RECEPTY > VEPŘOVÉ MASO

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 2.295 (zobrazuje se 61-70)<< předchozí 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,230 další >>

VEPŘOVÉ MASO

Vepřové špízy na bramborech



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vepřové kostky, slanina, cibule, paprika, klobáska, brambory, sůl, pepř, česnek, sladká paprika

POSTUP PŘÍPRAVY

Den předem si naložíme maso, já dala sůl, pepř, sladkou papriku a česnek. Na špejle napichujeme maso, které obalíme do slaniny, cibuli, klobásu, papriku a pořád dokola. Špízy dáme na brambory, které jsem osolila, dala sušený česnek, nakrájela zbytek slaniny a posypala trochu sladkou paprikou. Pečeme na 180 stupňů do změknutí masa a brambor.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Lucie V. (Zmolda) ID 187052 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 23.11.2015, 10:22 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Vepřový guláš -podle Slovenské maminky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 600 g vepřového masa, 500 g cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce hořčice, 200 g rajčatového protlaku, černé kořen,červená paprika sladká, červená paprika pálivá, bujón , feferonky (nebo chilli), sůl , olej, vegeta

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu


Cibuľu na drobno pokrájame a osmažíme na masti do sklovita. Pridáme na kocky pokrájané mäso, posolíme, pokoreníme, pridáme čevenú papriku, štipku mletej rasce a podľa chuti pálivej papriky, chili alebo feferóniek. Smažíme za stáleho miešania kým mäso nepustí šťavu. Pridáme horčicu a šťavu vydusíme. Zalejeme vodou (iba aby zakryla mäso) a mäso dáme do tlakového hrnca na 20-30min. kým nie je mäkké. Nakoniec pridáme bujón (nie je nutný), rajčinový pretlak a nastrúhaný cesnak a povaríme. Môžeme dochutiť vegetou, prípadne ešte podľa chuti dokoreníme. Podávame so zemiakmi, alebo s knedľou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 4.3.2016, 19:20 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Tymiánovo-česnekové kotlety-labuznik.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience •4 kotlety bez kosti •česnek •sůl •máslo •olej •špetka černého mletého pepře •1 KL sušeného tymiánu •1 šlehačka 215 g •2 KL hladké mouky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Kotlety z jedné strany nožem mírně nařežeme, uděláme zářezy, aby se maso při restování nekroutilo. Naklepeme a potřeme česnekem utřeným se solí, mírně opepříme.

V kastrolu rozpustíme trochu másla, přilijeme olej a nepotřenou stranou kotlety orestujeme, podlijeme mírně vodou a pod pokličkou za občasného dolití vody dusíme doměkka.

Kotlety vyjmeme a do sosu vlijeme šlehačku smíchanou se sušeným tymiánem a hladkou moukou. Za stálého míchání na mírném ohni vaříme kolem 10 minut, vrátíme kotlety, prohřejeme, dochutíme.

Na talíři podáváme s bramborovým knedlíkem. Aby pokrm byl trochu barevný, mírně sypu mletou červenou paprikou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

doma namíchané grilovací koření



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

velký sáček sladké papriky ( 100g), podle chuti koření a bylinky

POSTUP PŘÍPRAVY

Protože koupené grilovací koření je samá sůl, v sáčku je ho trocha a celkem dost drahé, namíchala jsem si svoje. 100g sáček sladké papriky jsem smíchala se sušenou bazalkou, rozmarýnem, oregánem, tymiánem, majoránkou, sušeným česnekem, drceným kmínem ( v různém poměru jak vám vyhovuje). Přidala jsem trochu soli ale né moc, kdo nechce nedá. Kdo má rád může přidat i pálivou papriku. Určitě by se dalo přidat i jiné koření, záleží na chuti. Mě vyhovuje takto. Pokud máte bylinky doma vypěstované a usušené o to lépe.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marcela C. (macinkaci) ID 412382 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 26.10.2015, 6:23 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Zapečené kotlety



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, 4 vepřové kotlety, 2-3 stroužky česneku, 1 lžička sušeného tymiánu, 2 větší rajčata nakrájená na kolečka, 4 plátky tvrdého sýra (gouda, eidam, apod.), sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Olej rozpálíme v pánvi. Přidáme kousek másla a pak na tuku postupně a z obou stran prudce opečeme všechny kotlety. Maso se zatáhne. Kotlety přendáme na prkénko, poté osolíme, opepříme a vyskládáme do pekáčku. Na každou kotletu dáme česnek nakrájený na plátky, přidáme tymián a kolečka rajčat. Přiklopíme a dáme péct do trouby na hodinu a půl nebo dokud nebude maso zcela měkké. Během pečení několikrát podlijeme vodou, aby nám vznikl takový sosík na brambory. Zhruba deset až patnáct minut před koncem pečení poklademe rajčata plátky sýru a necháme rozpustit a lehce chytit barvu. Podáváme s vařenými brambory. Pokud budete jíst kotlety až druhý den, budou ještě lepší ;-)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Jana B. (Pusinecka1) ID 267629 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 17.10.2015, 13:10 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

dábelské kotlety-pošli recept.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g kotlety vepřové 3 lžíce kečup ostrý 2 lžíce hořčice plnotučná sůl pepř 2 vejce 1 kelímek smetana zakysaná 100g sýr strouhaný tuk na vymazání formy

POSTUP PŘÍPRAVY

Do misky rozklepneme vejce,přidáme tři lžíce kečupu,dvě lžíce hořčice a vše zamícháme.Naklapené kotlety naložíme o předem připravené marinády a necháme uležet jeden den,Poté naložené kotlety zprudka orestujeme na pánvi a pak přeložíme do předem vymazaného pekáčku.Na každou kotletu dáme lžíci zakysané smetany,posypeme sýrem a dáme na pul hodinky do trouby.Jako příloha brambory,br kaše,bramboráčky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 25 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 27.9.2015, 17:28 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

KOTLETY PO ŘECKU



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 -6 vepřových kotlet, 2 cibule, 4 mrkve, 4 brambory, kousek celeru, 1 malý rajský protlak, bílé víno, olivový olej, pepř, sůl , příloha: 4 papriky, olivový olej, citron

POSTUP PŘÍPRAVY

Přílohu děláme předem.
Papriky propícháme a na obyčelném oleji upečeme v troubě (v případě potřeby trochu podléváme vodou aby se nepřipálily). Po upečení oloupeme, vyjadřincujeme a dáme do misky. Zalejeme zálivkou z oliv. oleje, citronu a česneku (ten není nutný) a necháme uležet.

Kotlety naklepeme, obalíme v mouce a osmahneme na oleji. Brambory nakrájíme na osminky, mrkev na kolečka, celer na kostičky, cibuli na půlkolečka. Zeleninu promícháme se solí a pepřem, pokapeme oliv. olejem, polovinu dáme do zapékací misky. Protlak rozmícháme s trochou vody a polovinou zalejeme zeleninu. Poklademe kotlety, které přikryjeme zbytkem zeleniny a zalejeme zbytkem protlaku+olejem, na kterém se pekly papriky. Pečeme v troubě před koncem (asi 15 min) podlejeme sklenkou vína.

Přikusujeme nakrájenou bagetu která nejvíce připomíná řecký bílý chléb.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Marcela C. (macinkaci) ID 412382 | další recepty

KOMENTÁŘE (5) poslední: 1.11.2015, 18:30 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Pečená krkovice



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g krkovice 2 velké cibule 2 stroužky česneku olej, nebo sádlo hořčici sůl pepř kmín

POSTUP PŘÍPRAVY

Krkovičku osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Do pekáče dáme sádlo(olej) , cibuli nakrájenou na céčka, česnek na plátky, vložíme krkovičku, okmínujeme, posypeme cibuli, česnekem, podlejeme cca 1dcl vody, přikryjeme víkem a vložíme do trouby, rozpálené na 250 stupňů. Po půlhodině přiměřeně podlijeme horkou vodou a krkovičku polijeme výpekem. Dáme zpět do trouby, teplotu snížíme na 200 stupňů a za občasného podlévání a polévání výpekem pečeme další 1 až 1,5 hodiny (podle velikosti a kvality masa).
Jako příloha se hodí brambory,bramborová kaše nebo šťouchané brambory s jarní cibulkou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Gabriela P. (Gali093) ID 541148 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Švábské maso-jídlo z jednoho pekáče - s domácím chlebem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3/4 kg vepřové plece.1 cibule, sádlo 50g,česnek asi 4 stroužky,1 mrkev,1 petržel, kousek celeru,150g růžičkové kapusty( čerstvou můžeme nahradit mraženou),200 g středně velkých ječných krup, sůl ,drcený kmín,3 bobkové listy, asi 6 kuliček celého černého pepře

POSTUP PŘÍPRAVY

Kroupy důkladně propláchneme ,pak zalijeme vařící vodou a necháme přikryté stát.
Maso si nakrájíme na kostky ,jako na guláš.
V nádobě v které budeme maso péct si hrubě nakrájenou cibuli, opečeme na sádle do zlatova, pak přidáme ,posekaný česnek , drcený kmín, celý pepř a 3 bobkové listy. Na kostky nakrájené maso, které krátce osmahneme a zalijeme mírně vodou nebo vývarem. Pozvolna pečeme v troubě-přikryté pokličkou.
Když je maso zpola měkké( asi po 20 minutách),přimícháme k masu namočené kroupy, osolíme a navrch nasypeme na kousky pokrájenou kořenovou zeleninu a kapustičky , opět lehce podlijeme a pozvolna pečeme na 110°°C, pod pokličkou. Asi za dalších 30 minut je jídlo hotové.
Toto jídlo vařím podle pana Stupky a je opravdu výborné a z doma pečeným chlebem, naprostá mňamka.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 22.8.2015, 19:56 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Vepřový závitek s anglickou slaninou a nivou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vepřové plátky( z pečeně bez kosti, kýta by byla suchá),10 dkg anglické slaniny-plátky,10 dkg Nivy, sůl, pepř, plnotučná hořčice, olej,1 cibule,3 lžíce kečupu,1/2 kostky masoxu, hladká mouka

POSTUP PŘÍPRAVY

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny a na ni dáme hranolek z Nivy, stočíme do závitku-sepneme párátkem ,nebo ovážeme nití. Závitky poprášíme trochou mouky a na oleji opečeme ze všech stran . Nakrájenou cibuli osmahneme-v papiňáku na oleji dozlatova ,přidáme závitky, zalijeme asi půllitrem vody, přidáme kečup a masox a dusíme asi 30 minut.
Pak maso vyndáme ,omáčku zahustíme moukou rozšlehanou v troše vody ,dochutíme a povaříme, přidáme závitky a prohřejeme. Nejlépe se k nim hodí vařené brambory.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (5) poslední: 30.8.2015, 20:08 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.295 (zobrazuje se 61-70)<< předchozí 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,230 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook