Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vrstvená jablková buchta

Vrstvená jablková buchta

Potřebné ingredience

Porce: 1 plech (24x30cm); SUROVINY: tmavé těsto: 150g celozrnné žitné mouky, 75g oleje, 50g třtinového cukru (very dark), 4 lžíce vody, 1 lžíce bio kakaového prášku, 1 vejce; světlé těsto: 100g celozrnné špaldové mouky (hladké), 80g sušeného rostlinného mléka, 100ml datlového sirupu, 1 vejce, 50ml oleje, 5g bio kypřícího prášku; náplň: 1 tvaroh (kostka), 100ml rostlinného mléka, 3-4 nastrouhaná jablka (cca 400g), 20g vanilkové fruktosy, 40g kukuřičného škrobu, skořice

Postup přípravy

Nejdříve si dáme nahřívat troubu na 175°C. Nejdříve si připravíme tmavé těsto. Smícháme všechny ingredience a ručně uhněteme měkké ale pevné těsto. Dáme si ho na vymazaný a…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Rýžový salát s lososem

Rýžový salát s lososem

Potřebné ingredience

Porce: 4; SUROVINY: 600g lososa bez kůže, 200g rýže basmati, 150g hrášku, 4 lžíce pomazánkového másla, 4 vejce, 80g dýňových semínek, 2 lžíce oleje, 1 citrón, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička kmínu, petrželka, sůl, pepř

Postup přípravy

Lososa opepříme a orestujeme dozlatova. Necháme vychladnout a rozdělíme na kousky. Rozehřejeme si olej, na který dáme velmi krátce zarestovat papriku a kmín. Vmícháme uvařenou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jarní zelená polévka

Jarní zelená polévka

Potřebné ingredience

Porce: 6-8; SUROVINY: 2 vaničky řeřichy, 400g mraženého hrášku, 2 velké brambory, 1,5l zeleninového vývaru, 1 cibule, 1 lžíce oleje, 4-5 snítek máty, špetka chilli, sůl, pepř

Postup přípravy

Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibulku. Přidáme na kostičky nakrájené a oloupané brambory, necháme 4-5min orestovat. Zalijeme vývarem, přikryjeme a vaříme, dokud nejsou…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Cizrnové kari

Cizrnové kari

Potřebné ingredience

Porce: 4; SUROVINY: 200g cizrny, 1 červená paprika, 2 rajčata, 250ml vývaru, 2 lžíce oleje, 1 lžička kmínu, 1 červená chilli paprička, ½ lžičky mleté kurkumy, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička mletého koriandru, 1 bobkový list, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř

Postup přípravy

Cizrnu přes noc namočíme. Druhý den slijeme a dáme vařit. Olej rozpalíme, přidáme kmín, chilli papričku a bobkový list. Krátce opečeme, dokud nezačne kmín praskáním „poskakovat“…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem

Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem

Potřebné ingredience

Porce: 4; SUROVINY: 600g brambor, 200ml vývaru, 2 šalotky, 1 lžíce jablečného octa, 2 lžíce dýňového oleje, 2 lžíce řepkového oleje, 1 lžíce dijonské hořčice, petrželka, sůl, pepř; 4 vykuchaní pstruzi, 100g másla, 1 lžíce tymiánu, sůl, pepř; citrónová šťáva na zakápnutí

Postup přípravy

Máslo o pokojové teplotě utřeme se solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Takto připraveným máslem potřeme rybky a dáme máslo i do bříška. Na pánvi si pstruhy krátce opečeme z obou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hrníčkové muffinky

Hrníčkové muffinky

Potřebné ingredience

Porce: 12ks SUROVINY: 1 hrníček celozrnné špaldové mouky (150g), 0,3 hrníčku nebělené pšeničné mouky hladké (50g), 0,5 hrníčku třtinového cukru very dark (100g), 3/4 hrníčku rostlinného mléka (150ml), 1/4 hrníčku oleje (50g), 1 vejce, 2 lžičky bio kypřícího prášku, 1/2 vanilkového lusku, špetka soli, 6 kostiček hořké čokolády (Vivani), 80g jahod; drobenka: 30g mletých mandlí, 15g celozrnné špaldové mouky, 15g třtinového cukru (very dark), 15g oleje

Postup přípravy

V misce promícháme suché ingredience (oba druhy mouky, cukr, kypřící prášek a špetku soli). V druhé misce si smícháme vejce s olejem, mlékem a vanilkovou dření. Nyní pomalu a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborová pánev s liškami

Bramborová pánev s liškami

Potřebné ingredience

Porce: 4; 500g lišek, 1kg brambor, 1 mrkev, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 svazku petrželky, 1 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 100ml zeleninového vývaru, sůl, pepř

Postup přípravy

Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce téměř doměkka a nakrájíme na plátky. Mrkev, cibuli a česnek oloupeme. Mrkev nakrájíme nadrobno nebo hrubě nastrouháme, cibuli na kolečka. Lišky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Velikonoční věnec (Hot cross buns)

Velikonoční věnec (Hot cross buns)

Potřebné ingredience

20g droždí, 200ml rostlinného mléka, 1 vejce + 1 na potření, 500g špaldové mouky (hladké), 50g třtinového cukru (very dark), 50g másla, 100g rozinek, 1 pomeranč, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky perníkového koření, 1/2 lžičky soli; křížkové těsto: 45g špaldové mouky (hladké), 30ml vody, 15g třtinového cukru (very dark); glazura: 2 lžíce rostlinného mléka, 1 lžíce medu; ochucené máslo: 100g másla, 2 lžíce medu, 1 lžička skořice

Postup přípravy

Mléko lehce v rendlíku zahřejeme spolu s pomerančovou kůrou. Sundáme z ohně, vmícháme máslo a necháme rozpustit. Mouku smícháme se skořicí, kořením, cukrem, droždím a solí. Do…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Tataráček z lososa

Tataráček z lososa

Potřebné ingredience

Porce: 3-4 SUROVINY: 400g lososa bez kůže, 1 šalotka, 1 lžíce oleje, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička kečupu, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce petrželky, pepř, sůl, celozrnná bagetka na opečení

Postup přípravy

Lososa špičkou nože naškrabeme, lepší je 2x, aby byl opravdu jemný. Promícháme s velmi nadrobno pokrájenou šalotkou, dochutíme a necháme 30min odpočinout v lednici, aby se lehce…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Špenátová roláda s lososem

Špenátová roláda s lososem

Potřebné ingredience

Porce: 1 roláda na velký plech SUROVINY: 500g čerstvých špenátových listů, 150g celozrnné pšeničné mouky, 4 vejce, 3-4 stroužky česneku, 300g pomazánkového másla, 1 lžička dijonské hořčice, 100g uzeného lososa

Postup přípravy

Špenátové listy opereme a spaříme v osolené vodě. Propereme je ve studené vodě a vymačkáme. Poté je rozmixujeme a smícháme s moukou, vajíčky a prolisovaným česnekem. Pokud máme…

Zobrazit více...

Kategorie