RECEPTY > VEPŘOVÉ MASO

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 2.297 (zobrazuje se 61-70)<< předchozí 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,230 další >>

VEPŘOVÉ MASO

doma namíchané grilovací koření



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

velký sáček sladké papriky ( 100g), podle chuti koření a bylinky

POSTUP PŘÍPRAVY

Protože koupené grilovací koření je samá sůl, v sáčku je ho trocha a celkem dost drahé, namíchala jsem si svoje. 100g sáček sladké papriky jsem smíchala se sušenou bazalkou, rozmarýnem, oregánem, tymiánem, majoránkou, sušeným česnekem, drceným kmínem ( v různém poměru jak vám vyhovuje). Přidala jsem trochu soli ale né moc, kdo nechce nedá. Kdo má rád může přidat i pálivou papriku. Určitě by se dalo přidat i jiné koření, záleží na chuti. Mě vyhovuje takto. Pokud máte bylinky doma vypěstované a usušené o to lépe.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marcela C. (macinkaci) ID 412382 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 26.10.2015, 6:23 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Zapečené kotlety



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, 4 vepřové kotlety, 2-3 stroužky česneku, 1 lžička sušeného tymiánu, 2 větší rajčata nakrájená na kolečka, 4 plátky tvrdého sýra (gouda, eidam, apod.), sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Olej rozpálíme v pánvi. Přidáme kousek másla a pak na tuku postupně a z obou stran prudce opečeme všechny kotlety. Maso se zatáhne. Kotlety přendáme na prkénko, poté osolíme, opepříme a vyskládáme do pekáčku. Na každou kotletu dáme česnek nakrájený na plátky, přidáme tymián a kolečka rajčat. Přiklopíme a dáme péct do trouby na hodinu a půl nebo dokud nebude maso zcela měkké. Během pečení několikrát podlijeme vodou, aby nám vznikl takový sosík na brambory. Zhruba deset až patnáct minut před koncem pečení poklademe rajčata plátky sýru a necháme rozpustit a lehce chytit barvu. Podáváme s vařenými brambory. Pokud budete jíst kotlety až druhý den, budou ještě lepší ;-)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Jana B. (Pusinecka1) ID 267629 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 17.10.2015, 13:10 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

dábelské kotlety-pošli recept.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g kotlety vepřové 3 lžíce kečup ostrý 2 lžíce hořčice plnotučná sůl pepř 2 vejce 1 kelímek smetana zakysaná 100g sýr strouhaný tuk na vymazání formy

POSTUP PŘÍPRAVY

Do misky rozklepneme vejce,přidáme tři lžíce kečupu,dvě lžíce hořčice a vše zamícháme.Naklapené kotlety naložíme o předem připravené marinády a necháme uležet jeden den,Poté naložené kotlety zprudka orestujeme na pánvi a pak přeložíme do předem vymazaného pekáčku.Na každou kotletu dáme lžíci zakysané smetany,posypeme sýrem a dáme na pul hodinky do trouby.Jako příloha brambory,br kaše,bramboráčky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 25 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 27.9.2015, 17:28 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

KOTLETY PO ŘECKU



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 -6 vepřových kotlet, 2 cibule, 4 mrkve, 4 brambory, kousek celeru, 1 malý rajský protlak, bílé víno, olivový olej, pepř, sůl , příloha: 4 papriky, olivový olej, citron

POSTUP PŘÍPRAVY

Přílohu děláme předem.
Papriky propícháme a na obyčelném oleji upečeme v troubě (v případě potřeby trochu podléváme vodou aby se nepřipálily). Po upečení oloupeme, vyjadřincujeme a dáme do misky. Zalejeme zálivkou z oliv. oleje, citronu a česneku (ten není nutný) a necháme uležet.

Kotlety naklepeme, obalíme v mouce a osmahneme na oleji. Brambory nakrájíme na osminky, mrkev na kolečka, celer na kostičky, cibuli na půlkolečka. Zeleninu promícháme se solí a pepřem, pokapeme oliv. olejem, polovinu dáme do zapékací misky. Protlak rozmícháme s trochou vody a polovinou zalejeme zeleninu. Poklademe kotlety, které přikryjeme zbytkem zeleniny a zalejeme zbytkem protlaku+olejem, na kterém se pekly papriky. Pečeme v troubě před koncem (asi 15 min) podlejeme sklenkou vína.

Přikusujeme nakrájenou bagetu která nejvíce připomíná řecký bílý chléb.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marcela C. (macinkaci) ID 412382 | další recepty

KOMENTÁŘE (5) poslední: 1.11.2015, 18:30 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Pečená krkovice



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g krkovice 2 velké cibule 2 stroužky česneku olej, nebo sádlo hořčici sůl pepř kmín

POSTUP PŘÍPRAVY

Krkovičku osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Do pekáče dáme sádlo(olej) , cibuli nakrájenou na céčka, česnek na plátky, vložíme krkovičku, okmínujeme, posypeme cibuli, česnekem, podlejeme cca 1dcl vody, přikryjeme víkem a vložíme do trouby, rozpálené na 250 stupňů. Po půlhodině přiměřeně podlijeme horkou vodou a krkovičku polijeme výpekem. Dáme zpět do trouby, teplotu snížíme na 200 stupňů a za občasného podlévání a polévání výpekem pečeme další 1 až 1,5 hodiny (podle velikosti a kvality masa).
Jako příloha se hodí brambory,bramborová kaše nebo šťouchané brambory s jarní cibulkou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Gabriela P. (Gali093) ID 541148 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Švábské maso-jídlo z jednoho pekáče - s domácím chlebem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3/4 kg vepřové plece.1 cibule, sádlo 50g,česnek asi 4 stroužky,1 mrkev,1 petržel, kousek celeru,150g růžičkové kapusty( čerstvou můžeme nahradit mraženou),200 g středně velkých ječných krup, sůl ,drcený kmín,3 bobkové listy, asi 6 kuliček celého černého pepře

POSTUP PŘÍPRAVY

Kroupy důkladně propláchneme ,pak zalijeme vařící vodou a necháme přikryté stát.
Maso si nakrájíme na kostky ,jako na guláš.
V nádobě v které budeme maso péct si hrubě nakrájenou cibuli, opečeme na sádle do zlatova, pak přidáme ,posekaný česnek , drcený kmín, celý pepř a 3 bobkové listy. Na kostky nakrájené maso, které krátce osmahneme a zalijeme mírně vodou nebo vývarem. Pozvolna pečeme v troubě-přikryté pokličkou.
Když je maso zpola měkké( asi po 20 minutách),přimícháme k masu namočené kroupy, osolíme a navrch nasypeme na kousky pokrájenou kořenovou zeleninu a kapustičky , opět lehce podlijeme a pozvolna pečeme na 110°°C, pod pokličkou. Asi za dalších 30 minut je jídlo hotové.
Toto jídlo vařím podle pana Stupky a je opravdu výborné a z doma pečeným chlebem, naprostá mňamka.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 22.8.2015, 19:56 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Vepřový závitek s anglickou slaninou a nivou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vepřové plátky( z pečeně bez kosti, kýta by byla suchá),10 dkg anglické slaniny-plátky,10 dkg Nivy, sůl, pepř, plnotučná hořčice, olej,1 cibule,3 lžíce kečupu,1/2 kostky masoxu, hladká mouka

POSTUP PŘÍPRAVY

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny a na ni dáme hranolek z Nivy, stočíme do závitku-sepneme párátkem ,nebo ovážeme nití. Závitky poprášíme trochou mouky a na oleji opečeme ze všech stran . Nakrájenou cibuli osmahneme-v papiňáku na oleji dozlatova ,přidáme závitky, zalijeme asi půllitrem vody, přidáme kečup a masox a dusíme asi 30 minut.
Pak maso vyndáme ,omáčku zahustíme moukou rozšlehanou v troše vody ,dochutíme a povaříme, přidáme závitky a prohřejeme. Nejlépe se k nim hodí vařené brambory.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (5) poslední: 30.8.2015, 20:08 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

vepřová krkovička od Marie



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience 3 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, 750 g krkovice vepřová , 1 lžíce omáčka sojová, 1 lžíce worcesterská omáčka, 1 lžíce kečupu, 2 lžičky paprika sladká mletá, trocha cukr krupice, 2 cibule velká

POSTUP PŘÍPRAVY

Česnek prolisujeme. Do pekáče nalijeme olej, poklademe plátky osoleného a česnekem potřeného masa. Zalijeme zbylými ingrediencemi, které jsme smíchali, a poklademe plátky cibule. Podlijeme vodou a pomalu dusíme.

2.V průběhu dušení podléváme. Jídlo je hotové, když cibule úplně zesklovatí a rozpadá se.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 3.8.2015, 22:45 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Vepřové plátky zapečené s cuketou - výborné



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vepřová pečeně bez kosti-na 4 plátky,sůl,pepř,grilovací koření,1 cibule,500g cukety, 100g strouhané Nivy,olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Vepřové plátky naklepeme ,osolíme,opepříme,posypeme grilovacím kořením.Opečeme je z obou stran na oleji( z každé strany asi 5 minut). Pak je přendáme do vymaštěného pekáčku i z výpekem.Poklademe cibulí nakrájenou na plátky,na plátky nakrájenou cuketou,opět posypeme grilovacím kořením,pokapeme olejem,posypeme nastrouhanou Nivou a zapečeme.Podáváme s vařeným bramborem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 31.8.2015, 13:29 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Řízky s parmazánem-toprecepty.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: vepřové plátky z kýty nebo kotlety bez kosti sůl, pepř utřený česnek ( počítáme na každý plátek masa 1 stroužek ) na obalení: hladká mouka vejce strouhanka sýr parmazán, jemně nastrouhaný ( na každý plátek masa 1 PL ) tuk na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY

Vepřové plátky lehce naklepeme, po obou stranách osolíme, mírně opepříme a potřeme česnekem. Naskládáme do uzavíratelné nádoby a necháme v lednici nejméně 30 minut rozležet.

Mezitím připravíme do misek ingredience na obalení , tzn. do jedné mouku, do druhé rozšlehané vajíčko a do třetí strouhanku, důkladně promíchanou s nastrouhaným sýrem.

Potom už postupujeme stejně, jako u klasických řízků v trojobalu = mouka-vejce-strouhanka...Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku dozlatova.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 19.9.2015, 9:36 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.297 (zobrazuje se 61-70)<< předchozí 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,230 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook