Zobrazit přihlášovací formulář
CUKROVÍ
Hnětýnky

Hnětýnky

Potřebné ingredience

500 g másla, 250g moučkového cukru, 7-9 vajec, 500g polohr. mouky, 1 vanilkový cukr, špetka prášku do pečiva, panák rumu a 100ml šlehačky

Postup přípravy

Zamícháme žloutky s máslem a cukrem. K zamíchané hmotě přidáme mouku s práškem do pečiva, rum, sníh z bílků a šlehačku.
Smíchané těsto plníme do vymazaných a polohr.moukou…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
VYNIKAJÍCÍ VLÁČNÁ KOKOSOVÁ BÁBOVKA

VYNIKAJÍCÍ VLÁČNÁ KOKOSOVÁ BÁBOVKA

Potřebné ingredience

1 hera, 1 smetana 12%-200ml ,180 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 kypřící prášek do pečiva, 300 g polohr. mouky, strouhaný kokos (dle chuti), 3-4 vejce,citr.šťáva a kůra

Postup přípravy

Nejdříve v míse utřeme máslo s cukry, postupně zašleháváme žloutky, a pak přilijeme smetanu,šťávu z citronu a můžeme provonět i citronovou nastrouhanou kůrou. Nakonec vmícháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VYNIKAJÍCÍ ZAPEČENÁ KOTLETA S LEČEM

VYNIKAJÍCÍ ZAPEČENÁ KOTLETA S LEČEM

Potřebné ingredience

Vepřové kotlety bez kosti, možno i kuřecí prsa, slanina na plátky, sýr (/Eidam), lečo ve skleničce s omáčkou, sůl. pepř

Postup přípravy

Vepřová kotleta bez kosti (pro sebe dělám i kuřecí prso), 5 plátků kotlet naklepu, a z obou stran osolím a opepřím. Vložím je na plech a na každou kotletu položím 2-3 oplátky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PERNÍKOVÁ DVOUBAREVNÁ BUCHTA

PERNÍKOVÁ DVOUBAREVNÁ BUCHTA

Potřebné ingredience

Tmavé těsto: 1 hrnek mléka, 3/4 hrnku oleje, 1 hrnek cukru, 2 vejce, 0,5-1 prášek do pečiva, prášek do perníku, 2 hrnky hladké mouky, 2 lžíce kakaa a citronová kůra. Světlé, tvarohové těsto: 2 tvarohy, 1 vanilkový puding (vsypat prášek), 1 vanilkový cukr, 2 vajíčka, 1 hrnek moučkového cukru a 1 hrnek mléka

Postup přípravy

Je to opravdová bašta, jednou jsem doma neměla doma dostatem prášku do pečiva a tak jsem přidala do těsta prášek do perníku a vznikla z toho tahle dobrota:
Smícháme přísady na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
VYNIKAJÍCÍ SLANÝ KOLÁČ

VYNIKAJÍCÍ SLANÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

1 listové těsto, 100g anglická slanina, 200g šunkový salám, 2 vejce, 1 smetana ke šlehání, 2 svazky jarní cibulky, houby (dala jsem sušené hříbečky, ale klidně postačí i žampiony), 1 lžíce másla, 200g strouhaného sýra

Postup přípravy

Nejdříve vyválíme listové těsto. Na pánvi osmahneme slaninu, přidáme na kostičky nakrájený šunkový salám, houby, lžíci másla, nakrájenou cibulku a 3 minuty restujeme.

Zobrazit více...

Kategorie