podpis dìtěte
Dneska jsem se od dcery dověděla, že ve škole podepsali papir,jak se maji chovat v případě teror.útoku na školu. Dětem ještě nebylo 18 let. myslíte že je to normální postup?! Navíc jim to třídní dála první podepsat až poté jim vysvetlila o co jde.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 12 komentářů
Jana M. (yamee) ID 274959, mimibazar.cz/yamee (19.10.2014, 22:13)
Také na tom nevidím nic špatného...nicméně z právního hlediska nemá tento podpis žádnu váhu, jediné, čím může škola pak operovat je to, že dítě se tohoto proškolení zúčastnilo, tj. použít podpis dítěte pouze na jakousi prezenční listinu. Podpis dítěte ho ani k ničemu nezavazuje - pokud se tedy v případě útoku bude chovat jinak než jak bylo poučeno. V našem školství to takto probíhá hlavně proto, aby se ušetřil čas. Oficiální postup by však měl být takový, že dítě bude ve škole proškoleno, rodičům to bude oznámeno a ti to podepíší...

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (18.10.2014, 17:52)
Prosím vás, za děti mají odpovědnost učitelé...a to i v případě teroristického útoku. Po pravdě podpis resp. význam podpisu nechápu ale budiž. Třeba se tím škola tak trochu jistí, že děti poučila. (L)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (18.10.2014, 12:15)
Lucko, tento podpis je pouze evidenční. Učitelka je tak kryta a může doložit, že dítě bylo přítomno tomuto "školení"
Je úplně jedno jestli se podepsali před přednáškou, v jejím průběhu nebo až po.
Byla bych ráda, že škola dětem jakoukoli prevenci vtlouká do hlavy. Ať je mé dítě varováno před vším co by ho mohlo ohrozit - klidně 5x týdně.

ODPOVĚDĚT
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (18.10.2014, 10:12)
Není na tom není nic divného. Jejich podpis spíš slouží jako podpis prezenčky a možná jako seznam pro ředitele školy, že proškolení byli všichni, že to skutečně proběhlo. Z právního hlediska to žádnou váhu nemá, protože když jsou ve škole zodpovídá za ně škola resp. učitel.

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (18.10.2014, 9:06)
U nás to proběhlo taky, plus domů donesli krátký vzkaz, že byli poučeni...holky jsou ve 4. a 8.třídě. Nic divného na tom nevidím... (F)

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (18.10.2014, 8:35)
Tohle podepisují děti pravidelně už od druhé třídy, nepřijde mi na tom nic nenormálního, nad čím bych se měla pozastavovat. Chování ve škole (obecně i při různých okolnostech) mají vždy začátkem roku věnovanou třídní hodinu a svým podpisem děti stvrdí, že tam byly a tudíž by i měly být poučené - poučit je přece potřeba i děti pod 18 let a kdo jiný by to měl podepsat než ten, kdo to školení slyšel.
Podpis předem by ale z výchovných důvodů žádat neměli, to je nebezpečný zvyk a škola by tomu rozhodně neměla dávat základ, naopak by měla děti před takovým jednáním varovat. Syn si na to zrovna letos stěžoval - prostě řekl učiteli, že nemůže podepsat papír dopředu, tak mu ho dali podepsat až na konci hodiny.

ODPOVĚDĚT
Petra S. (petula.s) ID 31907, mimibazar.cz/hnizdecko (17.10.2014, 20:58)
A co se vám na tom nelíbí? Byli o něčem poučeni a podepsali, že byli poučeni. To by jako měli svolat schůzku rodičů a poučit děti ve vaší př´tomnosti a vy byste pak za ně podepsala, že si to opravdu vyslechli? :^)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (18.10.2014, 18:55)
Proti poučení v tomto směru nelze nic namítat, jen musíme doufat, že se škola v případě uskutečněněného nejen teroristického útoku nebude snažit zprostit se odpovědnosti za případné zranění dítěte tvrzením, že dítě bylo poučeno a mělo vědět, co a jak má dělat. :-p

ODPOVĚDĚT
Olga B. (Michellinka) ID 169408, mimibazar.cz/michellinka (17.10.2014, 19:42)
Já bych na tom nic špatného nehledala. Prostě jen potřebovali mít podepsané, že jim to učitelka vysvětlila.

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (17.10.2014, 19:08)
A co vám na tom vadí? Proškolili je, podepsali, je snad fuk v jakém pořadí, ne? Osobně bych byla ráda, že to s nimi probrali.
U nás v první třídě děti podepisovali, že se seznámili se školními pravidly, velký rozdíl v tom nevidím. :-)

ODPOVĚDĚT
Helena Č. (Helena3) ID 46903, mimibazar.cz/helena3 (17.10.2014, 18:56)
To, že děti ve škole ,,proškolí,, by mi nevadilo. Jako rodič budovu školy neznám, nevím kde mají kromě hlavního vchodu únikové cesty. Kdyby taková situace nedej bože nastala, my jako rodiče s nimi ve škole nebudeme, tak jim těžko pomůžeme. Od toho jsou tam učitelé. Proč za vším hledat, že učitelé dělají něco špatně, že snad potřebují podpis rodiče, když není děcku 18.let, aby věděli jak se mají chovat (děti).
Jediné co je nestandartní, že nejdříve se ,,školí,, pak podepisuje *-)

ODPOVĚDĚT
Zdena J. (zdee) ID 88012 (17.10.2014, 18:47)
z logického hlediska to normální není, ale v dnešní době je málo věcí, které se řeší z logického hlediska...
vemte si pro srovnání třeba školení BOZP pro zaměstnance, hromadně se vyplní dotazníky, všichni se podepíšou a je splněno, za pár dní vidíte zaměstnance dělat na zdraví ohrožující činnost bez jištění a jakékoli ochrany, když upozorníte, že se nejspíš zmrzačí, jestli v tom bude takovým způsobem pokračovat, tak jste za blba jen vy... A po reálné úvaze, zkuste se jakéhokoli zaměstnance po měsíci zeptat na něco z onoho školení - NEVÍ...
A stejné je to u dětí, pokud se vyloženě nebude teror.útok trénovat např. jako požární cvičení min. jednou za rok, tak si z toho nic neodnesou a ve stresové situaci většina z nich stejně nebude na žádné takové školení myslet a ani si schopna vybavit co má dělat
můžeme jen doufat, že se takovéto věci do našich škol nedostanou

ODPOVĚDĚT