jak řešit úraz dítětě, za který může škola ???
jsem úplně rudá vzteky...6letý syn byl na přípravné dvouhodinovce ve škole, jinak chodí do školky a když jsme odcházeli od školy, seběhl kousek z kopečku, obešel zábradlí, které je mezi chodníkem a silnicí, vlezl na něj, NEUPEVNĚNÉ více koment
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 104 komentářů
Štěpánka Š. (Stepula) ID 20575, mimibazar.cz/stepula (23.11.2011, 17:09)
Pěkný den, Simi, nedalo mi to nereagovat, pročetla jsem všechny názory a někde mi to rozum nebere. Ano, pokud si dítě vyzvednete ze školy a dítě překročí půdu školy, zodpovídáte již za dítě Vy [A], ale pokud někde, kdekoliv je takto nebezpečný předmět, jakožto uvolněné zábradlí JE, :-@ tak zato odpovídá majitel této věci. Je to přeci logické, že takto nebezpečný předmět, bez jištění, zajištění, upozornění atd. je pro VŠECHNY nebezpečný. Je to přeci stejné jako s poklopem na kanálu, když není, spadnu do díry, tak vinu budu dávat majiteli. Branka na školním hřišti spadne na dítě, opět je vina na majiteli branky, že ji dostatečně nezajištil.
Pokud mi, ale dítko spadne ze zábradlí, kde si sedne a prostě jen spadne, je samozřejmě vina dítka. Ale u tohoto se nedejte. Nehledě nato, že by náhodou do toho zábradlí duclo auto, tak si neumím představit, co to nestabilní zábradlí udělá a kam až odletí

ODPOVĚDĚT
Štěpánka Š. (Stepula) ID 20575, mimibazar.cz/stepula (upraveno 24.11.2011, 18:07)
další neštěstí by bylo. Držím Vám palečky, máte plnou pravdu a Prckovi posílám zdravíčko. (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (26.11.2011, 22:42)
Štěpi, díky moc za názor a hlavně za to, že jste správně pochopila, co jsem měla na mysli a o co mi šlo :-)..... a do konce - toho správného - to dotáhnu (Y)....díky (L)

ODPOVĚDĚT
Jana Z. (JanBe) ID 7910, mimibazar.cz/janbe (18.11.2011, 18:49)
Simčo, nám se nestalo toto, ale Kristýnu ve školce někdo strčil dokonce před učitelkou. Chudinka si po celé délce po obou stranách rozkousla jazyk. Učitelky, že o ničem neví a že jí tam nenechají, neb má opar a ještě silně infekční. Šly jsme k doktorce, doktorka, že je to hovadina. Napsala potvrzení, že se jedná o poranění způsobené kousnutím a není infekční. Šla se na ní kouknout i ředitelka školy, vedoucí školky. Chudinka musela všem ukázat jazyk. Nechápala co se děje a pořád se ptala, proč nemůže do školky.
Omluva žádná a ještě jsem dostala vynadáno od učitelky, že jsem zanedbala péči o své dítě, když jsem jí to ničím nenamazala..........

Brzké uzdravení Maxíkovi.

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (18.11.2011, 22:35)
to je taky dobrý :-(.....a proto já se budu prát za to, aby se to už nikdy nikomu nestalo :-$......a díky (L)

ODPOVĚDĚT
Petra F. (PetraFilipovic) ID 146116, mimibazar.cz/petrafilipovic (16.11.2011, 16:47)
Ježíš co to čtu :-o :-o :-o Maxíku ať jste brzy fit (cinky) (cinky) (cinky) a mamce pevné nervy :-$ :-$ :-$ když tady čtu nemáte ho tam nechat lézt myslím že mámy všech rošťáků Tě pochopí (F) (F) (F) nenechat je někam lézt a vysvětlovat dokola že se to nesmí aspoň na Dendu působí jako magnet a hned je tam 8-| 8-| 8-| jestliže se jedná o školní zařízení mělo by být zajištěno i okolí toť můj názor *-) *-) *-) navíc já bych jednala úplně stejně jako ty - proto držím palec (L) (L) (L)
P.S. Dej vědět jak jsi dopadla (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (18.11.2011, 22:32)
viď ?.....na ty řeči, že si děti máme hlídat, jsem už jaksi alergická ,-) ,-) ,-) ,-)....nikdy nikdo dopředu neví, co se může stát a kolikrát může mamina hlídat ten svůj poklad jako oko v hlavě a přesto se může prostě něco stát a neovlivní to :-$.....díky (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Blanka Volf (ells) ID 222620, mimibazar.cz/ells (15.11.2011, 17:51)
Maxi brzy se uzdrav, posíláme ti (L) (L) (L) (L) (L)na uzdravení , hlavně ať už nemáš žádné bolístky Blanka a Šimonek (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (15.11.2011, 22:04)
díky i za Maxíka (L) (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Alena Z. (Staples) ID 76988 (15.11.2011, 10:25)
Hmm, než podávat trestní oznámení, tak bych to nejdřív sepsala, dala řediteli do školy a na obec. Kdyby se to stalo mým dětem, tak bych sice nebyla nadšená, ale rozhodně bych to neřešila přes policii. Když si vzpomenu, kde všude jsme jako děti lezli a padali, tak by naši nedělali nic jiného než chodili po úřadech ,-)
A když se mi něco stalo, věděla jsem, že příště si mám dát pozor, protože to fakt bolí.

ODPOVĚDĚT
Bronislava B. (uhura) ID 84343, mimibazar.cz/uhura (24.11.2011, 9:41)
Toto je také názor, jenže když to paní Simona jen sepíše a pošle na obec + ředitele školy, tak si akorát řeknou "ženská bláznivá, co by ještě chtěla?" a nikdo z nich to stejně řešit nebude a zábradlí zůstane rozbité dál.

Když to nahlásí na policii, budou to muset prověřit a nechat "někoho" nevím koho, aby to zábradlí opravil, to je jasné.

Samozřejěm je tu otázka, zda nakonec paní Simonu nebude policie ještě popotahovat za to, že "nedala na syna pozor". Asi by to chtělo poradu s nějakým právníkem. Jistě se tu nějaký šikovný najde.

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (15.11.2011, 22:07)
ale jo, já jsem taky lezla všude jako kluk a moje děti rozhodně nejsou svaté......ale zábradlí má být zábradlím a ne rozviklanou konstrukcí, o kterou se stačí opřít a na malér je zaděláno.....a o to mi jde :-$

ODPOVĚDĚT
Andrea S. (andrejci5) ID 163386, mimibazar.cz/andrejci5 (15.11.2011, 8:58)
sIMČO, JÁ SE ZEPTÁM TĚCH, KTERÉ VĚDÍ VŠECHNO, VIZ PETRA A PÁR DALŠÍCH, KTERÉ TO ŘEŠÍ TŘEBA NA OKOUNU. NAŠE ŠKOLKA JE V PARKU, SOUČÁSTÍ ŠKOLKY JE VELKÉ DĚTSKÉ HŘIŠTĚ, NA KTERÉ MOHOU POUZE DĚTI CHODÍCÍ DO ŠKOLKY. VŽDY KDYŽ SI VYZVEDNU DCERU, JEŠTĚ SI CHCE NA HŘIŠTI HRÁT. JSOU TAM PROLEJZAČKY , A VŠE CO NA HŘIŠTI BEJVÁ. CO KDYŽ SI TAM NĚCO UDĚLÁ, PROTOŽE BUDE POVOLENÝ ŠROUB U NĚJAKÉHO KOMPONENTU?? KDO POTOM ZODPOVÍDÁ ZA ÚRAZ DÍTĚTE?? KDE JE CHYBA?? JEDNÁ SE O DĚTSKÉ HŘIŠTĚ, KDE SIDÍTĚ HRAJE. JÁ SI JÍ OHLÍDÁM, ALE NEMOHU VĚDĚT , ŽE NĚJAKÁ HOUPAČKA JE MIMO PROVOZ, KDYŽ NA NÍ NENÍ CEDULE MIMO PROVOZ.....NU? KDE JE POTOM CHYBA??

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (15.11.2011, 22:11)
Andrej, ty sis to užila tady za mě, jak tady čtu, co ? ,-) ,-) ,-)....ale moje babička vždycky říkala....kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde...takže asi tak....ale já když s něčím nesouhlasím, tak i tak jsem slušná a ne abych někoho nazývala hlupačkou....anebo je to takhle ? ...podle sebe soudím tebe ,-) ,-) ,-) ,-).....Martina dole to nazvala docela trefně....že je to jen štěkání podvraťáků ,-) ,-) ,-) ,-).....ony jaksi nepochopily podstatu věci....až bude taková fušeřina označena cedulí, prosím - vynadám sobě a Max dostane na zadek, ale když tam není žádné upozornění, tak si ho z prstu nevycucám a to je dle mne trestuhodné.....a díky ti (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
gabriela b. (gabra) ID 3303 (15.11.2011, 9:17)
Andrei, to máte sice pravdu, že za to zodpovídá provozovatel - majitel hřiště, ale v této konkrétní situaci, o kterou v prvopočátku šlo, jste trošku mimo mísu - houpačky nebo prolézačky nejsou zábradlí (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Andrea S. (andrejci5) ID 163386, mimibazar.cz/andrejci5 (15.11.2011, 9:38)
a ještě jeden případ, který se stal minulý týden. matka si vyzvedla dítě ze školky, opravují nám střechu a místo pásek , které dávají zákaz vstupu tam dali dřevěná prkna, stará, která mají ještě vytažené zrezlé hřebíky. chlapec lítal a zakopl, spadl přímo na ten hřebík, který si zapíchl do tváře. je to stejný případ, matka neměla dovolit lítat , a školka neměla dávat místo pásky stará prkna.....

ODPOVĚDĚT
Andrea S. (andrejci5) ID 163386, mimibazar.cz/andrejci5 (15.11.2011, 9:30)
GÁBI, DÍKY ZA VÁŠ NÁZOR, ALE JEŠTĚ TEDY KONKRÉTNĚJI. SOUČÁSTÍ TOHO CELÉHO AREÁLU JE ZÁBRADLÍ, TO KTERÉ OHRANIČUJE HŘIŠTĚ. VÍM BUDE ASI MOJE CHYBA, KDYŽ NEBUDU 100% MATKA A DOVOLÍM ABY MÉ DÍTĚ ZÁBRADLÍ PROLEZLO, ATD. DOKONCE TAM JSOU TAKOVÉ TY PLANKY, KTERÉ JSOU V HROZNÉM STAVU. CO KDYŽ SE TAM NĚCO STANE? ANO, MOJE CHYBA JE TA, ŽE NEJSEM 100% MATKA, A DOVOLÍM SAHAT, HOUPAT SE NA ZÁBRADLÍ...NĚCO SE STANE, JÁ SI ŘEKNU, ŽE JSEM DEBIL, CO NEUHLÍDÁ DÍTĚ, ALE BUDU CHTÍT ALESPON VĚDĚT, PROČ JE NA HŘIŠTI, KTERÉ PATŘÍ ŠKOLCE NĚJAKÝ PROBLÉM, KTERÝ JSEM VČAS NEODHALILA ....JE TO PROSTĚ DVOUSEČNÉ. KAŽDÁ KDO MÁ DÍTĚ VÍ, JAKÝ JE REÁL. VŽIJME SE DO SITUACE, KDY SE DÍTĚTI NĚCO STANE NA POZEMKU, KTERÝ NEBYL OZNAČEN ALESPON CEDULÍ MIMO PROVOZ , NEBO POZOR, PADÁ OMÍTKA, NEBO....ATD. CHYBA JE NA OBOU STRANÁCH, TO MI DÁTE ZA PRAVDU.

ODPOVĚDĚT
gabriela b. (gabra) ID 3303 (upraveno 16.11.2011, 13:11)
Andrejko, já s Vámi nepolemizuji, pouze jsem chtěla upozornit na to, že není možné se na celou věc dívat jen z emotivního hlediska...Mně se tady nelíbilo, že se to posunulo do "černobílé roviny": buď je chyba u "nezodpovědné" matky nebo ještě u "nezodpovědnějších" představitelů obce a školy.. Simona je dost silná osobnost na to, že si po počátečnímch emocích dokáže s tím poradit..., když mi dítě odněkud spadne a musím s ním strávit nekonečné hodiny v nemocnici apod.., to nepřidá žádné matce...,odmítám také "sebebičující reakce" o nepozornosti matky, která neumí uhlídat své dítě...Sama mám tři kluky a vím co to obnáší, navíc i podle psychologů není horší věc pro dítě, než mít dokonalé rodiče - matku ,-) ,-) ,-) (H) (H)..jde jen o to, jak v dané nešťasné situaci postupovat...

ODPOVĚDĚT
Petra M. (Peťka :)) ID 391768 (15.11.2011, 10:10)
Hned po té, co si vypnete caps lock a odhlásíte se z Okouna, se běžte podívat, jestli v tom návštěvním řádu hřiště není vstup na vlastní nebezpečí.

ODPOVĚDĚT
Andrea S. (andrejci5) ID 163386, mimibazar.cz/andrejci5 (15.11.2011, 10:58)
Milá Ptero, já jsem po vás nechtěla abyste neodkejvala , neosmajlíkovala a neosrdíčkovala nic o čem jsem zde psala, já dávala pouze příklad toho jak to v realu vypadá u nás na hřišti, které patří školce, to místo není nijak označeno. byl to jen a pouze příklad toho, že se může stát to o čem jsem psala. To že píši velkými písmeny je nevychované? není to opravdu už moc? jestli jsem bydlenka, která vkládá do bydlení fotky, toho co vytvořím, jsem tím pádem úplný debil, protože díky mě se dostal MMB na stránky novin??o co v tomto boji jde?? o upozornění na co?? ráda si poslechnu druhou stranu, která je zde za soudce.

ODPOVĚDĚT
Petra M. (Peťka :)) ID 391768 (15.11.2011, 12:16)
Já vám na vaši odpověď také odpověděla - podívejte se do návštěvního řádu. Pak jsem vám to ještě jednou zopakovala, polopatě. V dalším příspěvku pak onen caps lock (za kterým si mimochodem stojím). Do vašeho bydlenkování mi nic není - vy si ujíždíte na polštářcich s nápisy "1846 čajová pařba", já zase na latexu a plynových maskách. Každej jsme nějakej. (Y)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Andrea S. (andrejci5) ID 163386, mimibazar.cz/andrejci5 (15.11.2011, 10:30)
stále vám nerozumím?? můžete prosím česky?? vůbec nevím na co se ptáte a kam mě chcete dostat. zkrášlování domova ?? proč hned opět útok?? je to opravdu nutné?? máte nutkavou potřebu se hádat, nebo to stále špatně chápu?

ODPOVĚDĚT
Petra M. (Peťka :)) ID 391768 (15.11.2011, 10:48)
Já na vás neutočím. Pouze odpovídám na vaše hrdé přiznání k bydlence. Naopak jsem vás chtěla upozornit na fakt, že psaní velkými písmeny je na Internetu považováno jako výraz nevychovanosti. Chápu, že vám trochu nesedí můj způsob vyjadřování, kdy prostě všechno neodkejvu, neosmajlíkuju a neosrdíčkuju, ale právě toto chování je zhoubou pro celý Mimibazar a dohnalo ho kvůli absolutní absenci soudnosti některých na titulní stránky novin a do reportáže ČT za rasismus.

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Andrea S. (andrejci5) ID 163386, mimibazar.cz/andrejci5 (15.11.2011, 10:22)
aha, už chápu, podívala jsem se k vám do alba, vy si snad myslíte, že jsem jedna z nich?? já jsem na jejich stránkách pečená vařená, mé fotky se tam ukazují často. nevím jen, jak jste na to přišla. Víte co se mě vždycky strašně líbí ?? jak dost lidí má nutkavou potřebu rejt, proč nedokážete reagovat jako normální slušný člověk, všimněte si na co jsem se ptala, pokuste se být objektivní, pokud máte děti možná to půjde lépe. a prosím, já a dámy a páni na okounu, jsme jiná skupina, já jsem bydlenka a hrdě se k tomu hlásím (L) (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Petra M. (Peťka :)) ID 391768 (15.11.2011, 10:25)
Tak se zkuste při tom zkrášlování domova také poučit a přečtěte si http://wiki.siliconhill.cz/Netiquette . Pak vám dojde i ta část s caps lockem.

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Andrea S. (andrejci5) ID 163386, mimibazar.cz/andrejci5 (15.11.2011, 10:13)
trošku nerozumím. není to veřejné hřište, je to hřiště pouze pro děti ze školky , které se ve 4 zavírá. a jestli mohu, vysvětlete mi co je toto??Hned po té, co si vypnete caps lock a odhlásíte se z Okouna,

ODPOVĚDĚT
Petra M. (Peťka :)) ID 391768 (15.11.2011, 10:24)
Školy, hřiště, stejně jako tělocvičny, jídelny apod. mají nějaký provozní řád. V něm je většinou ukotveno, že v něm můžou být žáci pouze v doprovodu pedagoga. Pak za dítě ručí kantor. To je jasné. Za stav také zodpovídá provozovatel. Samozřejmě zde vzniká šedá zóna, kdy si děti na hřišti hrají bez dozoru, tedy fakticky porušují provozní řád hřiště, případně je v něm zaneseno, že si na něm hrají děti pouze na vlastní nebezpečí. Tím pádem se provozovatel zříká zodpovědnosti. Do jaké míry se mu to povede v případě, že na hřiště spadne střecha, najede do něj kamion a explodují všechny čtyři prolézačky by asi posuzoval soud.

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Lucie S. (ziza30) ID 44312, mimibazar.cz/ziza30 (15.11.2011, 7:15)
Aspoň že tak.My za kotník tehda dostali 1300Kč,tak snad budete mit taky nejaké bolestné i když o to nejde,ale vlastně jde.tak hodně štěstí.Lucka (Y)

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (15.11.2011, 22:15)
díky (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Lucie H. (Cinka L) ID 298529, mimibazar.cz/cinkal (14.11.2011, 23:57)
pekny den, ja myslim, ze v kazdem pripade, melo ( a i nadale ma) byt to zabradli v poradku, ostatne, ma na danem miste nejakou funkci, takze bych se obratila na zrizovatele nebo ten urad, pod ktery spada.

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (15.11.2011, 22:17)
no, v pořádku určitě nebylo, na tom si trvám a proto nechápu to štěkání tady....až tam bude cedule, vynadám sobě, že jsem si ji nepřečetla a dítě na to nechala hopsnout, ale cedule ani žádné upozornění neexistuje, takže je to prostě něčí vina....díky (L)

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (pelen) ID 124542, mimibazar.cz/pelen (14.11.2011, 22:53)
Simčo (hello), hlavně ať se malej brzy uzdraví a nemá žádný následky (L), tohle jsou šoky, naší holčičce ve dvou a půl v obchodě spadl přímo na oko stojan na oděvy, co paní prodavačka montovala :-(, díky bohu to byla jen kaluž krve a ne očičko, bylo to 2mm pod něj a těsně nad něj, ale ta bezmoc byla hrozná :-S. Já to nijak neřešila, stalo se to v cizině, ale mám to před očima asi navěky, tak ať je Maxík hlavně fit, jsou to prostě živelný děti, někdy ani živelný být nemusí :-S (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (15.11.2011, 22:19)
Leni, kdo po celý život uhlídal své dítě, měl jenom štěstí, protože nikdy nikdo neví komu se co stane a říct někomu - měla jste si ho hlídat, je prostě blbost +o(.....a díky (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
gabriela b. (gabra) ID 3303 (14.11.2011, 22:47)
no, sleduji celou diskuzi už nějakou dobu, a chtěla jsem původně zůstat stranou..., ale nakonec mi to nedalo: míchá se tu několik věcí dohromady. Jedna věc je emotivní přístup matky a druhá zodpovědnost podle zákona..Na jedné straně je hezké, že máte tady podporu "spřízněných mateřských duší", ale na druhé straně je třeba vážně brát i názor paní Petry! Možná to mnohým tady nezní libě, ale má pravdu: Také se divím, že ředitel i starosta k Vám zaujali tento vstřícný postoj, i z vlastní zkušenosti vím, že to dnes není běžné.....Proto s ohledem na to, jestli tam bydlíte a navíc tam budou Vaše děti navštěvovat školu..., bych na Vašem místě projevila po počátečních emocích i dobrou vůli .., a přinejmenším to trestní oznámení bych stáhla (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Petra M. (Peťka :)) ID 391768 (14.11.2011, 22:55)
Trestní oznámení stáhnout nejde, pouze žaloba. Nemyslím si ale, že Simona vůbec nějaké podala, vzhledem k jejímu prohlášení "dnes mi to potvrdili i policajti". I osoba totálně neznalá zákonů (já) ví, že u TO se nejprve zahájí vyšetřování, vyslechnou se svědci atd., na základě toho se pak může (v tomto případě se zajisté vyšetřování zastaví) rozběhnout trestní stíhání. A to prostě během jednoho dne nemohli stihnout. Do té doby vám policie nedá žádné vyrozumění. Sama si uděláte úsudek o tom, kdo tady, cituji, "není žádná jekna" (hadka)

ODPOVĚDĚT
gabriela b. (gabra) ID 3303 (upraveno 14.11.2011, 23:36)
aha, tak to je škoda.., protože si myslím, že až se vyslechnou všechny zúčastněné strany, tak se nejspíše celý případ odloží s tím, že nebyl shledán dostatek důkazů pro trestní stíhání...Ale hlavně,že neustále nadáváme na policii, že nedělá co má a co od ní poprávu očekáváme..., protože většina policistů sedí a sepisuje, zakládá a odkládá, vyrozumívá apod...Kdo z nás má zkušenost s trestním oznámením, asi ví.., jaký je ve většině případů výsledek... (H) (H) (hello) (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Adriana D. (ebu) ID 51635, mimibazar.cz/ebu (14.11.2011, 22:15)
Nedá mi to nenapsat - jak se do vás maminky pustily, že za to vlastně můžete vy, že jste ho měla hlídat...chtěla bych vidět děcko, které v životě nevylezlo na zábradlí!!! :-D :-D :-D Jinak přeji, ať to dobře dopoadne a (Z) ať je brzo v pořádku! (hello)

ODPOVĚDĚT
Lucie H. (Cinka L) ID 298529, mimibazar.cz/cinkal (14.11.2011, 23:59)
no mame v okoli ctyri skoly, pred kazdou zabradli mezi chodnikem a silnici, a rano a po obede se na nich vzdycky nekolik deti houpe, sedi nebo opira....

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (14.11.2011, 22:25)
přesně to mě napadlo taky, že bych ráda viděla dítě, které nikdy po zábradlí nelezlo ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)....lezla jsem i já coby dítě a to dost často ,-)....ale asi ty, co se do mě pustily nejvíce, mají doma dokonale poslušné panenky či panáčky, které nikdy v životě nezazlobily ,-) (zip)

ODPOVĚDĚT
Petra M. (Peťka :)) ID 391768 (14.11.2011, 22:17)
Ale tady vůbec nejde o to, že ho neuhlídala. To se stane každé. Ale o to, že za něj v tu chvíli měla zodpovědnost a poměrně drsnými prostředky snažila ostatní přesvědčit o opaku. Smutné na tom je, že se ji to asi i podařilo.

ODPOVĚDĚT
martina m. (maxikM) ID 112003, mimibazar.cz/maxikm (14.11.2011, 22:00)
Tak Simčo, také nechápu proč se do vás tady maminky tak pustily, ale bohužel jsme "ženský" a některý tak reagujou, to jste si tady na to mohla už zvyknout ,-)
Jen mě při čtení komentářů napadlo, že když půjdu s dítětem např. do školky a spadne na něj kus střechy a zmrzačího to, že bych neměla řvát jako vy a cítit se tak jako vy. Prostě jen tak zlehka došla za majitelem budovy školy a řekla: hele upadlo vám kus střechy a šla zase dál 8-| takže buďte v klidu.
A víte sama že tam neměl lézt, ale na druhou stranu kdyby upadnul a tu ruku si zlomil aniž by se zábradlí uvolnilo a spadlo na něj, tak to řešit nebudete ,-)
MMch myslím, že takových nástrach je všude dost:-/

ODPOVĚDĚT
Radomíra R. (Brůs) ID 146328, mimibazar.cz/Rakuska (15.11.2011, 6:01)
tak je krapet rozdík mezi pádem střechy a lezením na zábradlí +o(

ODPOVĚDĚT
martina m. (maxikM) ID 112003, mimibazar.cz/maxikm (15.11.2011, 13:34)
možná jsem to blbě napsala nebo jste to blbě pochopila, ale spadlo to spadlo ne, byla to něčí chyba. Mohlo to spadnout na kohokoliv jiného kdo projde okolo a jenom se opře. Byla to závada...tak jsem to myslela. Tak když budete na dětském hřišti a na vaše dítko spadne klouzačka, jenom proto že byla špatně přidělaná, tak dáte vinu komu? Tomu dítěti, že zrovna na ní lezlo? :-$

ODPOVĚDĚT
Radomíra R. (Brůs) ID 146328, mimibazar.cz/Rakuska (15.11.2011, 17:15)
někde tu je psáno, že to je vyndavací schválně - kvůli hasičům a sanitkám. Jestli to tak je, tak to není rozbité a prostě tam malej neměl lézt. Je mi ho líto, vás taky, ale prostě bohužel je to vaše vina. Ať je malej brzy chlapák (F)

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (15.11.2011, 22:21)
a myslíte, že je to ok, když takové zábradlí nemá příslušné varování ? asi těžko a o to mi tady jde....nejsem vědma, abych mohla tušit, že tomu tak je....ne každý ví, že je to rozviklaná herka, o kterou se stačí opřít a tragédie může být na světě :^)

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (14.11.2011, 22:06)
Marti, tak já to taky nechápu.....zrovna jsem to psala Lucce.....a to s tím řvaním to bylo samozřejmě nadnesené, nejsem žádná jekna ,-) ,-). ,-).. ,-).....oboum jsem to řekla slušně a v klidu :-) a oba taky uznali svou chybu, takže na té mé stížnosti asi přece jenom něco bude a není to o tom, že si mám dítě hlídat (zip)

ODPOVĚDĚT
Petra M. (Peťka :)) ID 391768 (14.11.2011, 22:07)
Níže píšete, že jste podala trestní oznámení. Kde se podle vás stal trestný čin? *-)

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (14.11.2011, 22:22)
ublížení na zdraví z nedbalosti....dnes mi to potvrdili i policajti :-p

ODPOVĚDĚT
Petra M. (Peťka :)) ID 391768 (14.11.2011, 22:23)
Děkuji vám, že i na takovéhle kraviny se musí mrhat síly policie. Opravdu jste hvězda (clamp) (clamp) (clamp)

ODPOVĚDĚT
Zdeňka M. (mikulča) ID 199687, mimibazar.cz/mikulca (26.11.2011, 22:39)
kraviny?????? *-) *-) *-) nebezpečný zábradlí v blízkosti školy/školky jako matka tří dětí rozhodně za kravinu nepovažuji (N) a v takovémto případě považuji řešení záležitosti na policii za naprosto přirozené. Když už nic, tak jen kvůli nápravě (Y) (Y)a tedy Petro trošku nechápu proč tak ostře reagujete :^) na simoně přeci není, aby posoudila zda jde či nejde o trestný čin, od toho máme jiné mašinérie, ona jen podala oznámení o újmě, klasifikace situace je na straně policie, tak co tady řešíte???? :-( Simče pevné nervy a především Maxíkovi BRZKÉ UZDRAVENÍ (L) (L) (L)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (14.11.2011, 22:25)
tak super....to jsem chtěla slyšet (dance) (dance) (dance) (dance)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
lucie s. (luciaana) ID 44648 (14.11.2011, 21:37)
Simi,nestačím se divit,jak se tady do Vás pustily....možná byste jim to měla jít podle názoru některých ještě opravit.. :-o :-o :-o Hlavně,ať je Maxík co nejdříve v pořádku a moc ho to nebolí..Neupevněné zábradlí by mělo být určitě označeno,ať je kdekoliv...aby se něco takového nestávalo....mám také 6ti letého syna,takže vím,o čem mluvím,100% je nikdy uhlídat nelze...

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (14.11.2011, 22:02)
Luci, já to taky nějak nechápu :-S...za chvíli aby se tady člověk bál na cokoliv zeptat, protože se tady vždy najdou takové a makové.....spíše tedy ty makové, co snědly všechnu moudrost světa a jejich jediným zájmem je rozpoutat jakousi davovou psychózu a přitom ani nepochopily jádro věci.....a takové ty věty - měla jste si kluka hlídat lépe, tak z toho by mě opravdu šlak trefil ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)....a díky (L)

ODPOVĚDĚT
Petra M. (Peťka :)) ID 391768 (14.11.2011, 21:19)
Máte velké štěstí, že se s vámi vůbec baví. V momentě, kdy si dítě převezme rodič za něj škola přestává být zodpovědná, ač jste na jejich pozemku. Klidně by po vás mohli náhradu toho vyvráceného zábradlí. Příště ze sebe nedělejte hlupačku.

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (14.11.2011, 22:23)
a když bude na školním pozemku špatně upevněný kanalizační poklop, dítě (nezdárné, nezvedené, co tam má co poskakovat, že jo...) mi tam spadne-tak taky nic, mám za něj prostě odpovědnost a hotovo? *-)

ODPOVĚDĚT
Petra M. (Peťka :)) ID 391768 (14.11.2011, 23:33)
Tady ale nejde o žádný špatně upevněný kanalizační poklop. Z textu vyplývá, že se jedná o mobilní zábradlí, které a priori nebude nijak ukotvené.

Pokud by šlo o ten poklop, tak by se muselo dokazovat, co tam to dítě dělalo, jak to bylo označené, kde to bylo umístěné, atd. Po vyučování totiž nemá dítě na pozemku školy co dělat.

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (15.11.2011, 8:34)
já jsem to pochopila tak, že šlo o zábradlí, které nebylo upevněné tak,jak podle normy zábradlí upevněný být má.nešlo o nějaké speciální mobilní zábradlí.
V tom případě někdo udělal chybu, za kterou musí nést odpovědnost, pokud se kvůli této nedbalosti stane nějaká nehoda-a to už je jedno, jestli na zábradlí vleze dítě nebo se ho chytne stará babička.
Jedna věc je,že si mám své dítě ohlídat,druhá, že ho hlídám jaksi v rámci toho,co můžu předpokládat. A já opravdu nebudu předpokládat,že je někde uvolněné a nesprávně připevněné zábradlí. To je chyba majitele.
A poklop musí být v každém případě správně uzavřený, jinak je za každé neštěstí zodpovědný majitel.
Taky nechápu, proč bych si měla nechat líbit to,že díky šlendriánství-a navíc v bezprostřední blízkosti školy, se dítě zraní.Když mi dítě veze na zábradlí, můžu předpokládat maximálně to, že spadne.

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (15.11.2011, 22:26)
mluvíš mi z duše, Marci.....až u toho zábradlí bude varovná cedule, řeknu si, že jsem blbá, že jsem tam Maxe nechala vlézt, ale vědma nejsem, takže je to trestuhodné.....Maxík asi vědma je, protože na to zábradlí vylezl ze silnice a spadl do chodníku, ale až na to vleze někdo a spadne do silnice a pojede auto....tak...... :-S

ODPOVĚDĚT
Petra M. (Peťka :)) ID 391768 (15.11.2011, 10:17)
Však ono taky spadlo (smich). Ale dost ironie. Chtělo by to fotku a nedohadovat se nad co kdyby.

ODPOVĚDĚT
Martina K. (Martitina) ID 210948, mimibazar.cz/martitina (14.11.2011, 21:34)
Promiňte Simono, že reaguji za vás...ale paní Peťko, skutečně nechápu váš jízlivý a až zlý tón...o té "hlupačce" ani nemluvě (N). Copak je za touto reakcí? Celé toto vyjádření postrádá smysl ve chcíli, když jako rodič budete vědět, že se na školním pozemku nachází takto potencionálně nebezpečná věc...a ve finále je pak jedno, jestli na ní vyleze a nebo spadne na dítě pod dohledem rodičů a nebo pod dohledem školy...celé to může skončit strašným neštěstím. A nakonec i sama škola a obec uznaly svůj podíl viny. Myslím, že o tom je ten celý vztek paní Simony...stačí trocha empatie a méně jedovatých slin. Takže kdo tady nakonec dělá hlupačku, paní Peťko? :-p

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (14.11.2011, 21:59)
Marti, díky (L) (L) (L) (L).....p. Petře odpovídat ani nebudu, protože mi za to její komentář opravdu nestojí :-p neb je to jenom blá blá blá +o( ,-)....to se týká i druhého komentáře 8-| 8-| 8-| 8-| ,-)

ODPOVĚDĚT
Martina K. (Martitina) ID 210948, mimibazar.cz/martitina (14.11.2011, 22:09)
Simi...není vůbec zač (L) ...celé to nakonec připomíná štěkání podvraťáků, co? ,-) ,-) Ať se Maxík brzy uzdraví...mějte se moc pěkně (F) (F) (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (14.11.2011, 22:27)
(L) (L)

ODPOVĚDĚT
Petra M. (Peťka :)) ID 391768 (14.11.2011, 21:51)
Tak to zkusím znovu a lépe :´( :´( :´( Simonko, za vašeho (child5) dle zákona škola už nezodpovídala a svým chováním, za které jsou pro změnu zodpovědní rodiče, poničil cizí majetek.

A co tohle je za reakci? Taky tam mohl spadnout letadlo a těch mrtvých mohlo být víc. Anebo by to Simonka i vy, Martitinko neměla tolik prožívat (L) (L), třeba to mladýho v pozitivním slova smyslu poznamená a bude z něj výbornej statik (pusa) (kytara)

ODPOVĚDĚT
Martina J. (dobrman) ID 37770, mimibazar.cz/dobrman (14.11.2011, 20:35)
naštíplý. Když jsem pak šla do školky paní ředitelka neměla pořád čas a pak jsem zjitila že to nikdo nenahlásil a ani po týdnu nebyl zápis............... Když jsem řekla že to chci dát na pojistku školky jako bolestné nebavily se tam se mnou ani dveře !!!!!!!!!!!!! Manžel už chtěl at to nechám být, ale já jsem to dotáhla do konce ale bylo to opravdu jako bych školku strašně obtěžovala - přitom se mu to stalo během hraní ve třídě !!!!!!!!!!! Držím pěsti at dopadne jak chce hlavně aby byla ruka v pořádku :-)

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (14.11.2011, 20:53)
no, ono to chce se občas poprat a na někoho zařvat, protože, ač je to smutné, dokud se něco nestane, nikdo to neřeší a když ani pak řešit nechce, tak to chce bojovat a to já tedy budu, protože, jak správně píšete, toto není zábradlí, které má zabránit nehodě....toto je tak nebezpečné, že Maxík měla rádoby štěstí v tom, že to obešel a spadl s tím zábradlím na chodník, ale kdyby na to vlezl z mé strany, tak spadne do silnice a pak taky mohlo jet auto a už to nechci ani domýšlet :-S

ODPOVĚDĚT
Martina J. (dobrman) ID 37770, mimibazar.cz/dobrman (14.11.2011, 20:58)
jak to čtu se mi tu dělá husí kůže tak ještě že to dopadlo jak to dopadlo i když.......
nejhorší byl ten přístup ředitelky ta mi řekla at si jdu na pojištovnu a vyřídím to.. a tam mi řekly že je to pojistka školky a že to musí řešit školka a to byla hrůza že musela paní ředitelka něco řešit.... a ve finále mi ještě řekla že už se tam stalo víc nehod ale nikdy to nikdo nehlásil.............. to nechápu ale proč však školka nedává nic ze svojí kapsy ............. ,-)

ODPOVĚDĚT
Martina J. (dobrman) ID 37770, mimibazar.cz/dobrman (14.11.2011, 20:31)
Simi, je to strašně těžké ale taky si myslím že už jste za něj měla odpovědnost Vy a opravdu hledím že se k tomu tak ředitel postavil a starosta taky............ já mám zkušeností toli a vždy jen špatné :´( když jsme hlásily v srpnu že je odklopený kanál a že je tam obrovká díra do které lehce spadné i 2leté dítě............ je odklopený dodnes někomu se ta mříž prostě hodila !!!!! (facky)
Když si Míša jako 5 letý naštípl ve školce loket volala mi paní učitelka že Míša spadl a že už 2 hodiny brečí a fnuká že ho to bolí ale že si myslí že to nic není zbudila jsem hned malýho a utíkala do školky která zrovna šla na procházku. Přišly k našemu baráku a Míšu mi daly a ještě mu s ní mávala a říkala dívejte normálně s ní hýbe. No ale byl takový bledý a takový smutný....... šli jsme teda domů a on začal brečet že ho to bolí..... no jo v rameni to ohl krásně ale ne v lokti a ten byl našípl

ODPOVĚDĚT
Martina Š. (martyssimis) ID 129484, mimibazar.cz/martyssimis (14.11.2011, 20:06)
No Simi, já nevím kdo měl zodpovědnost, ale řeknu Vám to asi takhle - stalo se to na školním pozemku, tak asi nějakou odpovědnost škola mít bude. Posuzuji podle toho, že když jsme kdysi měli na prodejně klouzačku pro prcky, nesla jsem jako vedoucí prodejny zodpovědnost za to kdyby se tam někomu něco stalo. I kdyby tam byla s ním maminka, nebo třeba seděla naproti v hospodě, zodpovědnost jsme v prodejně nesli my! A byla jsem poučena, že musím hned sepsat protokol o úrazu , aby si pak někdo nemohl něco dovymyslet... A ještě mě napadá např. B. Basiková - jak vysoudila na tom hotelu odškodné - taky jí mohli říct - jste viděla , že je podlaha mokrá, tak co jste tam lezla.... Asi by to bylo na poradu s právníkem. No každopádně malému přeju ať se brzo uzdraví a nic ho nebolí. Snad bude mít alespoň ponaučení :´( Náš se taky poučil až šitou hlavou že nemá skákat přemety do bazénu...

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (14.11.2011, 20:47)
Marti, díky :-).....já bych svou chybu uznala, kdyby to zábradlí bylo ve stavu, v jakém být má.....ale o něj se člověk opře a může spadnout do silnice :-S, což jsem do té doby nevěděla....v tom je právě to jádro pudla.....ředitel mi vyšel vstříc a chybu uznal, což jenom vítám a budu spoléhat i na to, že starosta začne věc řešit, jak slíbil.....aby se to už nikdy nestalo :-)....díky (L)

ODPOVĚDĚT
Martina Š. (martyssimis) ID 129484, mimibazar.cz/martyssimis (14.11.2011, 21:03)
no tak byl to jejich majetek, tak by asi za to měli nést odpovědnost... Taky by mě to asi klidnou nenechalo

ODPOVĚDĚT
Barbora K. (barborakin) ID 204754, mimibazar.cz/barborakin (14.11.2011, 20:04)
Souhlasím s paní Martinou (Martitina) Myslím si, že Vaše myšlenka nebyla pochopena. Syn na zábradlí sice neměl co dělat, ale to zábradlí v každém případě má být nehybně připevněné a pokud slouží jako mobilní zábrana, tak i ta se dá udělat bezpečně.

ODPOVĚDĚT
Kateřina B. (Bekinka) ID 10565 (upraveno 15.11.2011, 16:10)
Báro, já myslím, že myšlenku jsme pochopily všechny. Ale dotaz zněl: jak řešit úraz dítětě, za který může škola ???
a na to přišly reakce, že je to sice nemilé, ale že za úraz nemůže škola, ale nepozornost matky, které při jejím dohledu vlezlo dítě na zábradlí.
A to že zábradlí nebylo řádně připevněno je věc druhá, ale pokud slouží jako mobilní zábrana *-) Nevím, ač by se mi to samozřejmě také nelíbilo, asi bych nešla do žádného sporu o to, zda takto připevněná mobilní zábrana je dostatečně nebo nedostatečně připevněná mobilní zábrana.

ODPOVĚDĚT
Kateřina B. (Bekinka) ID 10565 (14.11.2011, 20:01)
Simono, bohužel je to skutečně, tak, že škola by se na Vás s odškodněním mohla vykašlat, protože odpovědná za dozor nad synem jste byla Vy.
Nás na to třídní učitelka vysloveně upozorňovala, když budeme vyzvednávat děti před školou, že její odpovědnost končí tím, že děti vyšoupne před školní budovu. Pak přebírají odpovědnost rodiče (F) Na jednu stranu chápu, že se rozčilujete, úraz dítěte rozhodně není nic co by mě nechalo v klidu, ale když víte, že to není první případ, co se tam stal.... (zip)

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (14.11.2011, 20:43)
tak kdybych věděla předem, že to nebyl první případ , tak bych přece nedovolila synovi na zábradlí lézt....nehledě na to, že jsem mu to ani nedovolila ,-)....ale to, že to nebylo poprvé, jsem se právě dozvěděla až poté :-)

ODPOVĚDĚT
Martina K. (Martitina) ID 210948, mimibazar.cz/martitina (14.11.2011, 19:48)
Simono...úplně vaše rozčílení chápu...tohle vy mne také naštvalo, a to strašně!! Snad brzy obec sjedná nápravu a to zábradlí opraví, tohle není sranda. A jsem zlehka rozčarována některými komentáři...hele, když jste to sem dávala, asi jste nečekala, že si za to vlastně můžete sama, co :-$ Nakonec z vás udělají ještě pošuka, co někde řve +o( Přeji pevné nervy a ať se to brzy zahojí...ještě, že syn nespadl na hlavu nebo na záda...i tak je to nepříjemné. Mějte se pěkně.

ODPOVĚDĚT
Simona V. (Baboon) ID 3978, mimibazar.cz/baboon (14.11.2011, 20:41)
Marti, tak nějaký takový komentář jsem čekala, když jsem to sem vkládala :-$.....a zatím jsem tu akorát za matku, co si neumí ohlídat své dítě :-)......vám díky za podporu (L) a škoda, že některé nepochopily, že mi právě šlo o to, jak nebezpečné je takové neupevněné zábradlí a že se to může stát dalším a ne to, zda má či nemá dítě lézt na zábradlí 8-| 8-| 8-| ,-).....mám kluka a pěkně živého a ne žádného mopslíka na vodítku, takže až se někde něco stane mou vinou, chybu uznám, ale tady je chyba fakt někde jinde :^)....díky (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Celkem: 30 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>