Mimibazar na talíři | Slevové kupóny | MIMISHOP | MIMIAUKCE.cz | veslujeme.cz | Slevy | Levná móda | BioKosmetika

objednat banner 468x60
www.mimibazarnataliri.cz

RECEPTY > VEPŘOVÉ MASO

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
VEGETARIÁNSKÁ JÍDLA
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 2.216 (zobrazuje se 61-70)<< předchozí 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,222 další >>
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na houbách-děkuji Maris

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 4 plátky vepřového masa / měla jsem plecko /, čerstvé houby / množství podle chuti /, nebo hrst sušených, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 1 lžička sladké papriky, lžíce mouky, sůl, pepř, olej, kousek másla

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup
Na oleji s máslem lehce osmahneme anglickou slaninu, necháme zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a zprudka je opečeme. Osolíme, opepříme, opaprikujeme, přidáme houby / sušené předem namočíme asi na hodinu /, podlijeme a dusíme. Měkké maso vyjmeme, v trošce vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Prošleháme a necháme provařit - minimálně 20 minut. Maso vložíme zpět.Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Netradiční slovenský špíz

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg plátkového sýra(měla jsem goudu), 1kg šunky, Obalila jsem v těstíčku z mouky, vajíčka a soli.Příloha hranolky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na skládáme na sebe do komínku střídavě sýr a šunku.Potom propíchneme v rozích špejlemi nebo jehlami od zhora až úplně dolů. Křížem rozřízneme. Obalíme v těstíčku a smažíme ve friťáku, až bude těstíčko zbarvené dozlatova.Jako přílohu jsme měli hranolky.
POZOR: toto jídlo je dost syté, proto jsem jeden špíz ještě pro osobu rozdělila na půl.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Kamila P. (Kamis1) ID 218404 | další recepty

KOMENTÁŘE (7) poslední: 22.1.2014, 1:58 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na zelených fazolkách

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vepřové plátky-kupuji už připravené nakrájené-většinou plec, cibule, 1 balení zelených fazolek, olej, sůl+pepř, jako příloha brambory nebo hranolky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji orestuju cibulku a přidám plátky vepř.masa-orestuju a pak dusím pod pokličkou asi tak 30-40 min.dokud maso nebude měkké,přidám sůl,pepř.
Mezitím si na pánvi podusím zelené fazolky a osolím,trochu opepřím.
Když je maso měkkoučké,přendám ho i s cibulkou do zapékací mísy nebo do pekáčku a zasypu hotovými fazolkami.
Dám na chvíli zapéct do trouby. Masíčko pustí šťávu.
Máme rádi s bramborami nebo hranolkami.
Kdo má rád může přidat zapéct kousky jablíček....také dobré
Dobrou chuť!!!
Až budu dělat přidám fotky.....

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Barbora M. (bardyska) ID 242989 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové nudličky na porku a hlívě-děkuji Nicole

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: Vepřová plec, cibule, porek, hlíva ustřičná, anglická slanina, sůl, pepř, kmín, masox, hl. mouka na zahuštění.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup
Orestovat cibuli nakrájenou na půlkolečka společně se slaninou na nudličky.Když je obojí zlatavé, přidáme maso nakrajené na nudličky, opepříme a posypeme kmínem a necháme zarestovat.Podlijeme vývarem nebo vodou a přidáme masox.Když je maso poloměkké přidáme porek a hlívu. Když je vše měkké lehce zaprášíme hl. moukou a ještě chvilku provaříme. Můžeme zjemnit kouskem másla.
Podáváme s rýží, brambory, knedlíkem nebo s čím máme rádi.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Panenka s bylinkovou omáčkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience 1 ks rajče 1 lžíce olivový olej 1 špetka sušená bazalka 150 dkg vepřová panenka omáčka 1 lžíce bazalkové pesto 3 dl smetana ke šlehání podle chuti  steakové koření  mletý barevný pepř  sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Panenku nakrájíme na kolečka, jemně naklepeme, okořeníme steakovým kořením. Osolíme ji a opepříme. Omyté rajče nakrájíme na kolečka, jemně posypeme sušenou bazalkou.

Na rozpálenou pánev vložíme panenku a orestujeme ji dozlatova. Maso vyjmeme a do výpeku přidáme rajčata. Lehce je orestujeme a také vyjmeme. Poté přidáme smetanu a bazalkové pesto. Omáčku provaříme a dochutíme solí.

Panenku s bylinkovou omáčkou servírujeme na talíř tak, že prokládáme maso a rajčata. Nakonec vše přelijeme omáčkou. Panenku s omáčkou podáváme s různými úpravami brambor nebo s rýží.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové se zázvorem, řapíkatém celeru a sojové omáčce

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: Plátky vepřového masa(měla jsem pečeni), 3 stroužky česneku, 1 velká cibule, 1 menší mrkev, zelená část jarní cibulky, kus pórku, 5 cm zázvoru, 2 stonky řapíkatého celeru(dala jsem celý vršek), 2 lžíce sojové omáčky, kajenský pepř(může být normální), 400 kuřecího vývaru, olej, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup
Cibuli nakrájenou na půlkolečka si osmahneme na oleji, na ní dáme osmahnout osolené plátky masa s kajenským pepřem, přidáme malinko vody a dusíme. Zatím si nastrouháme mrkev a zázvor, pórek s jarní cibulkou a řapíkatým celerem si nakrájíme nadrobno. K poloměkkému masu přidáme zeleninu a rozmačkaný česnek, zalijeme kuřecím vývarem a dusíme doměkka. do trošky vody si rozmícháme solamyl , zahustíme, dosolíme, dochutíme a převaříme.

DĚKUJI BIBINCE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky nejen na kapii-děkuji Bibince

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 800 g vepřové krkovičky s kostí 300 ml vývaru z kosti 2 malé mrkve 100 g uzeného špeku 1 cibule 2 stroužky česneku cuketa zavařená jako okurky, nebo okurky polovina sklenice sterilované kapie 1 vejce uvařené natvrdo hladká mouka na zahuštění pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup
Krkovičku si vykostíme, kost dáme vařit a uděláme si vývar a z masa si nařežeme plátky, ty mírně naklepeme, osolíme, opepříme a projedeme hladké mouce. V kastrolu si vyškvaříme slaninu, přidáme trochu oleje, maso si orestujeme zprudka z obou stran, vyndáme ho na talíř a na výpeku osmažíme cibuli do hněda, aby byla pěkná barevná šťáva, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, česnek na plátky, kapii, nakrájenou cuketu(okurku) na malé kousky, zalijeme vývarem, který jsme si uvařili, rozmícháme a vrátíme maso-dusíme až je maso měkké, dochutíme solí, pepřem a dáme nasekané vajíčko, já ho dávám přes drátové kolečko na bramborový salát.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 22.12.2013, 15:46 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka v hořčicové omáčce dle Zdeňka Polhreicha, výborná!!!

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vepřová panenka, na marinádu: 180ml olivového oleje, 60ml bíleho vína, 3 stroužky česneku, jemně nasekané, sůl na omáčku: 250ml smetany ke šlehání, 180ml bílého vína, 2 jarní cibulky (šalotky) na jemno nasekané), 50ml ostré hořčice, sůl a čerstvě namletý pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Den dopředu si maso naložíme do marinády: do mísy nalejeme všechny potřebné přísady a panenku do ní položíme, zakryjeme a necháme do druhého dne v lednici.
Panenku vyndáme z marinády, orestujeme na pánvi (dle tloušťky cca 5-10 minut z každé strany), panenku vyndáme a uložíme do hrnce. Připravíme si omáčku, v kastrůlku svaříme víno a šalotku, dokud se víno skoro nevyvaří, pak přidáme šlehačku a necháme povařit cca 2 minuty. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem a vrátíme zpět na plotnu, přidáme hořčici (já měla pouze plnotučnou a kremžskou tak jsem obě smíchala a dala tam 2 lžíce směsy bylo to dobré) a vše dochutíme pepřem a solí. Panenku naporcujeme a přelijeme omáčkou. Výborné, vcelku rychlé, nic složitého a chuť je znamenitá.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 31 návštěvníků)

Vendula M. (vendulik) ID 53013 | další recepty

KOMENTÁŘE (7) poslední: 28.10.2014, 12:10 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plecko nadivoko s houbami-děkuji Ivance

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 500 gr vepřového plecka, sůl, 200 gr cibule, 50 gr slaniny, 4 stroužky česneku, 5 zrnek pepře, 2 zrnka jalovce, 1 bobkový list, 2 zrnka nového koření, sladká paprika, 200 gr žampionů, 125 ml kysané smetany, 2 pol. lž. hladké mouky, 2 rajčata, 1 pol. lž, hořčice, mletý pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ji, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova, maso nakrájené na kostičky přidáme do hrnce a necháme ho zatáhnout. Pak přidáme všechno koření včetně soli a rozkrájená rajčata a dusíme za občasného podlití vodou dokud maso nezměkne, přidáme žampiony. Smetanu smícháme s moukou, malinko naředíme vodou, přilijeme do hrnce, rozmícháme dohladka a necháme 15 min. provařit.
Dochutíme hořčicí, pepřem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička s pikantní paprikovou směsí-děkuji Andrejce

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 2 plátky krkovice 2 červené papriky 1 velká cibule 100g šunky 3 menší kyselé okurky 1 malý rajčatový protlak worcester 1KL feferonového krému čerstvý křen špetka cukru nebo trochu kečupu na doslazení vývar ( já jsem použila gelový bujón s česnekem) pepř sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup
Krkovici zlehka naklepeme, potřeme olejem, zakápneme worcesterem, osolíme a opepříme. Dáme na hodinu odležet.
Papriky, cibuli, šunku a okurky nakrájíme na nudličky.
Maso opečeme na rozpálené pánvi s olejem z obou stran, pečeme na mírnějším plameni dohromady cca 8 minut. Poté maso vyjmeme a vhodíme cibuli se šunkou. Orestujeme, přidáme rajčatový protlak, který taktéž orestujeme, aby ztratil trochu ze své kyselosti. Nakonec přihodíme papriky s okurkami, vmícháme feferonový krém a podlijeme vývarem. Dusíme zhruba 10 minut, dochutíme kečupem ( cukrem), solí a worcesterem. Maso vrátíme zpět do omáčky a prohřejeme.
Podáváme posypané čerstvě nastrouhaným křenem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.216 (zobrazuje se 61-70)<< předchozí 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,222 další >>