak,sůl,4stružky česneku,cca 2lžíce hladké mouky...

POSTUP PŘÍPRAVY

Na sádle osmahnu do zatáhnutí z obou stran osolené kotlety,vyjmu na talíř,do sádla vložím cibuli a česnek nakrájené na plátky,dále papriky na proužky(trochu papriky si nechám na ozdobu),přidám rajský protlak,zaliji vroucí vodou-asi půl-třičtvrtě litru,vložím zpět kotlety,dám péct pozvolna do trouby.Rozkvedlám mouku v trošce vody-po změknutí masa vliji do mísy,dám ještě péct na cca 20minut..Přeji dobrou chuť...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Soňa B. (vlasson) ID 36630 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Pro Nikolu a tak si žerem :-) talířek nekritizovat mám obité všechny
PRO INSPIRACI

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Martina Š. (M.a.r.t.) ID 159367 | další recepty

KOMENTÁŘE (10) poslední: 18.4.2014, 18:02 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové po řecku.děkuji Ottovi

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 1 kg vepřového masa (krkovice, plecko, kýta) 2 lžíce směsi koření na vepřové maso (dovoz Řecko) ((oregano, římský kmín, hřebíček, sušený česnek, sušená cibule) 1 kelímek sladké smetany na vaření 12 % olivový olej, hladká mouka, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu
Vepřové maso si nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm. Kostky masa posypeme směsí koření (poměr surovin není znám – tajemství výrobce) osolíme a zalijeme asi 1 dl olivového oleje a dobře promneme, tak aby bylo maso pokryto směsí koření oleje a soli. Maso necháme v chladu odležet nejlépe do druhého dne. Kostky masa orestujeme na pánvičce, aby se maso zatáhlo, a necháme ho opékat do zlatavé barvy – často mícháme, aby se maso nespálilo. Po opečení přendáme do hrnce a podlijeme trochou vody, tak aby maso bylo ponořeno jen do poloviny. Dusíme pod pokličkou, dokud maso není krásně měkké (doba dle druhu použitého masa). Jakmile je maso měkké tak přidáme kelímek sladké smetany, ve které rozmícháme 1 lžíci hladké mouky. Dobře promícháme a necháme provařit cca 10 – 15 minut. Na závěr velmi voňavou omáčku dle chuti a potřeby dosolíme. Podáváme s bramborem vařeným ve slupce nebo rýží,těstovinami

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Domácí vepřová šunka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg vepřové kýty - 10-12 gramů pragandy /řeznická rychlosůl/ - můžete i méně, ale množství doplňte kuchyňskou solí - 10-12 gramů obyčejné kuchyňské soli - 2 dcl vody - lžíci medu

POSTUP PŘÍPRAVY

***Domácí šunka - šunkovar mandolína*** I když někteří tvrdí, že domácí výroba šunky je složitá, opak je pravdou. Je to velice jednoduché, máte vlastní produkt a znáte jeho složení, narozdíl od některých kupovaných produktů.

Maso odblaníme a nakrájíme na kostky asi 1 - 1,5 cm /velké kostky se špatně spojují/. Hrstku masa si pomeleme nebo naškrábeme nožem. Je to vynikající na tvorbu pojiva. Kostky masa i pomleté maso dáme do mísy. Přisypeme oba druhy soli. Pragandu před použitím vždy protřepejte.

Můžeme jemně zamíchat. Přidáme med a zamícháme. Nyní přijde na nejdůležitější fázi výroby šunky a tou je důkladné hnětení. Na hnětení doporučujeme igelitové rukavice, protože i ten sebemenší oděrek by při kontaktu se solí byl nepříjemný.

Hnětení a míchání šunky provádějte velmi pečlivě. Snažte se maso neustále jakoby masírovat a mačkat. Maso začne postupně vylučovat bílkovinu. Postupně a po troškách přidávajte vodu. Neustále míchejte a sledujte, jak se okolo kousků masa začíná tvořit taková silně lepící hmota. Je důžité vydržet a míchat alespoň 30 minut. Na míchání můžete použít i domácího robota, ale rukama promícháte maso daleko lépe. Pokud máte hmotu důkladně promíchanou, dejte ji do ledničky na 24 hod. odpočinout. V polovině tohoto času můžete ještě jednou promíchat. Stačí 15 minut.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 36 návštěvníků)

Žaneta P. (super-obleceni) ID 444692 | další recepty

KOMENTÁŘE (8) poslední: 3.5.2014, 18:20 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Frankfurtská vepřová pečeně - vynikající, oblíbené jídlo naší rodiny
PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pro 8 osob - 1 kg vepřové kýty či plece, 1 párek (2 nožičky, vídeňský, spišský), 5 dkg slaniny dobře vyuzené, lžíce rajského protlaku či kečupu, 1 mrkev, 1/4 malého celeru, 2 cibule - koření - lžička červené papriky, 4 kuličky nového koření, 8 kuliček pepře, 2 bobkové listy, trocha sušeného tymiánu, sůl, polévková lžíce plnotučné hořčice, lžíce nálevu z okurek, nebo trochu octa či šťávy z citronu, jedna malá sterilovaná okurečka, trocha cukru, olej či sádlo, 5 dkg másla, vývar - litr, lžíce hladké mouky na záklechtku

POSTUP PŘÍPRAVY

Špalík masa protneme párkem, slaninou a na nudličky nakrájenou mrkví a opečeme ze všech stran na oleji či sádle, vyndáme do mísy. Nakrájíme cibuli, zbytek slaniny, mrkev a celer a osmažíme na výpeku z masa do růžova - přidáme lžíci rajského protlaku, červenou sladkou papriku a koření, osolené opečené maso, zalijeme 3/4 litru vývaru, přidáme nálev z okurek .... v papiňáku vařím cca hodinu .... maso vyndám, vyberu koření a rozmixuju šťávu se zeleninou - zkontroluju, jak je omáčka hustá, pokud jí chci víc, tak zředím zbylým vývarem a zahustím záklechtkou (voda a hladká mouka umíchaná do hladka), dle chuti přidám hořčici, sůl, cukr, citronovou šťávu ... nechám přejít varem, zjemním máslem, přidám najemno nakrájenou okurku a nakrájím maso a prohřeju v omáčce - příloha - rýže, noky, knedlíky.

Druhá varianta - pokud milujete smetanové omáčky, přidáte smetanu ... k této kombinaci se hodí houskový knedlík nebo krupicové noky ... hodně pak připomíná svíčkovou ....

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Alena P. (krišon) ID 231624 | další recepty

KOMENTÁŘE (5) poslední: 26.12.2014, 20:44 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Výborné maso s rýží a smetanou - rychlovka
PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Je to opravdu mňamka, nestihla jsem ani vyfotit :) - rýže - vepřové (kuřecí) maso - cibule - sójová omáčka sladká - kečup - smetana ke šlehání

POSTUP PŘÍPRAVY

Zatímco se mi vaří rýže, nakrájím maso na nudličky a cibuli na úzké plátky.
Maso orestuji na troše oleje, přidám cibuli a naleju trochu sójové omáčky. Chvíli restuji až než cibule změkne. Přidám cca 3 lžíce kečupu, zamíchám a vypnu. Naleji smetanu a promíchám :)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Robert D. (dr.obert) ID 393451 | další recepty

KOMENTÁŘE (41) poslední: 22.3.2014, 21:35 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.229 (zobrazuje se 61-70)<< předchozí 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,223 další >>