Tupperware (rýžovar)
Holky, jak s jmenuje nádoba od Tupperware, ve které se v mikrovlnce vaří rýže? Nebo s jakým jste spokojené rýžovarem?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Monika P. (BRAVO) ID 113874, mimibazar.cz/bravo (29.5.2016, 19:38)
Jestli rýžovar, tak už zainvestovat a koupit pořádný kvalitní... jeden člen mé rodiny žil několik let s vietnamcem a ti mají rýži denně na talíři, jedí jen tu jejich jasmínovou a je pravda, že u nich jsem jedla nejlépe udělanou rýži (čistou bez cibulky atd) ale dělali ji v kvalitním velkém a hlavně pořádně uzavíratelném rýžovaru, něco jako tento http://ryzovary.heureka.cz/steba-rk-2/
Já si aktivně taky koupila rýžovar, ale jen obyčejný takový http://ryzovary.heureka.cz/sencor-srm-0600wh/ a je opravdu k ničemu, rýže je z něj hnusná, takže opět dělám v troubě nebo mikru (a je mi jedno, co si kdo myslí o její škodlivosti) a nejlepší je opravdu dělaná na cibulce a pak dušená

ODPOVĚDĚT
Alena S. (Alisek730) ID 430789, mimibazar.cz/alisek730 (29.5.2016, 19:44)
Děkuji za odpověď. Já právě doma moc rýži nevařím, spíš jen sporadicky. Děláte jí stejně jako paní Lucie viz níže?

ODPOVĚDĚT
Monika P. (BRAVO) ID 113874, mimibazar.cz/bravo (29.5.2016, 20:14)
já na cibulce osmahnu propláchnutou rýži, osolím a zaliji vodou (tak 1cm nad rýži, nedávám na hrnky dělám od oka) a dám buď do trouby nebo do mt, nebo když ji chci dietní bez oleje tak jen propláchnu, posolím, dám doprostřed půlku cibule s napíchanými hřebíčky a opět zalít a dát dělat, trvá to cca 20minut a je takto fakt nejlepší... chce to zkoušet, zachvíli si jistě najdete, jak nejlépe to vyhovuje Vám (F)

ODPOVĚDĚT
Nada B. (Nadys) ID 192716 (upraveno 29.5.2016, 18:29)
rýžovar za asi 500 kč , a je super , v mikrovlnce nic nevařím , pro zdraví člověka nevhodná úprava.
a ten Tupervare je stále druh plastu, ač se tváří ze je ok , zkuste si víc zjistit.

ODPOVĚDĚT
Lucie Z. (Lucy33) ID 221460, mimibazar.cz/lucy33 (29.5.2016, 15:20)
nad rýžovarem jsem nikdy neuvažovala, miluju dušenou rýži na cibulce normálně na sporáku (1hrnkek rýže, 2 hrnky vody, sůl, hřebíček, předtím se ta rýže osmahne na oleji a cibulce a až pak zalije a pomalu vaří) , případně ji ve skleněném pekáči hodím ve stejném poměru do trouby (tam není takové riziko připálení jako na plynu na sporáku).. pytlíková je hnusná, ale takhle je super a žádný další krám do kuchyně nepotřebuju - ani netuším, kam bych ho dala ,-)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (29.5.2016, 8:42)
Já vařím rýži často a i přes to vůbec nad rýžovarem neuvažuji. Ale já jsem rarita, já nemám ráda jednoúčelové spotřebiče a proto je nesbírám ,-)
Rýži vařím ve velké pánvi a i z trouby je výborná. Taky záleží na typu rýže. My milujeme jasmínovou a s jinými druhy pak máme "problém" +o(
Mikrovlnku používám jenom k občasnému ohřátí pokrmu, nevařím v ní (hello)

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (28.5.2016, 23:50)
Předem se omlouvám některým ženám....ale rýžovar mi přijde další krám do kuchyně. Dělám rýži v mikrovlnce ve skleněném pekáči https://www.eva.cz/zbozi/DOP04416/pekac-simax-s-vikem-kulaty-3-7l-2-5l-1-2l/
Nejen že se dá pekáč použít i v troubě ( i tam by se dala udělat rýže), ale je to nezávadný materiál a je fajn na údržbu (D)

ODPOVĚDĚT
Nada B. (Nadys) ID 192716 (29.5.2016, 16:19)
tak pro mě je krám č1 mikrovlnka , a výhodou je pro ty co neumí vařit (smich)
plus naprosto nevhodná úprava jakékoliv potraviny pomocí mikrovln.
ale tak chápu ze to každý neřeší.
rýžovar jde použít taky samostatně, je to vyjímatelná nádoba ,
rýze zůstává dlouho teplá , drzí teplo , lze vařit i jiné druhy kuskus , bulgur , atd ,
to vše lze samozřejmě dělat i v troubě , sporáku , ale rýžovar má své výhody.

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (29.5.2016, 18:12)
:-D Rýžovar je další krám, já si za svým názorem stojím. Nikoho nenutím, aby jako já používal mikrovlnku, když zrovna nechce zapínat troubu (Y)

Škodí podle mě vše a je třeba najít vždy určitou rovnováhu. (Y) To máte jak s mobilem. http://www.szu.cz/tema/pracovni-prostredi/elektromagneticke-pole Taky víte, že vám škodí a máte ho přitom neustále u sebe. A co záření z TV, PC...co vzduch, který dýcháte (vč.leteckého smogu a kdo ví co ještě)...co voda, kterou pijete (vč. mikrozbytků léků a chemikálií)...co geneticky upravované potraviny (např. obilniny, ale už i maso) či jinak šizené potraviny (barviva, ochucovadla či dokonce palmáč..). (zip) +o(

ODPOVĚDĚT
Nada B. (Nadys) ID 192716 (29.5.2016, 18:28)
(H) jsou věci co sama neovlivním , a věci co můžu , a právě proto ze je okolo dost těch negativních , tak si nemusím snižovat kvalitu potraviny ještě vařením v mikrovlnce.a to ještě klasické rýže ,-) (smich)
no nic ,to jen můj názor k dotazu. stojíte si za tím protože jste sama nezkusila v něm vařit, a nevadí vám mikrovlnka , to je celé.

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (29.5.2016, 19:22)
Jídlo...Podle mě, pokud si max. 2x za měsíc týdně udělám rýži a 1x týdně ohřeju talíř polévky, nejsem na tom ještě tak zle.... Poctivě i vy, ano? Jděte teď hned do svých zásob a prohlédněte si, co máte nakoupeno. Prohlédněte trvanlivé - sušenky, čokolády, polotovary... i netrvanlivé - máslo, jogurty, sýry, pomazánky... A pak mi poctivě napište, co vše obsahují... Jestli nenajdete palmový tuk, chem. barviva, konzervanty apod...tak potom budu věřit, že se snažíte více jak já (Y)

ODPOVĚDĚT
Nada B. (Nadys) ID 192716 (29.5.2016, 22:09)
,-)myslím ze to je zbytečné
krom toho se ani nepřetahuji ,kdo má co zdravější, pouze jak jsem psala , co můžu ovlivnit , to udělám
či se pokusím, a mikrovlnka patří u mě k negativnímu a tomu zbytečnému výčtu ,
to radši opravdu koupím rýžovar nebo vařím klasicky.Toť vše,nehodlám porovnávat seznam potravin ,-)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Jana S. (českolipačka) ID 559236 (29.5.2016, 8:36)
naprosto souhlasím, také používám přes 25 let skleněné nádobí od Simaxu a jsou jak pekáče, misky i koláčové formy stále jako nové. Používám v plynové troubě i v MW

ODPOVĚDĚT
Lucie Č. (kracmerka) ID 1453 (29.5.2016, 8:33)
a mohla byste prosím napsat jak to děláte, jako klasicky na sporáku?poměr rýže voda? a výkon a čas prosím...nikdy jsem nezkoušela
díky moc

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (29.5.2016, 12:53)
Na sporáku rýži nevařím a jen na dovolené jsem zkusila rýži v sáčku a knedlík z pytlíku a ani se mě neptejte jak to dopadlo :-D
Rýži milujeme a v mikrovlnce jí umí uvařit i náš nejmladší (12letý syn) ^o)
Já vařím - 1 hrnek rýže, 2 hrnky vody (může být i teplá, urychlíte var), sůl a cmrndnu olej. Do rýže lze přidat i hřebíček a nasekanou cibuli. Já umím přidávat to ,co mám po ruce - mořské řasy, nať z cibule, sušené houby či nakrájené žampiony, zamrazený hrášek...Vařím všechny druhy rýže. A jak dlouho? Dávám na maximální výkon (mám stařičkou mikrovlnku ECG) a nechávám 23 minut. Pokud se mi rýže nezdá(nedovařená na chuť), tak podkud je třeba přidám trošičku teplé vody, promíchám a přidám minutku (F) Chce to vyzkoušet, ale bát se nemusíte, na netu je spoustu návodů http://www.labuznik.cz/recept/ryze-v-mikrovlnce/

ODPOVĚDĚT
Jana S. (českolipačka) ID 559236 (29.5.2016, 11:06)
nedělám jí na sporáku ale v troubě- plynové. Troubu předehřeju na 180, smíchám si jasmínovou nepropláchnutou rýži s osolenou vodou v poměru 500ml rýže, rovná lžička soli a 750ml vody a dám do vyhřáté trouby. Po deseti minutách teplotu snížím na 120 a dopeču. Pak promíchám dlouhou vidličkou, aby se načechrala. Mamina vaří rýži zase výhradně v papiňáku, stejný poměr jako já, jen dá vařit vodu se solí a do varu vsype suchou rýži, zavře papiňák a od začátku syčení vaří zvolna 9 minut, poté nechá 15 minut v zavřeném papiňáku odpočinout, otevře, načechrá a servíruje.

ODPOVĚDĚT
Petra K. (28Petule) ID 82481, mimibazar.cz/28petule (28.5.2016, 22:58)
Mám rýžovar a je super (Y)

ODPOVĚDĚT
Alena U. (dominikamatyas) ID 116043, mimibazar.cz/dominikamatyas (28.5.2016, 22:45)
Rýžovač

ODPOVĚDĚT