Slevové kupóny | MIMISHOP | MIMIAUKCE.cz | veslujeme.cz | Slevy | Levná móda | BioKosmetika

objednat banner 468x60

RECEPTY > VEPŘOVÉ MASO

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
VEGETARIÁNSKÁ JÍDLA
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 2.215 (zobrazuje se 61-70)<< předchozí 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,222 další >>
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové nudličky na porku a hlívě-děkuji Nicole

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: Vepřová plec, cibule, porek, hlíva ustřičná, anglická slanina, sůl, pepř, kmín, masox, hl. mouka na zahuštění.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup
Orestovat cibuli nakrájenou na půlkolečka společně se slaninou na nudličky.Když je obojí zlatavé, přidáme maso nakrajené na nudličky, opepříme a posypeme kmínem a necháme zarestovat.Podlijeme vývarem nebo vodou a přidáme masox.Když je maso poloměkké přidáme porek a hlívu. Když je vše měkké lehce zaprášíme hl. moukou a ještě chvilku provaříme. Můžeme zjemnit kouskem másla.
Podáváme s rýží, brambory, knedlíkem nebo s čím máme rádi.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Panenka s bylinkovou omáčkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience 1 ks rajče 1 lžíce olivový olej 1 špetka sušená bazalka 150 dkg vepřová panenka omáčka 1 lžíce bazalkové pesto 3 dl smetana ke šlehání podle chuti  steakové koření  mletý barevný pepř  sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Panenku nakrájíme na kolečka, jemně naklepeme, okořeníme steakovým kořením. Osolíme ji a opepříme. Omyté rajče nakrájíme na kolečka, jemně posypeme sušenou bazalkou.

Na rozpálenou pánev vložíme panenku a orestujeme ji dozlatova. Maso vyjmeme a do výpeku přidáme rajčata. Lehce je orestujeme a také vyjmeme. Poté přidáme smetanu a bazalkové pesto. Omáčku provaříme a dochutíme solí.

Panenku s bylinkovou omáčkou servírujeme na talíř tak, že prokládáme maso a rajčata. Nakonec vše přelijeme omáčkou. Panenku s omáčkou podáváme s různými úpravami brambor nebo s rýží.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové se zázvorem, řapíkatém celeru a sojové omáčce

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: Plátky vepřového masa(měla jsem pečeni), 3 stroužky česneku, 1 velká cibule, 1 menší mrkev, zelená část jarní cibulky, kus pórku, 5 cm zázvoru, 2 stonky řapíkatého celeru(dala jsem celý vršek), 2 lžíce sojové omáčky, kajenský pepř(může být normální), 400 kuřecího vývaru, olej, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup
Cibuli nakrájenou na půlkolečka si osmahneme na oleji, na ní dáme osmahnout osolené plátky masa s kajenským pepřem, přidáme malinko vody a dusíme. Zatím si nastrouháme mrkev a zázvor, pórek s jarní cibulkou a řapíkatým celerem si nakrájíme nadrobno. K poloměkkému masu přidáme zeleninu a rozmačkaný česnek, zalijeme kuřecím vývarem a dusíme doměkka. do trošky vody si rozmícháme solamyl , zahustíme, dosolíme, dochutíme a převaříme.

DĚKUJI BIBINCE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky nejen na kapii-děkuji Bibince

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 800 g vepřové krkovičky s kostí 300 ml vývaru z kosti 2 malé mrkve 100 g uzeného špeku 1 cibule 2 stroužky česneku cuketa zavařená jako okurky, nebo okurky polovina sklenice sterilované kapie 1 vejce uvařené natvrdo hladká mouka na zahuštění pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup
Krkovičku si vykostíme, kost dáme vařit a uděláme si vývar a z masa si nařežeme plátky, ty mírně naklepeme, osolíme, opepříme a projedeme hladké mouce. V kastrolu si vyškvaříme slaninu, přidáme trochu oleje, maso si orestujeme zprudka z obou stran, vyndáme ho na talíř a na výpeku osmažíme cibuli do hněda, aby byla pěkná barevná šťáva, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, česnek na plátky, kapii, nakrájenou cuketu(okurku) na malé kousky, zalijeme vývarem, který jsme si uvařili, rozmícháme a vrátíme maso-dusíme až je maso měkké, dochutíme solí, pepřem a dáme nasekané vajíčko, já ho dávám přes drátové kolečko na bramborový salát.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 22.12.2013, 15:46 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka v hořčicové omáčce dle Zdeňka Polhreicha, výborná!!!

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vepřová panenka, na marinádu: 180ml olivového oleje, 60ml bíleho vína, 3 stroužky česneku, jemně nasekané, sůl na omáčku: 250ml smetany ke šlehání, 180ml bílého vína, 2 jarní cibulky (šalotky) na jemno nasekané), 50ml ostré hořčice, sůl a čerstvě namletý pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Den dopředu si maso naložíme do marinády: do mísy nalejeme všechny potřebné přísady a panenku do ní položíme, zakryjeme a necháme do druhého dne v lednici.
Panenku vyndáme z marinády, orestujeme na pánvi (dle tloušťky cca 5-10 minut z každé strany), panenku vyndáme a uložíme do hrnce. Připravíme si omáčku, v kastrůlku svaříme víno a šalotku, dokud se víno skoro nevyvaří, pak přidáme šlehačku a necháme povařit cca 2 minuty. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem a vrátíme zpět na plotnu, přidáme hořčici (já měla pouze plnotučnou a kremžskou tak jsem obě smíchala a dala tam 2 lžíce směsy bylo to dobré) a vše dochutíme pepřem a solí. Panenku naporcujeme a přelijeme omáčkou. Výborné, vcelku rychlé, nic složitého a chuť je znamenitá.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 31 návštěvníků)

Vendula M. (vendulik) ID 53013 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 10.9.2014, 14:17 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plecko nadivoko s houbami-děkuji Ivance

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 500 gr vepřového plecka, sůl, 200 gr cibule, 50 gr slaniny, 4 stroužky česneku, 5 zrnek pepře, 2 zrnka jalovce, 1 bobkový list, 2 zrnka nového koření, sladká paprika, 200 gr žampionů, 125 ml kysané smetany, 2 pol. lž. hladké mouky, 2 rajčata, 1 pol. lž, hořčice, mletý pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ji, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova, maso nakrájené na kostičky přidáme do hrnce a necháme ho zatáhnout. Pak přidáme všechno koření včetně soli a rozkrájená rajčata a dusíme za občasného podlití vodou dokud maso nezměkne, přidáme žampiony. Smetanu smícháme s moukou, malinko naředíme vodou, přilijeme do hrnce, rozmícháme dohladka a necháme 15 min. provařit.
Dochutíme hořčicí, pepřem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička s pikantní paprikovou směsí-děkuji Andrejce

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 2 plátky krkovice 2 červené papriky 1 velká cibule 100g šunky 3 menší kyselé okurky 1 malý rajčatový protlak worcester 1KL feferonového krému čerstvý křen špetka cukru nebo trochu kečupu na doslazení vývar ( já jsem použila gelový bujón s česnekem) pepř sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup
Krkovici zlehka naklepeme, potřeme olejem, zakápneme worcesterem, osolíme a opepříme. Dáme na hodinu odležet.
Papriky, cibuli, šunku a okurky nakrájíme na nudličky.
Maso opečeme na rozpálené pánvi s olejem z obou stran, pečeme na mírnějším plameni dohromady cca 8 minut. Poté maso vyjmeme a vhodíme cibuli se šunkou. Orestujeme, přidáme rajčatový protlak, který taktéž orestujeme, aby ztratil trochu ze své kyselosti. Nakonec přihodíme papriky s okurkami, vmícháme feferonový krém a podlijeme vývarem. Dusíme zhruba 10 minut, dochutíme kečupem ( cukrem), solí a worcesterem. Maso vrátíme zpět do omáčky a prohřejeme.
Podáváme posypané čerstvě nastrouhaným křenem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Guláš

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg masa (plecko z Alberta za 80 Kč, ale výsek bez chemie a vody), cibule co maso objemem, drcený kmín 1 lžička, paprika 2 lžičky, protlak 100-150g, masox 1ks, česnek, majoránka, solamil 4 lžičky

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso opékat (nemusí se míchat:5-10minut nechat ležet, pak otočit),pak vyndat, dát cibuli a restovat, +drcený kmín +sůl +protlak, +maso, restovat, +paprika, +půllitr vody a probublávat, až se voda vyvaří, odškrabávat ode dna +voda a pod pokličkou vařit. Celkový objem hotového 2,5 litru.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Jitka N. (jitkacz) ID 286442 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka se sušenými rajčaty a křenem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 vepřová panenka, 100g anglické slaniny, sůl, křenová pasta, sušená rajčata, čerstvá nebo mražená bazalka,

POSTUP PŘÍPRAVY

Panenku rozdělíme na kousky asi po 7cm, uprostřed nařízneme otvor. Maso osolíme, do otvoru vložíme rajče s bazalkou a povrch masa potřeme křenem. Každý kousek obalíme anglickou slaninou. Pečeme na 200 - 220°C asi 15 min. přikryté, poté dalších asi 15 min. odklopené.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na paprice -děkuji Pepíčkovi

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience •500 g vepřové plece (ramínka) •sůl •olej •1 střední i větší cibu­le •1,5-2 lžičky sladké mleté papriky •1 lžíce hladké mouky •2 lžíce kečupu (protlaku) - ne­musí být •1 stroužek česneku •šlehačka •vývar (masox). Doporučená příloha •houskový knedlík, rýže, vařené brambory.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup
Maso rozkrájíme na kostky. Na rozehřátém oleji osmažíme na­drobno nakrájenou cibuli (8–10 minut), přidáme rozetřený čes­nek, nakrájené osolené maso a za stálého míchání opečeme po všech stranách (2–3 minuty).

Posypeme moukou, 1–2 minuty necháme opražit, podlijeme vy­varem (vodou s masoxem), nej­dříve tak 1 dl, až se přípeky apod. rozpustí dolijeme na po­žadované množství a přidáme kečup (protlak).

Zamícháme a necháme v papiňáku vařit 35–40 minut. Poté zalijeme šlehačkou (smetanou), dochutíme solí a citrónovou šťávou a nechá­me 4–8 minut povařit.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.215 (zobrazuje se 61-70)<< předchozí 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,222 další >>