Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zvěřina

Přidat recept
ZVĚŘINA
Srnčí kýta s brusinkami

Srnčí kýta s brusinkami

Potřebné ingredience

600 g srnčí kýty-nudličky, 1 větší cibule-kostičky, 2 lžíce povidel, 4 lžíce brusinek, 1 dcl červeného vína, špetka zázvoru

Postup přípravy

Cibuli zpěnit na tuku, osmahnout, přidat maso. Orestovat, opepřit, osolit. Přidat postupně (a nezaměňovat) povidla - orestovat, zázvor, brusinky. Chvíli restovat a nakonec přilít…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kráík na sojové omáčce

Kráík na sojové omáčce

Potřebné ingredience

kralík,3 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce plnot.hořčice, 1 lžička sladké papriky, 2 cibule najemno nakrájet, 6 stroužků nasekaného česneku, sůl

Postup přípravy

Vše smícháme na naporcovaného kraláka a necháme 24 hodin uležet.Podlijeme trochou vody a pečeme přikryté v troubě nebo na pánvi.Příloha rýže nebo brambor

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
@ Bylinkové jehněčí@

@ Bylinkové jehněčí@

Potřebné ingredience

* 800 g jehněčího hřbetu * 2 lžíce ostré hořčice * 60 g másla * 5 stroužků česneku * petrželová nať * rozmarýn * citrónová šťáva * bílek * strouhanka * 100 ml bílého vína * bílý pepř * sůl

Postup přípravy

Očistěné maso osolíme a přelijeme citrónovou šťávou. Bylinkové těstíčko si připravíme ze směsi nasekané petrželky, hořčice, másla, špetky rozmarýnu, prolisovaného česneku, soli,…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
DIVOČÁK SE ZELENINOU A LA "JÁ"

DIVOČÁK SE ZELENINOU A LA "JÁ"

Potřebné ingredience

Maso z divočáka-v podstatě, co seženete nebo dostanete, já měla asi 1,5kg kýty, 5 velkých mrkví, 1 petržel, 1/2 středního celeru,5větších cibulí,4 stroužky česneku,20dkg nějaké slaninky (měla jsem oravskou), 2 stonky řapíkatého celeru, větvička rozmarýnu, lžička drceného kmínu, sůl, pepř, 3dcl vývaru z kostky.

Postup přípravy

Maso pěkně omyji a poctivě nožíkem očistím-seříznu blanky apod., aby zůstaly libové kousky. Maso nakrájím na menší kusy-dejme tomu jako dětská zatnutá dlaň, do pekáče dám…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
báječný srnčí gulášek s brusinkami

báječný srnčí gulášek s brusinkami

Potřebné ingredience

srnčí maso(může být i hovězí),
cibule,
sádlo,
sůl,pepř,fefronka,vegeta,koření VITANA- DIVOČINA,
malý rajčatový protlak,hladká mouka,česnek,sklenice sterilovaných brusinek

Postup přípravy

na sádle usmažíme cibulku do zlatova,přidáme maso a zprudka osmahneme,zasypeme kořením Divočina a prolisovaným čenekem,zalijeme vodou ,osolíme,opepříme a dusíme cca 1,5 hodiny až…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí kýta na smetaně s brusinkami

Kančí kýta na smetaně s brusinkami

Potřebné ingredience

Maso z kančí kýty.kořeni na zvěřinu od vitany,kořenovou zeleninu -mrkev,celer ,petržel,olej,2 smetany ke šlehání,plátky anglické slaniny,cibuli,sůl.

Postup přípravy

Kanči maso odblaníme,koření na zvěřinu smíchame s olejem potřeme maso a ještě trochu přisolíme.Necháme alespon půl dne odležet v chadu.Nakrajenou kořenovou zeleninu a cibuli dáme…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Nutrie na švestkách

Nutrie na švestkách

Potřebné ingredience

200 g masa z nutrie, šťáva z jednoho menšího pomeranče, 1-2 lžičky povidlí, nové koření, muškátový oříšek, 50 g sušené švestky, medovina, mleté ořechy (mandle)

Postup přípravy

Ze šťávy z pomeranče, 1-2 lžičky povidlí, nového koření a muškátového oříšku si uděláme marinádu, do které vložíme na kousky nakrajené maso. Necháme uležet v lednici. Na pánvičce…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Nakladane maso nejen na divočinu

Nakladane maso nejen na divočinu

Potřebné ingredience

Na jednu davku potřebujeme:

7až 8 platků masa 2 vejce ,5-7 stroušků česneku ,1 lžice vegety ,1lžice hořčice,1 lžice kečupu ,4 lžice solamylu špetka majoranky ,sůl.

Postup přípravy

Naklepeme si maso,v krnci s pokličkou připravime dvě vajička prolisovany česnek přidame vegetu,hořčici,kečup,solamyl a špetku majoranky a sůl dle chuti všechny suroviny…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Srnčí kýta na zelenině

Srnčí kýta na zelenině

Potřebné ingredience

srnčí kýta, cibule, mrkev, petržel, celer, nové koření, celý peř, bobkový list, sladká paprika, rajský protlak nebo sterilovaná rajčata, víno, olej

Postup přípravy

Srnčí kýtu odblaníme, pokrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, lehce opepříme a potřeme sladkou paprikou. Poté naskládáme do misky, přidáme několik kuliček nového koření a pepře,…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
ZVĚŘINOVÉ STEAKY S BRUSINKAMI

ZVĚŘINOVÉ STEAKY S BRUSINKAMI

Potřebné ingredience

pannenky (srnčí a jiné...)
divoké koření (jalovec,celý pepř,nové koření)
sůl
kompot brusinek
smetanu
brambory

Postup přípravy

Syrové brambory si oloupané nakrájíme na tenká kolečka ,osolíme a dáme na plech do trouby opéct (nebo můžeme použít americké brabory).
Maso nakrájíme na silnější plátky,osolíme…

Zobrazit více...

Kategorie