Zobrazit přihlášovací formulář
BEZLEPKOVÁ DIETA
UNIVERZÁLNÍ TĚSTO (na moučník, muffiny, bábovku, chléb)

UNIVERZÁLNÍ TĚSTO (na moučník, muffiny, bábovku, chléb)

Potřebné ingredience

Těsto vhodné i pro lidi s polyvalentní potravinovou alergií/intolerancí. Bez lepku, mléka, vajec, ořechů a nezdravých škrobových mouk. Suroviny: 350 g vařené dýně (nejlépe máslová, ale může být jakákoliv) *** 50 ml vody (popř. citronové šťávy, rostlinného mléka) *** 50 ml oleje *** 1 vrchovatá lžička psyllia namočená v 70 ml vody *** *** *** Sypké suroviny odvážíme bokem do mísy a řádně promícháme: *** 100 g jáhlové mouky *** 100 g polohrubé rýžové mouky *** 80 g třtinového cukru *** 1/2 kypřícího prášku

Postup přípravy

Středně velkou dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka a ve vodě uvaříme do měkka. Necháme zchladnout a lžící vydlabeme dužinu.
Do mísy odvážíme 350 g dýně, přidáme gel z psyllia a…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
POHANKOVO JÁHLOVÝ CHLÉB S CIBULKOU

POHANKOVO JÁHLOVÝ CHLÉB S CIBULKOU

Potřebné ingredience

1 vejce, 2 zarovnané ČL soli, 1 PL třtinového cukru, 140g jáhlové mouky, 140g celozrnné pohankové mouky, lžíce sádla, 1 balíček sušeného droždí, lžička drceného kmínu, popř. hrst slunečnicových semínek, 1 cibule, 1 menší cuketa, 1 syrový brambor a voda dle potřeby.

Postup přípravy

Pro začátek uvedu, že peču pro dceru, která má poměrně dost potravinových alergií a intolerancí.
Mj. nesmí mléko, lepek, sóju, kukuřici, ořechy, čokoládu a většinu ovoce.…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
HRUŠKOVÉ MUFFINY

HRUŠKOVÉ MUFFINY

Potřebné ingredience

TĚSTO: 3 vejce, 75g třtinového cukru, 2 PL oleje, 2 najemno nastrouhané zralé hrušky včetně šťávy z nich (mělo by jí být cca 100ml, můžete popř dolít vlažnou vodou), 210g mouky (půl na půl jáhlová a celozrnná pohanková), 2 zarovnané ČL kypřícího prášku. DROBENKA: lžíce tuku (dávám stellu nebo omegu), vrchovatá lžíce cukru a mouky.

Postup přípravy

Peču pro dceru, která má poměrně dost potravinových alergií a intolerancí.
Mj. nesmí mléko, lepek, sóju, kukuřici, ořechy, čokoládu a většinu ovoce. Recepty, co budu vkládat…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
DÝŇOVÉ MUFFINY

DÝŇOVÉ MUFFINY

Potřebné ingredience

TĚSTO: 3 vejce, 75g třtinového cukru, 3 PL oleje, cca 200g jemně strouhané dýně, 5 PL horké vody, 210g mouky (půl na půl jáhlová a celozrnná pohanková), 2 zarovnané ČL kypřícího prášku. DROBENKA: lžíce tuku (dávám stellu nebo omegu), vrchovatá lžíce cukru a mouky.

Postup přípravy

Těsto: Žloutky, cukr vyšlehat do pěny, postupně přidat olej a horkou vodu. Šlehat do husté pěny. Pak jemně vmíchat strouhanou dýni, mouku a kypřící prášek. Vyšlehat sníh z bílků a…

Zobrazit více...
DORTY
ČOKOLÁDOVÝ DORT S JAHODAMA, PAŘÍŽSKOU ŠLEHAČKOU A KOČIČÍMI JAZÝČKY

ČOKOLÁDOVÝ DORT S JAHODAMA, PAŘÍŽSKOU ŠLEHAČKOU A…

Potřebné ingredience

Recept na korpus od isahu/toprecepty.cz. Výborný, lehký, nadýchaný, přitom vláčný.

Postup přípravy

SUROVINY NA OLEJOVÝ KORPUS:
6 vajec
100g cukru krystal
150g polohrubé mouky
špetka soli
5 lžic oleje
Pokud chcete jinou příchuť dortu, nahraďte 30g mouky kakaem…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
PERNÍČKY - vhodné i pro alergiky na BKM

PERNÍČKY - vhodné i pro alergiky na BKM

Potřebné ingredience

530g hladké mouky *** 200g moučkového cukru *** 3 vejce *** 80g oleje *** 2PL kakaa *** 2PL perníkového koření *** 1 prášek do pečiva *** 180g vlažného medu *** 2 lžičky citronové šťávy *** 1 vejce na potření *** Bílková poleva: 1 bílek *** 150g moučkového cukru *** 1PL citronové šťávy

Postup přípravy

Perníčky můžete péct i těsně před Vánocemi. Pokud nepřesušíte v troubě, jsou hned měkké. A pokud přesušíte, stačí ze spodu potřít černým čajem. Krásně zvlhnou :O)

Smícháme…

Zobrazit více...
DORTY
KYTIČKOVÝ MARGOTKOVÝ DORT S KORUNKOU

KYTIČKOVÝ MARGOTKOVÝ DORT S KORUNKOU

Potřebné ingredience

KORPUS TMAVÝ: 2HR polohrubé mouky, 1HR cukru krupice, 1HR mléka, 1/2 HR oleje, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, 1,5 nastrouhané Margotky KORPUS SVĚTLÝ: klasické třené těsto SVĚTLÝ KRÉM POD MARCIPÁN: zkaramelizované Salko vymíchané s máslem TMAVÝ KRÉM - MARGOTKOVÝ: 300ml mléka, 3 PL kakaa, 1,5 jemně strouhané margotky, 3 PL cukru, 1 vanilkový pudink. Ze surovin uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout a vymícháme s 300g másla. Světlý korpus jsem potřela jahodovou marmeládou a šlehačkou.

Postup přípravy

Těsta jsem upekla ve dvou formách o průměru 22cm, každý korpus rozřízla na 3 patra. Díly na horní patro jsem pak vykrájela podle šablony a korunku jsem poskládala ze zbytků.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Perníčky

Perníčky

Potřebné ingredience

Pekla jsem poprvé a byly výborné! Moc děkuji za recept paní Markétě (ID 468335). Perníčky jsou opravdu měkké, vůbec se nemusí nechávat rozležet.

Postup přípravy

Recept paní Markéty (já dělala z poloviční dávky, i tak toho bylo dost)
800g hladké mouky
300g cukru
4 vejce
200g másla
1 lžička jedlé sody
3 PL kakaa
1 a půl…

Zobrazit více...
DORTY
Koš s houbami

Koš s houbami

Potřebné ingredience

Pro inspiraci. Marcipán jsem dělala podle receptu z Loskutáka. Nevím, jaké kdo má zkušenosti, já přišla na to, že když ho nepoužijete hned, horko těžko ho budete zpracovávat. Dost ztvrdne. Podle mě přidat o hodně víc vody, než se píše v receptu.

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
DORTY
Kytičkový dort

Kytičkový dort

Potřebné ingredience

Pro dceru k druhým narozeninám...

Kategorie