jarka N. (sympatie) ID 55978 (3.12.2016, 20:04) |
Já dělám takto: namočím si houby do vody-tak na půl hodiny a zároveň si opláchnu kroupy a dám také namočit-přímo do hrnce kde budu vařit. Chvilku, tak 1/4 hodiny vařím samotné kroupy, pak k nim přidám houby, kmín a celou cibuli, na kostičky nakrájené brambory. Když jsou brambory skoro měkké, do vody naliji záklechtnu ze šlehačky a stejného množství podmáslí + hladkou mouku, rozšlehat, nalít do polévky a nechat provařit, zároveň promíchávat. Někdy do hotové polévky přidám kopr, někdy ne. Samozřejmě osolit podle chuti. Množství dávám od oka.
ODPOVĚDĚT |
| | Eva M. (LUPEPA) ID 24943, mimibazar.cz/lupepa (4.12.2016, 20:29) |
Dělám úplně stejně , jenom dávám vejce- babička jí říkala "zadělávaná polévka" Zřejmě podle kraje. Je výborná, rodině chutná , tchýně dělá klasiku.
ODPOVĚDĚT |