Želva
Poridit dceri zelvy? Kdo mate reknete je to k necemu? Diky
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Markéta T. (Marketom) ID 246244, mimibazar.cz/marketom (10.7.2013, 10:19)
Želva je úžasný tvor (Y) ale není to křeček a je třeba si důkladně prostudovat třeba stránky www.euzelva.cz , tam se dozvíte spoustu informací a hĺavně těch záklaních pro začátek - hlavně si člověk musí být jistý, že želvu chce, protože pak bývá nešťastný majitel a hlavně ta želva. ,-)

ODPOVĚDĚT
Zuzana S. (SZuzana) ID 136140 (10.7.2013, 8:13)
Já jsem vždy toužila a ještě toužím po susschozemský.Kdysi jsem si koupila vodní a z těch krásných pidi želviček vyrostly 25 cm velký mršky,kterým jsem musela čistit akvárko skoro každý třetí den,nakonec jsem se přestěhovala a manžel jim na léto udělal venku jezírko a tam si žily krásně.Osobně doporučuji tedy suchozemskou

ODPOVĚDĚT
Miroslava Č. (tamitt) ID 144186, mimibazar.cz/tamitt (10.7.2013, 5:33)
Já mám suchozemskou želvu už přes 20 let...dostala jsem ji jako 10 prcek...hrozně jsem po ní toužila a miluju jí doteď...dcerky jí taky mají rádi, je hezké se koukat když žere...ale jinak si s ní nehrají...na to mají kočku nebo morčata....

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 65350 (10.7.2013, 1:08)
Muj nazor je ten, ze jakekoliv zviratko si porizuji s tim, ze ho chci a bude se o neho starat, to je to nejsulezitejsi. Zelva rozhodne neni zvire na hrani ale i tak je zajimave ji pozorovat. Nez se rozhodnete ji poridit (cenove to neni levna zalezitost) tak bych radila si o nich nejprve neco precist a az pak se rozhodnout. Jinak my mame suchozemske zelvicky a celkem 7 a je opravdu zabava je pozorovat :)

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (9.7.2013, 22:10)
Nerozumím tomu - je to k něčemu? *-)
Přece zvíře si člověk pořizuje, že o něj má zájem nebo se mu líbí a je ochoten mu věnovat náležitou péči - v tom případě to rozhodně k něčemu je, ať už se jedná o jakýkoliv druh. V jiných případech je to asi k ničemu a není žádný důvod si to zvíře pořizovat.

Jinak máme suchozemskou želvu 4 roky a je to miláček rodiny stejně jako ostatní zvířata, která s námi žijí.

ODPOVĚDĚT
Irena K. (harlequin) ID 184291 (10.7.2013, 9:09)
Tak přesně nad toutou větou - je to k něčemu - jsem se také pozastavila, četla jsem 2x , zda čtu správně . Jinak máme želvičku suchozemskou 23 let, také na ni nedáme dopustit. Ale když paní netuší zda je to k něčemu , si pořizovat ( jakékoli ) zvíře, raději bych nedoporučovala .

ODPOVĚDĚT
Vanda H. (florenc) ID 125235 (9.7.2013, 22:37)
Já ji taky miluju a ostatní nechápou co na ni vidím. A želva vůbec není pomalá - stačí mrknout a je pryč. Baví mně ji pozorovat když žere jahodu či meloun. Nebo jak si nožkama pomáhá s velkou pampeliškou. Ale pro dětri opravdu není! Ale je to o člověku. Já mám ráda všechna zvířátka ,-).

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (9.7.2013, 22:53)
Já taky miluji snad všechna zvířata, ale je fakt, že ne o všechny jsem ochotná se osobně starat (a tak to většinou končí i u zvířat, co si děti hrozně přály) a taky zdaleka ne všem bych dokázala v podmínkách našeho panelového bytu zajistit vhodné podmínky. Ale za mě je želva super, pro mě je relax jí sledovat - jak ona vstává na etapy ... vystrčí tlapu, za 10 minut vystrčí hlavu, na půl hoďky si zdřímne a pak pokračuje ..... ,-). Ale když je nahřátá a vidí jahodu ...... a taky umí být pěkně umanutá a když jí na tom záleží umí i žebrat. Přitom je absolutně nenáročná, snadno s námi cestuje na dovolenou .... za mě samá pozitiva, ale chlupáč na pomuchlání to není, to je pravda.

ODPOVĚDĚT
Vanda H. (florenc) ID 125235 (9.7.2013, 21:47)
Jakou želvu? Vodní či suchozemskou? My máme suchozemskou a já ji (L). Ale želva není na hraní ani na mazlení. Dožije se spoustu let a moji děti jí jako dědictví nechtějí ,-). Vodní želva je jako malinká moc roztomilá, ale vyroste z ní pořádný kus a pak končí v rybnících a pod.

ODPOVĚDĚT