Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Vaječná omeleta

Vaječná omeleta

Potřebné ingredience

kousek másla, 1 pórek, listový špenát, sušená rajčata v oleji, 5 vajec, 200 ml smetany ke šlehání, 10 dkg eidamu, 15 dkg nivy, troška kypřícího prášku

Postup přípravy

Na másle zpěníme pórek, přidáme špenát, trochu opepříme a osolíme. Vejce rozšleháme ve smetaně a trochu osolíme a opepříme.
Do koláčové formy rozprostřeme pečící papír, na něj…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Makový koláč se švestkama

Makový koláč se švestkama

Potřebné ingredience

Těsto: 150 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku, 60 g Hery, 50 g moučkového cukru, 2 lžíce mléka Náplň: 150 g mletého máku, 50 ml mléka, 30 g Hery, 50 g krupicového cukru, 1 žloutek, 1 lžička skořice, 1 lžíce medu, švestky Sníh: 1 bílek, 1 vanilkový cukr, 20 g krupicového cukr

Postup přípravy

Tuk vyšleháme s prosátým moučkovým cukrem a přidáme mléko. Postupně přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a vytvoříme těsto, které zabalím do potravinové folie a asi na 30…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
"Červené" maso

"Červené" maso

Potřebné ingredience

750 g vepřové kýty, 5 stroužků česneku, 3 větší cibule Marináda:4 lžíce worcesterové omáčky, 4 lžíce sojové omáčky, 10 lžič kečupu, 4 lžíce oleje,2 lžičky cukru, sůl, pepř, mletá paprika, solamyl (na dohotovení)

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a potřeme utřeným česnekem. Po pekáčku nalijeme trochu oleje a na něj vložíme maso, zasypeme na kolečka nakrájenou cibulí a zalijeme marinádou.…

Zobrazit více...
HOUBY
Pod grilem zapečené žampiony

Pod grilem zapečené žampiony

Potřebné ingredience

4 velké žampiony, 1 malý bílý jogurt, 5 dkg eidamu, 5 dkg šunky, 1 stroužek česneku, 1 vejce

Postup přípravy

Žampiony oloupeme, odřízneme nožičky a opatrně vydlabeme vnitřek. Vložíme do předehřáté trouby a asi 10 minut pečeme. Poté vyndáme a vymačkáme vodu, tím na vzniknou mističky,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Švestkový koláč s mákem a marcipánem bez sušeného mléka

Švestkový koláč s mákem a marcipánem bez sušeného mléka

Potřebné ingredience

Těsto:1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 3/4 hrnku moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 3/4 kypřícího prášku, 1 hrnek mléka, 3/4 hrnku oleje, 1 vejce, mák, švestky marcipán: 150 g mandlí, 200 g moučkového cukru, 1/2 bílku

Postup přípravy

Mouky, cukry, kypřící prášek, mléko, vejce a olej smícháme a vypracujeme hladké těsto, to vylijeme do pekáčku, který vyložíme pečícím papírem. Těsto posypeme mákem a poklademe…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Tvarůžková pomazánka z čerstvého sýra

Tvarůžková pomazánka z čerstvého sýra

Potřebné ingredience

100 g tvarůžků, 2 jarní cibulky, 150 g čerstvého sýra (např. Lučina), 1 lžíce majonézy, sůl, pepř, mletá paprika

Postup přípravy

Tvarůžky nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s čerstvým sýrem, přidáme nasekanou cibulku a majonézu, promícháme a dle chuti okořeníme

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Zapečené boloňské těstoviny s dvěma sýry

Zapečené boloňské těstoviny s dvěma sýry

Potřebné ingredience

500 g těstovin, sůl, pepř,olej, 500 g mletého masa, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 mrkve, 1 větší rajčatový protlak, bazalka, oregano, cukr, 1 mozzarela, 1 větší hermelín

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme.
Mezitím připravíme omáčku.
Cibuli a česnek nakrájíme najemno a osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme nahrubo…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí steak s hermelínem a brusinkami

Kuřecí steak s hermelínem a brusinkami

Potřebné ingredience

400 g kuřecích prsou Grilovací koření Sůl, pepř Máslo 1 hermelín 1 smetana Brusinky

Postup přípravy

Maso mírně naklepeme, okořeníme. Na másle opečeme a přendáme do zapékací misky.
Hermelín podélně rozkrojíme a pak ještě přepůlíme. Čtvrtky sýra položíme na jednotlivé porce…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodové suflé

Jahodové suflé

Potřebné ingredience

10 g želatiny, 100 ml vody na želatinu, 200 g jahod, 150 g krupicového cukru, 200 ml smetany ke šlehání, 200 g čerstvého sýra

Postup přípravy

Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Jahody nakrájíme, vložíme do kastrůlku, osladíme a rozvaříme.
Kastrůlek odstavíme a přilijeme do něj želatinu a necháme ji…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Boloňský květák

Boloňský květák

Potřebné ingredience

500 g brambor 1 malý květák Sůl 1 cibule 2 mrkve 4 lžíce oleje 500 g mletého masa 1 konzerva loupaných rajčat 2 lžíce rajského protlaku Pepř 8 lístků bazalky 250 ml vývaru

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Květák očistíme a rozebereme na růžičky.
V kastrolu přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Krátce v ní povaříme brambory a…

Zobrazit více...

Kategorie