Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Luxusní čokoládové trojhránky

Luxusní čokoládové trojhránky

Potřebné ingredience

2 hrnky polohr. mouky, 1 hrnek cukru krupice, 4 vejce, 1/2 pr. do peč., 1 hrnek mléka, 3/4 hrnku oleje, 2 lžíce kakaa Krém: 2 tvarohy (500g), 250g másla, 1 vanilkový pudink (Olé, na vaření za studena), 4 lžíce ml. cukru Čokoládová poleva: 2 čokolády na vaření, 100 ml smetany, 50g másla (popř. ztužený tuk např. Omega)

Postup přípravy

Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C.
Žloutky ušleháme s cukrem. Bílky ušleháme do husté pěny.
Smícháme sypké ingredience.
Do ušlehaných žloutků přidáme olej, mléko,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Letní koláč s ovocem

Letní koláč s ovocem

Potřebné ingredience

plech na pečení (30 x 40 cm) 6 vajec, 180 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru, nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu, 150 ml oleje, 200 g hladké mouky, 1 balíček Pudingu s vanilkovou příchutí, špetka soli Na náplň: 1000 g kefíru, 150 g moučkového cukru, nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu, šťáva z 1 citrónu, 250 ml smetany ke šlehání, 2 balíčky Želatinového ztužovače, 200 ml vlažné vody, 1 kg ovoce podle vlastního výběru, nakrájeného na kousky Na obložení: 200 g ovoce podle vlastního výběru

Postup přípravy

1. Na těsto ušleháme vejce, cukr a vanilínový cukr elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny (asi 7 minut). Zlehka vmícháme citrónovou kůru a olej. Mouku smícháme s…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy s vaječným likérem

Řezy s vaječným likérem

Potřebné ingredience

Piškot: 5 vajec, 3 lžíce moučka cukr, 2 lžíce oleje, 2-3 lžíce horké vody, 5 lžic polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, ½ prášku do pečiva, marmeláda na potření Krém: 750 ml mléka, 3 vanilkové pudinky(nejraději používám od Dr.Oetkera-je hustý), 200ml vaječného koňaku, 250g másla, 3 lžíce moučka cukr Pařížská šlehačka:2 rostlinné šlehačky Cremefine (na šlehání!,existuje ještě na vaření), 1 lžíce cukru, 2 lžíce kakaa

Postup přípravy

Žloutky vyšlehat s cukrem, přidat horkou vodu, olej, promíchat, lehce vmíchat ušlehaný sníh z bílků a nakonec a přes sítko mouku, kakao a prášek do pečiva.
Piškot upečeme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Borůvkové řezy

Borůvkové řezy

Potřebné ingredience

Na plech o rozměrech 15 x 20 cm : 4 vejce, 80 g cukru krupice, 80 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 30 g kakaa, 4 lžíce oleje, 200 ml borůvkového kompotu, 250 g měkkého tvarohu, 150 g zakysané smetany, želatinový ztužovač, 300 ml hotové vyšlehané pařížské šlehačky

Postup přípravy

Bílky vyšlehejte se špetkou soli a postupně do nich vařečkou přimíchávejte žloutky, cukr, kakao, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Hladké těsto nalijte na plech vyložený…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodové řezy se šlehačkou a čokoládou

Jahodové řezy se šlehačkou a čokoládou

Potřebné ingredience

Korpus: 6 vajec, 120 g cukru moučka, 130 g polohrubé mouky, 2 PL oleje Krém: 400 g mixovaných jahod, 120 g cukru moučka, 250 g tvarohu ve vaničce (20%), 400 g zakysané smetany, 6 želatinových plátků Dále: 1 Rama cremefine ke šlehání, čokoláda

Postup přípravy

Korpus:
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme olej a mouku. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm (ne pečící papír kvůli pozdější náplni) a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Osvěžující rybízové řezy

Osvěžující rybízové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 200 g moučkového cukru, 5 PL horké vody, 5 PL oleje Rybízová náplň: 350 g červeného rybízu (může být i mražený), 100 g cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, 200 ml vody Smetanový krém: 400 g zakysané smetany, 250 g tvarohu ve vaničce, 200 ml smetany ke šlehání, 5 PL moučkového cukru, 4 želatinové plátky

Postup přípravy

Odsypeme trochu cukru do bílků a vyšleháme pevný sníh. Vyšleháme žloutky s cukrem a vodou, přidáváme olej, mouku s práškem a nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto natřeme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kiwi řezy s krémem stracciatella

Kiwi řezy s krémem stracciatella

Potřebné ingredience

Na jeden korpus - vše 3x: 3 vejce, 90g krupicového cukru, 2PL kakaa + do 90g pol.mouku, 1PL oleje Kiwi náplň: 9-10 velkých kiwi, 250ml vody, 4PL Gustinu (jemného kukuřičného škrobu), 50g cukru (dle chuti) Krém: 500g smetanového jogurtu, 500ml smetany (min.30%), 1 želatinový ztužovač, 100ml vlažné vody, 100g hořké čokolády

Postup přípravy

Postup:
Na váhu dáme 2 lžíce kakaa a dovážíme do 90g mouku a prosijeme. Bílky vyšleháme s cukrem. Za stálého míchání přidáme žloutky, po kapkách přidáme lžíci oleje. Závěrem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kinder mléčný řez

Kinder mléčný řez

Potřebné ingredience

7 vajec, 10 lžic cukru, 10 lžic polohrubé mouky, 5 lžic kakaa, 2 lžíce oleje, 1/2 prášku do pečiva nádivka: 500 g měkkého tvarohu, 125 g másla, 4-5 lžic tekutého medu Čokoládová poleva papír na pečení

Postup přípravy

Vejce s cukrem vyšleháme do pěny.
Přidáme olej, kakao, vmícháme mouku a prášek do pečiva.
Připravíme si dva plechy, které vyložíme pečícím papírem.
Na každý nalijeme a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou

Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou

Potřebné ingredience

2 hrníčky polohrubé mouky ( objem hrnku 250 ml ), 3/4 hrníčku krupicového cukru, 1 kypřící prášek do pečení, 1/2 lžičky jedlé sody, 2 lžíce kvalitního kakaa, 2 hrsti jader vlašských ořechů, 1/2 hrníčku oleje, 3 vejce, 2 lžíce rumu, 2 vrchovaté hrníčky nahrubo strouhaných jablek ( asi 7 menších ) Na polevu: 100g hořké čokolády, 50 g másla

Postup přípravy

Všechny sypké suroviny nasypeme do větší mísy, ořechy můžeme pomlet nebo nahrubo nasekat. Vše důkladně lžící promícháme. Přidáme zbytek surovin, jablka zbavíme slupky a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy s čokojogurtovým krémem, hroznovým vínem a ostružinami

Řezy s čokojogurtovým krémem, hroznovým vínem a…

Potřebné ingredience

korpus: 6 vajec, 6 pl krupicového cukru, 3 pl hladké mouky, 2 pl polohrubé mouky, 1 pl gustinu, 1 pl oleje, 1 pl kakaa, půl prášku do pečiva, špetka soli krém: 2 ks smetanového jogurtu MAX á 500 gr, 1 ks šlehačka 33%, 200 ml vlažné vody, 2 ks želatinový ztužovač Dr. Oetker, 100 gr jahodová čokoláda, nebo bílá, 300 gr hroznové víno prořezané na ploviny, 100 gr ostružin, 2 pl moučkový cukr, 1 pl citronové šťávy, čiré želé Dr Oetker 1 ks - není nutné

Postup přípravy

Oddělíme bílky a žloutky. Do bílků dáme špetičku soli a šleháme v míse asi 1 minutu potom přidáme cukr a šleháme do tuha. Přidáme žloutky a lžíci oleje a prošleháme. Do hmoty…

Zobrazit více...

Kategorie