Papoušek
prosím máte někdo doma papouška? A mluví? jak je to s učením?Mluví každý a co to stojí taková sranda,
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Veronika P. (veronikaplus) ID 97691 (11.7.2011, 14:27)
já teď hlídala papoucha bratrovi-senegalce,jako papoušek byl hodný,přítulný,malá z něho byla nadšená,ale toho bince (N)...opravdu si to dobře rozmyslete :-|....
já bych do toho teda nešla.... 8-|stačí se podívat na inzeráty..je tam spousta papoušků k prodeji od lidí,co je již nechtějí :-Smyslím,že si to spousta lidí neuvědomí,kolik je kolem ptáka práce (F)

ODPOVĚDĚT
Larisa V. (ladaalb) ID 233386 (11.7.2011, 11:50)
já mám doma již 11 let anduláčka Kešu, mluví okolo sta slov včetně krátkých říkanek, navíc je dvojjazyčný, nechtěla bych většího, žako nebo kakadu, jsou nároční jak na čas tak na stravu,navíc velice hluční, kakadu může klidně přežít vlastního pána

ODPOVĚDĚT
Jiří a Blanka B. (Bubalka) ID 38457, mimibazar.cz/bubalka (11.7.2011, 10:31)
Poud Vám mohu doporučit, VELMI DOBŘE TO ZVAŽTE sice bude třeba mluvit, na mluvení je nejlepší papoušek žako, ale :
-každý den několikrát"bordel" všeude kolem voliéry, nebo klece.
-pokud ho budete pouštet, bobky budou všude,
také Vám oholí a okouše, co se mu bude líbit, nám "Laura i skoby ze zdi vydolovala...nemluvím o kytkách
-papoušek si většinou zvolí sám, kdo bude jeho pánem, ti ostatní jsou "navíc" a může být na ně velmi zlý !!!!
-mluví-ze začátku je to radost, slyšet, co se naučit, ale s dobou se toho naučí až moc, i to co nechcete-třeba zvuk budíku, mobilu, zvonku a bude žvanit zrona, když budetechtít chvilku klidu....já zkončila na brufeinech, z toho jak celá den žvanila, pištěla atd..
- časté čištění klece
-Děti to baví chvíli a pa starost zbude na Vás.
-Papušek potřebuje kvalitní krmení, mlsky, vitamíny, zábavu, hračky, společnost-Vaší atd..

ODPOVĚDĚT
Jiří a Blanka B. (Bubalka) ID 38457, mimibazar.cz/bubalka (11.7.2011, 10:34)
-pokračuji:
-kam s ním, když pojedete pryč
- Já měla andulky zebřičky, korelky, také žakáče a už nikdy žádného ptáka.
Navíc ho budete mít několik let, někdy i několik desetiletí......
Opravdu to dobře zvažte, já bych do toho UŽ NIKDY !!!! NEŠLA.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (11.7.2011, 9:09)
Měli jsme 14 let koreláka Punkýho ale říkali jsme mu Pupušo. "Mluvil" jadrně - blbečku, debile, nečum... ale i Pupuško pooojď, miláčku, Punký, dobrůtka... Pískal písničky "Včera večer u sila" nebo "nestůj a pojď"
Byl to náš darebák.
Když chcete papouška naučit mluvit, chce to spoustu času, lásky a péče. Pokud na něj nebudete mít čas, bude jen v kleci... bude nešťastný. Pak si ho nepořizujte.
Co stojí?
Od nejlevnějších andulek cca 100kč, přes korelu cca od250kč přes roselu, Alexandra aˇž po žaka - to už je v řádech tisíců i desetitisíců.
Běžný provoz to znamená krmení, vitamíny, hračky, klec případně voliéra - to už je podle potřeby každého druhu.

ODPOVĚDĚT
Lucie U. (Lucissia) ID 238884 (11.7.2011, 8:58)
Pokud byste chtěla jít do levnějších, tak my máme Roselu penantovu. Umí sice krásně pískat, posílat sms, štěkat, vrzat jako lednička, různé melodie, ale nemluví. Navíc je dost agresivní, dokonce i naše kočky jí dávají pokoj a to i když je puštěný. A souhlasím s Markétou, co psala přede mnou, že jednou, až nebude, tak si druhého nepořídím. Fakt nadělá děsný kravál, hlavně když štěká, kolem sebe bordel, sice manžel udělal plexi na klec, ale papouch si stejně najde způsob, jak zrní vyhazovat ven. A navíc začal smrdět, dostává vitamíny, snad to brzo přejde. Práce s ním zas tolik není, ale fakt bych si to podruhé rozmyslela, je to starost na několik desetiletí. :-$ A když ho pustím proletět, tak je mu naprosto jedno, kde pustí "bobek". 8-| A předtím jsme měli korelu a ta byla na ochočení a mazlení fakt lepší.

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (11.7.2011, 8:52)
Měli jsme obyčejného zeleného anduláka a napodoboval celou rodinu i měnil hlasy, vrzal jako sousedovic vrátka, no prostě bomba.
A kamarádka měla taky anduláka modrobílého a ten uměl celé básničky. Měla ho jako další dítě...
Jsou společenští, vítají, létají na rameno (dětem na hlavu).
Mám chodil po stole a dostával nudle z polévky a ty srkal, že jsme se mohli potrhat smíchy... (Y)

ODPOVĚDĚT
markéta k. (kainovka) ID 140917 (11.7.2011, 8:40)
Máme doma žaka, 2 teda. Povídaj to co mají odposlouchaný, je jim dobře rozumět. Naučí se, to co slyší hodně často. Je to sranda, když odcházíme z bytu, říkaj čau, volají na děti jménem, samo že nadávaj i spostě ,-), je toho hodně co se naučí. Uměj různý zvuky. Záleží jak moc na ně mluvíte a kolik času se jim věnujete. U nás to maj vyloženě odposlouchaný. Žako je asi nejlepší na mluvení. Na netu se cena pohybuje kolem 12tis od chovatelů, ve zverimexu 25tis. 8-|, ale řeknu vám, kdybych jsme je neměli, byla bych štastnejší |-). nadělají spoustu bordelu, to čistění klecí, když nemluvěj, tak pískaj, děsnej rámus, do toho mám 2 malý děti.... Manžel na ně nemá čas, tak že je starost o ně na mě. Jednoho měl když jsme se potkali, druhýho koupili spolu. Ale já fakt jejich fanoušek nejsem. (6)

ODPOVĚDĚT