Mimibazar na talíři | Slevové kupóny | MIMISHOP | MIMIAUKCE.cz | veslujeme.cz | Slevy | Levná móda | BioKosmetika

objednat banner 468x60
www.mimibazarnataliri.cz

RECEPTY > VEPŘOVÉ MASO

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
VEGETARIÁNSKÁ JÍDLA
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 2.219 (zobrazuje se 61-70)<< předchozí 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,222 další >>
VEPŘOVÉ MASO
Dušená mrkev s masem a cibulí

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

80 dkg mrkve,50 dkg libové vepřové plece,2 velké cibule,8 dkg slaniny,1 větší pórek,2 stroužky česneku,sůl.pepř,trochu cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.Vepřovou plec si nakrájíme na kostičky.Slaninu si nakrájíme na malé kostičky a rozpustíme v kastrolu,přidáme nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky-necháme zesklovatět a přidáme kostky masa-opečeme z obou stran.Pak přidáme kolečka mrkve,osolíme,osladíme,trochu podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit.Asi po 30 minutách dušení přidáme pórek nakrájený na kolečka a ještě společně dusíme asi 5 minut.Chutná výborně s vařenými brambory ale můžeme podávat jen s chlebem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
COPANKY Z BUČKU
PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

BUČEK BEZ KOSTI A KOŘENI PODLE SEBE,BUČEK NAKRAJET NA PLATKY A TEN PLATEK ROZŘIZNOUT NA 3 PASKY ALE NE AŽ DO KONCE OKORENIME A SMOTAME DO COPANKU DAME DO PEKAČE SE SADLEN A TROSKU VODY DAME PECT A PODLIVAME

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Jana J. (100ml) ID 326554 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta po uhersku-děkuji Bohule

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 4 plátky vepřové kýty 100g anglické slaniny 1 cibule 2 mrkve 1 petržel kousek celeru červená paprika 3 kuličky nového koření 3 rajčata 2 menší brambory sádlo 1KL cukru snítka rozmarýnu lžíce hladké mouky masový vývar (bujon)

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup
Maso omyjeme, odblaníme a osušíme. Plátky masa osolíme, opepříme a obalíme v červené paprice . Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Krátce opečeme a vložíme maso. Přidáme oloupaná rajčata, na tenké plátky nakrájené brambory, nové koření a cukr. Podlijeme vývarem přidáme snítku rozmarýnu a pod poklicí pečeme v troubě doměkka. Během pečení maso poléváme a podléváme, tak abychom měli dostatek šťávy. Nakonec šťávu zahustíme moukou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 25.3.2014, 14:40 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na česneku se slaninou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vepřová plec/kýta,olej,1 cibule,asi 5-6 stroužků česneku,lžíce sladké papriky,asi 10 dkg anglické /já měla dnes královskou slaninu/ ,sůl,pepř,vývar / voda,hladká mouka

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrájíme na nudličky.Na olej dáme slaninu,na kostičky,přidáme najemno nasekanou cibuli a opečeme dohněda.Pak vložíme maso,které za stálého míchání opečeme doběla.Přidáme nastrouhaný nebo prolisovaný česnek,zasypeme paprikou,lehce orestujeme,aby paprika nezhořkla,osolíme,opepříme a podlijeme vývarem/vodou.Přiklopíme poklicí a dusíme doměkka dle masa asi 1-1,5 hodiny za občasného podlévání.Až je maso měkké,dochutíme a zahustíme troškou mouky,povaříme.U nás nejraději se špeclemi,ale může být i rýže,brambor

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Květa K. (KáKá) ID 157858 | další recepty

KOMENTÁŘE (7) poslední: 10.8.2014, 11:37 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Zapékané vepřové maso se žampiony a šlehačkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vepřová pečeně nebo kotlety 2-3 cibule 1/4 porku olej brambory strouhaná gouda nebo jiný tvrdý sýr na strouhání sterilované žampiony s nálevem šlehačka 33%

POSTUP PŘÍPRAVY

Do zapékací mísy dáme trochu oleje,na dno poklademe cibuli na proužky,na cibuli dáme osolené a opepřené plátky masa,na maso rozložíme žampiony a zalijeme šťávou ze žampionů,na žampiony navrstvíme brambory ideálně na menší měsíčky ,osolíme,opepříme a dáme péct na 200°C dokud nejsou brambory zlaté a maso měkké.Když je vše měkké a upečené,posypeme porkem na drobno,vrstvou sýra a zalijeme šlehačkou.Pečeme už asi jen 5-7minut.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Veronika B. (Webrouček) ID 76114 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový perkelt-děkuji Pepovi

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience •500g libového vepřového masa •4 rajčata •2 lžíce hl. mouky •1 stroužek česneku •3 cibule •5 lžic oleje nebo tuku •1 lžíce papriky •sůl •kmín

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrájíme na kostky, jemně nakrájenou cibuli osmažíme v rozpáleném tuku dozlatova, zasypeme paprikou a přidáme trochu vody. Až se voda vyvaří, přidáme maso, sůl, kmín a utřený česnek. Několik minut vaříme, pak přidáme oloupaná rajčata. Na velmi mírném ohni dusíme pod pokličkou asi 30 minut, až maso změkne. Maso často promícháváme vařečkou, aby se nepřipalovalo ke stěnám kastrolu.

Hotové maso zaprášíme moukou. Přidáme asi 3 šálky vody a pokračujeme ještě několik minut v dušení v omáčce. Perkelt podáváme velmi teplý.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Bravčová pochúťka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g bravčového mäsa, 1 menšia cibuľa,1 malá lyžička papriky mletej, 1 veľká lyžica kečupu, 1 malá lyžička horčice, 1 malá lyžička vegety, 2 bobkové listy, 1/2 lyžičky majoránu, soľ, korenie, 100 ml smotany(môže byť aj na varenie) 2 lyžice hladkej múky, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji speníme cibuľku. Mäso narežeme na plátky (rezance) a popražíme. Prisypeme papriku podlejeme pohárom vody, pridáme kečup, horčicu, vegetu, bobkoví list, majorán, soľ, korenie podľa chuti. Podusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, pripravíme si smotanu s hladkou múkou ktorou to zahustíme. Necháme povariť a odstavíme. Podávame s hranolkami, zemiačikmi. Ja som robila farebnú tarhoňu.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Soňa T. (laskonka333) ID 414948 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Plněný vepřový mls-DĚKUJI HANCE

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 řízky z vepřové kýty 250 g žampionů 80 g řapíkatého celeru 80 g oloupaných mandlí 1 lžíce másla mletý černý pepř koriandr sůl 1 kg brambor rozmarýn 150 g uzené slaniny 70 g oleje

POSTUP PŘÍPRAVY

PŘÍPRAVA:



Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Nakrájené žampióny, kostečky celeru a nasekané mandle orestujeme na másle. Osolíme, ochutíme koriandrem a necháme vychladnout. Touto směsí plníme řízky, které spojíme párátky, sklepneme na okraji a opečeme na oleji. Na vymaštěný plech(pekáč) klademe oloupané nakrájené brambory, osolíme je a posypeme rozmarýnem. Na ně dáme slabé plátky slaniny, nahoru plněné řízky, přikryté pečeme v předhřáté troubě asi 35 minut.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
UTOPENCI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

◾20 špekáčků ◾cibule dle potřeby ◾ 0,75 l octa ◾0,75 l vody ◾1 KL bílého pepře ◾4 KL cukru ◾ 2 KL soli ◾ 10 kuliček celého pepře ◾4 kuličky nového koření ◾ bobkový list 10 kousků ◾4 ks hřebíčku ◾8 ks feferonek, nebo dle chuti ◾4 ks jalovce ◾špetka anýzu, fenyklu, tymiánu, libečku ◾ 1 lžička oleje

POSTUP PŘÍPRAVY

Příprava nálevu: ocet smícháme s vodou, přidáme všechny pochutiny a koření (mimo kulatých feferonek) a uvedeme do varu. Vaříme 5 minut. Poté vhodíme 2 rozpůlené kulaté pálivé feferonky a necháme chladnout.

Příprava utopenců: Špekáčky oloupeme a nařízneme. Buřty vymažeme bílým pepřem a vložíme do nich půl kolečka cibule. Na dno sklenice dáme cibuli, pak vrstvu špekáčků, doplníme dlouhou feferonkou, poté opět cibule, špekáčky, cibule….

Teplý nálev nalijeme do naplněné sklenice, koření, které nám zbylo v hrnci rovněž lžičkou nandáme do sklenice. Zavíčkujeme a necháme 14 dní stát v chladnu. Je dobré jednou za dva dny sklenici někde nad dřezem opatrně otočit a obsah tak promíchat, poté sklenici otevřít a případný úbytek nálevu doplnit octem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Jana K. (fornia) ID 93589 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na houbách-děkuji Maris

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 4 plátky vepřového masa / měla jsem plecko /, čerstvé houby / množství podle chuti /, nebo hrst sušených, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 1 lžička sladké papriky, lžíce mouky, sůl, pepř, olej, kousek másla

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup
Na oleji s máslem lehce osmahneme anglickou slaninu, necháme zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a zprudka je opečeme. Osolíme, opepříme, opaprikujeme, přidáme houby / sušené předem namočíme asi na hodinu /, podlijeme a dusíme. Měkké maso vyjmeme, v trošce vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Prošleháme a necháme provařit - minimálně 20 minut. Maso vložíme zpět.Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.219 (zobrazuje se 61-70)<< předchozí 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,222 další >>