Zobrazit přihlášovací formulář
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené filé se zakysanou smetanou a bazalkou (dle Polhreicha) rychlé a velmi dobré!

Zapečené filé se zakysanou smetanou a bazalkou (dle…

Potřebné ingredience

cca 600g rybího filé nebo jiné bílé ryby bez kostí (já použila platýse, byl výborný), 30g másla nakrájené na kostičky, 120ml zakysané smetany, 120g sýru lučina, strouhanka na zasypání, citron, trochu čerstvé bazalky, sůl, pepř

Postup přípravy

Rybu ochutíme pepřem a solí. Zapékací mísu vymažeme máslem a předehřejeme troubu na 175°C. Promícháme lučinu a zakysanou smetanu s nasekanou petrželkou v míse. Plátky ryby obalíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka v hořčicové omáčce dle Zdeňka Polhreicha, výborná!!!

Vepřová panenka v hořčicové omáčce dle Zdeňka…

Potřebné ingredience

vepřová panenka, na marinádu: 180ml olivového oleje, 60ml bíleho vína, 3 stroužky česneku, jemně nasekané, sůl na omáčku: 250ml smetany ke šlehání, 180ml bílého vína, 2 jarní cibulky (šalotky) na jemno nasekané), 50ml ostré hořčice, sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

Den dopředu si maso naložíme do marinády: do mísy nalejeme všechny potřebné přísady a panenku do ní položíme, zakryjeme a necháme do druhého dne v lednici.
Panenku vyndáme z…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Lososová krémová polévka pro labužníky

Lososová krémová polévka pro labužníky

Potřebné ingredience

1 porce lososa,1 cibule,kořenová zelenina (dle toho co máte doma, např. mrkev, celer, může být i pórek),trocha hl. mouky,cca půl kelímku smetany,petrželka na ozdobu,lžíce másla,pepř, sůl

Postup přípravy

Na másle si osmahneme cibulku, přidáme kořenovou zeleninu a necháme trochu osmahnout. Poté zaprášíme moukou a zalijeme cca 1l vody, přidáme lososa nakrájeného na větší kousky …

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dýňová polévka - kupodivu výborná, recept od kamarádky

Dýňová polévka - kupodivu výborná, recept od kamarádky

Potřebné ingredience

1 lžíce oliv.oleje\r\n1 lžíce másla\r\n1 velká cibule - nasekaná najemno\r\n2 stroužky česneku\r\n1 kg dýňové dužiny (ne semínka ani vlákna) nakrájené na kostičky\r\n3 až 4 brambory - na kostičky\r\n1L kuřecího vývaru (dávám kuřecí bujon rozpuštěný v horké vodě)\r\n80ml smetany ke šlehání (je nejlepší) nebo zakysané smetany - kdo má rád kyselejší\r\nsůl, pepř, případně pažitka na ozdobu

Postup přípravy

Také si lámete hlavu co s dýňovou dužinou potom co vykrájíte halloweenskou dýni? Tento recept Vám může pomoci ji zužitkovat a ještě si pochutnáte. Sama jsem k němu měla velkou…

Zobrazit více...

Kategorie