Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Plněné kuřecí prso

Plněné kuřecí prso

Potřebné ingredience

kuřecí prso mozzarella cuketa slanina žampiony

Postup přípravy

Kuřecí prso oslíme, opepříme a uděláme do něj zářezy, ale nedokrojíme. Do zářezů dáme na střídačku plátek mozzarelly, cukety, cibule Dáme do pekáčku, přidáme kousek másla, na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Roláda

Roláda

Potřebné ingredience

5 vajec 10dkg cukru 10 dkg polohrubé mouky špetka soli

Postup přípravy

bílky, špetku soli a cukr vyšleháme do tuha, přidáme postupně žloutky a opatrně vmícháme mouku. Dáme na pečící papír, já mám velký plech 30x40 a krásně se tam těsto vejde. Peču…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kebab z trouby

Kebab z trouby

Potřebné ingredience

kuřecí (krůtí maso) na marinádu: jogurt, sůl, pepř, červená paprika, grilovací koření, citron velká cibule tyčky - já jsem si seřízla bambusovou hůlku

Postup přípravy

maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a naložíme do marinády a necháme přes noc Napícháme na tyčku a tyčku zapíchneme do poloviny velké cibule (aby to bylo stabilní) a dáme…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
SALTIMBOCCA (skoč do pusy)

SALTIMBOCCA (skoč do pusy)

Potřebné ingredience

králičí maso (já měla seříznuté ze žeber a hřbetu) slanina, my používáme hodně oravskou šalvěj máslo sůl, pepř a případně trošku mouky na zahuštění šťávy

Postup přípravy

Původní recept je z telecího masa a parmské šunky. Je to výborné, ale nám chutnají právě ty "jednohubky", takže to dělám z králičího, kuřecího i vepřového masa Maso…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tdelník

Tdelník

Potřebné ingredience

300g polohrubé mouky, 200g hladké (někdy dávám jen polohrubou a někdy jen hladkou) 1/2 kostky kvasnic 100 g cukru 1 dcl oleje (nebo máslo) půl lžičky soli 250 ml mléka (dle potřeby) 2-3 žloutky anýz a suroviny na posypání

Postup přípravy

do mísy dám mouku, udělám důlek, nasypu cukr, nadrobím kvasnice a zaliju vlažným mlékem, jakmile vzejde kvásek, přidám sůl, žloutky, anýz - trošku, krásně to pak voní, zpracuju…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík na rozmarýnu se zeleninou

Králík na rozmarýnu se zeleninou

Potřebné ingredience

králík, rozmarýn, tymián, česnek, olivový olej (nebo normální rostlinný), sůl, pepř, vývar, por, rajče, mrkev, brambory, slanina (v mém případě jedině oravská, ale nemusí být)

Postup přípravy

Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme na drobno posekaným česnekem, rozmarýnem a tymiánem, pokapeme zlehka olejem a necháme chvili marinovat. (já nechala asi 2 hodinky,…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Chléb

Chléb

Potřebné ingredience

600g hladké mouky 200g žitné celozrnné mouky 200g žitné hladké mouky nebo pšeničné chlebové kostka kvasnic lžička cukru lžička octa 2 lžicky soli 1 lžička kmínu, připadně semínka 600ml vody, a pak přidat dle potřeby.

Postup přípravy

Z cukru, kvasnic a trošky teplé vody si uděláme kvásek.
Do mísy dáme mouku, sůl, kmín, kvásek, lžičku octa, vodu a vymísíme těsto.
Necháme vykynout, po vykynutí těsto…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Vepřová paštika

Vepřová paštika

Potřebné ingredience

1 celá vepřová játra, * 2 kg syrového sádla, * 2 kg vepřového masa - plecko, * 30 vajec, * sůl, pepř, česnek 10-30 stroužků (podle velikosti a podle chuti), * bobkový list, * 1 velká plnotučná hořčice, *

Postup přípravy

maso - játra, sádlo a maso 2x umeleme, pak přidáme vše ostatní (kromě bobkového listu) a dobře promícháme.
Plníme do 2/3 výšky sklenic a nahoru každé sklenice položíme jeden…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynutí šneci

Kynutí šneci

Potřebné ingredience

250g polohrubé mouky, 250g hladké mouky, 100-150g cukru, kostka kvasnic, 1/4 litru mléka (dle potřeby přidat), 0,5 dcl oleje, 100 g rozpuštěné Hery (másla), půl lžičky soli, 2 vejce, půl lžičky anýzu. Tvaroh (používám ten ve střívku),cukr dle chuti, vanilkový puding,rozinky namočené v rumu. Skořice

Postup přípravy

Do mísy dáme mouky, udělám vařečkou důlek, do důlku dáme cukr a do něj rozdrobíme kvasnice. Zalijeme vlažným mlékem a počkáme až vzejde kvásek. Pak přidáme vejce, olej, anýz, Heru…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Štědrák

Štědrák

Potřebné ingredience

Tato buchta je celkem náročná na nádobí, tak ji peču spíše ke zvláštním příležitostem. Např. Vánoce, Velikonoce. 1/2 kg pol.mouky, 3 dcl mléka, 12 dkg másla, 10 dkg cukru, 1/2 kostky droždí, 3 žloutky, sůl ořechy,mák,tvaroh,povidla

Postup přípravy

Mouku dám do mísy, udělám ďůlek, do něho dám cukr, na to rozdrobím kvasnice a zaliju mlékem. Nechám vzejít kvásek, pak přidám žloutky, sůl, rozpuštění máslo a vypracujem hladké…

Zobrazit více...

Kategorie