recepty
Prosím Vás na co všechno kromě musli, ovesné kaše, do jogurtů a zahuštění polévek používáte OV? Máte nějaké dobré vecepty?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 19 komentářů
Helena Č. (Helena3) ID 46903, mimibazar.cz/helena3 (24.2.2015, 22:15)
Všem Vám moc děkuji za tipy (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Mirka P. (mamamirka) ID 190043 (24.2.2015, 21:02)
U nás papá aj zajac :-)
Dávam do paradajkovej polievky a zeleninovej.

ODPOVĚDĚT
hana d. (kankalinka) ID 274098 (24.2.2015, 11:46)
PLACKY:
300g bílého jogurtu
3 lžíce vody
200g ovesných (nebo jiných) vloček - použila jsem žitné
1 vejce
l lžička kypřícího prášku
2-3 stroužky česneku
1 lžička majoránky
sůl
strouhánka na zahuštění..smažíme. :-$

ODPOVĚDĚT
Hana M. (Hají) ID 25204 (23.2.2015, 22:16)
PLACKY
mochovská zelenina, nebo jakákoliv - nejčastěji používám pytlík mražené (mrkev + hrášek + kukuřice)
1/2 kg ovesných vloček (tj. celý sáček) namočit v mléce cca na půl dne
2 lžíce hladké mouky
koření a sůl (dle chuti)
česnek, cibule (nakrájet nebo nastrouhat)
strouhaný sýr nebo 3 vejce
- vše zamíchat a péct jako bramboráky.

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (katkajohny) ID 56774, mimibazar.cz/katkajohny (24.2.2015, 9:20)
Moc děkuji za recept (L).Tyhle placičky dělávala maminka, úplně jsem na ně zapomněla - neměla jsem je tak 20 let.Už mám namočené vločky ^o) ^o).

ODPOVĚDĚT
Hana M. (Hají) ID 25204 (24.2.2015, 14:04)
Rádo se stalo, to mě těší, že jsem udělala radost :-$ Já mám recept také po své mamince a teď s placičkama pokračuju v tradici já (F)

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (23.2.2015, 22:00)
http://zkvaseno.blogspot.com/2014/10/oves.html

ODPOVĚDĚT
Eva J. (evka) ID 1033 (23.2.2015, 20:35)
Dělám karbenátky,které nakládám do nálevu a chutnají pak úplně jako rybí (Y) (clamp) |:o)

ODPOVĚDĚT
Helena N. (hheellaa) ID 2309, mimibazar.cz/hheellaa (23.2.2015, 21:57)
Evi mohla bych poprosit o recept. Díky (F)

ODPOVĚDĚT
Markéta Š. (Auško) ID 323262 (23.2.2015, 16:15)
máme rádi tyhle sušenky :)
www.albert.cz/recepty/ovesne-susenky-s-brusinkami

ODPOVĚDĚT
Veronika R. (lucy1412) ID 302817 (24.2.2015, 6:54)
To vypadá dobře, vyzkouším se špaldovou moukou (L)

ODPOVĚDĚT
Iveta L. (johnynka) ID 58604 (23.2.2015, 16:10)
karbanátky

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (23.2.2015, 16:03)
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=133352&user=140003
http://keramikaulavender.blogspot.cz/2014/01/pecivo-z-ovesnych-vlocek-podmasli.html
Obojí vřele doporučuji. (F)

ODPOVĚDĚT
Iveta L. (johnynka) ID 58604 (23.2.2015, 16:11)
obojí je super, zkusím, ukládám, a koukám paní na blogu má víc hezkých receptů

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (23.2.2015, 16:14)
Ano, má (Y) tyhle vločkové bochánky nám moc chutnaly, jenom těsto je hodně tuhé a lepivé, bohužel mi ho pekárna neutáhne a když se více naředí, není to tak dobré...tak už zadělávám tuto jedinou věc ručně, stačí to vše spojit, nijak to dlouze nehnětu :-)

ODPOVĚDĚT
Iveta L. (johnynka) ID 58604 (23.2.2015, 16:15)
díky, dobrý poznatek, já pekla od brýdové podmáslové pečivo a je luxusní, tak jsem začla podmáslí dávat do všech těst, který dělám a opravdu je to chuťově lepší (Y) a když nemám podmáslí, dám acidofiní nebo kefír ,-)

ODPOVĚDĚT
Jana O. (jenny) ID 11463, mimibazar.cz/janao (23.2.2015, 17:46)
Ivet, to dáváte místo mléka, nebo se jen nahrazuje částí? *-)

ODPOVĚDĚT
Iveta L. (johnynka) ID 58604 (23.2.2015, 17:51)
nahrazuju většinu těkutiny podmáslím, kysaným mlíkem, acidofilním mlíkem, zhruba 2/3 podmáslí a 1/3 vody

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (23.2.2015, 16:27)
Z tibetské houby Ivetko...pokud máte možnost si někde v okolí sehnat...nám moc chutná a je to strašně zdravé, jen tak samotné nebo do všech těch kefírových polívek, buchet...atd...

ODPOVĚDĚT
Alena K. (AlenaKa) ID 149160, mimibazar.cz/alenaka (23.2.2015, 16:33)
*-) *-) *-)Mohla byste mi prosím tu houbu více přiblížit? Jak ji využíváte? :-$

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Iveta L. (johnynka) ID 58604 (23.2.2015, 16:31)
jj tu má myslím máma ,-) (L) díky, jdu studovat keramický blog ^o)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (23.2.2015, 16:17)
Ano, i já to tak dělám (Y) i do chleba, a nejlepší je do lívanců, jsou pak nadýchané jako obláček a opravdu luxusní (clamp) (clamp) (clamp) kefír si dělám svůj, tak mám vždy po ruce ,-)

ODPOVĚDĚT
Iveta L. (johnynka) ID 58604 (23.2.2015, 16:22)
fakt? jak ho děláte prosím?

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Hana B. (hanulina77) ID 44619, mimibazar.cz/hanulina77 (23.2.2015, 15:15)
já je dávám kam to jde ,-) Do sekané, do karbánátků, do polévek, do těsta na chleba, těsta na housky, do muffinů, na sušenky a tak ,-)

ODPOVĚDĚT
Helena N. (BabickaH) ID 272338 (23.2.2015, 15:00)
Lívance z ovesných vloček
250 g ovesných vloček, 250 – 300 ml mléka, 1 lžíce rozpuštěného másla, prášek do pečiva, 250 g tvarohu, 250 – 300 g celorznné/hladké mouky, špetka soli, 2 vejce

Ovesné vločky nasypeme do misky a zalijeme vlažným mlékem, aby zůstaly ponořené, a necháme půl hodiny odstát. Do mísy dáme jeden tvaroh, celozrnnou mouku, vejce, rozehřáté máslo, špetku soli a lžičku prášku do pečiva. Vše smícháme s odstátými ovesnými vločkami a dle potřeby zalijeme ještě trochou mléka, až vznikne řídké těsto, které necháme ještě 15 minut odpočinout. Lívanečky smažíme na oleji, na dobré pánvi lze i bez oleje.
Hotové lívanečky lze dochutit podle vlastní fantazie, např. posypat skořicí. Záleží na vašich možnostech a dietě.

Ovesná kaše:
½ šálku ovesných vloček, 1 šálek nízkotučného mléka, 1 šálek vody, 2 lžíce rozinek, špetka skořice, med na oslazení

ODPOVĚDĚT
Helena N. (BabickaH) ID 272338 (23.2.2015, 15:02)
Do hrnce na vaření nasypeme vločky, rozinky a nalijeme vodu a mléko. Na mírném plameni poté mícháme tak dlouho, dokud nám nevznikne hustá kaše. Na závěr přimícháme med dle chuti a posypeme skořicí. Přidat můžeme také ovoce nebo ořechy.

Rohlíčky z ovesných vloček:
100 g ovesných vloček, 130 g hladké mouky, 100 g Hery, 40 g cukru, lžíce vody

Vše smícháme a vytvoříme pevné těsto. Necháme chvíli ztuhnout v lednici. Z těsta tvoříme rohlíčky nebo jiné tvary, které klademe na pečicí papír. Pečeme cca 30 minut při 150 stupních Celsia.

ODPOVĚDĚT
Šárka D. (Dvorkovasarka) ID 548012 (23.2.2015, 14:38)
také je dávám do lívanců, a dělám ovesné sušenky. Zahušťuji i sekanou, karbanátky. mmch nejradši mám ovesné vločky z Lidlu, jsou malé, v modrém papírovém pytlíčku.

ODPOVĚDĚT
Helena Č. (Helena3) ID 46903, mimibazar.cz/helena3 (23.2.2015, 14:44)
Šárko, poprosím o recept na ty sušenky (pl) , děkuji. Taky kupuji OV v Lidlu :-)

ODPOVĚDĚT
regina m. (gima) ID 422895 (23.2.2015, 14:24)
...ovesnými, nasucho opraženými a umletými vločkami nahradíte oříšky...

ODPOVĚDĚT
Helena Č. (Helena3) ID 46903, mimibazar.cz/helena3 (23.2.2015, 14:45)
To určitě vyzkouším (Y)

ODPOVĚDĚT
Michaela Č. (Čutice) ID 228043, mimibazar.cz/cutice (23.2.2015, 14:24)
Přidávám do těsta na palačinky, lívance, ovesné sušenky, dávám do bramboračky, a jedla jsem i ovesne placky z vloček-na slano s česnekem ale ty jsem nikdy nedělala....

ODPOVĚDĚT
Dana P. (dana.praha) ID 318287 (23.2.2015, 14:16)
Ja se ted chystam na toto: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=133352&user=140003
A jinak je davam do krutich karbanatku na zahusteni (misto rohliku) a jsou mooooc dobre.

ODPOVĚDĚT
JANA P. (JANAKUB) ID 241669 (23.2.2015, 14:13)
Přidávám do karbanátkům k mletému masu-jsou pak jemnější a je jich víc ,-)

ODPOVĚDĚT
Alžběta B. (Bethena88) ID 325769, mimibazar.cz/bethena88 (23.2.2015, 14:08)
Já přidávám do lívanců (F)

ODPOVĚDĚT
Lucie V. (Lucie-Anna) ID 94955, mimibazar.cz/lucie-anna (23.2.2015, 14:08)
Dělám z nich ovesné karbanátky (bez masa) - používám ovesné vločky jemně mleté. Dělávala sem z nich i palačinky (lze i lívance), ale dětem nechutnaly, takže už je nedělám. Také jsem dělala toto (zatím jen slanou verzi): http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=150493

ODPOVĚDĚT
Kristýna N. (legally blonde) ID 139909, mimibazar.cz/legallyblonde (23.2.2015, 14:05)
peču z nich cookies

ODPOVĚDĚT