Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD BABIČKY - krásně drží tvar

VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD BABIČKY - krásně drží tvar

Potřebné ingredience

150dkg hladké mouky, 2 dkg cukru moučka, 10dkg másla, 6dkg lískových oříšků mletých, 1 žloutek, na obalování: smíchat moučkový cukr s vanilkovým cukrem

Postup přípravy

Všechny suroviny zpracujeme, těsto dáme odležet a vychladit, ručně vytvarujeme rohlíčky, pečeme při 180°C, ještě teplé obalujeme v cukru. Jsou křehké, ale neroztékají se na plechu.

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
LAVINA -něco pro chladné večery

LAVINA -něco pro chladné večery

Potřebné ingredience

4 cl Becherovky, 12 cl červeného vína, 4 cl vody, skořice, hřebíček, med, plátek citrónu

Postup přípravy

Tekuté ingredience zahřejte, přidejte med a doplňte skořicí, hřebíčkem a plátkem citrónu.
Tento recept znám už dlouho z nějakého časopisu, jen jsem si už nepamatovala přesné…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ČÍNA TROŠKU JINÁ

ČÍNA TROŠKU JINÁ

Potřebné ingredience

150 g vepřové kýty, 150 g kuřecích prsíček, 150 g pórku, 100 g zázvoru, 1 jablko, 4 feferonky, 50 g mandlí, 1 bílek, 1 lžička škrobu, sójová omáčka, sůl, olej

Postup přípravy

Bílek rozšleháme se škrobem, maso nakrájíme na nudličky, osolíme a obalíme ve směsi. Osmažíme je ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje a vyjmeme. Na rozpáleném oleji osmažíme na …

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
BRYNZÁČKY  podle Štěpánky Duchkové

BRYNZÁČKY podle Štěpánky Duchkové

Potřebné ingredience

brynza, Hera, hladká mouka, sůl

Postup přípravy

Stejné množství brynzy, Hery, hladké mouky /tj. v poměru 1:1:1/ a trochu soli zpracovat, nechat hodinu odležet. Těsto pak rozválet na 1cm vysokou placku a vykrajovat různé tvary.…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
ZAVAŘENINOVÉ CUKROVÍ  nepečené

ZAVAŘENINOVÉ CUKROVÍ nepečené

Potřebné ingredience

100g loupaných mandlí, 225g mouč. cukru, 1 lžíce pomerančové nebo citronové šťávy, 2 lžíce kandované citrusové kůry, 2 lžíce šípkové nebo rybízové zavařeniny, na špičku nože skořice, namleté piškoty na zahuštění, marcipán na ozdobu

Postup přípravy

Mandle nastrouhat /namlít/, kandovanou kůru nasekat nadrobno, toto zpracujeme se skořicí, cukrem, zavařeninou a se šťávou do hmoty tužžší konzistence, tak aby se dala rozválet …

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
ŽLOUTKOVÉ DUKÁTKY

ŽLOUTKOVÉ DUKÁTKY

Potřebné ingredience

2 žloutky, 120 - 140g mouč. cukru KRÉM: 150g másla, 80g mouč. cukru, 3 lžíce pikaa NA OZDOBENÍ: čokoládová poleva, vlašské ořechy

Postup přípravy

Předehřát troubu na 100°C. V míse utřít žloutky s prosátým cukrem, do husté, světlé pěny. Cukrářským sáčkem s rovným nástavcem stříkat, na plech vzložený peč. papírem, stejnoměrné…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
ŽELATINOVÉ KOSTKY  nepečené

ŽELATINOVÉ KOSTKY nepečené

Potřebné ingredience

100g sušených meruněk, 100g sušených brusinek, 2 lžíce likéru, 200g meruňkového džemu, 50g cukru, 3 plátky želatiny, šťáva z jednoho citronu

Postup přípravy

Meruňky a brusinky propláchnout horkou vodou, nakrájet nadrobno a pokropit likérem. V hrnci rozehřát džem, cukr a citronovou šťávu a směs odstavit z plotýnky. Do směsi přidat…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
NEPEČENÉ TRUBIČKY - DELIKATESA

NEPEČENÉ TRUBIČKY - DELIKATESA

Potřebné ingredience

Těsto: 15 dkg moučkového cukru, 15 dkg namletých piškotů, 15 dkg mletých ořechů, 2 vejce, 1 velká lžíce kakaa Krém: 2 dl šlehačky, 1 vanilkový cukr, 25 dkg másla Poleva: čokoláda na vaření, 100% tuk

Postup přípravy

Všechny přísady na těsto zpracujeme, rozválíme na cukrem podsypaném vále na cca 3mm silný plát. Vykrajujeme čtverečky 4x4 cm / dle velikosti formičky na trubičky, já to dělám…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
SMAŽENÉ NUDLE

SMAŽENÉ NUDLE

Potřebné ingredience

čínské nudle, mrkev, sterilovaný hrášek, vajíčko, sójová omáčka, olej - množství každý podle sebe, pro variantu s masem kuřecí prsíčka, vepřovou kýtu ...

Postup přípravy

Nudle připravíme dle návodu.
Slijeme sterilovaný hrášek.
Očištěnou mrkev nastrouháme na struhadle na větších očkách.
Ve voku si naprudko osmažíme mrkev a přidáme ke…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Tzatziky

Tzatziky

Potřebné ingredience

1 salátová okurka, hustý bílý jogurt (nejlépe řecký není-li tak Choceňský, Holandia), česnek (2-5 stroužků dle chuti), sůl

Postup přípravy

Okurek nastrouháme na struhadle na velké oka ( vymačkáme, já to nedělám), česnek prolisujeme a vše smícháme. Můžeme přidat pár kapek olivového oleje, ev. kopr.

Zobrazit více...

Kategorie