Jaké dětské dioptrické brýle vybrat?
Dcera (5let) bude nosit celodenně brýle s okluzorem a čeká nás nákup brýlí. Prosím, poradíte mi, podle čeho vybírat, jaké brýle se vám osvědčily? Vůbec si neumím představit, že moji temperamentní dceři vydrží brýle déle než týden :-)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 11 komentářů
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (15.3.2015, 12:16)
moje dcera měla brýle od 4 let, teď jí bude sedm a má druhý, ale v pořádku jsou oboje...Cvičí s nima, dělá kotrmelce, okluzor nosí taky..Vybrali jsem brýle z titanflexu a nechala jsem udělat ohebný ručičky za ucho, líp pak drží..

ODPOVĚDĚT
Eva L. (Esalatek) ID 107745, mimibazar.cz/esalatek (15.3.2015, 12:11)
Náš (Z) má brejličky od 2 let teď mu jsou 4 roky a je to divoch a brejličky za 2 roky jsme měnili pouze 1x a to jen proto,že jsem mu chtěla vybrat jiný tvar.My máme teda brejlinky celoplastové vč.skel tak,že jsou lehké a vzadu jak je ukončení paciček máme gumovo-plastovou pružinku tak,že se nikdy nestalo,že by mu spadli skáče na trampolíně chvíli neposedí a v pohodě.Stáli do 850Kč a mohla jsem si vybrat jesti kulatější tvar nebo hranatý teď máme hranaté a super (Y)

ODPOVĚDĚT
Judita M. (katz) ID 108188, mimibazar.cz/katz (15.3.2015, 11:12)
určitě ty co se dají svařit dcera si na ně 2x stoupla a máme je pojištěné takže dobrý...dělají to ve Fokusu???

ODPOVĚDĚT
Vlasta Z. (vlastaz) ID 11528 (15.3.2015, 9:24)
Kromě všech rad níže uvedených doporučuji ještě jednu věc - a sice pojištění brýlí. Nechtěla bych tady dělat reklamu, ale zatím jsem na to narazila jen v jednom řetězci optik a musíte ty brýle koupit u nich- určitě stačí zadat na netu a název vyjede. Náš syn nosí brýle až od pěti let, nosí je poctivě, ale už mockrát to schytaly při sportu, při blbinách s kamarády... Pojistka se nám už mockrát vyplatila. Vztahuje se i na poškození, i na ztrátu.

ODPOVĚDĚT
Miroslava Hlubučková (hlubunda) ID 76652, mimibazar.cz/hlubunda (15.3.2015, 8:24)
Synkovi nechávám dělat ohnutí za uši, taky je měl od 5let a ten náš není torpédo, ale tornádo. Zvykl si asi po měsíci, ze začátku je někam neustále odkládal, takže jedny máme někde v lese v borůvčí a jedny zůstaly někde v lese na cestě k Troskám (H). S okluzory mám zkušenost ze školky, ze začátku trochu děťátko ztrácí prostorovou orientaci, zakopává, motá se mu hlava, no zkuste si jedno oko zalepit a něco dělat .... ale na ty dvě hodiny denně to půjde, většinou je děti měly na celý den a nebo alespoň na celé dopoledne. Také ze zkušenosti vím, že i děti, které už je mají dlouho, tak stejně s námi smlouvají, jestli si je můžou sundat. Bude to chtít trochu trpělivosti. A jinak nehody s brejličkama jsou bohužel časté, chce to určitě i jedny náhradní, my máme také stabilně pro synka dvoje a to už je mu 7.

ODPOVĚDĚT
Pavlína N. (pajjakk) ID 102030, mimibazar.cz/pajjakk (15.3.2015, 9:10)
Nejsem tazatelka, ale zajímá mě to ohnutí za ouška. My jsme pro dceru sháněli ty brýlky, jak mají za oučkama to "C", jak jsou až pod lalůček, dělají je ale jen pro malé děti. My jsme sice sehnali ještě pro pětiletou, ale nevím, co budeme dělat, až povyroste.. Dají se ohnout všechny brýlky a netlačí to? My máme právě to za ouškem měkké a pružné.. A fakt to drží? Dcera skoro častěji stojí na hlavě než na nohách ,-) Když jsme v optikách zkoušeli brýle, tak když viděli, jak dcera lítá, nechtěli nám pomalu dát nějaké dražší na vyzkoušení..

ODPOVĚDĚT
Miroslava Hlubučková (hlubunda) ID 76652, mimibazar.cz/hlubunda (15.3.2015, 9:27)
Pavlíno, nedají se ohnout všechny, ale obchodník Vám poradí u jakých to jde. my jsme to nechávali ohýbat i třeba natřikrát, než to pěkně sedělo, prostě se jen nahřejou a o trochu víc zahnou za ouškama, tlačit to právě nesmí a náš Matěj si nikdy nestěžoval, že by měl nějaké problémy, nejvíc to zlobí nahoře hned při vrchním dotyku brýlí o uši, nesmí se to dělat úplně napevno, takže brýle musí sedět celkově, my strávíme při výběru nových brýlí vždycky v obchodě snad hodinu. Náš Matěj je taky hodně temperamentní, ale teď v sedmi už sám dokáže odhadnout kdy si je má sundat, rozbité je má jen výjimečně, ve školce to bylo horší.

ODPOVĚDĚT
Pavlína N. (pajjakk) ID 102030, mimibazar.cz/pajjakk (15.3.2015, 9:47)
Tyhle právě drží jako přibité a opravovali jsme jen ty pacičky u nosu, protože si je vydloubala, jinak přežily bitky s bráchou a i ve školce.. zatím ,-) Moc děkuju za tip, čeká nás teď nový výběr (F)

ODPOVĚDĚT
Eliška S. (mojevyrobky) ID 433257 (15.3.2015, 8:20)
Z téměř vlastní zkušenosti. Jsou i takové "dětské" brýle co opravdu hodně vydrží. Mělo dítě na táboře a vydržely i to, že si na ně dítě sedlo, když spadly na zem, dítě se po nich proběhlo a téměř nic - jen špinavé. Poptejte se v optice. Hodně dětí nosí brýle a v optice mají své zkušenosti.

ODPOVĚDĚT
Pavlína N. (pajjakk) ID 102030, mimibazar.cz/pajjakk (15.3.2015, 8:05)
Dcera nosí brýle cca 4 měsíce + okluzor zatím na dvě hoďky denně. Prošli jsme všechny optiky u nás. Dceři je také pět a chvilku neposedí, běžně stojí na hlavě, dělá kotrmelce, skáče, lítá (a to všechno i u pohádek, takže je fakt živější ,-) ). Nakonec jsme vybrali ty, co mají za ouškama nožičku jakoby do "C" - prostě jsou kolem celého ouška až pod lalůček. Zkoušeli jsme všechny druhy, aby jí po první hodině neuletěly. I ty sportovní brýle s různýma brzdičkama za ušima jí padaly, gumička za hlavou taky nepřipadala v úvahu. Tyto za ty ouška jsme sháněli dlouho, protože je převážně dělají pro malé děti, ale nakonec jsme sehnali a nemůžeme si vynachválit - sedí jako přibité ,-)

ODPOVĚDĚT
Andrea H. (andina75) ID 235622, mimibazar.cz/andina75 (15.3.2015, 6:51)
Náš temperamentní (child4) má brýlky od 1.roku a naprosto v pohodě. Nemuseli jsme mu ani nic vysvětlovat, lépe vidí, tak není problém. Okluzor tedy jen lepíme na 2 hoďky denně. Dokonce si i sám pro brýle ráno vždy chodí a nandavá. Teď jsou mu 2 a fakt pohoda. S výběrem brýlí docela problém, ale vždy nějaké krásné nakonec padnou. Zrovna minulý týden jsme dávali jen za skla 3200,- 8-| ,-)

ODPOVĚDĚT
lenka l. (leni 101) ID 269564, mimibazar.cz/leni101 (15.3.2015, 4:40)
neboje ,řešili jsme totéž....máme plastové obroučky,růžové a slušivé....máme je téměř rok a má je pořád....ale okluzor byl popravdě u nás trága....vysvětlovat že si léčí očičko..at je vše brzo OK (F) (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (kunhutaB) ID 123073 (14.3.2015, 23:19)
No, hlavně pečlivě zkoušejte, navštivte několik optik a favority si přijďte s malou zkusit klidně i 2x... My jsme poprvé vzali 1. brýle, co malé seděly a pak jsme litovali, napodruhé jsme si dali na čas a dobře jsme udělali... Dcerka má drobný obličej (drobný nos, na kterém skoro žádné nechtěly držet), ale chtěla kovové obroučky, ne plastové, takže to byla docela fuška něco sehnat...
Hlavně ať se na výběru podílí i malá, bude je pak o to raději nosti... A pokud s brýlemi líp uvidí, třeba je pak ani nebude chtít sundávat (tak to bylo u nás - 2-3 dny si zvykala a pak byl problém, když jsme je 1x zapomněly doma, ve školce byla celý den protivná, že nevidí... :) ). Okluzor jí dělal problémy trochu ze začátku, než si zvykla (protože na to oko viděla fakt špatně), ale byla jsem "nemilosrdná" a musela nosit od prvního dne až do večera... A vyplatilo se, po roce bylo extrémní zlepšení, Dr. nás moc chválil,

ODPOVĚDĚT
Markéta Š. (Auško) ID 323262 (14.3.2015, 22:57)
nebojte vydrží, já je nosila od dvou let, v pěti jsem si už vybírala sama :)

Obroučky berte nějaké odolné,kde půjde bezproblému vyměnit nožička, měli by dobře sedět aby jí nepadali, měli by jí být pohodlné, aby jepak nesundavala, že jí někde vadí, do začátku bych Vám dopoučila větší skla aby si zvykla a samozřejmě plastové skla

ODPOVĚDĚT