Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Dýňová polévka

Dýňová polévka

Potřebné ingredience

1-2 malé dýně Hokaido pokrájené na kostky (slupka se nemusí loupat), 1 střední cibule (pokrájet na drobno), 2-3 PL másla, 2 menší brambory (pokrájet na menší kostky),1 KL kari, ½ KL kurkumy, ½ KL mletého zázvoru, ½ KL mletého muškátového květu, voda + zeleninový bujon, sůl, pepř, sladká smetana, na dozdobení zakysanka a bazalka

Postup přípravy

Cibulku necháme lehce zesklovatět na másle, přidáme dýni a cca 5 minut restujeme, pak ochutíme kari, kurkumou, přidáme brambory, promícháme, dochutíme zázvorem, muškát. květem,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cuketová krémová polévka

Cuketová krémová polévka

Potřebné ingredience

1 velká cuketa,cibule,1 mrkev,kousek pórku,3-4 brambory,sůl,pepř,mletý kmín,smetana,máslo

Postup přípravy

Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli,přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a na kolečka nakrájený pórek,osmahneme,zalijeme vroucí vodou.Pak osolíme,přidáme koření,vsypeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
FAZOLOVÁ POLÉVKA s cuketou a pórkem

FAZOLOVÁ POLÉVKA s cuketou a pórkem

Potřebné ingredience

Ingredince pro 3 osoby: 6-7 PL uvařených fazolí (nebo 1 konzerva) 1 větší brambora ( nebo 2 menší), 1 větší cuketa (nebo 2 menší), 1 rajče, 1 stonek řapíkatého celeru, 1 mrkev, 1 pórek, majoránka (nejlépe pár čerstvých lístečků), petrželová nať, popřípadě 2-3 PL předem uvařených drobných těstovin.

Postup přípravy

Postup práce:

Do osolené vody dáme vařit oloupanou bramboru vcelku, přidáme na kostičky nakrájenou karotku, celer, pórek, cuketu i rajčátko.
V polovině času varu…

Zobrazit více...
POLÉVKY
rychlá rajčatová polévka-podle Jarky

rychlá rajčatová polévka-podle Jarky

Potřebné ingredience

Ingredience: (1 - 2 porce) 250 g rajčat ,350 ml vody, 2 lžíce smetany,2 ks nového koření, bazalka,sůl, pepř

Postup přípravy

Postup:
Rajčata nakrájíme nadrobno nebo je nejprve spaříme, oloupeme a pak nakrájíme.
Zalijeme je vodou, přidáme nové koření, pepř a sůl. A dáme vařit.
Až budou rajčata…

Zobrazit více...
POLÉVKY
OSVĚŽUJÍCÍ KEFÍROVÁ POLÉVKA s červenou řepou

OSVĚŽUJÍCÍ KEFÍROVÁ POLÉVKA s červenou řepou

Potřebné ingredience

Ingredience na polévku pro tři osoby: 250 g vařené, nahrubo nastrouhané červené řepy, 250 ml kefíru, sůl, pepř (nemusí být), ½ vejce uvařené natvrdo a nakrájené na kostičky, 1 střední salátová okurka, oloupaná a nakrájená také na malé kostičky. Dozdobení polévky: 3 PL zakysané smetany, 1 a ½ natvrdo uvařeného vejce, kopr nebo pažitka. Příloha: 3 uvařené střední brambory, sůl, olej, pažitka.

Postup přípravy

Postup práce:
Uvařenou červenou řepu nahrubo nastrouháme, osolíme, opepříme a v misce smícháme s kefírem.
Přidáme kostičky okurky a natvrdo vařeného vajíčka /z jedné půlky/,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Potřebné ingredience

250 g hlívy ústřičné, 1 cibule, 1 nastrouhaná mrkev, 1 větší stroužek česneku, zeleninový vývar, 1 lžička sladké + 1 lžička pálivé papriky, majoránka, pepř, 2 lžíce hladké mouky, máslo, petržel

Postup přípravy

Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a přidáme mrkev a hlívu. Krátce osmažíme, přisypeme mouku a papriku, zamícháme, zalijeme vývarem, opepříme a vaříme cca 20 min. Nakonec…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Potřebné ingredience

1 brokolice (rozdělat na růžičky), 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru nakrájeného na kostičky, zeleninový bujón, sůl, pepř, dle chuti pažitka, petržel, libeček, česnek

Postup přípravy

Orestujeme zeleninu na másle, přidáme brokolici a zalijeme vodou. Uvařenou zeleninu rozmixujeme, přidáme sůl,pepř, vegetu nebo kostku zeleninového bujónu, povaříme a nakonec…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cibulová polévka

Cibulová polévka

Potřebné ingredience

1/2 kg cibule 8 dkg másla 2 dkg hladké mouky 1 litr zeleninového vývaru 2 lžíce bílého vína 7,5 dkg strouhaného sýru 1 žloutek 2 lžíce smetany 4 plátky veky nebo toustového chleba

Postup přípravy

Máslo rozehřejeme a na něm zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli při mírné teplotě a smažíme dozlatova, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem, osolíme, opepíme a při mírné…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Boršč - recept od kamarádky

Boršč - recept od kamarádky

Potřebné ingredience

Tato polévka obsahuje vysoký podíl kořenové zeleniny, proto díky vysokému obsahu minerálů a vitamínů velmi efektivně odbourává podkožní tuk. Z každého druhu následující zeleniny si připravíme na kostičky nakrájenou misku mrkve, petržele, celeru, kedlubny, zelené papriky a tři misky na malé kostičky nakrájené červené řepy. Koření : sůl, mletý pepř, mletý kmín, 5 zrnek nového koření, mletá červená paprika, tři bobkové listy, olej, rajský protlak, dva stroužky česneku, jedna středně velká cibule.

Postup přípravy

Na oleji osmahněte všechnu kořenovou zeleninu.
Zeleninu za stálého míchání 15min. restujte.
Osolte, opepřete, přidejte kmín, nové koření, bobkový list a nakrájenou papriku…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Celerový krém

Celerový krém

Potřebné ingredience

kousek másla cibule 400 g celeru 400 g brambor zeleninový bujon smetana na vaření olivový olej pečivo na krutony

Postup přípravy

Na kousku másla zpěním nadrobno nakrájenou cibulku, přidám na kostičky nakrájené brambory a celer, lehce osmahnu, zaleju vodou, přidám zeleninový bujon nebo vegetu apod., povařím,…

Zobrazit více...

Kategorie