Zobrazit přihlášovací formulář
CUKROVÍ
Švédské vánoční perníčky Pepparkakor

Švédské vánoční perníčky Pepparkakor

Potřebné ingredience

1,5 kg hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva 3 dcl medu 4 dcl třtinového cukru 1 ½ lžičky zázvoru, 1 ½ lžičky skořice , 1 lžička mletého hřebíčku 350 g másla 3 dl smetany ke šlehání

Postup přípravy

V míse smícháme med, cukr, koření (perníkové či vlastní umletou směs), po částech přidáváme šlehačku. Prášek do pečiva smícháme s cca 1,2 kg mouky (zbytek mouky ponecháme stranou)…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rakouská dýňova polévka

Rakouská dýňova polévka

Potřebné ingredience

1 střední dýně (výhodou je dýně Hokkaido, která se nemusí loupat) 1 cibule kousek másla 250ml smetany ke šlehání či sladké smetany voda na podlití cukr, sůl, pepř, citronová šťáva na dochucení muškátový oříšek

Postup přípravy

Dýni omyjeme, oloupeme (s výjimkou dýně Hokkaido, ta se tepelně upravuje i se slupkou), důkladně vydlabeme semínka (ta můžeme použít k výrobě pražených semínek) a nakrájíme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Švédský jablečný koláč

Švédský jablečný koláč

Potřebné ingredience

Korpus : 120 g másla 250 ml hladké mouky 80g cukru moučka a 1 sáček vanilkového cukru 1 kávovou lžičku prášku do pečiva Náplň: 100 g třtinového cukru polévková lžíce skořicového cukru 180-200ml zakysané smetany 2 vejce 100 g marcipánu 4 větší nebo 5 menších kyselejších jablek strouhané mandle na posypání

Postup přípravy

Z mouky, másla a cukru vypracujeme hladké těsto. Poté jej pomocí prstů namačkáme do vyšší koláčové formy či dortové formy s odnímatelným okrajem (okraje koláče prsty namačkáme do…

Zobrazit více...

Kategorie