Zobrazit přihlášovací formulář
POMAZÁNKY
Ředkvičkova pomazánka

Ředkvičkova pomazánka

Potřebné ingredience

250 g tučného tvarohu 100 g šunky nejvyšší jakosti 100 g majonézy 4 ředkvičky 3 natvrdo uvařená vejce 2 ks jarní cibulky i s natí sůl dle potřeby

Postup přípravy

Tvaroh s majonézou vyšleháme dohladka Přidáme najemno pokrájenou cibulku včetně natě Šunku nakrájíme na drobné kostičky, uvařená vejce nasekáme nadrobno a ředkvičky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Lotuskový turbo dezert s mascarpone

Lotuskový turbo dezert s mascarpone

Potřebné ingredience

1 malý kelímek 33% smetana ke šlehání (200 ml, ale může být i 250 ml) 250 g mascarpone 2 lžíce kokosového cukru či jiného sladidla dle chuti 1 balíček lotus sušenek (z daných surovin nám zbyde ještě půl balíčku)

Postup přípravy

Z lednice vytáhneme vychlazené mascarpone a smetnu a společně vyšleháme ručním mixérem nebo v robotu do hustého krému (bude nám na to stačit minutka). Připravíme si 4 skleničky…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborové "placki z blachi"

Bramborové "placki z blachi"

Potřebné ingredience

800 - 1000 g oloupaných syrových brambor 1 malá lžička soli 1 malá lžička majoránky 1 velké nebo 2 malá vejce 60 - 80 g hladké špaldové mouky K podávání: cca 400 g škvarků (vybírejte ty masitější z dobrých řeznictví) 1 velká zakysaná smetana (nejmíň 18 % tuku, bez přidaných škrobů) 1 dcl mléka

Postup přípravy

V robotu najemno nastrouháme syrové brambory, přidáme ostatní ingredience na těsto a promícháme. Klademe naběračkou na rozpálené plotýnky (TIP: Já si pořídila speciální, které…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Cuketové vafle naslano

Cuketové vafle naslano

Potřebné ingredience

250 g strouhané cukety 2 vejce 100 ml oleje 1 vrchovatá lžíce zakysané smetany 200 g špaldové nebo hladké mouky malá lžička bezfosfátového prášku do pečiva lžička sušeného bylinkového koření (oregáno, bazalka, celer, mrkev...) sůl dle chuti

Postup přípravy

Cuketu nastrouháme, přidáme k ní vejce, olej a zakysanou smetanu a společně vyšleháme. Postupně přidáme sypké ingredience a pečeme dozlatova. Vafle chutnají výtečně namazané…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dýňovo-batátová zeleninová polévka

Dýňovo-batátová zeleninová polévka

Potřebné ingredience

300 g na kostičky nakrájené dýně Hokido 300 g na kostičky nakrájených batátů 1 velká červená cibule (nebo běžná žlutá) 30 g kokosového oleje 500 g rajčatové passaty nebo protlaku 3 lžičky domácího zeleninového bujonu (nebo 2 kostky) 1 lžička koriandru 0,5 lžičky kurkumy 1 l horké vody sůl dle chuti petrželka na dozdobení

Postup přípravy

Na rozpáleném kokosovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, až zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a za průběžného míchání ještě asi 3 minuty opékáme.…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Sladké batátové vafle

Sladké batátové vafle

Potřebné ingredience

400 g batátů 150 g rýžové mouky 4 vejce 100 ml méka malá lžička prášku do pečiva bez fosfátu 1 malá lžička skořice 2 lžíce medu

Postup přípravy

Batáty oloupeme a nakrájíme na kostičky, které posléze vaříme cca 20 min nad párou doměkka. Poté vodu slijeme, uvařené kostky vložíme spolu s ostatními ingrediencemi do robotu a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
kari rýže s vaječnou omeletou

kari rýže s vaječnou omeletou

Potřebné ingredience

350 gr vařené rýže 2 vejce 50 gr hrášku 1 cibule 1 mrkev 2 stroužky česneku 2 lžíce sojové omáčky 1 lžička kari koření 2 lžíce oleje sůl

Postup přípravy

Rozšlehat vejce, udělat omeletu a posekat na menší kousky. Dát bokem. Na téže pánvi na oleji opéct mrkev a cibuli, posolit. Až zesklovatí přidat česnek, kari a míchat. Přidat…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

Potřebné ingredience

500g brambor, 250g krupičky, 1 vejce, 1/2 lžičky solamylu, 1 zarovnaná lžička soli do těsta, 1 vrchovatá lžička soli do vody na vaření knedlíků

Postup přípravy

Uvařené brambory ještě teplé oloupeme. Nastrouháme 1/2 na jemném struhadle, 1/2 na hrubém struhadle, smícháme s krupicí, vejcem, solamylem, solí a zpracujeme pevné těsto. Utvoříme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Krupicová kaše

Krupicová kaše

Potřebné ingredience

0,5l mléko, 4 zarovnané lžíce dětské krupičky, 2 zarovnané lžíce cukru, špetka soli, máslo, granko

Postup přípravy

Do poloviny mléka nasypeme 4 zarovnané lžíce krupičky necháme 30min nabobtnat. Na plotnu dáme ohřát zbytek mléka, poté vlejeme krupičku v mléce, přidáme špetku soli 2lžíce cukru a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Sekaná se sýrem

Sekaná se sýrem

Potřebné ingredience

1kg mletého masa 2 vejce, celý sáček koření na mletá masa, sůl, pepř, drcený kmín, majoránku 2 cibule na malé kousky 7 rozmačkaných stroužků česneku 1 rohlík namočený a vyždímaný v hrnicku s vodou,trochu strouhanky 200g eidamu nastrouhaneho nahrubo.

Postup přípravy

Vše důkladně spojime, uhněteme a utvoříme 2 šišky, potřeme rozšlehaným vajičkem a dáme péct na 200°C, asi 1h.

Zobrazit více...

Kategorie