MIMISHOP | MIMIAUKCE.cz | veslujeme.cz | Slevy | Levná móda | BioKosmetika

objednat banner 468x60

RECEPTY > VEPŘOVÉ MASO

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle ID receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
VEGETARIÁNSKÁ JÍDLA
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 2.209 (zobrazuje se 61-70)první << předchozí 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 další >>
VEPŘOVÉ MASO
Plecko na pivě s česnekem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

plecko-může být samozřejmě i krkovice,kýta...2 cibule,5 stroužků česneku,kmín,sladká paprika,sůl,sádlo,asi decku piva

POSTUP PŘÍPRAVY

Na sádle osmahneme dohněda na měsíčky nakrájeno ucibuli,přidáme na plátky nasekaný česnek,opečeme,přidáme maso a zprudka opečeme doběla,pak osolíme,přidáme sladkou papriku a celý nebo drcený kmín,až maso pustí šťávu,opékáme asi 10 minut,pak přendáme do pekáčku,podlijeme pivem a pečeme ze začátku na 200 stupňů,pak na 180 doměkka a dokřupava,my dělali se zelím a br.knedlíkem,ale lze i s kaší,bramborem,snad by šla i rýže

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Květa K. (KáKá) ID 157858 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Buřty va pivu s nivou...rychlovka k večeři:)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 6 špekáčků, 1 velká cibule, 1 stroužek česneku, čertovská omáčka, kečup, hořčice, niva dle chuti, cca 0,3 l piva, může být feferonka

POSTUP PŘÍPRAVY

špekáčky rozkrojíme v půli, ale né úplně, aby zlstali obě půlky spojené..naplníme nějakou pálivou omáčkou, plátkem cibule a česneku a plátkem nivy (můžeme nahradit balkánským sýrem), dáme do varné mísy -pekáče, zasypeme zbytkem nakrájené cibule a česneku, přidáme cca 2 lžíce hořčice (pokud máme rádi ostré dáme klidně dijonskou hořčici), přibližně 2x takové množství kečupu, kdo má rád ostré dá kus feferonky a zalijeme pivem...cca aby buřty byly ze 3/4 ponořené...přiklopíme víkem a dáme do trouby, ze začátku dávám na plno dokud se nezačně "vařit", pak snížím teplotu cca 150-200 st. a necháme tak 20min...buřty tím kouskem co zůstal koukat se opečou a omáčka nám zhoustne...je to rychlovka k obědu-večeři nebo jen tak na chut k pivku:)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Michaela K. (dlakomnok) ID 46157 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Mad´arský vepřový perkelt

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vepřová plec , papriku, sůl, cibule , česnek, Rajčata, paprika žampiony nebo houby , voda,mastidlo ,

POSTUP PŘÍPRAVY

Připravím si zaklad na guláš a maso dusím,podlévám a v polovině dušení přidám ostatní ingredience a až je maso měkké dochutím a je to !!! nezahuštuji ,rajčata to zahustí .Přeji příjemnou dobou chutˇ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Jaroslav M. (MIKI42) ID 113440 | další recepty

KOMENTÁŘE (6) poslední: 6.11.2013, 22:49 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Myslivecká směs - jednoduché a vynikající!!
PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

0,5 kila vepřového libového masa,300gramu kabanosu nebo točeného salámu,větší sklenice bílého sterilovaného sladkokyselého zelí (640g),menší sklenice sterilované červené papriky(340g),sojovka,grilovací koření.

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrájíme na kostičky,kabanos taky.Maso si v míse okořeníme a přidáme trochu oleje a sojovky.Zamícháme,aby se směs dostala všude. Rozpálíme si větší pánev nebo hrnec a naložené maso zprudka orestujem,tak aby se jen zatáhlo.Pak přilijeme tolik vody,aby maso bylo mírně ponořené.Takto dusíme do poloměkka.Pak přidáme sladkokyselé zelí (bez nálevu),steril.kapii(bez nálevu) a kabanos na kostky.A krátce povaříme-aby se voda SKORO vyvařila.Ničím nezahušťujeme.Podáváme s chlebem. ................... ..Dobrou chuť.♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥Tento recept je od mé maminky,je náš rodinný a je to opravdu moc dobré a rychlé :)))

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Lucie B. (Lucyje83) ID 370783 | další recepty

KOMENTÁŘE (7) poslední: 22.11.2013, 20:58 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na kmíně

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

plecko/krkovička,v krizi i kýta,mletý kmín,sladká paprika,sůl,špetka pepře,worchester,olej,cibule,suš.česnek

POSTUP PŘÍPRAVY

Na olej iosmahneme najemno nasekanou cibulku dohněda,pak přidáme maso,opékáme asi 10 minut,pak zasypeme asi lžičkou mletého kmínu,troškou sladké papriky,špetkou pepře,suš.česneku a kápneme worchester,osolíme a podlijeme vodou.Dusíme až je maso úplně měkké.Já abych měla šťávu úplně hladkou maso vyberu,šťávu přendám do hrnce,přivedu k varu a zahustím troškou mouky rozmíchané ve vodě,povařím asi 10 minut,aby mouka nebyla cítit,vrátím maso a podávám.Jíme s rýží,ale hodí se i brambor těstovina,špecle,střídáme to.Moc doporučuji-navíc kmín je doma vždycky

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Květa K. (KáKá) ID 157858 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 27.10.2013, 16:05 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kostky v zeleninové omáčce-děkuji Ottovi

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: ¾ kg vepřové plece 2 větší cibule 1 větší mrkev 1 větší petržel ¼ střední bulvy celeru hrst petrželové nati ½ l silného masového vývaru sůl, olej, čerstvě mletý pepř, bobkový list máslová jíška, drcený kmín, nové koření

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup
Maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky a vše osolíme a opepříme a necháme chvilku odležet. Do hrnce si dáme asi 2 lžíce oleje a opečeme na něm do zlatova nakrájenou cibuli. Všechnu kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na stejně velké a přitom malé kostičky. Takto nakrájenou zeleninu přidáme orestovat k cibulovému základu a lehce vše opečeme. Poté přidáme kostky masa a necháme za stálého míchání hezky zatáhnout, aby zůstalo šťavnaté. Opečené maso podlijeme vývarem a přidáme 4 kuličky nového koření a 2 bobkové listy. Dusíme pod pokličkou, dokud maso není krásně měkké. Omáčku necháme v „rustikálním stylu“ tedy zeleninu nemixujeme a necháme příjemné drobné kousky. Zahustíme lžicí máslové jíšky a necháme ještě 10 minut provařit. Nakonec vmícháme hrst jemně nasekané petrželové natě a dochutíme drceným kmínem, solí a pepřem. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo bramborem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 14.4.2014, 12:24 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Segedínský guláš s domácím knedlíkem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg vepřového plecka 3 PL hladké mouky 4 PL rostlinného oleje 1 velká cibule, pokrájená 3 PL sladké papriky 1 ČL kmínu 200 ml vývaru 1 PL rajčatového pyré 400 g kysaného zelí, scezeného a překrájeného 1 kelímek zakysané smetany sůl, pepř, špetka cukru na dochucení, bobkový list

POSTUP PŘÍPRAVY

1) Maso nakrájíme na dvoucentimetrové kostky. Na mělký talíř nasypu hladkou mouku a kostky masa v ní stejnoměrně obalím, přebytečnou mouku oklepu.
2) V kastrolu hodně rozehřeju olej, kousky masa na něm ze všech stran postupně osmahnu a vyndám děrovanou naběračkou. Část oleje z kastrolu sliju.
3) Do kastrolu vsypu cibulku a za stálého míchání ji nechám dozlatova osmahnout. Pak ji posypu červenou paprikou a kmínem, krátce promíchám a stáhnu z ohně, aby paprika nezhořkla. Do kastrolu vrátím maso, vmíchám rajčatové pyré, lehce podliju vývarem, osolím, opepřím, přidám bobkový list. Kastrol vrátím na střední plamen, přivedu k varu, přiklopím a dusím 15 minut.
4) Přidám scezené a pokrájené zelí, promíchám, přikryju a dusím ještě 15-20 minut, až je maso úplně křehké. Nakonec přidám smetanu a nechám malou chvíli povařit. Dochutím solí, pepřem a špetkou cukru.

Domácí knedlíček je v předchozím receptu :)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Ludmila S. (malabobinka20) ID 125634 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Špagety s masovou směsí (po mexicku)-děkuji poslirecept.cz

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Špagety s masovou (po mexicku) směsí pro 6 osob: •1/2 kg vepřového mletého masa •1 cibule •1 plechovka fazolí v tomatě •1 rajský protlak •koření: Chilli con Carne nebo Gril Mexico •2 dl vody •1 dl kečupu

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji zasmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme maso, vše prosmažíme (můžeme přidat i nakrájenou papriku) a mícháme. Přidáme 1/2 lžíce koření, fazole, protlak, podlijeme vodou a provaříme, přidáme též kečup. Na závěr můžeme ještě dochutit kořením nebo solí.

Uvaříme 1 a 1/2 sáčku špaget dle návodu. Nejprve na talíř dáme špagety a až poté masovou směs

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (5) poslední: 24.10.2013, 4:48 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Štavnaté vepřové-děkuji brtnikovi

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience česnek 5 stroužků cibule 1 kus uzené maso 100 g vepřová kýta 400 g zakysaná smetana 250 ml

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy
Maso nakrájejte na 1,5cm silné plátky(neodkrajujte až do konce), do každého řezu dejte klínek uzeného a cibule. Maso vložte do pekáče, posypte česnekem (kořením),bazalkou a celé zalijte smetanou. Vložte do vyhřáté trouby a pečte 60min..JÁ NEPOUŽILA ZAKYS.SMETANU

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové v mrkvi

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

plecko/kýta/krkovice.....1 velká cibule....olej.....mrkev.......máslo.....sůl,pepř,drcený kmín,kari,muškát.oříšek,sušený česnek,jíška na zahuštění

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji osmahneme najemno nasekanou cibuli dohněda,pak přidáme maso,zprudka opečeme,osolíme,opepříme,přidáme kmín a trošku kari a suš.česneku,pak nasypeme nahrubo nastrouhanou mrkev,opečeme asi 5 minut a pak podlijeme,přiklopíme a dusíme doměkka-kdo je zvyklý,může rozdrobit masox,ale nemusí být.Dusíme,dokud není maso měkké,pak přidáme plátek másla na zjemnění a můžeme zahustit jíškou z másla a mouky

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Květa K. (KáKá) ID 157858 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 7.2.2014, 13:32 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.209 (zobrazuje se 61-70)první << předchozí 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 další >>