Mimibazar na talíři | MIMISHOP | MIMIAUKCE.cz | veslujeme.cz | Dřevostavby | Autosedačky | Kočárky

RECEPTY > VEPŘOVÉ MASO

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 2.278 (zobrazuje se 61-70)<< předchozí 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,228 další >>
VEPŘOVÉ MASO
Kotleta po srbsku

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 kotlety s kostí,2 lžíce sádla,sůl,pepř,2 červené cibule,2 stroužky česneku,1 červená a1 žlutá paprika,kdo má rád pálivé 1 chilli papričku červenou,2 lžíce rajského protlaku,500 ml vývaru( drůbeží nebo hovězí),1 lžíce másla,1 lžíce hladké mouky,trochu cukru na dochucení

POSTUP PŘÍPRAVY

V širší pávi či kastrolu, na sádle opečeme naklepané, osolené a opepřené kotlety,zprudka do červena.
Vyndáme je a dáme stranou ,do výpeku dáme nakrájenou cibuli na plátky ,zrovna tak česnek a opékáme do sklovita.Přisypeme nakrájené papriky na nudličky a opékáme asi 3 minutky,pak přidáme rajský protlak a podlijeme vývarem.Vrátíme kotlety a dusíme společně 30 minut.V pávičce si rozpustíme lžíci másla a přimícháme mouku -uděláme si jíšku,kterou přidáme ke kotletám a společně povaříme 15 minut.
Dochutíme solí ,pepřem a případně cukrem.
Podáváme s rýží nebo hranolky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 18.9.2015, 12:52 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta se žampióny.recepty.cz

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3/4 kg vepřové kýty konzerva žampionů 2 mkve 2 lžičky kari koření 2 lžičky grilovacího koření 0,5 lžičky pepře 1 lžička soli 4-5 lžic hladké mouky olej 5 lžic sojové omáčky 3 lžíce Worcesterské omáčky 0,5 - 1 l zeleninového bujónu 1 dcl bílého vína

POSTUP PŘÍPRAVY

Příprava


Maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Osušíme a naklepeme. Z jedné strany je nasolíme a opepříme a z druhé posypeme kari a grilovacím kořením (klidně je takto můžeme namočit přes noc do trošky oleje). Pak je na oleji osmahneme a zalijeme bujónem. Přidáme worcester, sojovku, bílé víno a vaříme do měkka. Ke konci přihodíme scezené žampióny (můžeme použít i čerstvé),povařenou mrkev. Krátce podusíme a pak vyjmeme maso a omáčku zahustíme troškou vody smíchanou s moukou (podle potřeby přilíváme vodu nebo bujón).

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 30.1.2016, 18:22 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso s mrkví a brokolicí

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 plátky vepřové kýty, 2 mrkve, cca 5 růžiček brokolice, žampiony nebo houby (není nutné, ale dodají tomu lepší chuť), cibule, sádlo, sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Na sádle zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, nakrájenou mrkev na kolečka, brokolici a houby a dusíme, dokud maso není měkké. Průběžně podléváme vodou. Když je maso měkké, vyndáme ho a zahustíme omáčku (pol. mouka + voda). Nakonec ještě dosolíme. Jako přílohu dávám brambory.

Maso podlévám tak, aby bylo včetně zeleniny ponořené - máme rádi hodně omáčky. Když mi zůstane, rozmačkám si v ní brambory a je to taky dobré. Pokud přidáte brokolici hned na začátku, počítejte, že se rozvaří, ale to té omáčce dodá chuť.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Jana B. (Pusinecka1) ID 267629 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 11.3.2015, 15:04 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Zapečená kotleta s brambory a šlehačkou -vareni.cz

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mletý pepř, sůl,  sádlo, 1 kg,vepřová kotleta ,2 - 3 ks,porek, 1 kelímek smetana ke šlehání, 1 kg,brambor

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Kotletu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Můžeme použít kuřecí prsa. Brambory oloupeme a také nakrájíme na kolečka.

Na dno pekáče dáme sádlo a rozložíme porek. Na cibuli dáme plátky kotlety nebo kuřecí prsa. Na maso můžeme dát povařené sušené houby. Přikryjeme nakrájenými brambory, osolíme, opepříme a přelijeme šlehačkou. Kotletu s brambory a šlehačkou dáme péct do předehřáté trouby. Hotovo máme ve chvíli, kdy se na bramborách udělá zlatavá kůrčička.

Zapečená kotleta s brambory a šlehačkou podáváme ihned. Zapečená kotleta je šťavnatá, chutná a hlavně rychlá.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ NA KMÍNĚ S RÝŽÍ

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

VEPŘOVÉ MASO (NÁM NEJVÍCE CHUTNÁ Z PEČENĚ) ALE JDE I Z PLECKA, KRKOVICE..\r\nCIBULE, KMÍN, ČERVENÁ PAPRIKA, MOUKA, SŮL, PEPŘ

POSTUP PŘÍPRAVY

Nakrájejte na plátky , naklepejte je , osolte a opepřete. Každý plátek masa z obou stran posypte mletým kmínem a obalte v hl. mouce. V hrnci rozehřejte olej a maso po obou stranách osmažte. Osmažené maso vyndejte na talíř. V tomtéž hrnci osmažte nadrobno nakrájenou cibuli , přidejte mletou papriku a malou lžicku hl.mouky a zalijte vodou ( nebo vývarem ) a maso vložte zpět. Podusit, já dělám v tlakáči a do 15 minut hotovo, většinou není nutné ani zahustit. Podle potřeby se ještě dochutí solí a podává s rýží...

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 31 návštěvníků)

Jeaneta B. (ZANYSHOP) ID 6386 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 5.9.2015, 23:23 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na kmíně-děkuji Jaruně

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 50dkg vepřového plecka 1 větší cibule kmín celý a kmín mletý sůl,bílý pepř,olej,hladká mouka půl lžičky vegety a lžíci másla

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu

Maso nakrájíme na kostky nebo plátky.Na oleji zapěníme ,jemně nakrájenou cibuli a přidáme asi necelou půlku lžičky celého kmínu.Jen tak lehce osmažíme a přidáme maso a necháme pod pokličkou dusit ve vlastní šťávě.Když se šťáva vydusí podlijeme vodou a přidáme vegetu,sůl pepř a mletý kmín.Dusíme až maso změkne.Pak zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a necháme provařit.Nakonec přidáme lžíci másla.
Příloha dušená rýže,knedlík,těstoviny.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kostky na kari s houbami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3/4 kg vepřové kýty či plecka, 1 cibule, hrst hub, 1 lžička kari koření, drcený kmín, sůl, pepř, mražený hrášek, olej, hladká mouka

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli nakrájíme a osmažíme na rozpáleném oleji. Maso nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce na cibulový základ. Necháme zatáhnout. Pak přidáme houby, buď syrové či předem namočené sušené, dáme kmín, 1 lžičku kari koření, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Ke konci vaření přidáme hrášek, stačí mu tak ¼ hodiny před koncem varu, případně můžeme přidat sterilovaný. Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a ještě povaříme.
Jako příloha může být dušená rýže či knedlík. Šly by i těstoviny.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Marcela Š. (ajsinka2) ID 544306 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 25.2.2015, 9:33 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Divoké vepřové maso se zakysanou smetanou-podle Janinky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 1 kg vepřového masa(měla jsem pěknou plec), 1 cibule, 2 mrkve, 1 petržel, kus celeru, olej, 1 kysaná smetana, 1 lžička divokého koření, 10 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 5 kuliček jalovce, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžička sušené hlívy ústřičné, 3 bobkové listy, 1/2 lžičky tymiánu, hladká mouka na zahuštění, karamel(cukr+voda), sůl, 1 masox-nemusí být.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu

Maso si necháme vcelku, osolíme ho a na plotně ze všech stran opečeme spolu s nakrájenou cibulkou, pak ho přendáme do pekáče, přidáme veškeré koření, zalijeme trochu vodou, přikryjeme druhým pekáčem, dáme do horké trouby a pečeme hodinu. Maso otáčíme a přilijeme vodu. Po upečení všechno dáme do kastrolu a maso vyndáme a nakrájíme na plátky, také vyndáme kuličková koření, bobkové listy, citron a všechno ostatní rozmixujeme, doladíme masoxem, solí, karamelem, který si uděláme z cukru a malého množství vody, přivedeme do varu a vaříme, až se voda odpaří, karamel dostane čokoládovou barvu, tak vypneme a dáme do omáčky. Do zakysané smetany rozmícháme 1 malou naběračku omáčky, můžeme přidat mouku jak chceme mít omáčku hustou, nalijeme do ní a mícháme. Můžeme ještě doladit chutět tak, jak máme rádi-citronovou šťávou, cukrem, nebo solí

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
nakladané řízky mnamka-děkuji Ivetce

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: vepřová kýta, sůl, pepř, 1 malá lžička podravky, 3 stroužky česneku, 75 g rajčatového protlaku /ne kečup/, 50 g oleje, bylinky - medvědí česnek, bazalka, petrželka, 2 vajíčka, hl. mouka, strouhanka

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu

Vepřové řízky naklepeme, po okrajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a naložíme do marinády z oleje, rajčatového protlaku, utřeného česneku, podravky a necháme marinovat 24 hodin. Potom obalíme v mouce, ve vajíčku, do kterého jsme dali bylinky a ve strouhance. Smažíme na pánvi do zlatova.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 16.2.2015, 9:06 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
SEGEDÍN Z UZENÉHO - KYNUTÝ KNEDLÍK

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

OMÁČKA - uzené maso / já mám ocásky /, sádlo, cibule, bobkový list, sůl, kysané zelí, červená paprika - koření, hladká mouka, nebo jíška na zahuštění. Kdo by chtěl tak trochu smetany na šlehání. KNEDLÍK - 500 g polohrubé mouky, 1 vejce, sůl, 30 g kvasnic, 300 ml teplého mléka - ne horké, 1,5 starší housky nebo rohlík.

POSTUP PŘÍPRAVY

OMÁČKA - Na sádlo si dáme smažit větší cibuli nakrájenou na kousky, když má trochu barvičku přihodíme červenou papriku a malinko zpěníme. Přihodíme 3 bobkové listy, přidáme ocásky / nebo libovolné uzené maso /,kysané zelí, osolíme a malinko podlijeme vodou. Dusíme cca 45 minut. Poté myso vyjmeme a obereme na kousky. Omáčku dochutíme/ dosolíme dle chuti, kdo nemá rád kysele může malinko přisladit /. Zahustíme a necháme provařit. Já dávám ještě nakonec cca 1 dc smetany na vaření.
KNEDLÍK - z 30 g kvasnic a 300 ml teplého mléka necháme udělat kvásek. Do misky dáme 500 gr polohrubé mouky, 1 vejce a kvásek. Vše důkladně promícháme. Nakonec vmícháme 1,5 starší housky pokrájené na kostičky. Misku překryjeme utěrkou a necháme na teplejším místě 60 minut vykynout. Poté uděláme z těsta 2 stejné šišky. Vaříme na páře 35 minut, nebo ve vodě 17 - 18 minut. Já mám v páře. / ve velkém hrnci mám napařovač na knedlíky úplně roztažený - přikrytý čistou utěrkou - pořádně podlijeme a vaříme přiklopené. Po vyjmutí IHNED na několika místech propícháme špejlí, aby nám z knedlíků odešlo teplo.
DOBROU CHUŤ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Markéta Š. (majashop) ID 371688 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.278 (zobrazuje se 61-70)<< předchozí 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,228 další >>
© 2004-2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook