Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zvěřina

Přidat recept
ZVĚŘINA
Luxusní zvěřinový gulášek

Luxusní zvěřinový gulášek

Potřebné ingredience

zvěřina (daněk, srnčí, divočák, jelen...) plecko, ořez, krk...., cibule, olej, sůl, směs koření Divočina, paprika, česnek, plnotučná hořčice, hl. mouka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostičky, jak velká je hromada masa, tolik nakrájíme cibule. Cibuli osmažíme na oleji do zlatova, přidáme maso necháme zprudka zatáhnout. Přidáme papriku, sůl a…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
RAGÚ ZE ZVĚŘINY

RAGÚ ZE ZVĚŘINY

Potřebné ingredience

600g masa z libovolné zvěřiny,10dkg uzeného špeku(anglické slaniny) ,1 větší cibule,1 dl červeného vína,20dkg nastrouhané kořeninové zeleniny,1 lžíce povidel(pikantní marmelády),10dkg kečupu,sůl,pepř,ovoce(hroznové víno,brusinky,kandované třešně)

Postup přípravy

Zvěřinové maso omyjeme,osušíme,nakrájíme na menší nudličky.Špek nakrájíme nadrobno a na troše oleje je opečeme.Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí kýta na smetaně s brusinkami

Kančí kýta na smetaně s brusinkami

Potřebné ingredience

Maso z kančí kýty.kořeni na zvěřinu od vitany,kořenovou zeleninu -mrkev,celer ,petržel,olej,2 smetany ke šlehání,plátky anglické slaniny,cibuli,sůl.

Postup přípravy

Kanči maso odblaníme,koření na zvěřinu smíchame s olejem potřeme maso a ještě trochu přisolíme.Necháme alespon půl dne odležet v chadu.Nakrajenou kořenovou zeleninu a cibuli dáme…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Daňčí medailonky s brusinkovou omáčkou

Daňčí medailonky s brusinkovou omáčkou

Potřebné ingredience

kýta, svíčková, hřbet z daňka, smetana 30%, brusinková zavařenina, citronová šťáva a kůra, worchester, červené víno, světlá jíška Knorr, olej, sůl, pepř

Postup přípravy

Medailonky naklepeme, posolíme, popepříme, pokapeme worchestrem a olejem a necháme uležet cca 2 dny. Poté usmažíme jako minutky, těsně před koncem nalijeme do pánve k masu trochu…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Jehněčí...

Jehněčí...

Potřebné ingredience

Jehněčí, anglická slanina, cibule, česnek, růžičková kapusta, houby, kurky chleba, sůl, provensálské koření, kousek másla.

Postup přípravy

Dospod pekáčku dáme anglickou,cibuli na plátky,česnek na plátky,několik hlaviček růž.kapusty,houby a několik kousků chlebových kurek,na to položíme očištěné,nasolené maso a…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí biftečky

Kančí biftečky

Potřebné ingredience

Kančí kýtu (případně kdo má pravou svíčkovou), pepř, grilovací koření, trošku másla, olej

Postup přípravy

Kýtu nakrájíme na plátky, nenaklepáváme - pouze pěstí trochu umačkáme, opepříme, můžeme přidat i trochu grilovacího koření, NESOLÍME (jinak maso ztvrdne)!, poté biftečky vložíme…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Dančí (srnčí nebo jelení) se šípkovou omáčkou

Dančí (srnčí nebo jelení) se šípkovou omáčkou

Potřebné ingredience

Dančí maso (srnčí nebo jelení) Mořidlo: na 1 - 1,5 kg masa: 3/4 l vody, 2 PL octa, 6 zrnek pepře, 6 zrnek nového koření, 2 bobkové listy, trochu tymniánu,4 zrnka jalovce, 1 cibule, 1 petržel, 1 mrkev, 1 menší celer Na omáčku: 3 velké mrkve, 3 petržele, 1 celer, 1 cibule, opět koření: bobkový list, nové koření, pepř a tymián, 1/2 l smetany, máslo, 4PL šípkové zavařeniny

Postup přípravy

Připravíme si mořidlo: svaříme vodu a ocet a vše koření, necháme vystydnout a mezi tím odblaníme maso. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy. Do vychladlého nálevu dáme maso…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
SRNČÍ MASO ALÁ SVÍČKOVÁ

SRNČÍ MASO ALÁ SVÍČKOVÁ

Potřebné ingredience

SRNČÍ MASO, CIBULE, MRKEV, PETRŽEL, CELER, SMETANA, TUK, ŠÍPKOVÁ ZAVAŘENINA, JÍŠKA NA ZAHUŠTĚNÍ. KOŘENÍ - PEPŘ CELÝ, JALOVEC CELÝ, NOVÉ KOŘENÍ CELÉ, BOBKOVÝ LIST, TYMIÁN, SŮL. NA OZDOBENÍ - ŠLEHAČKA A BRUSINKOVÝ KOMPOT.

Postup přípravy

DEN PŘEDEM SI NALOŽÍM MASO, SVAŘÍM VODU CCA 500 ML, 5 LŽIC OCTA, 5 BOBKOVÝCH LISTŮ, 5 JALOVCŮ, 5 PEPŘE, 5 NOVÉ KOŘENÍ, DO VYCHLADLÉHO NÁLEVU PŘIDÁM MRKEV, PETRŽEL, CELER, CIBULI A…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí gulášek

Kančí gulášek

Potřebné ingredience

kančí maso (plecko nebo krk), 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, trochu sádla, sladká paprika, sůl, kmín, majoránka, hladká mouka, vývar na podlití.

Postup přípravy

Maso nakrájíme nakostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a dáme osmahnout na rozpuštěné sádlo ( já dělám cibulku pěkně tmavou- těsně před spálením :-)), omáčka má pak pěknou…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí guláš - můj první zvěřinový a výborný!:)

Kančí guláš - můj první zvěřinový a výborný!:)

Potřebné ingredience

500g kančího masa, 4 cibule, kousek slaniny, mletá paprika sladká, pálivá, sůl, pepř, majoránka, drcený kmín, vývar, hl. mouka, trochu červeného vína, olej (sádlo)

Postup přípravy

Maso, cibuli, slaninu nakrájíme na kostičky. Na oleji smažíme cibuli, přidáme nakrájenou slaninu. Cibulku osmažíme do hněda (až trochu spálíme), přidáme maso, krátce osmahneme,…

Zobrazit více...

Kategorie