PĚSTITELKY ZÁHON CELÝ ZÁBĚR
dodatečná fotečka.. prosím o radu
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 10 komentářů
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (14.6.2011, 14:15)
Tu zadní zídku pod bazénem bych nechala porůst nějakým břečťanem nebo dala víc druhů vyšších travin - jak máte vpravo (aby to zas nebylo jak v pralese). Nebo tam dát nějakou mřížku, vyšší než ta zídka (něco jak máte vlevo), opticky to schová ten bazén a nechte ji něčím porůst. Taky bych oddělala ty květináče a přidala víc kůry. Časem se vše rozroste a pak nebudete vědět, co s tím ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Kateřina P. (KatePal) ID 360998 (14.6.2011, 13:38)
mne se to líbí (Y),když jsem dělala svoji skalku připadalo mi to moc holé *-) tak jsem přidávala a teď musím ubírat :-D protože se všechno krásně a až moc rozrostlo. ,-) a tak daruji sousedkám a čile provozujeme výměnný obchod.
Možná bych dala nahoru na tu zíďku truhlíky s převislými rostlinami,aby to bylo opticky ukončeno,ale záleží jen a jen an Vás,vy se na to koukáte a vy budete mít z toho radost |:o)

ODPOVĚDĚT
Ivana L. (kamélie) ID 24844, mimibazar.cz/kamelie (14.6.2011, 13:01)
Také se kůra nechá nahradit lávovou drtí, ta je daleko trvanlivější a ještě dodává rostlinkám živiny. Možná, pokud tedy budete volit změnu, dala bych tu./ až Vám kůrka odfoukne atp./ *-) Nejsem ale vůbec žádný odborník a nemám to ani zdaleka tak pěkné jako Vy.

ODPOVĚDĚT
Žaneta K. (Zannny) ID 101950, mimibazar.cz/zannny (upraveno 14.6.2011, 11:56)
vlevo ke zdi, jak nahoru, tak dolů bych dala nějákou azalku nebo rodák(menší vzrůstem, stačí, když by zakryly tu betonovou zeď) a k nim dát bohyšky...je jich spousta druhů...možná by se tam líbilo u té zdi i kapradinám...., hned vedle traviny bych vysadila žlutozelený brslen...bude se po té zdi trošku plazit....ta travina, co tam je, tak předpokládám, že je asi dost vysoká. Ostatní bych klidně nechala, tak jak máte....jen trošku poupravit to pozadí kolem té zdi.... (F)
Ještě malá rada....nepoužívejte takhle kůru s kamením, kůra na místě nevydrží, nafouká do kamení, nevypadá to pak hezky....vlastní zkušenost :).....raději udělejte část kůru (třeba u těch výše uvedených azalek, rodáků) pak oddělit většími šutry a pokračovat s kamínkama......

ODPOVĚDĚT
ROMANA S. (SKARO) ID 192166 (14.6.2011, 11:01)
Marti štěpky už ne-budˇ kamínky a kůru nebo kamínky a štěpky.Štěpky jsou červené bude to hrozně přeplácané.Taky jsem předělávala ,-) ,-) ,-) Ve finále zjistíte že v jednoduchosti je krása.Co jsem vyčetla na livingu a v knížkách a časopisech je dobré aby něco převažovalo-třeba jehličnany a koupit od něčeho3kusy jako dominantu a pak doplnˇovat.A za pokus nic nedáte-možná bych zkusila z těch kamenů něco zeskládat na jednu větší hromadu-rozházet se pak dají vždycky (H) (H) (H) (L)

ODPOVĚDĚT
lenka d. (aurinka33) ID 271833 (14.6.2011, 10:57)
(Y) (Y) (Y)MĚ se to mooooc líbí

ODPOVĚDĚT
Ivana L. (kamélie) ID 24844, mimibazar.cz/kamelie (14.6.2011, 10:34)
(hello)Mně se to líbí, možná bych doplnila nějakým kusem dřeva a na tu zeď zkusila dát přírodní rákosovou rohož, ale nevím.Jenom , aby to stáhlo ten kámen. Z " modré hrůzy" jak tu někdo píše si nic nedělejte, každý má dle svých možností a co by za to možná druhý dal, kdyby ji měl (child1)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (14.6.2011, 11:32)
Jojo, Ivčo, já tu "modrou hrůzu" nemyslela zle, já mám doma přírodní zelený žabinec. My na koupání moc nejsme, spíš jsem trhlá přírodou.
Bazény obecně se mi jeví, jako modrá díra v zemi a nic takového bych na zahradě nechtěla. Neznamená to však, že to odsuzuji. Když jdeme k sousedům, tak si u bazíku taky rochnime ,-) ale doma rybičky, žabičky a vážky - tak tááák (L)

ODPOVĚDĚT
Věra A. (andrsve) ID 45807, mimibazar.cz/andrsve (14.6.2011, 10:32)
Martinko, také jsem letos dělala novou předzahrádku. A stále vylepšuji. :-) :-) Také bych ubrala ty kamínky a prostřídala s kůrou. Bude to veselejší (clamp) (clamp) (clamp). Já to mám zas samou kůru a na kamínky čekám, takže pak budu zas předělávat ,-) ,-). A souhlasím s paní Janou - nějakou keramiku. Já mám již něco od Zuzky M. a čekám na další (G) (G). Myslím, že to krásně ty (F) (F) doplní. (hello) (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (upraveno 14.6.2011, 11:38)
Chce to cit - my přetváříme zahradu už 8 let, a už snad máme všechno hotové. Ale to si říkáme každou sezonu *-).
Takže horní patro rozebrat - osázet keříky a jehličnany, něco, co bude vyšší, schová to ten beton a nakonec i tu "modrou hrůzu" pardon ,-) a dolní patro nechat pro kytičky. Rozhodně pryč ty plastové příšery a doplnit třeba keramikou (nemusí být) nebo dřevěnými solitery.
A hlavně - žádná skalka po založení není pěkná, je opelíchaná, počkej za 2 roky - to teprve bude na pěknou fotku (L).
Hodně sil přeji a když to uděláš s láskou a rozhlídneš se po přírodě, ono Ti to všechno půjde (flower) (flower) (flower)

ODPOVĚDĚT
Martina Č. (Martaep) ID 103042, mimibazar.cz/martaep (14.6.2011, 9:48)
,-) ,-) modrá hrůza je děsná já vím ale hold na nový si musím počkat ,-) Trochu zpracovat (svatba) ,-) Ty plasťáky byla jen krizovka ..než přijdou kojunky ,-) koupila jsem kytí a zjistila že nemám květináče ,-) Jani vzadu jen brsten ..ten žlutozelený..mám ho taky vyndat? Je teprve nedávno zasazený.nebo počkat jak moc se rozroste?? Jaké keříky myslíš tam dát? *-) Ono to není právě tak veliké jak to vypadá *-) (L)

ODPOVĚDĚT
Klára K. (MANAMI) ID 327511 (14.6.2011, 9:29)
Myslím, že to co někomu možná připomíná hrob, budou ty kamínky. Já bych asi použila místo nich dřevěné štěpky a vypadalo byt hned útulněji. Jinak to, radí bydlenky u druhé fotky, jsou super rady, chce to něco vyššího a barevně odlišného. Třeba něco s červenými nebo světle zelenými nebo žíhanými listy.

ODPOVĚDĚT
Martina Č. (Martaep) ID 103042, mimibazar.cz/martaep (14.6.2011, 9:49)
(L) děkuji moc...zkusím se poptat na ty štepky..kolik by to stálo *-) Manžu už asík odvezou ,-)

ODPOVĚDĚT