Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Skořicový koláč s ořechy a jablky

Skořicový koláč s ořechy a jablky

Potřebné ingredience

22 zarovnaných PL 1:1 polohrubá:hladká mouka (cca 150g), 2 velká vejce , 10 zarovnaných PL cukru (cca 100g), 8PL oleje, 5PL mléka, 3lž skořice, 1/2 PDP, 2 velká jablka, zbavená jádřinců, oloupaná,nakrájená na kostičky cca 1x1cm, velkou hrst vlašských ořechů posekaných nahrubo

Postup přípravy

1. Oddělíme žloutky od bílků.

2. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.

3. Žloutky, cukr, mléko a olej vyšleháme do pěny.

4. Mouku smícháme s PDP a se…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Lyonské brambory

Lyonské brambory

Potřebné ingredience

Z úplně nejvíc domácích suroviny =D: 6 velkých brambor (nové polepské), 4 střední cibule, svazeček jarní cibulky (ze zahrádky), hrst na nudličky nakrájeného uzeného, bůčku či slaninky (domácí), 3-4dcl bílého vína (Müller - Pavel Hrabkovský Velké Žernoseky =)), 1:1PL olej:sádlo, sůl, pepř

Postup přípravy

1. Uvaříme si brambory, aby byly měkké, ale stále pevné. (Joo je to těžký odhadnout, to sama vím =D)

2. Mezitím co se nám vaří brambory si překrájíme jarní cibulku a cibuli…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Palačinky s tvarohem, jahodami a medem

Palačinky s tvarohem, jahodami a medem

Potřebné ingredience

Ingredience na 12 velkých palačinek: 3 vejce, 2 hrnky mouky, 3 hrnky mléka (dále dle potřeby), trocha cukru, vanilkové aroma, dále: tvaroh smíchaný s cukrem, med, jahody

Postup přípravy

1. Vajíčka našleháme metličkou a přilijeme mléko.

2. Za stálého míchání/šlehání přisypáváme mouku.

3. Pokud se Vám těsto zdá moc hutné přidejte mléko.

4.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bábovka mojí maminky aneb jinou nepeču

Bábovka mojí maminky aneb jinou nepeču

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, 1 hrnek oleje, 3 vejce, 1 PDP, kakao (podle toho jestli chceme tmavou nebo dvoubarevnou), a špetka těch tajných ingrediencí =)

Postup přípravy

1. Do mísy rozklepneme celá vejce, k nim přisypeme cukr a pár minut šleháme až se vše dokonale spojí a na povrchu se vytvoří bublinky/pěna.

2. K této směsi přilijeme mléko,…

Zobrazit více...
DORTY
Swedish PRINSESSTÅRTA - dort Princezna

Swedish PRINSESSTÅRTA - dort Princezna

Potřebné ingredience

Pudinkový krém: Uvaříme si jeden lískooříškový pudink a necháme zcela vychladnout. Půlku másla si vyšleháme se lžící cukru a postupně, za stálého šlehání, přidáváme pudink. Korpus: 4 velká vejce pokojové teploty, 225g cukru, 70g mouky, 65g kukuřičného nebo bramborového škrobu, 1lž PDP, špetka soli, strouhanka na vysypání formy, Dále budeme potřebovat: necelých 300g marcipánu (můj recept na mléčný marcipán http://dobrotydulinka.blogspot.cz/2013/06/mlecny-marcipan.html ), potravinářské barvivo, 400ml smetany ke šlehání (2 balení), 2 ztužovače šlehačky (nemusí být, ale pro jistotu, když budeme dort potahovat), Šlehačku ušleháme se ztužovači a jednou lžící cukru. Marmeládu (smíchané 3PL brusinkové a 3PL jahodové)

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Játra na jarní cibulce s rýží

Játra na jarní cibulce s rýží

Potřebné ingredience

Pro 3 osoby: 500 kuřecích jater, 4 jarní cibulky, 2 snítky tymiánu, 1 snítka majoránky, 1PL sádla, 2PL oleje, 2lž kmína, 500ml vody, jíšku 1PLmásla a 1PL mouky, sůl, pepř volitelné: 1PL sojové omáčky (pro barvu), 1 velký panák červeného vína (pro barvu a šmrnc)

Postup přípravy

Postup:

1. Játra očistíme, pokrájíme a dáme do mističky.

2. Na pánvi si rozpálíme sádlo, olej a zatím pokrájíme jarní cibulky (celé!).

3. Cibulku přihodíme na…

Zobrazit více...

Kategorie