Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Jíšková polévka

Jíšková polévka

Potřebné ingredience

Hladká mouka Máslo Kmín Sůl/Podravka Voda Zavářka: sttrouhání

Postup přípravy

Rozpustíme máslo, vsypeme mouku a uděláme jíšku. Chvilku mecháme za stálého míchání smažit, přidáme kmín a zalijeme vodou, ochutíme solí/podravkou. Povaříme a zavaříme strouhání.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Bílý guláš "Mongol"

Bílý guláš "Mongol"

Potřebné ingredience

Jako na guláš... Cibule Sádlo Hovězí Voda/vývar Sůl, pepř, kmín, worchester když dávám jen vodu, tak přidám ještě trochu Podravky Hladká mouka Smetana na vaření

Postup přípravy

Na sádle zpěníme cibulku, přidáme maso, které opečeme ze všech stran, osolíme, opepříme, dáme kmín, worchester (stačí i sojovka) a případně podravku, zalijeme a necháme dusit - já…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Buchty z remosky

Buchty z remosky

Potřebné ingredience

300g hladké mouky; 1 vejce; 40g tuku - dávám sádlo; 40g cukru; 15g droždí; 200ml mléka; šp. soli; tuk na vymazání - dávám sádlo

Postup přípravy

Zvládnou i nepečící typy :-) jako já...

Kvásek:
v 1dcl mléka rozděláme lžíci cukru a lžíci hladké mouky, přidáme droždí, necháme vzejít
Těsto:
do mouky dáme utřené…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík na smetaně (zajíc po perštátsku)

Králík na smetaně (zajíc po perštátsku)

Potřebné ingredience

1zajíc / králík 100g másla na opečení (dávám od oka, přiměřeně) 2 cibule (1velká nebo 2 menší) sůl pepř tymián - dodá tomu výbornou chuť hladká mouka - na obalení 250ml šlehačky 30% a víc!!! jinak se vám zdrcne (šlehačky dávám 350ml - aby bylo víc omáčky a ještě přidávám tak 40ml vody) + můžete přidat houby, rajčata, papriky, pórek, možná i kořenovou zeleninu, ale to mi moc nejede (pak byste z toho měly svíčkovou)

Postup přípravy

Zajíce naporcujeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme v rozpáleném másle ze všech stran.
Maso vložíme do zapékací mísy nebo pekáče, proložíme cibulí nakrájenou na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Drobenka / žmolenka, která se vždy povede

Drobenka / žmolenka, která se vždy povede

Potřebné ingredience

150g hrubé mouky 75g másla 75g moučkového cukru

Postup přípravy

Máslo necháme změknout a přidáme cukr a mouku. Vše pořádně zpracujeme, nejlépe v míse a růčo :-) až vznikne sypká drobenka.
Uložíme do ledničky, aby ztuhla (já teda z…

Zobrazit více...

Kategorie