Zobrazit přihlášovací formulář
CUKROVÍ
Úly

Úly

Potřebné ingredience

OŘECHOVÉ: 20 dkg ořechů, 20 dkg cukr moučka, 140 g mletých piškotů, 2-3 bílky KAKAOVÉ: 20 dkg mletých piškotů, 16 dkg cukru, 1 vejce, 3 lžíce rumu, 16 dkg másla, 2 lžíce kakaa NÁPLŇ (stačí na obě dávky): utřeme 10 dkg másla, 16 dkg cukru - do pěny šlehačem, 1 žloutek, 3 lžíce rumu

Postup přípravy

Formičky vysypat cukrem. Naplnit formičku, udělat prstem díru, naplnit, vyklepnout, dát piškot

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ražnicí bez špejlí - od kamarádky

Ražnicí bez špejlí - od kamarádky

Potřebné ingredience

vepřové maso (plec, krkovice) nakrájet na větší kostky klobása nakrájet na špalíky anglická slanina nakrájet na špalíky cibule (aspoň 3-4 ks) nakrájet na větší měsíčky

Postup přípravy

Všechno dát cikcak do pekáče, posolit, posypat drceným kmínem, podlít vodou a šup s tím do trouby, předehřátá, já mám standartní oblíbenou teplotu skoro na všechno 180 st. Až je…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Boršč - recept od kamarádky

Boršč - recept od kamarádky

Potřebné ingredience

Tato polévka obsahuje vysoký podíl kořenové zeleniny, proto díky vysokému obsahu minerálů a vitamínů velmi efektivně odbourává podkožní tuk. Z každého druhu následující zeleniny si připravíme na kostičky nakrájenou misku mrkve, petržele, celeru, kedlubny, zelené papriky a tři misky na malé kostičky nakrájené červené řepy. Koření : sůl, mletý pepř, mletý kmín, 5 zrnek nového koření, mletá červená paprika, tři bobkové listy, olej, rajský protlak, dva stroužky česneku, jedna středně velká cibule.

Postup přípravy

Na oleji osmahněte všechnu kořenovou zeleninu.
Zeleninu za stálého míchání 15min. restujte.
Osolte, opepřete, přidejte kmín, nové koření, bobkový list a nakrájenou papriku…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řez z BE BE sušenek

Řez z BE BE sušenek

Potřebné ingredience

Suroviny viz. postup

Postup přípravy

Ze 3,5 dl vody a 1 vanilkového pudingu uvaříme puding. Mícháme do vychladnutí.
Větší půlku másla, 4 lžíce cukru, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr a 2 lžíce rumu utřeme do pěny.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynutý koláč s rebarborou a tvarohem - z webu Chytrá žena

Kynutý koláč s rebarborou a tvarohem - z webu Chytrá…

Potřebné ingredience

Těsto: 1 ks žloutek | 100 g rostlinného tuku | 20 g droždí | 350 g polohrubé mouky | 70 g moučkového cukru | 1/2 lžičky soli | 150 ml mléka | Náplň: 400 g rebarbory | 250 g tvarohu | 3 lžíce cukru | trochu mléka | Drobenka: 100 g polohrubé mouky | 80 g moučkového cukru | 80 g másla

Postup přípravy

Z vlahého mléka, droždí a lžičky cukru udělejte kvásek. Pak do mouky přidejte kvásek, rozpuštěný, ale vychladlý tuk, zbylé mléko, cukr, žloutek a sůl. Vypracujte těsto a nechte…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka

Rajská omáčka

Potřebné ingredience

máslo, hladká mouka, 100% rajčatová šťáva, skořice celá, hřebíček, sůl, cukr, sůl, citronová šťáva

Postup přípravy

Uděláme máslovou jíšku (máslo s hladkou moukou), přilíváme pomalu 100% rajčatovo šťávu, skořici celou, hřebíček, sůl - vaříme. Přidáme cukr, sůl, citr. šťávu.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníčky II.

Perníčky II.

Potřebné ingredience

40 dkg hladké mouky (prosít), 14 dkg cukr moučka, 5 dkg másla, 2 vejce, 2 lžíce medu (tmavého), 1 lžíce jedlé sody (kávová), skořice, 1 lžička koření perník (kávová)

Postup přípravy

Přísady smíchat, na chvíli do ledničky, ještě teplé potřít vajíčkem s vodou

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Langoše

Langoše

Potřebné ingredience

1 kelímek 150 ml bílého jogurtu, 2 kelímky polohrubé mouky, 1 lžíce jedlé sody, špetka soli

Postup přípravy

Udělat těsto a buď rozválet a vykrajovat skleničkou nebo jen tak těsto vytáhnout rukama, smažit v oleji

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečné řezy s ořechy

Jablečné řezy s ořechy

Potřebné ingredience

6 vajec, 36 dkg mletého cukru, 11 lžic vody, 15 dkg ořechů, 35 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1 kg jablek (případně broskví)

Postup přípravy

Žloutky umícháme s cukrem a vodou, přidáme ořechy, mouku a prášek do pečiva a nakonec sníh z bílků.

Na plech dáme papír na pečení, potřeme olejem, posypeme natlučenými…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařené okurky - od babičky

Zavařené okurky - od babičky

Potřebné ingredience

1 l sklenice dáme: kopr, cibule, mrkev, 6 zrnek celého pepře, 2 zrnka nového koření, celá skořice (kousek) 1 hřebíček, bobkový list, l kávová lžička hořčičného semínka. Nálev: 5l- asi 16 litrových sklenic- 3 a ¾ l vody, 1 a ¼ l octa, 25 dkg soli, 35 dkg cukru a 45 tabletek cukerinu.(nebo jiného umělého sladidla)

Postup přípravy

Zavařujeme na 85st. asi 15 - 20 minut.

Zobrazit více...

Kategorie