Mimibazar na talíři | MIMISHOP | MIMIAUKCE.cz | veslujeme.cz | Autosedačky | Kočárky | Hypotéka | Účetní programy
www.mimibazarnataliri.cz

RECEPTY > VEPŘOVÉ MASO

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 2.233 (zobrazuje se 61-70)<< předchozí 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,224 další >>
VEPŘOVÉ MASO
Guláš z uzeného a vepřového masa-děkuji Nadě

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ingredience 300 g uzeného masa 300 g vepřového masa - z ramínka nebo plecka 250 g bílého zelí - nakrájeného na velmi tenké nudličky 100 g slaniny 1 lžíce sladké mleté papriky 2 lžíce oleje 2 lžíce sádla 2 lžíce hladké mouky 350 ml vepřového vývaru 150 ml kečupu 2 špetky soli 3 lžíce nasekané zelené petrželky

POSTUP PŘÍPRAVY

postup přípravy1.Slaninu nakrájenou na kostičky orestujte v hrnci na oleji, přidejte na kostky nakrájené uzené a vepřové maso. Přidejte mletou papriku, nakrájené zelí, vývar, přikryjte a duste do změknutí.2.Zvlášť na pánvi připravte ze sádla a mouky světlou jíšku, rozřeďte ji vodou a přidejte k masu. K masu přidejte kečup (můžete použít i pálivý) vše dobře promíchejte a prohřejte. Podle chuti osolte.3.Podávejte nejlépe s rýží posypané petrželkou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 8.6.2014, 21:34 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Bylinkové hřebínky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g vepřové kýty nebo plece, 2 hrsti směsi čerstvých bylinek, sůl, olivový olej, sušený nebo čerstvý česnek

POSTUP PŘÍPRAVY

Do masa naznačíme nakrojením plátky, ale nedokrojíme. Celý kus maso osolíme. Na marinádu smícháme nasekané bylinky, olivový olej, sůl a česnek. Marinádu vetřeme do zářezů v mase, svážeme nití do válečku a necháme přes noc marinovat. Druhý den pečeme přiklopené nebo v pečícím sáčku doměkka. Krájíme příčně přes "bylinkové zářezy".

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Maso a brambory se smetanou z jednoho pekáče-JEDNODUCHÉ I PRO ZAČÁTEČNÍKY!!!!!!

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vepřové maso-např.pečeně 5-6kousků, klidně kilo brambor, cibule, smetana, sůl, pepř a třeba grilovací koření

POSTUP PŘÍPRAVY

Když mám vepřovou pečeni, tak klepu jen hřbetem ruky :) osolím, opepřím a dám trochu grilovacího koření. V pekáči na pečící papír dáme maso a na něj nakrájíme na úzké plátky oloupané brambory(třeba 10-12velkých brambor) až zakryjeme všechno maso. Průběžně solíme brambory. Navrh dáme jednu cibuli, já neměla obyč, tak jsem musela dát červenou, ale stačí obyč na osminky a zalijeme smetanou. Pečeme na 180stupňů asi hodinu. Neznám Vaši troubu, tak pak kontrolujte :)!! A přeji dobrou chuť.
PS: příští recept zapečené "gnoči"!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Angelika N. (Angelinka123) ID 479865 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Tortilly podomácku s masovou směsí, zeleninovým salátem a česnekovým dresingem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Recept na tortilly jsem se inspirovala zde na MMB od Eva K. (Joliška) ID 454802 .250g hl.mouky (použila jsem žitnou spolu s bílou), 60g sádla, 120ml vlažné vody - přilévat opatrně at se vám to nepatlá, špetka soli.Masová směs je na vás.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tortilly - suroviny spojit v těsto a rozdělit na 7 dílů, které vyválím na placku o průměru 15cm, ty peču na SUCHÉ pánvi dokud neudělají opečené bubliny.Moje masová směs - veprové na nudličky, zbytek Tofu, co jsem potřebovala někde umístit (samozř.nemusí být), cibule, jarní cibulka, kukuřice a koření na Paellu - obsahuje kurkumu a papričky, sůl, pepř. Opect na oliv.oleji na pánvi do změknutí.Salát - ledový salát na tenoučké nudličky, salát.okurka na pidikostičky, to samé rajče - smíchat, osolit nechat odpočinout.Dresing - zakys.smetana a bílý jogurt v poměru asi 1:1, sůl a 2 stroužky česneku nebo použijte co máte rádi místo česneku - horčici, kečup, bylinky, chilli nebo jen tak bez ničeho.Upečenou tortillu potřu dresingem, pokladu směsí masa, nakonec salát, smotám a DOBROU CHUŤ :-)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 43 návštěvníků)

Petra V. (pitruska82) ID 84631 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 4.8.2014, 12:34 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Nejlepší utopenci

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

špekáčky, cibule, kuličky nového koření, kuličky pepře, ocet, voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Špekáčky oloupeme, podélně nakrojíme a do řezu zasuneme silnější plátek cibule. Dno nádoby posypeme cibulí na silnější plátky nakrájenou, pár kuliček pepře a 2 kuličky nového koření. Na to dáme vrstvu špekáčků a tu posypeme zase cibulí a kořením. Takto postupujeme dokud máme špekáčky. Potom to nejdůležitější je nálev. Já ho dělám půl na půl ocet s vodou. Nebojte se toho. Je to starý vyzkoušený hospodský recept a nemá chybu. Nějaké vylepšování vůbec nepotřebuje. Je to stará klasika s velkým úspěchem. Utopenci jsou hotový, pokud jsou v pokojové teplotě, za 3-4 dny. Pro nedočkavce mám taky variantu...................nakrájet špekáčky na kolečka................vše ostatní zůstává.....................malá změna v láku...........přidat vlažnou vodu. :-) Dobrou chuť

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Eva Š. (1malina) ID 55173 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka s omáčkou ze čtyř druhů sýra

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vepřová panenka, čerstvý tymián, směs 4 sýrů(použila jsem kousek nivy, parmazán, goudu a mozzarellu), asi 4 dcl smetany( záleží na množství sýrů), sůl, pepř,oliváč

POSTUP PŘÍPRAVY

Panenku omyjeme, očistíme a nakrájíme medailonky, opatrně promačkáme prsty. Osolíme, opepříme, tymián otrháme z větviček. Maso pokapeme olivovým olejem, vetřeme lístky tymiánu a necháme odležet v misce. Pak rozpálíme na pánvi olivový olej, přihodíme pár snítek tymiánu, celé stroužky česneku a na tom asi dvě minuty z každé strany opečeme naložené medailonky.

Do misky si rozděláme smetany, které smícháme se směsí sýrů. Omáčku povaříme a dochutíme solí a pepřem. Pro dokonalou hladkost jsem na závěr použila ponorný mixér.

Omáčku vlijeme k masu a vše mírně povaříme. Lze podávat i zvlášť. Jako příloha se hodí brambor, nebo těstoviny.
Recept mám z Prostřena, není můj a je rychlý a výborný!
http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/medailonky-z-veprove-panenky-0

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Markéta S. (Markisa.z) ID 254607 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Dvoucelerová vepřová plec-děkuji Janince

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 600 g vepřové plece 1 větší cibule 1 stroužek česneku 1 lahůdková cibulka 1 malá bulva celeru 4-5 řapíků celeru l-2 větší lžíce rajského protlaku 1 lžička sušeného zázvoru instantní jíška, nebo solamyl trochu oleje pepř sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu
Maso si nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, celer na malé kostičky, řapíkatý celer na malé kousky a česnek propasírujeme, nebo utřeme se solí.
Na oleji si osmažíme dosklovata cibuli, přidáme maso a necháme nejdřív dusit ve vlastní šťávě, až se nám začne chytat dna, zalijeme vodou aby bylo maso pod ní, opepříme, osolíme, přidáme rajčatový protlak a zázvor-necháme dusit. Když maso měkne a voda se částečně vydusí, dáme k němu česnek, oba celery, dochutíme solí, můžeme dolít vývar, nebo vodu, dusíme dál až máme všechno měkké a nakonec zahustíme jíškou, nebo solamylem rozmíchaným v trošce vody a necháme přejít varem do zhoustnutí.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Lasagne

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cibule, česnek, olej, bazalka, oregano, rajčatový protlak, 2 plechovky loupaných rajčat, mleté maso ( hovězí, vepřové, míchané - dle chuti ), hladká mouka, máslo, mléko, sůl, pepř, směs sýrů ( parmazán ), nebo takový, kdo co má rád.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji do sklovata orestujeme 2 cibule na kostičky a česnek na plátky. Přidáme cca 400 g mletého masa, necháme podusit. Zasypeme silnou vrstvou bazalky a oregána, sůl, pepř. Přidáme rajský protlak ( používám z Lidlu, je nejlepší ) a zalijeme dvěma plechovkami loupaných rajčat. Zalijeme vodou na požadované množství a necháme chvíli ještě podusit.

Bešamel - 1/5 másla, mouka - uděláme hustou jíšku. Když je nahnědlá, zalijeme cca 1/2 litrem mléka. To si odhadněte sami, každá mouka reaguje jinak. Měla by to být jemná kaše, ani hustá, ani řídká. Osolíme opepříme.

Přilijeme do rajčatové směsi, pořádně promícháme. Celá směs tím zhoustne.

Na pekáč dáme tenkou vrstvou směsi, na to lasagne, směs, lasagne... Střídáme, než nám dojdou suroviny..
Dáme péct, až se začnou napalovat okraje, poté zasypeme směsí sýrů a ještě na chvíli dáme do trouby.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Lucie K. (Maxinka) ID 6208 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
BBQ rebierka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

asi 1,5 kg bravčových rebierok Koreniny na rebierka: asi 2 Pl soli (radšej dajte menej,zaleží kolko máte mäsa a aké je hrubé) ,1 pl čili papriky, 2 pl hnedého cukru, 2 pl údenej červenej papriky, 2 pl sušeného cesnaku, 2 čl korenia štyroch farieb Na BBQ omáčku: 1 šálka kečupu,1/2 š vody,1/3 š hned.cukru,1/4 š tmavej melasy,2 pl červeného octu,2 pl worčestr.omáčky,1 čl čili,2 čl cesnaku,2 čl papriky

POSTUP PŘÍPRAVY

Suchú zmes korenín zmiešame.Rebierka umyjeme a osušíme.Zo zadnej strany stiahneme tú tenkú bielu membránu.Nakrájame na jednotlivé rebrá ,po jednom alebo po dvoch.Okoreníme zmesou korenia,zabalíme a necháme odležat cez noc alebo dlhšie v chlade.Pred pečením rebierka vyberieme a necháme asi 1/2 hodinu v izbovej teplote.Pečieme prikryté alobalom a podliate troškou vody pri 180 st asi dve hodinky.Priebežne asi každú polhodinku rebierka potierame omáčkou a otáčame.Pred dokončením alobal odstránime a dopečieme do chrumkava.
BBQ omáčka: všetko dáme do hrnčeka a varíme na miernom ohni asi 1/2 hodinku,kým sa omáčka nezredukuje a nezhustne.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Marta G. (Egreska) ID 163785 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 8.5.2014, 21:06 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Bratislavská pečeně-děkuji Janě

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600dkg vepřové plece, sůl, 2 vejce, 10 dkg hrášku, 10 dkg šunky, 6 dkg hladké mouky, 6 dkg másla, petrželka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Příprava receptu


Vepřové maso osolíme, opečeme, podlijeme a dusíme doměkka. Měkké zahustíme nasucho opraženou a ve vodě rozmíchanou moukou a povaříme. Před podáváním přidáme do šťávy drobně posekané vařené vejce, posekanou šunku a hrášek. Zlepšíme čerstvým máslem a sekanou petrželkou. Příloha: rýže.



Hodnocení receptu

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 4.5.2014, 18:49 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.233 (zobrazuje se 61-70)<< předchozí 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,224 další >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Kontakt | Najdete nás na Facebooku