Jíšková polévka
Potřebné ingredience
Hladká mouka Máslo Kmín Sůl/Podravka Voda Zavářka: sttrouhání
Postup přípravy
Rozpustíme máslo, vsypeme mouku a uděláme jíšku. Chvilku mecháme za stálého míchání smažit, přidáme kmín a zalijeme vodou, ochutíme solí/podravkou. Povaříme a zavaříme strouhání.…
Bílý guláš "Mongol"
Potřebné ingredience
Jako na guláš... Cibule Sádlo Hovězí Voda/vývar Sůl, pepř, kmín, worchester když dávám jen vodu, tak přidám ještě trochu Podravky Hladká mouka Smetana na vaření
Postup přípravy
Na sádle zpěníme cibulku, přidáme maso, které opečeme ze všech stran, osolíme, opepříme, dáme kmín, worchester (stačí i sojovka) a případně podravku, zalijeme a necháme dusit - já…
Buchty z remosky
Potřebné ingredience
300g hladké mouky; 1 vejce; 40g tuku - dávám sádlo; 40g cukru; 15g droždí; 200ml mléka; šp. soli; tuk na vymazání - dávám sádlo
Postup přípravy
Zvládnou i nepečící typy :-) jako já...
Kvásek:
v 1dcl mléka rozděláme lžíci cukru a lžíci hladké mouky, přidáme droždí, necháme vzejít
Těsto:
do mouky dáme utřené…
Králík na smetaně (zajíc po perštátsku)
Potřebné ingredience
1zajíc / králík 100g másla na opečení (dávám od oka, přiměřeně) 2 cibule (1velká nebo 2 menší) sůl pepř tymián - dodá tomu výbornou chuť hladká mouka - na obalení 250ml šlehačky 30% a víc!!! jinak se vám zdrcne (šlehačky dávám 350ml - aby bylo víc omáčky a ještě přidávám tak 40ml vody) + můžete přidat houby, rajčata, papriky, pórek, možná i kořenovou zeleninu, ale to mi moc nejede (pak byste z toho měly svíčkovou)
Postup přípravy
Zajíce naporcujeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme v rozpáleném másle ze všech stran.
Maso vložíme do zapékací mísy nebo pekáče, proložíme cibulí nakrájenou na…
Drobenka / žmolenka, která se vždy povede
Potřebné ingredience
150g hrubé mouky 75g másla 75g moučkového cukru
Postup přípravy
Máslo necháme změknout a přidáme cukr a mouku. Vše pořádně zpracujeme, nejlépe v míse a růčo :-) až vznikne sypká drobenka.
Uložíme do ledničky, aby ztuhla (já teda z…