Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
čerstvý domácí sýr

čerstvý domácí sýr

Potřebné ingredience

5l mléka - domácího nebo z mlékomatu, 1 jogurt nebo kasaná smetana (musí obsahovat jen mléko a jogurtovou kulturu) hollandia nebo dokonce jeden druh jogurtu v lídlu, 0,5 ml sýřidla a velká polévková lžíce soli. Nářadí: teploměr (může být i zavařovací pokud je od 30°C), cedník používám plastový, dlouhý nůž

Postup přípravy

Mléko nepasterizuji pouze ohřeji na 35-38°C při pasterizaci se ztrácí z mléka spousta užitečných živin. V misce rozmíchám jogurt s trochou mléka a vliju do ohřátého mléka a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
domácí tvarůžky (výroba)

domácí tvarůžky (výroba)

Potřebné ingredience

1 kg !!nízkotučného!! tvarohu (měký balený jako máslo) , 1-2kolečka originál olomouckých tvarůžků (zbytek balíčku sníte), 3 pol.lžíce soli, podle chuti můžete dát i kmín (není podmínkou)

Postup přípravy

Tvaroh, opravdu nízkotučný z jiného to nejde, dáme do mísy !ne kovové! ke které máme poklici (aby vás to neodstěhovalo k sousedům) přidáme sůl a na drobno nakrájená kolečka…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
jak na domácí sýr

jak na domácí sýr

Potřebné ingredience

1kg - tvarohu (balený jako máslo tučnost je na vás), 1l - mléka, lžíce másla, 1 rovná lžička jedlé sody a podle chuti sůl, bylinky nebo koření

Postup přípravy

Do hrnce dáte mléko a tvaroh, tvaroh rozmačkáte a začnete vařit (pomalu asi na poloviční výkon) . Mléko se začne srážet na syrovátku a tvaroh se taví což je pro nás důležité. Až…

Zobrazit více...

Kategorie