36 vajec musim do zitra spotrebovat. jsem zoufala.
jako pomazanku uz je nemuzem ani videt a na panvicce taky ne, co nimi mam delat. buchtu muzu taky jenom jednu upect a zbytek ? nevite ? dekuju
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 27 komentářů
Martina M. (Etoile) ID 8070, mimibazar.cz/Etoile (9.5.2012, 0:22)
používejte je normálně, měsíc se jim minimálně nic nestane

ODPOVĚDĚT
Pavla K. (cestovatelka) ID 225175 (11.5.2012, 9:07)
(L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Irena Ř. (Salinas2) ID 384743 (8.5.2012, 19:34)
Švagrová se mě v pátek ptala. "Co myslíš, může se něco stát, když někdo sní vajíčka s datumem spotřeby 28. 11. 2011?" Blbě jsem na ni koukla a žádala bližší vysvětlení. Našla ve sklepě plato vajec co asi koupila na cukroví a zapomněla na něj. Tak ve středu měl vaječinu tchán a ve čtvrtek ona. Tak jsem jí řekla, že když se z toho doteď nepo*** tak se už asi nestane nic. ,-)

ODPOVĚDĚT
Pavla K. (cestovatelka) ID 225175 (11.5.2012, 9:07)
,-) ,-) ,-) ,-) (L)

ODPOVĚDĚT
Iva K. (IVA 75) ID 136212 (8.5.2012, 9:09)
umyji plastové přepravní plato a jednotlivě vejce do každého kalisku rozklepnu a dam zmrazit´= potom mam porce , jde to vyslehat i na kremy.., do plat od vajicek damam vodu = ledy na party, bylinky, vyvary, kopr,dřene , tvaroh vysl s van.cukrem a vylit čokoladou

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (zukli) ID 176734 (8.5.2012, 0:32)
No každá radí jenom jídlo, což takhle vaječný koňak, v tom se fakt vajíčka nezkazí. Udělejte si květnové vánoce a je vystaráno.

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (7.5.2012, 21:24)
Na vejcích je uvedená obvykle MINIMÁLNÍ trvanlivost, to znamená, že jsou normálně upotřebitelná ještě po tomto datu ještě několik dní.

ODPOVĚDĚT
Jirina M. (J 1) ID 90308, mimibazar.cz/j1 (7.5.2012, 21:03)
Taky mě nikdy nenapadlo se dívat na datum spotřeby vyjec. Buchtu můžete upíct a dát do mrazáku.

ODPOVĚDĚT
Alena Z. (Staples) ID 76988 (7.5.2012, 20:43)
Hmm, my máme většinou vajíčka z domácích zdrojů a ty pitomé slípky se ještě nenaučily značkovat vajíčka datem výroby ,-).
Takže kdy končí trvanlivost poznám jen podle toho, jestli se žloutek lepí moc na skořápku nebo zapáchá (což už se mi nestalo pěkně dlouho).
Akorát pozor - známá rozklepla vajíčko přímo nad pánvičkou a odkvokalo ji kuře :-)

ODPOVĚDĚT
Jaroslava P. (jpencik) ID 360397 (7.5.2012, 23:03)
:) ty naše potvory si razítko taky ještě nepořídily. Řádí tam s kohoutem a pořádek nikde :)

ODPOVĚDĚT
Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (7.5.2012, 19:49)
a proč zrovna do zítra? já u vajíček vůbec spotřebu nekontroluju, prostě když je vajíčko zkažené tak smrdí ne?

ODPOVĚDĚT
Kateřina K. (KUZNKA) ID 62838 (7.5.2012, 20:01)
Přesně tak, ještě nikdy jsem se na datum nedívala, ani mě to nenapadlo ,-) ,-) ,-) Každé rozklepnu zvlášť a vidím jestli je Ok nebo ne. U domácích je nutno spotřebovat rychle, ale z obchodu mám doma i více než 2 měsíce a jsou OK. Vůbec bych to nehrotila (H) (H) (H) Teda pokud je máte v lednici (Y)

ODPOVĚDĚT
Vera N. (Vera N) ID 136348 (7.5.2012, 19:21)
Naložit do "Vajo". :-D

ODPOVĚDĚT
Anna B. (Česťa kuba) ID 353128, mimibazar.cz/cestakuba (7.5.2012, 19:04)
dort *-)

ODPOVĚDĚT
Pavlína P. (pajaakaja) ID 89388 (7.5.2012, 18:57)
vaječná tlačenka (L)

ODPOVĚDĚT
Helena K. (Kecka76) ID 154107, mimibazar.cz/kecka76 (7.5.2012, 18:48)
Pavlí, my máme vajíčka domácí a teda s nějakou spotřebou si hlavu nelámu, takže buďte v klidu, nechte vejce v chladu a normálně je postupně zpracujte, jen je rozlepávám do skleničky, nebo misky, abych věděla, že to není pukča (F)

ODPOVĚDĚT
Pavla K. (cestovatelka) ID 225175 (7.5.2012, 19:25)
(L) (L) (L) moc diky Helco, jsem plasan ,-) ,-) mam je v lednici tak to pomalu zdelam a budu davaz pozor. (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Lucie B. (Lucie1) ID 15937, mimibazar.cz/lucieblahova (7.5.2012, 17:42)
Podle zkušenosti s domácími vejci vím, že vydrží ve skutečnosti dost dlouho, takže já bych neplašila. Skladovala bych je ale v chladu a pak dávala pozor, jestli nejsou záprtky.
Co se týká salmonely, myslím, že buď v tom vajíčku je nebo není, takže je potřeba dobře tepelně zpracovat. Salmonela může být i ve vajíčku, která má ještě týden do data spotřeby.

ODPOVĚDĚT
Jaroslava P. (jpencik) ID 360397 (7.5.2012, 23:01)
Ano, buď je slípka nakažená nebo není. Salmonela na vajíčko nevleze jen tak proto že je staré. Musí být nakažený chov slepic a potom může být salmonela ve vejci. Hlavně je dejte do chladu a neplašte. A potom tepelně zpracovat. Nejsou sice ve větčím množství moc zdravá, ale jednou za čas....nevyhazovala bych je. Kupte žampiony a udělejte smaženici, nebo obloženou topinku..

ODPOVĚDĚT
Pavla K. (cestovatelka) ID 225175 (7.5.2012, 19:25)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Lucie K. (ratafa) ID 131502 (7.5.2012, 19:35)
Opravdu vejce vydrží dlouho,jak píše Luci...Déle,než je doporučováno..Nebála bych se toho..Pokud budetge něco z vajec vařit,klepejte je zvlášť po jednom...Salmonela je na skořápce,žloutku i bílku,tak jen pozor na styk s ostatními potravinami...Ničí se už při 70 stupních... (F)

ODPOVĚDĚT
Pavla K. (cestovatelka) ID 225175 (11.5.2012, 9:09)
(L) (L)

ODPOVĚDĚT
Lenka H. (leliška) ID 356519, mimibazar.cz/leliska (7.5.2012, 17:34)
Udělala bych buď šunkofleky, knedlík s vajíčky, květákový mozeček, francouské brambory nebo takového. Tam mi jich vždycky padne hodně. Další můžete použít na nějakou piškotovou bábovku ( zhruba 6 vajec). Přeju ať je spotřebujete a ať nedopadnete tak, že nebudete chtít vajíčko vidět (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Pavla K. (cestovatelka) ID 225175 (7.5.2012, 19:26)
(L) (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Lucia H. (tajpa) ID 335642, mimibazar.cz/tajpa (7.5.2012, 17:02)
Mrkněte ke mně do receptů http://www.mimibazar.cz/recepty.php?user=335642 mám tam recept na havraní řezy, do těch jde 10 vajec a jsou opravdu skvělé :-$ Nebo udělat velikonoční sýr, ten je přímo boží a jde do nich zhruba 25 vajíček, můžu pohledat recept, jestli chcete (L)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 29247 (7.5.2012, 16:58)
Bílky můžete dát do mrazáku. Já měla od Vánoc a teď jsem dělala štafetky.

ODPOVĚDĚT
Mária B. (majinab) ID 247476 (7.5.2012, 16:33)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=46948 možete aj z 15 ks.

.....z dlhej chvíle aj niťovky, široke rezance, strúhane cesto

ODPOVĚDĚT
blanka J. (bj5462) ID 43979 (7.5.2012, 16:31)
tak udělejte vaječnou tlačenku-neboli aspik

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (7.5.2012, 16:33)
Jééé Blani Vy jste mě navnadila (Y) Vaječnou tláču už jsem neměla ani nepamatuju

ODPOVĚDĚT
blanka J. (bj5462) ID 43979 (7.5.2012, 16:38)
Jaruško,tak to jsem ráda (clamp) (L)

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (malakaca) ID 313987 (7.5.2012, 16:28)
a co zadělat nějaká těsta a dát je do mrazáku *-)

ODPOVĚDĚT
Hana L. (moin1) ID 236670, mimibazar.cz/moin1 (7.5.2012, 16:28)
to znám, míváme to jako dar od tchýně,najednou hup 50 vajec.a víte co s tím dělám?normálně je dávám sousedovi pro slípky,za salmonelu mi opravdu nestojí.

ODPOVĚDĚT
Ludmila K. (tyrkysový kamínek) ID 182593, mimibazar.cz/tyrkysovykaminek (7.5.2012, 22:50)
ano, to je super názor.
Nejen salmonela, ale i předávkování bílkovinama je pěkné svinstvo.

ODPOVĚDĚT
Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (7.5.2012, 20:21)
a neni to škoda? myslíte že to má vliv na salmonelu? ta tam buď je nebo není, stáří vajec na to vliv nemá. a navíc se uvaří, tepelnou úpravu nepřežije.

ODPOVĚDĚT
Pavla K. (cestovatelka) ID 225175 (7.5.2012, 16:30)
tak presne u nas, ja minuly tyden hup a 144 vajec doma. hodne jich jeste mam co ma spotrebu ok ale prave tech 36 bylo uz vcera. no ale soused ma slipky tak mu je asi soupnu ,-)

ODPOVĚDĚT
Hana L. (moin1) ID 236670, mimibazar.cz/moin1 (7.5.2012, 16:50)
být Vámi neváhám a šup s nimi za plot....když máte ještě další :o) ...já to takhle děkám se skoro vším od tchýně.dostáváme kila čokolád a syn(3roky) má po ni ekzém chuděrka tak co s ní.....ráda ji tu za vodovky měním :o)

ODPOVĚDĚT
Celkem: 27 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>