Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
Smažené kytičky,.... nebo také Boží milosti

Smažené kytičky,.... nebo také Boží milosti

Potřebné ingredience

2 vejce, 2 lžíce krupicového cukru, 250 ml plnotučného mléka,1 lžička vanilkové esence (můžete použít vanilkový lusk a nebo část cukru nahradíte vanilkovým cukrem), 135 g hladké mouky, špetka soli, moučkový cukr na posypání, olej na smažení. Speciální kovové tvořítko.

Postup přípravy

V misce metličkou vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte mléko, vanilku a zašlehejte mouku promíchanou se solí. Máte těstíčko podobné palačinkovému. Těsto nechte aspoň 30 minut…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Křehké citrónové pracny

Křehké citrónové pracny

Potřebné ingredience

260 g hladké mouky, 170 g moučkového cukru, 170 g másla, jemně strouhaná kůra z 0,5 citrónu a šťáva z 1 citrónu

Postup přípravy

Ze všech přísad uhněteme těsto, zabalíme do fólie a necháme
minimálně hodinu vychladit. Já nechávám chladit většinou přes noc.
Z odleželého těsta pak uždibujeme kousky a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bábovka s vaječným koňakem

Bábovka s vaječným koňakem

Potřebné ingredience

5 vajec 200, g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 250 ml oleje, 250 ml vaječného likéru, 300 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva,(kakao)

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem krupicí a s vanilkovým cukrem ušleháme
v míse ručním šlehačem do hladké pěny.
Za stálého míchání do hmoty přilijeme olej a čtvrt litru vaječného

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Žravé řezy

Žravé řezy

Potřebné ingredience

Na těsto budeme potřebovat: 4 vejce, 120 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru,1 lžička citronové kůry, 120 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva Na náplň: 2 mandarinkové kompoty (hmotnost 314 g), slité 1kelímek šlehačky, 2 kelímky zakysané smetany (čím hustší, tím lepší), 2 lžíce krupicového cukru Na želé: 2 balení vanilkového pudinku, šťáva z obou mandarinkových kompotů, doplněná vodou do objemu 750 ml , 2 lžíce krupicového cukru

Postup přípravy

1. Do mísy rozklepněte vejce, přisypte oba druhy cukru. Elektrickým
šlehačem šlehejte nejdřív při střední rychlosti a pak na nejvyšší,
abyste získali téměř bílou hmotu…

Zobrazit více...

Kategorie