Kulajda-prosím o recept.
Jaký je Váš "NEJ" recept na opravdu dobrou kulajdu?Děkuji.Jana
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (3.12.2016, 22:40)
noc složitýho, uvařit houby s vodou, kmínem, koprovými stonky a bramborama do měkka, přidat tam zakysanou a sladkou smetanu (alespoň 30%) a dokyselit citronem, dosladit, dosolit ,dopepřit a nechat rozležet. Do polévky pak přidat nasekaný kopr a ztracené vejce.

Hlavní kouzhlo je v dostatku hub a v kombinaci citron+smetana. Zahustí to samy brambory a obecně té vody tam není potřeba zas až tak moc.

ODPOVĚDĚT
jarka N. (sympatie) ID 55978 (3.12.2016, 20:04)
Já dělám takto:
namočím si houby do vody-tak na půl hodiny a zároveň si opláchnu kroupy a dám také namočit-přímo do hrnce kde budu vařit.
Chvilku, tak 1/4 hodiny vařím samotné kroupy, pak k nim přidám houby, kmín a celou cibuli, na kostičky nakrájené brambory. Když jsou brambory skoro měkké, do vody naliji záklechtnu ze šlehačky a stejného množství podmáslí + hladkou mouku, rozšlehat, nalít do polévky a nechat provařit, zároveň promíchávat. Někdy do hotové polévky přidám kopr, někdy ne. Samozřejmě osolit podle chuti. Množství dávám od oka.

ODPOVĚDĚT
Eva M. (LUPEPA) ID 24943, mimibazar.cz/lupepa (4.12.2016, 20:29)
Dělám úplně stejně (Y), jenom dávám vejce- babička jí říkala "zadělávaná polévka" :-) Zřejmě podle kraje. Je výborná, rodině chutná (jidlo), tchýně dělá klasiku.

ODPOVĚDĚT