Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový hřbet s banánkem

Tvarohový hřbet s banánkem

Potřebné ingredience

100g másla, 100g cukru, 2 vejce, panák rumu, 1 tvaroh, 100ml mléka, 1/2 prášku do pečiva, 150g polohrubé mouky. Dále: 2 tyčinky Banány v čokoládě

Postup přípravy

Vyšleháme bílky. Vše ostatní umixujeme dohladka. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet, položíme na něj…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ANANASOVÉ ŘEZY i pro alergiky

ANANASOVÉ ŘEZY i pro alergiky

Potřebné ingredience

550g ananasu ( lze i z plechovky ) 120g jablečného pyré 150g sušeného ovoce 150g uvařené cizrny 3 vejce 30g kokosové mouky 2 čajové lžičky perníkového koření.

Postup přípravy

Do kastrůlku dejte pyré a ananas a na mírném plameni nechte projít varem - nechte pak vychladnout. Vychlazenou hmotu dejte do mixéru, přidejte uvařenou cizrnu, vejce, kokosovou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dvojité margotové řezy

Dvojité margotové řezy

Potřebné ingredience

8 vajec, 8 lžic moučka cukru, 10 lžic polohrubé mouky, 10lžic vody, prášek do pečiva. Dále: 1 tyčinka Margot, 5 lžíc kakaa. Krém: 250g másla, 4 lžíce moučka cukr, 100ml instatní kávy. Na polevu: 50g másla, 1 lžíce oleje, 200g čokolády na vaření

Postup přípravy

Těsta: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vymixujeme s vodou a cukrem. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Do 2/3 přimícháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Margotové rohíčky

Margotové rohíčky

Potřebné ingredience

1 tvaroh, 250g hladké mouky, 100g cukru, špetka soli, prášek do pečiva, 5 lžic oleje. Na ozdobu: 2 tyčinky Margot

Postup přípravy

Vše vypracujeme v hladké nelepivé těsto. Těsto rozdělíme na poloviny. Rozválíme do kruhu, potřeme troškou oleje, posypeme strouhanou Margotkou a rozřízneme rádýlkem na osminky.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kefírová buchta-vareni.cz

Kefírová buchta-vareni.cz

Potřebné ingredience

Suroviny: 1/2 skleničky oleje, 3 skleničky polohrubé mouky, 2 skleničky krystalového cukru, 1 lžíce kakaa, 1 kávová lžička jedlé sody, 1/2 l kefíru (místo kefíru můžeme použít i podmáslí), 1 vejce.............................Poleva: 6 dkg 100% tuku, 6 dkg cukru, 2 dkg kakaa, 1 lžička bramborové moučky, 2 lžíce mléka.

Postup přípravy

Postup:
vše se zamíchá dohromady, dá se na vymazaný a moukou vysypaný plech, pečeme ve vyhřáté troubě.Po té polít polevou

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami

Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami

Potřebné ingredience

Těsto: 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 2 PL cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 100 g másla, 1 vejce. Maková náplň: 200 ml mléka, 2PL cukru krupice, 150 g mletého máku. Tvarohová náplň: 500 g vaničkového tvarohu, 1 vejce, 2 PL cukru krupice. Dále: 10 švestek.

Postup přípravy

Mléko s cukrem přivedeme k varu, vsypeme mák a minutu povaříme, náplň vychladíme. Smícháme tvaroh s cukrem a vejcem. Z uvedených surovin na těsto uděláme drobenku. Do vymazané…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čtvrtkilový koláč

Čtvrtkilový koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 250 g hladké a 250 g hrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 250 g cukru moučka, 250 g Hery, 2 vejce, citronová kůra. Dále: 2 PL kakaa, švestková povidla, 3 hrsti vlašských ořechů, čokoládová poleva.

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto, které rozvážíme na tři stejné části, do jedné z nich ještě zapracujeme kakao. Každý bochánek těsta zabalíme do potravinové fólie a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
LINECKÝ KOLÁČ  S TVAROHO-PUDINKOVOU NÁPLNÍ  A CHUTÍ SKOŘICE

LINECKÝ KOLÁČ S TVAROHO-PUDINKOVOU NÁPLNÍ A CHUTÍ…

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 300 g hladké mouky, 100 g jemného krystalového cukru, malá špetka soli, 150 g másla, 1 celé vejce, 1 žloutek, strouhaná citronová kůra z ½ citronu. Tvarohová náplň: 500 g vaničkového tvarohu, 300 g jemného krystalového cukru, ½ sáčku vanilkového cukru, špetka mleté skořice, strouhaná citronová kůra z ½ citronu, 3 celá vejce, 2 žloutky, Pudinková náplň: 0,25 ml mléka ½ sáčku vanilkového pudinku, ½ sáčku vanilkového cukru, 1 lžička krystalového cukr, plátek másla.

Postup přípravy

Perfektní linecký koláč, kterému skořice dodá skvělou chuť, barvu a zejména vůni. Obdobně je připravován i v italské hlavní metropoli, zejména v období velikonočních svátků a s…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Medové ořechové řezy - medřech

Medové ořechové řezy - medřech

Potřebné ingredience

Těsto: 450 g hladké mouky, 180 g moučkového cukru, 180 g tuku (máslo, Hera), 3 polévkové lžíce medu, 2 celá vejce, rovná lžíce jedlé sody a vrchovatá lžíce skořice Ořechová směs: 300 g vlašských ořechů nahrubou nasekaných, 100 g másla, 3 pol. lžíce medu 50 g cukru krupice.Krém - 600 ml mléka, 2 vanilkové či karamelové pudinky, 1 vanilkový cukr, 2 polévkové lžíce krupicového cukru, 150 g másla, 2 polévkové lžíce moučkového cukru (nebo víc či míň, záleží jak chcete mít krém sladký), lžíce kávy (jemně mleté, nespařené) a 2 lžíce kávového rumu

Postup přípravy

V míse smíchám hl. mouku, moučkový cukr a skořici. Ve vyšším kastrolku rozpustím tuk a med, přidám lžíci sody, směs vzkypí ... nechám mírně zchladit a vmíchám rozšlehaná vejce ...…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
OŘECHOVO - KAKAOVÉ  ŘEZY S KARAMELOVÝM KRÉMEM-VYNIKAJÍCÍ

OŘECHOVO - KAKAOVÉ ŘEZY S KARAMELOVÝM KRÉMEM…

Potřebné ingredience

Suroviny: 175 g hladké mouky, 175 g polohrubé mouky, 1 polévková lžíce kakaa, 1 sáček kypřícího prášku, 150 g moučkového cukru, 2 hrsti mletých vlašských ořechů, 4 vejce, 250 ml vlažné vody, 250 ml slunečnicového oleje. Suroviny na krém: 1 karamelové kondenzované mléko (nebo uvařené bílé slazené kondenzované mléko), 1 kostka másla 250 g, 1 polévková lžíce rumu (nemusí být). Ostatní suroviny na dozdobení moučníku: 2 hrsti mletých vlašských ořechů na posypání naplněného moučníku, kakaová poleva-viz recept: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=160476&user=57006.

Postup přípravy

Pro milovníky sladkých moučníků jsou tyhle řezy přesně ty pravé. A pokud jsou dostatečně zaležené, pak jsou velmi jemné, lahodné a měkkoučké.

Postup-karamelový krém:

Zobrazit více...

Kategorie