36 vajec musim do zitra spotrebovat. jsem zoufala.
jako pomazanku uz je nemuzem ani videt a na panvicce taky ne, co nimi mam delat. buchtu muzu taky jenom jednu upect a zbytek ? nevite ? dekuju
Martina M. (Etoile) ID 8070, mimibazar.cz/Etoile (9.5.2012, 0:22) | používejte je normálně, měsíc se jim minimálně nic nestane
ODPOVĚDĚT |
|
Irena Ř. (Salinas2) ID 384743 (8.5.2012, 19:34) | Švagrová se mě v pátek ptala. "Co myslíš, může se něco stát, když někdo sní vajíčka s datumem spotřeby 28. 11. 2011?" Blbě jsem na ni koukla a žádala bližší vysvětlení. Našla ve sklepě plato vajec co asi koupila na cukroví a zapomněla na něj. Tak ve středu měl vaječinu tchán a ve čtvrtek ona. Tak jsem jí řekla, že když se z toho doteď nepo*** tak se už asi nestane nic.
ODPOVĚDĚT |
|
| Iva K. (IVA 75) ID 136212 (8.5.2012, 9:09) | umyji plastové přepravní plato a jednotlivě vejce do každého kalisku rozklepnu a dam zmrazit´= potom mam porce , jde to vyslehat i na kremy.., do plat od vajicek damam vodu = ledy na party, bylinky, vyvary, kopr,dřene , tvaroh vysl s van.cukrem a vylit čokoladou
ODPOVĚDĚT |
|
Zuzana K. (zukli) ID 176734 (8.5.2012, 0:32) | No každá radí jenom jídlo, což takhle vaječný koňak, v tom se fakt vajíčka nezkazí. Udělejte si květnové vánoce a je vystaráno.
ODPOVĚDĚT |
|
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (7.5.2012, 21:24) | Na vejcích je uvedená obvykle MINIMÁLNÍ trvanlivost, to znamená, že jsou normálně upotřebitelná ještě po tomto datu ještě několik dní.
ODPOVĚDĚT |
|
| Jirina M. (J 1) ID 90308, mimibazar.cz/j1 (7.5.2012, 21:03) | Taky mě nikdy nenapadlo se dívat na datum spotřeby vyjec. Buchtu můžete upíct a dát do mrazáku.
ODPOVĚDĚT |
|
| Alena Z. (Staples) ID 76988 (7.5.2012, 20:43) | Hmm, my máme většinou vajíčka z domácích zdrojů a ty pitomé slípky se ještě nenaučily značkovat vajíčka datem výroby . Takže kdy končí trvanlivost poznám jen podle toho, jestli se žloutek lepí moc na skořápku nebo zapáchá (což už se mi nestalo pěkně dlouho). Akorát pozor - známá rozklepla vajíčko přímo nad pánvičkou a odkvokalo ji kuře
ODPOVĚDĚT |
| Jaroslava P. (jpencik) ID 360397 (7.5.2012, 23:03) |
ty naše potvory si razítko taky ještě nepořídily. Řádí tam s kohoutem a pořádek nikde
ODPOVĚDĚT |
|
| Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (7.5.2012, 19:49) | a proč zrovna do zítra? já u vajíček vůbec spotřebu nekontroluju, prostě když je vajíčko zkažené tak smrdí ne?
ODPOVĚDĚT |
| | Kateřina K. (KUZNKA) ID 62838 (7.5.2012, 20:01) |
Přesně tak, ještě nikdy jsem se na datum nedívala, ani mě to nenapadlo Každé rozklepnu zvlášť a vidím jestli je Ok nebo ne. U domácích je nutno spotřebovat rychle, ale z obchodu mám doma i více než 2 měsíce a jsou OK. Vůbec bych to nehrotila Teda pokud je máte v lednici
ODPOVĚDĚT |
|
Vera N. (Vera N) ID 136348 (7.5.2012, 19:21) | Naložit do "Vajo".
ODPOVĚDĚT |
|
|
Pavlína P. (pajaakaja) ID 89388 (7.5.2012, 18:57) | vaječná tlačenka
ODPOVĚDĚT |
|
| Helena K. (Kecka76) ID 154107, mimibazar.cz/kecka76 (7.5.2012, 18:48) | Pavlí, my máme vajíčka domácí a teda s nějakou spotřebou si hlavu nelámu, takže buďte v klidu, nechte vejce v chladu a normálně je postupně zpracujte, jen je rozlepávám do skleničky, nebo misky, abych věděla, že to není pukča
ODPOVĚDĚT |
| | Pavla K. (cestovatelka) ID 225175 (7.5.2012, 19:25) |
moc diky Helco, jsem plasan mam je v lednici tak to pomalu zdelam a budu davaz pozor.
ODPOVĚDĚT |
|
| Lucie B. (Lucie1) ID 15937, mimibazar.cz/lucieblahova (7.5.2012, 17:42) | Podle zkušenosti s domácími vejci vím, že vydrží ve skutečnosti dost dlouho, takže já bych neplašila. Skladovala bych je ale v chladu a pak dávala pozor, jestli nejsou záprtky. Co se týká salmonely, myslím, že buď v tom vajíčku je nebo není, takže je potřeba dobře tepelně zpracovat. Salmonela může být i ve vajíčku, která má ještě týden do data spotřeby.
ODPOVĚDĚT |
| Jaroslava P. (jpencik) ID 360397 (7.5.2012, 23:01) |
Ano, buď je slípka nakažená nebo není. Salmonela na vajíčko nevleze jen tak proto že je staré. Musí být nakažený chov slepic a potom může být salmonela ve vejci. Hlavně je dejte do chladu a neplašte. A potom tepelně zpracovat. Nejsou sice ve větčím množství moc zdravá, ale jednou za čas....nevyhazovala bych je. Kupte žampiony a udělejte smaženici, nebo obloženou topinku..
ODPOVĚDĚT |
| | | Lucie K. (ratafa) ID 131502 (7.5.2012, 19:35) |
Opravdu vejce vydrží dlouho,jak píše Luci...Déle,než je doporučováno..Nebála bych se toho..Pokud budetge něco z vajec vařit,klepejte je zvlášť po jednom...Salmonela je na skořápce,žloutku i bílku,tak jen pozor na styk s ostatními potravinami...Ničí se už při 70 stupních...
ODPOVĚDĚT |
|
| Lenka H. (leliška) ID 356519, mimibazar.cz/leliska (7.5.2012, 17:34) | Udělala bych buď šunkofleky, knedlík s vajíčky, květákový mozeček, francouské brambory nebo takového. Tam mi jich vždycky padne hodně. Další můžete použít na nějakou piškotovou bábovku ( zhruba 6 vajec). Přeju ať je spotřebujete a ať nedopadnete tak, že nebudete chtít vajíčko vidět
ODPOVĚDĚT |
|
| Lucia H. (tajpa) ID 335642, mimibazar.cz/tajpa (7.5.2012, 17:02) | Mrkněte ke mně do receptů http://www.mimibazar.cz/recepty.php?user=335642 mám tam recept na havraní řezy, do těch jde 10 vajec a jsou opravdu skvělé Nebo udělat velikonoční sýr, ten je přímo boží a jde do nich zhruba 25 vajíček, můžu pohledat recept, jestli chcete
ODPOVĚDĚT |
|
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 29247 (7.5.2012, 16:58) | Bílky můžete dát do mrazáku. Já měla od Vánoc a teď jsem dělala štafetky.
ODPOVĚDĚT |
|
| Mária B. (majinab) ID 247476 (7.5.2012, 16:33) | http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=46948 možete aj z 15 ks. .....z dlhej chvíle aj niťovky, široke rezance, strúhane cesto
ODPOVĚDĚT |
|
| blanka J. (bj5462) ID 43979 (7.5.2012, 16:31) | tak udělejte vaječnou tlačenku-neboli aspik
ODPOVĚDĚT |
| | Jarka S. (pupuša) ID 91897 (7.5.2012, 16:33) |
Jééé Blani Vy jste mě navnadila Vaječnou tláču už jsem neměla ani nepamatuju
ODPOVĚDĚT |
| | | blanka J. (bj5462) ID 43979 (7.5.2012, 16:38) |
Jaruško,tak to jsem ráda
ODPOVĚDĚT |
|
| Kateřina M. (malakaca) ID 313987 (7.5.2012, 16:28) | a co zadělat nějaká těsta a dát je do mrazáku
ODPOVĚDĚT |
|
| Hana L. (moin1) ID 236670, mimibazar.cz/moin1 (7.5.2012, 16:28) | to znám, míváme to jako dar od tchýně,najednou hup 50 vajec.a víte co s tím dělám?normálně je dávám sousedovi pro slípky,za salmonelu mi opravdu nestojí.
ODPOVĚDĚT |
| | Ludmila K. (tyrkysový kamínek) ID 182593, mimibazar.cz/tyrkysovykaminek (7.5.2012, 22:50) |
ano, to je super názor. Nejen salmonela, ale i předávkování bílkovinama je pěkné svinstvo.
ODPOVĚDĚT |
| | Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (7.5.2012, 20:21) |
a neni to škoda? myslíte že to má vliv na salmonelu? ta tam buď je nebo není, stáří vajec na to vliv nemá. a navíc se uvaří, tepelnou úpravu nepřežije.
ODPOVĚDĚT |
| | Pavla K. (cestovatelka) ID 225175 (7.5.2012, 16:30) |
tak presne u nas, ja minuly tyden hup a 144 vajec doma. hodne jich jeste mam co ma spotrebu ok ale prave tech 36 bylo uz vcera. no ale soused ma slipky tak mu je asi soupnu
ODPOVĚDĚT |
| | | Hana L. (moin1) ID 236670, mimibazar.cz/moin1 (7.5.2012, 16:50) |
být Vámi neváhám a šup s nimi za plot....když máte ještě další :o) ...já to takhle děkám se skoro vším od tchýně.dostáváme kila čokolád a syn(3roky) má po ni ekzém chuděrka tak co s ní.....ráda ji tu za vodovky měním :o)
ODPOVĚDĚT |
|
Celkem: 27 (zobrazuje se 1-20) | 1, 2 další >> |