Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Domácí vepřové maso ve vlastní šťávě

Domácí vepřové maso ve vlastní šťávě

Potřebné ingredience

Cca 2 kg vepřového masa, dávám mix bůček, krkovice, plecko, 400 ml vývaru (dala jsem z křížových kostí), může být bílé víno, popř. voda 25 g soli pár větviček rozmarýnu, tymiánu 8 stroužků česneku drcený kmín

Postup přípravy

Rozpálím si troubu na cca 200C, mezitím nakrájím maso na kostky, česnek na plátky, dám do pekáče, posolím, posypu kmínem, pokrájeným česnekem a podliji. Dám péct, jakmile začne…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové řízky s vejcem

Vepřové řízky s vejcem

Potřebné ingredience

4 vepřové řízky, plnotučná hořčice, mletá sladká červená paprika,4 vejce, sůl, asi 8-10 dkg strouhaného sýra,olej

Postup přípravy

Řízky naklepeme, osolíme, posypeme trochou papriky ,potřeme hořčicí a necháme trochu odležet. Pak je vložíme do rozehřátého oleje a smažíme z jedné strany 5 minut-pak řízek…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky se šunkou, chřestem a sýrem

Vepřové plátky se šunkou, chřestem a sýrem

Potřebné ingredience

Vepřové plátky/já měla pěkné plecko/, uvařené hlavičky chřestu, šunka, sýr, na marinádu /sůl, pepř, marináda na gril, ale můžete naložit podle sebe/

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, naložíme a necháme ideálně přes noc v lednici. Opečeme, naskládáme do pekáčku, dala jsem trošku cikánské omáčky, šunku, chřest, sýr a zapíct do trouby.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová játra dušená na cibulce

Vepřová játra dušená na cibulce

Potřebné ingredience

Asi půl kila vepřových jater,2 cibule,sůl,pepř,drcený kmín, sádlo,hladká mouka

Postup přípravy

Játra opláchneme ve vlažné vodě,odblaníme a nakrájíme na nudličky.Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na kousku sádla,přidáme nudličky jater,opepříme a okořeníme drceným…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
rychlé paprikové plecko-podle Jitky

rychlé paprikové plecko-podle Jitky

Potřebné ingredience

Vepřová plec 6 pláteku nakrájet na proužk, cibule 2 ks, česnek 3 stroužeky, paprika sladká (koření), 1 lžička kávová rovná pepř mletý černý, 1 špetka sul,paprika zelená na proužky

Postup přípravy

Postup přípravy:
Na téměř osmahnutou cibulku položit osolené a opepřené naklepané plátky. Z obou stran přismahnout, poté posypat paprikou (jak to máte rádi, obvykle dávám tolik…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepřové kostky na česneku-TOPRECEPTY.CZ

vepřové kostky na česneku-TOPRECEPTY.CZ

Potřebné ingredience

600 g vepřové plece, 2 cibule (velké), lžíce sádla, 5 stroužků česneku, lžíce oleje (na naložení), 2 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce pikantní hořčice, 0.5 litru vývaru (nebo vody), 1/2 lžičky mletého zázvoru , sůl, pepř, chilli (podle chuti), mletý kmín

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky.

2
4 stroužky prolisovaného česneku smícháme s olejem a sypkým kořením. Promícháme a uložíme do lednice asi na 4 hodiny. Čím déle tím lépe.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Přírodní nudličky se zeleninou a Nivou - rychlovka

Přírodní nudličky se zeleninou a Nivou - rychlovka

Potřebné ingredience

400 g z kýty ( může být i maso kuřecí),1 malá cuketa,1 velká mrkev,1 oranžová paprika,pepř,sůl,grilovací koření,olej,Niva

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na nudličky,opepříme ,posypeme trochou grilovacího koření,pokapeme olejem a dáme do ledničky asi na hodinu odležet.
Mezi tím si připravíme zeleninu,očistíme …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dobrý vepřový guláš-vareni.cz

Dobrý vepřový guláš-vareni.cz

Potřebné ingredience

2 stroužky česneku, 350g cibule, 1 ks feferonka, 1 kostka,masový bujon, 6 kuliček celé nové koření,  majoránka, 1 lžíce rajčatový protlak, 500 g,vepřová plece,  mletý černý pepř,  sůl, 1/2 lžičky kmín, 1 ks,bobkový list ,2 lžičky mletá sladká paprika

Postup přípravy

Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vyfučky

Vyfučky

Potřebné ingredience

400 g vepřové kýty,sůl,pepř,2 vejce, 6 lžic mléka,6 lžic polohrubé mouky, olej na smažení

Postup přípravy

Kýtu nakrájíme na slabé plátky o síle asi 3/4 cm.
Maso na tenko rozklepeme. Osolíme, opepříme.
Umícháme si těstíčko z mléka ,vajec a polohrubé mouky , aby bylo husté ,jako…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový závitek Nachimov

Vepřový závitek Nachimov

Potřebné ingredience

4 plátky z krkovičky,100 g vepřových jater,150g mletého masa-směs,cibule,sůl,pepř,1 vejce, olej, 100g sterilovaných žampionů( nemusí být)

Postup přípravy

Vejce si uvaříme natvrdo. Játra si nakrájíme na malé kostičky .Cibuli osmahneme na oleji, přidáme játra , mleté maso a trochu osmahneme, přidáme pokrájené žampiony. Plátky…

Zobrazit více...

Kategorie