Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Strakonický štrůdl

Strakonický štrůdl

Potřebné ingredience

42 dkg hladké mouky, sůl, 2 žloutky, 2 PL octa, 10 PL studené vody, 1/2 másla a 1/2 sádla, jen změklé,

Postup přípravy

udělat těsto (krásně se s ním pracuje), rozválet, potřít olejem, posypat strouhankou, poklademe jablíčky strouhanými na plátky, cukr, skořici, rozinky, ořechy, zarolovat jako…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Vynikající kuličky, které chutnají jako Ferrero

Vynikající kuličky, které chutnají jako Ferrero

Potřebné ingredience

1 slazené mléko v plechovce (nejlépe Salko) 200 g rozemletých lískových ořechů 50 g sekaných ořechů celé lískové ořechy 50 g mletých dětských piškotů (přibližně hrst) čokoládu na vaření + máslo (čokoládová poleva) sekané lískové ořechy na obalení

Postup přípravy

1) Nejdříve se pustíme do přípravy těsta. Salko smícháme s mletými a sekanými oříšky a podle potřeby přidáme také mleté dětské piškoty. Připravené těsto by se nemělo lepit, pokud…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Když zbydou brambory

Když zbydou brambory

Potřebné ingredience

uvařené brambory co zbyly lepší jsou včerejší šunka nebo anglická na nudličky vejce strouhaný tvrdý sýr

Postup přípravy

Na rozpáleném oleji opečeme brambory dozlatova, pak přidáme šunku nebo anglickou na nudličky, nebo oboje, ještě chvíli opékáme, pak zalijeme rozšlehaným vajíčkem se solí a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
test

test

Potřebné ingredience

test

Postup přípravy

test

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový koláč

Tvarohový koláč

Potřebné ingredience

1 hrnek 250ml moučkového cukru 3 vejce 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 1 PDP Tvaroh náplň 500 g jemného tvarohu 1vejce 2 vanilkové cukry 1 konzerva mandarinek

Postup přípravy

Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Připravené těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bublanina ze 2 celých vajec

Bublanina ze 2 celých vajec

Potřebné ingredience

2 vajíčka, 250 g cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 1 PDP 2,5 dl mléka, 2,5 dl oleje drobné ovoce na posypku: 60 g hery, 60 g cukru, 120 g polohrubé mouky

Postup přípravy

Nejdřív si nachystáme posypku Celé vajíčka vyšeháme nejprve s trochou cukru, pak přidáme zbytek cukru a vyšleháme do husté pěny, přidáme mléko, olej, mouku si promícháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Potřebné ingredience

5 vajec, 2 hrnky mletého cukru, 1 hrnek.oleje, 1 hrnek vlašských ořechů (nahrubo nakrájených) 3 hrnky hladké mouky, 1 lžička jedlé sody, ½ kg rebarbory

Postup přípravy

Ve větší míse postupně smícháme všechny suroviny: celá vejce s cukre vyšleháme do pěny, přidáme olej, ořechy, mouku se sodou, nakonec přimícháme rebarboru. Těsto,(je husté)…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Loupáky

Loupáky

Potřebné ingredience

20g kvasnic, 200ml teplého mléka, 55g cukru, 1 vanilkový cukr, 200g hladké mouky, 200g polohrubé mouky, špetka soli, 1 žloutek, 50g Hery, 20g sádla, citronová šťáva nebo kůra. Na potření před pečením 1 vejce. Po upečení na potření 2PL cukru rozmíchané s 2 PL rumu.

Postup přípravy

Udělat kvásek z mléka, cukru a kvasnic (dávám tam celou dávku mléka i cukru, původně bylo jen z trochy). Misku s kváskem dávám na teplé místo a vždy zakryté utěrkou nebo pokličkou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ROHLÍKY JAK PEŘÍČKO

ROHLÍKY JAK PEŘÍČKO

Potřebné ingredience

400 g hladké mouky 100 ml vody 100 ml mléka 1 celé vejce + 1 vejce na potření 1/2 kostičky droždí (21g) 50 ml oleje(místo oleje může být i roztopené sádlo) 1 lžička cukru do kvásku 1 lžička soli

Postup přípravy

Vodu s mlékem mírně ohřejeme, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Promícháme. Necháme vzejít v teple kvásek. Pak dám do pekárny + olej, 1 vejce a přidá se mouka.Program v pekárné 15…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Výborná polévka co dům dal

Výborná polévka co dům dal

Potřebné ingredience

Kousek hovězího masa, cibule, uvařené brambory, půl plechovky krájených rajčat, 2 plechovky světlých fazolí, 1 plechovka tmavých ostrých fazolí, sůl, pepŕ, magi, podravka, sladká paprika

Postup přípravy

Do osmahnuté cibule přidáme nakrájené maso a osmahneme. Přidáme sladkou papriku a po chvilce zalijeme vodou a dusíme do měkka. Přidáme ostatni suroviny a povaříme. Polévka je…

Zobrazit více...

Kategorie