Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Lišková smetanová omáčka

Lišková smetanová omáčka

Potřebné ingredience

450g lišek, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 75ml suchého bílého vína, 80g másla, 2 lžíce olivového oleje, 250 ml mléka, 250 ml smetany, sůl, pepř, citron.šťáva

Postup přípravy

V hlubší pánvi na 40g másla a 1 lžíci oleje necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, přidáme jemně pokrájený nebo utřený česnek, po minutě přilijeme víno a necháme 2…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát s quinoou, granát.jablkem a camembertem

Salát s quinoou, granát.jablkem a camembertem

Potřebné ingredience

PRO 2 OSOBY: 150 g quinoy; 1/2 l zeleninového vývaru; šťáva z 1 limety; 4 PL panenského olivového oleje; 50 g piniových oříšků; 1 granátové jablko, vyloupaná jadérka; 1 šalotka, nakrájená na tenká kolečka; 1/2 camembertu; hrst sušených meruněk, propláchnutých horkou vodou, pokrájených; hrst mátových lístků, nasekaných nahrubo

Postup přípravy

Uvařte quinou v zeleninovém vývaru podle návodu na obalu (trvá to asi 18 minut). Nechte vychladnout a pak načechrejte vidličkou. Prošlehejte limetovou šťávu a olivový olej. Na…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
salát s pečenou řepou

salát s pečenou řepou

Potřebné ingredience

červená řepa 500g - optimálně předvařená, 2 PL medu, 2 PL olivového oleje, 2 ČL balzamikového octa, tymián, sůl, pepř; zelený salát - optimálně mix polníčku a rukoly, případně co máte rádi, mozzarella 125g (jednou jsem nadřadila kozím sýrem ve slanině, který jsem opekla na pánvi - viz foto), hrst dýňových semínek, dýňový olej, citronová šťáva tento rozpis je pro 4 osoby

Postup přípravy

z olivového oleje, medu a balzamikového octa a tymiánu si udělám marinádu, ve které namočím červenou řepu pokrájenou na kousky (měsíčky), dám na plech a peču v troubě na 200· 25…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
těstovinový salát s grilovanou zeleninou - super večeře v horkých letních dnech :-)

těstovinový salát s grilovanou zeleninou - super…

Potřebné ingredience

250g těstovin, ideálně fusili (vrtulky), 1 cuketa (nakrájená na kolečka), 1 červená paprika (rozkrojená na půlku), 1 žlutá paprika (rozkrojená na půlku), 1 kukučice (na kolečka), sůl a barevný pepř (čerstvě namletý); zálivka: 90ml extra panenského olivového oleje, 2 lžíce červeného vinného octa, 1 hrst hladkolisté petrželky, 1 stroužek česneku (utřený), sůl a pepř

Postup přípravy

Nejprve si připravte zálivku: smíchejte všechny ingredience a vymíchejte do hladka - uložte do lednice než budete potřebovat. Uvařte těstoviny dle návodu, uvařené a vychladlé…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Grilované krůtí bochánky

Grilované krůtí bochánky

Potřebné ingredience

500g mletého krůtího masa, 100g strouhanky, 3 jarní cibulky jemně nasekané, 30ml citronové šťávy, hrst jemně nasekané čerstvé bazalky, 15ml sojové omáčky, 1 stroužek česneku nasekaný, troška chilli

Postup přípravy

v míse smícháme všechny ingredience, pořádně propracujeme prsty. Vytvarujeme 6-8 stejně velkých masových kuliček a každou zmáčkneme dlaní do tvaru vyšší placičky. Zakryjeme félii…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Indická polévka z červené čočky

Indická polévka z červené čočky

Potřebné ingredience

150g červené čočky (loupaná půlená), 100g červené cibule na drobno, 100g řapítatého celeru na kostky, 50g mrkve na kolečka, 1 větší brambora, 50g rajského protlaku, 1l zel.vývaru, 4pl oliv.oleje, 1pl kari, 50g čerstvého nastrouhaného zázvoru, 2 str česneku,

Postup přípravy

Cibuli nechte na oleji zesklovatět, přidejte česnek, zázvor a koření, krátce orestujte.
Přidejte protlak, krátce zasmažte, zalijte vývarem, osolte.
Vložte zeleninu a vařte,…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Hugo

Hugo

Potřebné ingredience

150ml prosecco, 100ml perlivé minerálky, 2cl bezový sirup, čerstvé mátové listy (9 ks), led, limetka

Postup přípravy

Osvěžující letní napoj Hugo. Původně zamýšlen jako aperitiv, ale díky nízkému obsahu alkoholu jej lze použít i jako podvečerní či večerní nápoj :-) Základem je prosecco, bezový…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
vanilkové rohlíčky

vanilkové rohlíčky

Potřebné ingredience

260g hladké mouky, 220g másla (nikoli hery!), 1 vanilkový cukr (nikoli vanilínový!) 70 g jemně mletých vlašských ořechů, 1 vejce

Postup přípravy

všechny ingredience smícháme v hladné těsto a necháme chvíly v lednici odležet, pak tvarujeme rohlíčky a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Úžasná krémová pórková polévka s bramborami a vajíčkem

Úžasná krémová pórková polévka s bramborami a vajíčkem

Potřebné ingredience

300g očištěného pórku, 1,2 l drůbežího vývaru, 1 PL dětské krupičky, 2 vejce, špetka muškátového květu, 100 ml smetany (33%), 1 PL másla, sůl, 2 brambory

Postup přípravy

pórek nakrájíme na gtenká kolečka a na mírněm ohni jej pomalu orestujeme na másle tak, aby pórek pustil vodu, lehce se dusil a změkl. Přidáme muškátový květ, osolíme a zalijeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Svěží letní lehký koláč s ovocem a drobenkou

Svěží letní lehký koláč s ovocem a drobenkou

Potřebné ingredience

1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 125 g másla, 1 vanilka, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, necelý hrnek mléka, 400-500 ga ovoce (mám vyzkoušeno s rybízem, borůvkami, lesní směsí, může být i mražená)

Postup přípravy

z cukru, mouky, másla a vanilky uděláme drobenku -> nejdříve vidličkou, pak pořádně prohněteme prsty. 1 hrnek dorbenky odebereme a do zbytku přidáme vejce, mléko a prášek do…

Zobrazit více...

Kategorie