| Jarka S. (pupuša) ID 91897 (7.7.2016, 8:55) |
Děláme klasický "ČŮČO" Do třílitrovky nasypeme obraný a očištěný rybíz (nebo ostružiny), zasypeme kilovkou cukru, zalijeme vodou, přetáhneme mikroten a zagumičkujeme. 6 týdnů to stojí na lince a nikdo s tím nic nedělá. Potom se hadičkou přes plátno vytáhne "víno" do lahví, zavíčkuje a je hotovo. Čůčo jak za dob našich babiček
ODPOVĚDĚT |
| | Veronika V. (veronika) ID 236199 (9.7.2016, 19:55) |
zeptám se úplně blbě.ale kolik rybízu tam mám dát.. sem to nepochopila..až po okraj sklenice?a kolik čůča asi potom je.?..mám každý rok +- 40l rybízu a už mi leze džem i ušima...
ODPOVĚDĚT |
| | | Jarka S. (pupuša) ID 91897 (9.7.2016, 21:02) |
Dáváme cca 2 kilča ovoce, na to kilčo cukru a dolejeme vodou tak aby nebyla sklenice úplně plná. No a je z toho cca tolik čůča kolik se tam dá té vody Ale každý si dělá po svém, vše je od oka, proto taky co "výrobce" to jiná chuť
ODPOVĚDĚT |
| | Hana M. (Hají) ID 25204 (7.7.2016, 22:52) |
Jooo, to jsem měla přesně na mysli Moc děkuji! A ještě jsem se chtěla zeptat, děláte do mikrotenu dírky?
ODPOVĚDĚT |
| | | Jarka S. (pupuša) ID 91897 (8.7.2016, 1:03) |
Ne ne, žádné dírky a vůbec neodkrývat, nemíchat - prostě nechat stát.
ODPOVĚDĚT |
| | | | Hana M. (Hají) ID 25204 (22.7.2016, 15:02) |
Jaruško, moc prosím ještě o poslední radu... Kolik přibližně má být toho rybízu na 3 litry? My než jsme ho sesbírali, ožraly nám ho straky Nějaký zas mám, ale nevím, jestli to nebude málo. Mooc dekuji
ODPOVĚDĚT |
| | | | | Jarka S. (pupuša) ID 91897 (22.7.2016, 20:34) |
Hani, na kilčo ovoce kilčo cukru. Ale zase to nebereme úplně přesně na gramy. Někdy kilčo rybízu, někdy kilčo a půl.
ODPOVĚDĚT |
| | | | | | Hana M. (Hají) ID 25204 (22.7.2016, 21:29) |
Moooc děkuju!
na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno |